Helsingborg gästar Norrköping på söndagen i en tuff bortamatch.
Mitt speltips: IFK Norrköping asian -1,5. Tvåmålsseger eller mer krävs för att spelet ska sitta.

Helsingborg går tungt. Efter en poängmässigt bra start under nygamle Henke Larsson har laget nu 0-1-4 senaste fem matcherna. Granqvist sliter, Wanderson ser gammal ut, Farnerud orkar inte 90 minuter och laget gör få mål. Värvat ett gäng spelare under sommaren, men ingen har riktigt lyft laget. Senast stod laget för en i stora delar okej insats mot IFK Göteborg. Hade bland annat ledningen en bit in i andra halvlek. Men Blåvitt vände och vann, efter att Vibe avgjort i 88:e minuten. Blytung förlust. I den matchen tappade Helsingborg dessutom Andreas Landgren, som drog av korsbandet. Tungt värre, då han har varit en av de bättre den här säsongen. Även Holgersson fick utgå pga skada, oklart vilken status han har dock.
EDIT: Under fredagen valde Henke Larsson att lämna sitt uppdrag. Kaos var förnamnet...
EDIT 2: Holgersson finns med i truppen, men Fredrik Liverstam är nu out.

Norrköping har, äntligen, fått en relativt lugn vecka. Dubblerat med Europaspel under somamren, vilket knappast påverkat deras allsvenska prestationer positivt. Hade visserligen en cupmatch uppe i Timrå på onsdagen, men roterade friskt där:
Fransson, Nyman, Thern, Pettersson, Dageståhl och Haksabanovic vilade. Dessa lär komma in med fräscha ben här.

Peking är lite av en besvikelse den här säsongen, men min känsla är att laget kan gå rätt bra under hösten. Kapaciteten finns helt klart och nu med enbart Allsvenskan att fokusera på är det liksom bara att ösa. Behöver rada upp segrar för att hugga på europaplatserna. Även om det inte ser toppen ut spelmässigt alla gånger är känslan att de är på gång.

Helsingborg har gjort sina bästa matcher på hemmaplan, Med sin rutinerade men tunga centrallinje är de knappast ett optimalt konstgräslag. Tror det kommer gå lite för snabbt för skåningarna här mot ett Peking som känns formstarkt och hungrigt. Kan se något liknande framför mig som för två veckor sedan, då Norrköping enkelt avfärdade Elfsborg med 2-0.

This is the stats tab
This is the post tip