Sju av tio tripplar har så långt slagit closing vilket i det långa loppet är allt vad betting handlar om. Att pricka tre matcher på samma bong är däremot inte speciellt enkelt. Att jobba en härlig lite lapp framför TV:n kryddar ändå tillvaron och under lördagen har jag återigen funnit ett par riktigt vassa lir jag gärna tar rygg på. Häng med!

Häcken - BP: Hemmaseger @ 1,66

Tävling: Svenska Cupen
Plats: Bravida Arena
Tid: 15:15

Det är upploppet som gäller i Svenska Cupens gruppspel. Häckens direkt usla insats borta mot Landskrona kan komma att bita Hisings-klubben i baken. I och med 2-3 på konstgräset i Skåne så är de gulsvarta nu tvingade att vinna mot BP hemma och även göra detta med minst två måls marginal för att passera gästerna på målskillnad. Ett givetvis inte alltför omöjligt uppdrag men bättring sedan senast kommer att krävas.

Julius Lindberg var ett positivt inslag på hemmalagets scen nere i Landskrona senast då den före detta GAIS-liraren fick göra sitt första mål för sin nya klubb. Överlag så tycker jag att Häcken ser ganska fina ut och jag gillar också att värdarna fått hem Jeremy Agbonifo efter en tid utomlands. En spännande yngling som gjort avtryck även i det svenska U19-landslaget.

Gästerna från Stockholm har varit starka under de första två matcherna av cupen. Jag trodde faktiskt att ett välmående Östersund skulle ha orken att stänga ner Bromma-gänget men så blev det inte. Att Mellbergs adepter däremot ska kunna skrälla och nypa poäng på Bravida har jag ändå svårt att se och med tanke på att besökarna går vidare även vid en uddamålsförlust så finns det ingen anledning att kliva fram alltför mycket även vid 0-1-underläge. Ettan till över 1,65 är ett finfint spel.Nottingham - Liverpool: Under 3,5 mål @ 1,70

Tävling: Premier League
Plats: City Ground
Tid: 16:00


Som jag skrev i min Stryktips-text så är det svårt att inte bli imponerad av detta Liverpool. Klopp står utan en hel hög med bärande och ledande spelare men med en handfull ynglingar verkar segertåget ändå kunna fortsätta. Mot Southampton i FA-cupen senast (3-0-seger) så var ungefär hälften av gubbarna som startade födda 2003 eller senare. Det är vansinnigt imponerande.

Nu ska Premier League-ettan bege sig till Nottingham och beträda City Ground. Salah, Nunez, Endo, Diogo Jota, Alexander-Arnold, Matip och Alisson är bara ett axplock av spelare som antingen är out eller osäkra till spel. Det finns en del som därmed pekar mot att vi återigen kommer få se ett gäng junisar lubba in på planen i Sherwoodskogen för att charma oss.

Nottingham är inte heller förskonade från skador. Landslagsgubbar som Wood, Aina, Sangaré och Boly verkar alla vara out vilket knappast främjar Forest offensiv. Jag tror inte att detta blir någon stimmig högoktanig match där anfallsspelet hos de båda lagen kommer att stå i fokus. Värdarna krigar för alla poäng som går längre ner i tabellen samtidigt som Liverpool givetvis är sugna på att hugga en trepoängare för att hålla sitt avstånd intakt mot Arsenal, City med flera. Ett par bollar kommer säkert ramla in men att underlinan (3,5) kan spelas till 1,70 är extremt bra under rådande förutsättningar. Jag klipper detta spel utan längre betänketid.Luton - Aston Villa: 1:a halvlek: 2:a @ 2,20

Tävling: Premier League
Plats: Kenilworth Road
Tid: 18:30


Luton har inte haft något större flyt med sitt spelschema på sistone. Det kan vi alla vara överens om. Brighton, Newcastle, Sheffield U, Manchester U, Liverpool och Manchester C har varit The Hatters sex senaste motståndare i ligan samt cup sedan sista janauri. Med andra ord en månad av idel toppklubbar (förutom Sheffield) som har avverkats med blandat utfall. Det vi ändå kan konstatera är att Lutons senaste period varit vinglig minst sagt. Framåt finns fortfarande bra saker att ta fram ur nykomlingens trollerilåda men defensivt har det svajat rejält.

Värdarna har på sina fem senaste bataljer släppt in hysteriska 19 mål! Ett snitt som innebär 3,8 baljor i gumpen bakåt per match. Nu ställs dessutom hemmalaget mot ett bra Aston Villa. Gästerna är i toppen av Premier League-tabellen för att stanna. Birminghams Lejon har varit stabila hela säsongen och visar också underliggande siffror som spelar i nivå med den plats i serien som nu ligger under gästernas fötter. Gästerna mår truppmässigt väldigt bra och när klubbarna stångades på Villa Park hade inte Aston Villa några större bekymmer med att vinna (3-1).

Svenska Spel bjuder på ett odds runt 2,20 för att besökarna ska ha ledningen i paus och till dessa odds backar jag spelet direkt. En fin avslutning på dagens trio av matcher helt enkelt.Trippeln

Häcken - BP: Hemmaseger @ 1,66
Nottingham - Liverpool: Under 3,5 mål @ 1,70
Luton - Aston Villa: 1:a halvlek: 2:a @ 2,20

Totalt odds: 6,24

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip