Efter finalförlusten i Monte Carlo kommer Casper Ruud att vilja studsa tillbaka direkt när han inleder ATP Barcelona turneringen med ett möte mot Alexandre Muller. En spelare som har tidigare enkelt besegrade, just på grus, för en massa år sedan. Här är mitt speltips när spelarna ska drabbas samman för andra gången i karriären.

Det har varit en okej men inte mer inledning på säsongen för Muller, som är rankad utanför topp 100 på touren. Med 10 segrar och 11 förluster som facit. Fransmannen lyckades inte klara in till Monte Carlo, där förvisso Dusan Lajovic besegrades innan Luca Nardi blev för svår. I Barcelona har Muller tagit sig förbi wild-card spelaren Albert Ramos-Vinolas, i raka set.

Dock väntar en blytung uppgift då en av de allra bästa spelarna på grus väntar. Det råder ingen tvekan om att Ruud stortrivs på det röda underlaget, där han dessutom har tagit de flesta av sina titlar. I förra veckan lyckades norrmannen besegra Alejandro Tabilo, Hubert Hurkacz, Ugo Humbert och världsettan Novak Djokovic, innan formstarke Stefanos Tsitsipas blev för svår i finalen.

Storseger för världssexan?

Även om Muller är varm i kläderna och har en seger bakom sig så är ett möte mot Ruud på grus en oerhört jobbig uppgift. Speciellt när Ruud är så formstark och dessutom revanschsugen. Då lutar det mesta mot att Ruud fortsätter imponera.

Mitt spel blir att Ruud täcker handikapp linan på -4,5 games, till 1.80 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip