Rekar normalt sett inte tennis och i synnerhet inte odds under 1,50. Men här har jag hittat bra dubbelviirke. Eller om man så vill, en lågoddsare att skjuta tungt på.

Det finns ett dilemma här. Nämligen att vår huvudman, Daniel Galan, är en utpräglad grusspelare, som spelar ytterst lite hardcourt. Förra säsongen fick han dock till det i US Open och nådde tredje rundan, slog bland andra Tsitispas. Även om det ska sägas att greken inte var i sitt sinnesfulla bruk.

Vad som start talar för Galan i den här matchen är att han möter Jeremy Chardy. Och han har ju varit bra en gång i tiden, nådde 25:e platsen på världsrankingen som bäst. Men där är han inte dirket i dagsläget. Det var nämligen ett tag sedan Chardy spelade en match – närmare bestämt US Open.... 2021. Det vill säga nästan 1,5 år sedan. Han spelade alltså inte en enda match under 2022 och nu kommer han in i Australian Open på skyddad ranking.

Det är en ganska vanlig taktik bland skadade spelare. De utnyttjar sin skyddade ranking på Grand Slams, just för att man då bara kan åka över och casha in en halv miljon kronor.

Så det finns två faktorer som spelar in här. Oavsett vad så är Chardy galet matchotränad och möter en kille som trots allt är rankad kring 60 i världen. Nummer två är att Chardy kanske till och med fortfarande inte är skadefri, utan att han – eventuellt – bara kommer för startpengarna. Därför tycker jag att 1,40 är bra, trots att det är ett lågt odds.

Lägger spelet hos LuckySport

This is the stats tab
This is the post tip