Elva rätt och ungefär en tredjedel av insatsen tillbaka. Onsdagens Europatips kunde absolut studsat ännu något bättre men jag är nöjd med kupongens uppbyggnad då vi bland annat fick med Aston Villa, krysset i Fiorentina och Bourne.

Söndagens bong tar oss ut på en fin Europaresa med matcher från fem av kontinentens största ligor. Spelvärdet ser ut att bli magiskt med en drös överstreckade favoriter att på ett eller annat sätt försöka fälla.

Spela Tillsammans gör vi såklart även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

Spelstopp: 14:59


1. Tottenham - Newcastle 1X2

Newcastle rullade en del boll men var offensivt oförmögna att skapa tillräckligt med tunga målchanser. Istället fick Alexander Isak och hans lagkompisar se Everton peta in tre obesvarade bollar och vinna med klara 3-0 på Goodison Park. Skadelistan hos Skatorna är brutal och det påverkar. Spurs svajar också rejält och tappade i veckan dessutom en 1-0-ledning till förlust (1-2) hemma mot West Ham. Utan James Maddison i spel är värdarna uddlösa samtidigt som Son fick en smäll mot The Hammers och är en aning oklar. Orkar vi ta ställning pekar det mesta åt vänster men troligen blir detta en strid vi täcker upp, hela vägen över.


2. Everton - Chelsea 1X

Everton gjorde en ruskigt stabil insats mot Newcastle i veckan. Liverpool-klubben lirade kreativ och offensivt delikat fotboll vilket i slutändan mynnade ut i en 3-0-skalp mot tunga Newcastle. The Toffees har därmed tagit ikapp det tunga federala avdraget (tio minuspoäng) och befinner sig på rätt sida nedflyttningsstrecket. Starkt! Med tre vinster på fyra raka försök i trunken ska segertåget fortsätta är tanken. Chelsea står på motsatt sida dagen till ära och jag tror absolut att detta är en görbar uppgift för Sean Dyche och hans mannar. London-klubben är ojämna och öppnade upp sig på tok för mycket bakåt mot Manchester United i veckan. The Blues torskade med 1-2 på Old Trafford men släppte till drygt 4,0 i xGA vilket är helt uppåt väggarna galet. En tvåa över 45 procent känns onödig att krita ner.


3. Luton - Manchester City 2

Luton hade en 3-2-ledning mot serieledarna Arsenal i veckans seriematch men visade prov på bottenlagsbeteende och föll till slut med 3-4 efter att Rice avgjort i matchens sista sekvens. Ingen rast och ingen ro för nykomlingarna som denna helg ska upp i ringen och stångas mot Guardiolas himmelsblå armé. Ett City som inte riktigt går att känna igen för stunden. Att besökarna inte vunnit på fyra raka försök i ligan har inte skett sedan mars-april 2017! Frånvarolistan hos bortalaget är mer eller mindre utraderad och jag kan inte se hur The Cityzens ska kunna tappa poäng igen. Det finns inte på kartan! Banktvåa.


4. Fulham - West Ham 1X2

Vi gör ett sista engelskt stopp i London. “Skink-derbyt” står för dörren då Fulham och West Ham går i klinch på Craven Cottage. Två klubbar som inte mår pyton direkt. Värdarna krossade Nottingham i förra omgången (5-0) och visade upp ett fint offensivt register. För besökarnas del blev det en bejublad insats på svårspelade Tottenham Hotspur Stadium i torsdags. 0-1-underläget mot Spurs vändes till en 2-1-triumf. David Moyes och hans mannar kan blicka tillbaka på en period där poäng finns inspelat vid fyra raka tillfällen. Tämligen stabilt truppläge på båda sidorna där möjligen arrangörsklubben kan dra fördel av att ha fått vila en extra dag. Hursomhelst helgarderar jag ändå mötet.


5. Roma - Fiorentina 1X2

Roma var illa ute mot Sassuolo borta i förra rundan. 0-1-underläge och en väldigt tveksam första halvlek. Efter en dryg timme drog Boloca i Sassarna på sig ett rött kort vilket öppnade upp mötet rejält. Mourinho gjorde ett par små taktiska justeringar och efter kvitteringen från straffpunkten via Dybala fick portugisen se inhopparen Kristensen pricka in 2-1-målet. Fiorentina blir ändå en riktigt tuff nöt att knäcka. Florens-klubben har skördat fem vinster på sex raka tävlingsförsök och har ett lagbygge ämnat för en topp 6-strid. Senast klubbarna möttes så vann bortalaget med 2-1 och det finns ingen som helst anledning att gå kort om tecken i den italienska huvudstaden. 1X2.


6. Salernitana - Bologna 1X2

Salernitana är jumbo i Serie A. En vinst på 14 raka försök är givetvis inte godkänt. Det som ändå ska sägas är att värdarna spelat bättre fotboll på slutet och på hemmaplan fick Lazio vid sitt senaste besök smaka på Salerno-torsk. Bologna är inte tillräckligt pålitliga för att ställa på egna ben. Två raka inbördes möten på Stadio Arechi har mynnat ut i oavgjorda resultat (2-2, 1-1) och besökarna har faktiskt inte vunnit en batalj på främmande gräs sedan fjärde juni! Det mesta pekar på att tvåan blir väldigt hårt åtgången, vilket är över mitt förstånd. 1X är en given utgång, Om vi har råd spelas samtliga tecken ut.


7. Monza - Genoa 1

I F1-Meckat Monza ska Berlusconis fotbollsprojekt testa på lyckan mot den comebackande nykomlingen Genoa. Värdarna är svårslagna hemma (en förlust på sju försök) men framåt saknas såklart både Papu Gómez och Caprari massor. Genoa är ändå ett lag som värdarna ska kunna hantera. Gästerna tar sina poäng hemma och saknar å sin sida Albert Gudmundsson. Bortalagets offensiva guldklimp. Möjligen reviderar jag beslutet om att spika Monza framåt spelstopp vid på tok för tung streckning. Men ettan är given att öppna med.


8. Barcelona - Girona 1X2

Den katalanska supermatchen mellan Barcelona och Girona står för dörren och 15 omgångar in i ligaspelet är det faktiskt de tillresta utmanarna som huserar högst upp i tabellen av dessa sällskap. En förlust på hela säsongen är siffror som sticker ut och med ukrainska duon Dovbyk och Tsygankov i otroligt slag samt gubbar som Savio och Stuani i offensiv riktning därtill finns klass till ett välbyggt kollektiv. Barcelona tog en tung skalp i och med 1-0 mot Atlético Madrid häromsistens men det betyder ändå inte att en etta ovan 70 procent är befogad. Tidigt blickar vi mot alla tecken i Barca.


9. Cádiz - Osasuna X2

Cádiz håller huvudet ovanför ytan i en tajt bottenstrid. Just nu finns fyra klubbar nedanför Sergio González mannar i tabellen men kollar vi på xPTS (förväntade poäng) är värdarna näst sist i ligan. Hemmalaget är också La Ligas minst produktiva sällskap (tolv baljor) och detta spelar också i relation till förväntade mål (xG). Med andra ord är detta ett gäng Osasuna ska kunna slå. Bortalaget har visserligen haft svårt att vinna matcher på slutet men kommer från en välpolerad insats (1-1 mot Real Sociedad) och har en tung poänggörare framåt i form av Ante Budimir. Krysset först, tvåan därefter.


10. Granada - Athletic Bilbao 2

Granada är en enorm besvikelse. Hemmalaget har inte alls levt upp till de förväntningar som jag hade på laget innan serien drog igång. Inför hemmamatchen mot Bilbao finns inte mindre än 13 raka segerlösa matcher i värdarnas portfölj. Baskerna å sin sida har sällan varit kända för att ösa in mål framåt men den senaste tiden har något skett. På gästernas fem senaste ligamatcher så har Williams-bröderna och gänget skickat in 14 mål (2,8 mål i snitt) och lirar en riktigt trevlig boll framåt. Att Athletics organisation i övrigt är stark och disciplinerad behöver vi knappast nämna. Extremt trolig tvåa.


11. Köln - Mainz 1X

Köln vann en mycket viktig streckfajt mot Darmstadt häromsistens och tråcklade sig därmed upp ovanför giljotinen i botten. Nu ställs Getabockarna, som hemmalaget kallas, mot nästa konkurrent i den nedre delen av tabellen. Mainz ståtar som nästjumbo för stunden och gör ingen speciellt glad. En ganska tröttsam frånvarolista påverkar till viss del utfallet och spelet bortom Opel Arena är dåligt. Senaste ligaskalpen på resande tass kom i april. Halvgarderingen till vänster ska räcka.


12. Stuttgart - Bayer Leverkusen 12

I fjol räddade Stuttgart kontraktet via kvalspel. I år finns Sebastian Hoeness gäng med i den absoluta toppen av Bundesliga och gör det otroligt bra. En spelare som Serhou Guirassy har exploderat offensivt och gör mål i mer eller mindre varje match. Deniz Undav gör det dessutom ruskigt bra på sin kant i fören och bidrar. Leverkusen å sin sida ligger precis före i tabellen och utmanar på allvar om ligaguldet i år. Kusarna förlorar inga matcher för stunden men har ett tungt spelschema att ta hänsyn till i och med matcher i allt från liga till DFB Pokal och Europa League. Möjligen kan detta påverka utfallet något i matchen mot Stuttgart. Böljande och troligen en drös med mål i sikte. Gubben, etta-tvåa.


13. Metz - Brest 2

Vi traskar i mål på fransk mark. Brest går riktigt bra just nu och har skördat poäng vid tio av 14 tillfällen. Mathias Pereira Lage har fått sparsamt med speltid under hösten men på slutet visat sig pålitlig framåt och därmed svår att hålla bortom en startelva nu. Metz å sin sida kunde inte mäta sig med Lille senast och bjuder sällan på skönspel hemmavid. Bara Clermont och Lyon har tagit färre poäng på eget underlag och här möter värdarna tungt motstånd och lirar således andrafiolen. Tvåan öppnar.


Kupongens kassaskåp!- Manchester City

City har fyra raka matcher i ligan utan seger och måste börja ta tag i saker och ting. Luton borta är ett motstånd som givetvis inte Guardiolas gäng ska kunna torska mot. Tvåan är hårt spelad men ändå en given spik.

Varningens finger!- Girona

Tvåan Girona mot trean Barcelona. Då streckas Stuani och gänget runt 10-15 procent vilket, trots motståndet, får anses vara fullkomligt obegripligt. Högersidan måste finnas med.

1. Tottenham - Newcastle 1 X 2
2. Everton - Chelsea 1 X 2
3. Luton - Manchester City 1 X 2
4. Fulham - West Ham 1 X 2
5. Roma - Fiorentina 1 X 2
6. Salernitana - Bologna 1 X 2
7. Monza - Genoa 1 X 2
8. Barcelona - Girona 1 X 2
9. Cádiz - Osasuna 1 X 2
10. Granada - Athletic Bilbao 1 X 2
11. Köln - Mainz 1 X 2
12. Stuttgart - Bayer Leverkusen 1 X 2
13. Metz - Brest 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip