Handboll

Semifinal för Sverige efter en magisk vändning mot Norge.

Frankrike-Sverige kl.20:30

Covid-läget är väldigt ovisst i Sverige medan jag inte hittat ngt nytt gällande Frankrike.

Sandell är bekräftat out vilket gör att Linus Persson kallats in. Linus är bra men inte alls lika inspelad som Sandell så det är ett ordentligt tapp, speciellt då Lagergren inte spelat sin bästa handboll.

Utöver det är Palicka och Claar fortfarande i karantän och tveksamma. Dessutom har Wanne, Pettersson & Ekberg isolerats pga utslag på test under torsdagen. Mest troligt för att de varit positiva tidigare men ändå orosmoln, svar på detta väntas under förmiddagen men också möjligt att Sverige väljer att inte gå ut med infon förrän timmen innan match.

Så vi får utgå från att iaf Sandell är out och mest troligt även Palicka & Claar. Det gör Sverige många procent sämre.

Vändningen mot Norge kom verkligen från ingenstans då Norge blev helt paralyserade, en normal utveckling på den sista kvarten och Norge vinner med minst 5 bollar. Sverige har egentligen inte i ngn match visat att man har i en semi att göra. Sverige hade definitivt inte tagit sig till semi från den andra sidan.

Frankrike är också i semi efter en otrolig vändning mot Danmark & man bjöds verkligen på den. Samtidigt spelade man ganska bra men man hade alltså bara 1(!) räddning första 40 minuter vilket är bland det sämsta på länge. Men Gerard är bättre än så och vi bör se ett bättre målvaktsspel idag.

Det finns några höjder i Frankrikes spel som kommer avgöra här. Främst försvarsspelet som är betydligt bättre än Sveriges. Sverige har problem på tvåorna och där kommer man få problem med Frankrikes ytternior, främst Dika Mem på högernio. Åt andra hållet kommer Frankrike kunna spela kompakt och eftersom Sverige saknar vasst skytte likt Dika Mem kommer Sverige ha det jobbigt att komma till bra lägen över 60 min.

Så jag landar i dessa spel:

Frankrike -1.5 mål @1.82(5/5 u)

Frankrike över 27.5 mål @1.86(3/5 u)


Övriga matcher

Spanien-Danmark kl.18:00
Danmark kunde vila Hansen, Saugstrup, Landin & Gidsel mot Frankrike. Kommer in här med full energi och sina toppspelare utvilade. Spanien som haft flera bleka insatser efter segern mot Sverige kommer inte ha ngt att sätta emot. Ser inget som talar för Spanien.

Danmark -4.5 mål @1.85(3/5 u)

Danmark över 29.5 mål @1.75(4/5 u)


Island-Norge kl.15:30
Placeringsmatch. Men det gäller också en direktplacering till VM nästa år så nog kommer vi se mer vilja än vid en vanlig placeringsmatch. Även om det lag som förlorar mest troligt kommer ta sig till VM ändå då Europa har 8 platser till utöver topp-5 här i EM.

Även om Norge är motiverade och spelar bästa laget ger jag Island goda chanser. Fick tillbaka tre spelare senast från karantän och med Palmarsson och Elisson tillbaks håller man riktigt hög klass. Norge har inte glänst och ser inte varför man ska vara så stora favoriter. Island har ett minst lika bra försvar och framåt är Magnusson, Palmarsson & Elisson ren världsklass. Helt öppen match och allt värde på Island.

Island vinna @3.10(4/5 u)


Njut nu av fin handboll!

TV: Bästa dragen på ett klurigt Stryktips!




This is the stats tab
This is the post tip