Speltips: Under 3,5 mål i matchen till 1.70 hos Tipwin .

Arsenal ska försöka studsa tillbaka efter den snöpliga förlusten mot Porto i Champions League under onsdagen. Galeno vred upp 1-0 i Rayas vänstra kryss med matchens sista spark, och Arsenals fina form fick ett bittert slut.

Rent spelmässigt gjorde man inte heller någon speciellt bra match. Inte ett enda skott på mål på hela matchen var raka motsatsen till vad man presterat den senaste tiden i ligaspelet, där man gjort hela fjorton påsar de tre senaste matcherna. Nu handlar det om att bibehålla den fina formen man fortsatt har i ligan för att hänga på City och Liverpool i toppen.

Newcastle är fortsatt svåra att få grepp om. Visst har man bättrat på formen avsevärt, men spelmässigt finns det fortsatt mycket att hämta. 2-2 mot Bournemouth senast hemma på St James´ Park, 3-2 vinst innan det mot Forest och 4-4 dessförinnan mot Luton. Det görs en hel del mål, men försvaret läcker fortfarande som ett såll och det kommer man behöva lägga fokus på mot Arsenal.

Lyckas Arsenal studsa tillbaka?

Jag ser framför mig en match där Newcastle lägger sig ganska lågt och låter Arsenal styra och ställa spelet lite som dem vill. Fokus kommer behöva ligga på försvarsspelet för Newcastle, då det inte kan fortsätta läcka bakåt som det gjort den senaste tiden. Detta bör öppna upp för en ganska låst tillställning på Emirates Stadium.

Arsenal har absolut goda chanser att lirka upp den där Newcastle-defensiven, men vi har sett tidigare att det inte alltid har varit det lättaste för Arteta och hans mannar. Senast mot Porto låg portugiserna lågt i sina block, och Arsenal hade förtvivlat svårt att skapa lägen över huvud taget.

Arsenal kommer vilja studsa tillbaka efter förlusten i onsdags, men ett lågt stående Newcastle kan nog göra den uppgiften lättare sagd än gjord.
Jag tror på en relativt målsnål tillställning i norra London och spelar under 3,5 mål i matchen till 1.70 hos Tipwin !
This is the stats tab
This is the post tip