Golf, spelstopp 13:00

US MASTERS


VINSTSCORE 3-VÄGS
Inför andrarundan tror jag att jag hittat säsongens BÄSTA(ja jag skriker ut den med versaler) golfspel. Det gäller vilket resultat vinnaren har på söndag.

bet365 har fördelat oddsen så här:
275 & över @3.20
271-274 @2.80
270 & under @2.37

Par på banan är 72 slag vilket innebär att par över 4 rundor är 288 slag. 270 slag innebär alltså -18 över fyra rundor. Segraren i Masters brukar ligga runt -13/-14 vilket innebär va. 274-275 slag. Igår spelades första rundan men många hann inte spela klart men där såg man väldigt många låga scorer. Casey leder på -7 och där bakom finns ett gäng på -5 samt -4. Dessutom har tex Thomas & Dustin Johnson många hål kvar på första rundan men de ligger redan på -5 resp -3, övertygad om att ngn av dem når Casey redan på första rundan.

Man brukar alltså nå -14 på fyra rundor vilket betyder -3/-4 per runda , vad gör då att flera spelare når -6/-7 redan första rundan? Jo, det är helt enkelt de yttre förutsättningarna som gör framförallt greenerna betydligt mer lättspelade & det gör stor skillnad på scorerna.

Turneringen brukar spelas på våren när det är varmt och torrt vilket gör greenerna väldigt hårda, det gör att det från många lägen på banan är otroligt svårt att få bollen att stanna på green. Många inspel är då svåra och bollen ”rullar av” green väldigt enkelt.

Nu på hösten är det betydligt fuktigare vilket gör greenerna mjuka och lättspelade. Det var tydligt igår att från lägen där man vanligtvis omöjligt kan stanna kvar på green gick förvånansvärt enkelt att få bollen att stanna, just pga mjukheten i gräset.

Dessutom är väldigt många bra spelare med i täten redan tidigt i turneringen. Jag tror man kommer behöva ligga runt -12 redan efter två rundor i tävlingen och eftersom det är så pass lättspelat på green kommer det krävas låga scorer för att vinna tävlingen. Jag kan bara inte se hur en vinnare på söndag inte ska nå -18 på fyra rundor när de når -7 på en runda.

Just att vinnaren inte brukar nå -18 tror jag spelar in i marknadens värdering men jag tycker de underskattar de yttre förutsättningarna, de gör en otrolig skillnad vilket vi såg igår.

Dessutom sa experten i Cmore-sändningen redan tidigt igår att hon(Fanny Sunesson, rutinerad caddie) är övertygad om att det blir låga scorer i år just pga de mjuka greenerna.

Jag hade värderat det här spelet till ca @1.30 så då finns inget annat än att utse spelet till årets bästa golfspel.

Jag tror att linan kommer vara en bit under 270 slag efter dagens spel så mitt råd är att plocka spelet innan det drar igång idag vid 13-tiden.

Det blir en dubbel insats för första gången denna golfsäsong.

Vinstscore på 270 & under @2.37(10/10 u)


Lycka till vid rygg!

This is the stats tab
This is the post tip