Speltips: Danmark - Tunisien

Sport: Handboll
Spelstopp: 2019-01-12 20:15
Land: Danmark
Liga: Handbolls-VM
Odds: 1.81
Tips: 1 hcp -7,5
Vi har nu precis avslutat Dag 2 i Handbolls-VM och fick ett gäng anmärkningsvärda resultat i fredagsmatcherna.
Angola (@25.00) slog Qatar med 24-23, Ungern (@1.10) misslyckades att vinna mot Argentina och fick endast med sig ett kryss, ytterligare ett kryss (@8.50) mellan Serbien och Ryssland - samtidigt som Brasilien pressade Frankrike till en tight 24-22 vinst, där linan inför match låg -8,5 Mål.

Sverige slog tillbaka Egypten i vad som var en rätt säker drabbning, bortsett från en tre minuters period sent i andra halvlek som gjorde att det blev onödigt nervöst. Matchen slutade tillsist med seger för svenska herrarna med 27-24.
Det betyder även att det rekade spelet (U56,5 Mål) hittade hem bekvämt och var egentligen aldrig hotat under samtliga 60 minuter.

Härlig start på mästerskapet för Sverige med en seger trots en rätt slätstruken insats - och en bra start för rekandet när
2 av 2 analyser och spel suttit klockrent.

Nu har samtliga lag premiärspelat och det är dags att gå vidare till spelomgång nummer två.
Under lördagen bjuds vi på sex matcher med sex solklara favoriter, schemat finner ni nedan - favoritodds inom parentes.

Österike (1.11) - Chile 15:00
Ryssland (1.08) - Korea 15:30
Norge (1.00) - Saudiarabien 17:30
Tyskland (1.18) - Brasilien 18:15
Danmark (1.06) - Tunisien 20:15
Frankrike (1.07) - Serbien 20:30

Jag vänder blickarna återigen mot den ena hemmanationen, som imponerat kraftigt i premiären.
Danmark fullkomligt asfalterade Chile i Köpenhamn och ledde i halvtid med 22-4 inför en fullsatt arena.
Man gick tillsist och vann matchen med 39-16 och demonstrerade ett hypereffektivt kontringsspel, ledda av suveräne Mortensen som gjorde åtta mål.

Nu tar Danmark pick och pack och lämnar Köpenhamn och beger sig istället Herning och hela Danmarks faktiska hemmaplan - Jyske Bank Boxen, som även agerar finalarena med en kapacitet för 12.000 åskådare.
Det kommer vara nästintill fullsatt även under lördagen och ni som såg den inledande matchen förstår att den elektriska stämning som infann sig i Köpenhamn, kommer att tangeras.

VM har ett tightare spelschema än på mycket länge, någonting som jag tror kommer få större konsekvenser än vad man räknat med i många nationer. Det kommer vara en stor fördel för de lag som har möjlighet att lufta truppen i matcher som är betydelselösa och i de matcher som man avgjort, men ändå besitta en så pass stark bredd att man inte behöver gå ner i kvalité nämnvärt.
Danmark är en av dessa nationer, man har en ruskig spetskvalitet i första-sexan - men har vad jag anser även den bredaste truppen i mästerskapet.
I matchen mot Chile ledde man alltså med 18 mål i halvtid och fick möjlighet att gå runt på väldigt många spelare.

Jag tycker att linan i den här matchen är felsatt, på grund av ett gäng olika anledningar.
Danmark är en handbollstokig nation, självutnämnda skapare av sporten och ett fanatiskt supporterintresse och törst efter en VM-framgång. Detta gör att man i betydligt mindre utsträckning "slår av på takten" i matcher framför sin publik.

Man har världsklasspelare på varje position i banan, världens (enligt mig och många andra) bästa målvakt och ett kontringsspel som ingen annan nation har kunnat matcha de senaste 20 åren.
Formatet, som om man inte är en van konsumerare av handbollsmästerskap kan tycka vara komplicerat går i väldigt korta ordalag ut på att man tar med sig poäng från gruppspelet till den så kallade mellanrundan. Till denna runda går de tre bästa lagen från varje grupp och man tar enbart med sig poängen man har tagit mot dessa tre lag. Det betyder att Danmarks vinst mot Chile, i ett senare skede inte kommer göra någon speciellt stor skillnad (förutom då kanske i kampen om den första gruppsegern).
Däremot så är det mycket som talar för att Tunisien kommer att plocka den sista platsen för avancemang i gruppen och således följa med till mellanrundan. Vilket gör att resultatet i den här matchen blir ännu viktigare för Danmark än matchen i premiären.

Tunisien är väsentligt mycket bättre än Chile och kommer bjuda upp till dans på ett helt annat sätt än vad vi såg i utskåpningen i premiären. Dock så har Tunisien en icke-existerande bredd i sin trupp, man avslutade matchen mot Norge mindre än 24 timmar innan man ska upp mot Danmark.
Samtidigt mötte man ett Norge (Förlust 34-24) som i enkla ordalag skulle kunna klassas som ett Danmark light. Man spelar med en väldigt liknande spelfilosofi med snabbt anfallsspel, mycket kantavslut och kontringar - något som inte passar Tunisierna speciellt bra.

Danmark är klasser bättre på varje position, har fått en dags ytterligare vila, spelar inför en fullsatt arena med fanatiska fans mot en underlägsen motståndare.
Danmark -7,5 hittas i skrivande stund på Unibet, LeoVegas eller 888sport till fina 1.81 och vi investerar 3/3U.

Lycka till vid rygg!

Ny spelbok samt twitter:
https://twitter.com/jwwbetting
https://1x2.se/spelbok/3765
  Danmark - Tunisien
Spela på Speltips Danmark - Tunisien
jww - 12 Januari 2019 - 11:16
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
14:00  Federer - Millman
Tennis - ATP Halle - Mil +4.5 games
1.93
15:00  Cilic - Garin
Tennis - ATP Queens - Gar +3,5 games
1.81
18:00  Kina - Spanien
Fotboll - VM-Dam - BLGM Nej
1.80
18:00  Kina dam - Spanien
Fotboll - VM-dam - Spanien U1,5 mål
1.62
19:00  Örgryte - GAIS
Fotboll - Superettan - 1
2.20

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Livestreaming