Borussia Dortmund:

Jag fick rätt i att ett kraftigt frånvarodrabbat Borussia Dortmund inte skulle få någon allt för lätt resa mot nykomlingen Heidenheim och mycket riktigt blev det också 2024 års första poängtapp för Dortmund, som stod för en svag offensiv insats och bara fick 0-0. Edin Terzic hymlade inte med att han inte tyckte att spelarna som fått chansen inte riktigt tog den.

Nu får dock Dortmund tillbaka ett helt gäng spelare och Terzic kommer nog göra en rad förändringar i startelvan. Gregor Kobel, Julian Brandt, Marco Reus, Karim Adeyemi, Julien Duranville och Julian Ryerson är alla tillbaka i träning efter sjukdoms- och skadebesvär. Kobel kommer ta plats mellan stolparna och med viktige Brandt tillbaka lär Terzic slopa 4-4-2-experimentet från senast – med Youssoufa Moukoko som partner till Niklas Füllkrug – och återgå till hur man spelat tidigare.

Emre Can är tillbaka, han hoppade in senast, och kan nog ersätta Salih Özcan på mittfältet och ta plats bredvid Marcel Sabitzer och Brandt. Thomas Meunier har lämnat för Trabzonspor, med Marius Wolf, Ryerson eller Niklas Süle som tänkbara namn att starta till höger i backlinjen. Det finns frågetecken för Jadon Sancho som ådragit sig en lättare skada, men med Reus, Bynoe-Gittens, Adeyemi (om fit nog) finns alternativ i de offensiva leden. Sébastién Haller ska spela final i AFCON och missar, precis som skadade Felix Nmecha.

Freiburg:

Christian Streichs gäng har verkligen blandat och gett den här säsongen och Freiburg återfinns på en sjundeplats i Bundesliga, nio poäng bakom Dortmund. Freiburg har inlett 2024 trögt med kryss mot Union Berlin innan man brottade sig förbi Hoffenheim på hemmaplan med ett sent avgörande. Därefter har det följt två förluster, 1-3 borta mot Werder Bremen och senast samma siffror hemma mot Stuttgart.

Merlin Röhl är avstängd och missar fredagsmatchen precis som skadade Philipp Leinhart och Daniel-Kofi Kyereh. Ritsu Doan kan återvända till truppen efter att Japan åkt ur Asiatiska mästerskapen. Det finns även frågetecken för Ginter och Schmidt.

Målglatt när Dortmund får tillbaka viktiga pjäser?

Höstmötet lagen emellan var målglatt, när Dortmund vann med 4-2 på bortaplan, och jag kan tänka mig att det blir öppet även här. Freiburg släpper in en hel del mål – 5-8 i målskillnad på de tre senaste – och Dortmund lär vara revanschsuget efter missräkningen och poängtappet senast. Nu är ett par viktiga pjäser tillbaka vilket lär vässa offensiven, som var trubbig mot Heidenheim, och dessförinnan hade Die Schwarzgelben producerat 10 mål på 3 matcher under 2024. Dortmund är svårslaget hemma och Freiburg (3-1-6) tillhör inte ligans starkare bortalag. 1 & Över 2.5 mål finns till 2,12 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip