Dags för nästa Grand Slam i tennis. Franska Öppna flyttade sin turnering från i våras och ska alltså avgöras nu.

Nadal var inne på det igår, vädret kommer bli en faktor. Det brukar spelas i Maj i en skön vårvärme i Paris. Nu i ett hösttungt Paris där många matcher kommer spelas i kyla och lätt regn. Om spelare som trivs bäst på Snabbare underlag hade det tufft i Paris förut kommer de ha än tuffare nu. Blir intressant att följa!

TURNERINGSSPEL
Jag låter dessa ligga till sista dagen då de flesta spel går att spela under turneringens gång.

Herrar
Djokovic & Nadal är toppseedade på varsin sida. Främste utmanare på Djokovic sida är Medvedev, Rublev & Tsitsipas men ingen av dem ska kunna hota på gruset. Längst bland de tre utmanarna tror jag Rublev kan nå.

Nadal fick Thiem & Zverev på sin halva. Jag tror Thiem blir farlig. Han gillar gruset & kan bli jobbig för Nadal. Framförallt gillar jag oddset på att Thiem vinner sin quarter, ser ingen som kan hota där. Endast Schwartzman emot men Thiem ska vara den starkare.

Mina spel på herrsidan

Thiem nå final @3.75(2/5 u)
Thiem vinna sin quarter @2.00(5/5 u)
Djokovic-Thiem i final @6.50(1/5 u)
Rublev vinna sin quarter @7.00(1/5 u)


Damer
Väldigt många av de bästa trivs inget vidare på gruset, speciellt inte i tunga förhållanden.

För mig är Halep den solklara favoriten. Hon vann enkelt turneringen i Rom där hon bara tappade ett set. Den som tog ett set på Halep var Muguruza och hon tror jag står på andra sidan i finalen.

På Muguruzas halva är det en del bra spelare, men i princip samtliga ogillar dessa förutsättningar. Pliskova, Kvitova, Kenin, Stephens & någon till har inte gruset som sin favorit. Jag tror vi ser Muguruza i final.

Mina spel på damsidan

Halep vinnare @3.75(3/5 u)
Halep-Muguruza i final @15.00(1/5 u)
Muguruza i final @4.50(2/5 u)
Halep vinna sin quarter @2.30(5/5 u)
Muguruza vinna sin quarter @3.40(2/5 u)


Det blir mina turneringsspel!

This is the stats tab
This is the post tip