En seger för de regerande Champions League mästarna Bayern München i sin nästa match hemma mot Red Bull Salzburg garanterar dem vidare avancemang i världens bästa turnering. Det är jag helt övertygad om blir fallet också, med tanke på hur det såg ut i Österrike senast där Bayern München krossade Salzburg med hela 6 - 2. Bayern München tappade poäng hemma i Bundesliga senast i kryssmatchen mot Werder Bremen och det är något jag tror ger ännu mer tändvätska till spelarna.

Bayern München fortsätter att imponera stort, både i Tyskland och ute i Europa. Bundesligan leder de med en poäng före Dortmund, efter åtta spelade omgångar, där Bayern München har nätat 28 (!) gånger. I Champions League har det nästan gått ännu bättre med tre raka vinster och 12:3 i målskillnad. Det innebär alltså ett snitt på fyra mål per match för Bayern München.
Till denna match får mästarna klara sig utan Joshua Kimmich, som är ett avbräck på mittfältet, samt spelare som är lättare att ersätta i Alphonso Davies. Lucas Hernandez och Tolisso är osäkra till start. Men med sådana som Robert Lewandowski, Kingsley Coman, Thomas Muller och Leroy Sane har Bayern München goda förutsättningar att ge Salzburg ett helvete igen.

Salzburg har inte alls lyckats komma upp i samma nivå som de visade i förra säsongens Champions League, men det är inte så konstigt heller med tanke på att de har sålt av de bästa spelarna. Denna säsong har de bara kammat hem en poäng, som kom i hemmamatchen mot Lokomotiv Moskva. Därefter blev det en förlust borta mot Atletico Madrid med 2 - 3 och senast förnedrades laget av mästarna med 2 - 6. Försvaret har varit kritiskt med 11 insläppta mål på dessa tre Champions League omgångar.

Till denna match har Salzburg ett par avbräck dessutom, som kommer väldigt olägligt. Zlatko Junuzovic och Malaya Okugawa är ytterst tveksamma till start. Sedan tidigare är Patson Daka lårskadad och Antoine Bernedes borta minst året ut. Då Salzburg saknar viktiga anfallsspelare och sliter med defensiven kan det lätt bli en ny storseger för revanschsugna Bayern München.

Jag spelar på att Bayern München vinner med fler än två måls marginal, men slänger in en försäkring om Bayern München vinner med just två mål. Spelet blir Bayern München asiatisk handikapp -2. Spelet innebär en förlust vid en Bayern München seger med ett måls marginal (1–0, 2–1, etc.), oavgjort i matchen eller en Salzburg seger, pengarna tillbaka vid en seger med två mål för Bayern München (2–0, 3–1, etc.) och vinst vid en Bayern München seger med tre eller fler måls skillnad (3–0, 4–1, etc.).

Speltips Bayern München - Salzburg:
1 asian hcp -2. Odds 1.93 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Bayern München:
Manuel Neuer, Benjamin Pavard, Jérôme Boateng, David Alaba, Chris Richards, Marc Roca, Leon Goretzka, Kingsley Coman, Thomas Müller, Serge Gnabry & Robert Lewandowski.

Bekräftad startelva - Salzburg:
Cican Stanković, Rasmus Kristensen, André Ramalho, Maximilian Wöber, Andreas Ulmer, Enock Mwepu, Mohamed Kamara, Zlatko Junuzović, Mergim Berisha, Dominik Szoboszlai & Sékou Koïta.
---

This is the stats tab
This is the post tip