Jag valde att gardera Monaco, Napoli, Spurs och Juve för att istället singla av bland annat Liverpool och Chelsea i helgen. Fel väg skulle det visa sig då de två sistnämnda herrskapen lirade 2-2 i sina respektive matcher samtidigt som de fyra övriga vann sina bataljer. Tio rätt innebar inga pengar att glädja sig åt. En mindre svacka därmed och nu gäller det att försöka kravla sig upp ur hålet.

Onsdagens EU-bong tar avstamp i Champions League och sträcker sig över brittiska ligamatcher likväl som dubbla Conference League-strider under torsdagen. Skrälldragen är många för dagen där framförallt Watford sticker ut! Spikarna hittar jag först och främst i CL-kvartsfinalerna.

Spela Tillsammans gör vi såklart även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

Spelstopp: 20:44

1. PSG - Barcelona 1

Det är ett taggat PSG som möter upp Barcelona på Parken. Mbappé, Ramos, Vithina och övriga grabbar i det franska lagets tröja har sett bra ut på slutet och jag tycker favoritskapet dagen till ära är korrekt. Hakimi är avstängd men i övrigt är de allra flesta tillgängliga. Barca är i formmässigt gott slag men jag tror katalanerna kommer få problem med ett offensivt skickligt Paris SG. Möjligen reviderar jag beslutet om att spika fransmännen framåt spelstopp men i tidigt skede gillar jag den välmående ettan.


2. Atlético Madrid - Dortmund 1

Atlético Madrid skickade ut "CL-jokern" Inter i åttondelsfinal efter ett sanslöst straffdrama. Madrassmakarna från den spanska huvudstaden fick därefter Dortmund på sin lott vilket givetvis anses väldigt görbart. Tyskarna behöver inte på något vis be om ursäkt för sin resa hit men samtidigt anser jag de gulklädda mer begränsade jämfört med Atlético och på Wanda Metropolitano ska det väldigt mycket till för att Sancho, Füllkrug och övriga i gästernas tröja ska orka få med sig så mycket som ett kryss härifrån. Etta.


3. Birmingham - Cardiff 1X2

1-1-7 är en rad som inte skiner direkt. Birmingham sitter i en prekär sits längre ner i The Championships bottensörja och med en handfull omgångar kvar att spela är segrar framgent en vital del för klubben om intresset att finnas kvar i den engelska andradivisionen ska leva vidare. Cardiff på hemmaplan känns som en uppgift Blånäsorna ska kunna lösa och jag ska i ärlighetens namn säga att jag är en aning kluven hur vi ska gå här. Gästerna har inte mer än äran att spela för då avståndet till topp 6 är på tok för långt och nedåt finns inget hot. Jag kommer följa elvor och oddsutveckling noga där allt från spiketta till helgardering finns i åtanke.


4. Bristol City - Blackburn X2

Nästa gäng som inte har mer än äran att spela för är Bristol City. Hemmalaget parkerar i mittens rike av tabellen och likt Cardiff är avståndet både upp och ner på tok för långt. Blackburn å sin sida har ställt till det en aning. Rovers har i och med en vinst på elva raka i ligan fått se ett gäng klubbar sakta men säkert käka ikapp de blåvita och nedflyttningshotet svävar fortsatt över klubben. Sett till besökarnas senaste matcher har vissa ljusglimtar kunnat skönjas och spelet sitter där på ett bättre sätt nu. Med spelvärdet viktat i österled och med känslan av att motivation mycket väl kan slå klass är jag tidigt inne på att kapa bandet till en trött etta.


5. Ipswich - Watford 1X2

Ipswich fick på läppen av Norwich i en häftig toppmatch nyligen. Trots detta så befinner sig nykomlingarna fortsatt som serietvåa och hoppet om Premier League-spel till hösten lever i allra högsta grad. Nu står värdklubben inför en ny, ganska tuff utmaning. Watford traskar ut på Portman Road med fyra raka utan förlust. Framåt känns Vakoun Issouf Bayo och Emmanuel Dennis spännande samtidigt som Rajovic finns att kasta in. Som strecken ramlar just nu är jag inte alls intresserad av att gå kort om tecken. Det här är ett fall för garderingar då vi mycket väl kan få köpa in tvåan till procent runt tio!


6. Hull - Middlesbrough 12

Efter sex raka matcher utan seger så fick äntligen Hull vinna en seriematch igen. 3-1 borta mot Cardiff var ett stabilt dagsverke efter att både Fábio Carvalho och Jaden Philogene fått måla. Middlesbrough befinner sig på samma poäng (61) som Hull och jakten på topp 6 fortgår för lagen. Att dela broderligt på pinnarna under onsdagen kommer med stor sannolikhet inte att funka. Det här kommer bli ett race om segern då avståndet upp till Norwich (efter 41 spelade matcher) är fem poäng med en handfull bataljer kvar att spela. Således är jag övertygad om att vid 0-0, 1-1 in mot slutet av matchen så är det läge för lite “hela havet stormar”-fotboll i jakten på tre poäng. Gubbläge (etta-tvåa)!


7. Swansea - Stoke X2

Swansea har under en längre tid haft chansen att nita dit ett par segrar och därmed göra sig kvitt lagen längre ner i tabellens botten. Så har det inte riktigt blivit. Walesarna är offensivt svaga för stunden och med bara en vinst på sex raka försök är inte hotet om degradering helt utradetat ännu. Än värre kan det faktiskt bli. Stoke har visat klass ett par gånger om den senaste tiden. The Potters vände bland annat 0-2 till 2-2 mot svårspelade WBA hemmavid och befinner sig just nu bara en pinne bortom Swansea i tabellen och jag tror mycket väl att Stoke kan traska förbi efter onsdagens fajt. Min första tanke är X2 på Liberty Stadium.


8. West Bromwich - Rotherham 1X

WBA har tre raka kryss med sig ut till mötet med Rotherham. The Baggies har därmed misslyckats med att rycka iväg i kampen om playoff-platserna i toppen av The Championship. Truppmässigt sätter jag West Brom väldigt högt upp på den engelska andraligans piedestal, men här finns mer att önska när det i slutändan kommer till utfallet. Rotherham är redan klara för spel i League One till hösten men ska för den delen inte helt räknas bort nu. The Millers har på slutet fått med sig poäng i två av sina fyra senaste matcher och spelade delvis helt okej mot Plymouth nyligen trots förlust (0-1). Med extremt mycket som pekar på att vi kan få köpa in krysset till priser under tio procent är halvgarderingen på The Hawthorns helt given i min bok.


9. Dundee FC - Rangers X2

Det är ett avgörande skede i Skottland. Dundee, Hibernian och Motherwell slåss om den viktiga sjätteplatsen i Premiership. Just nu är det DFC som sitter bäst till i kampen om den sista positionen till en kommande Mästerskapsrunda. Tony Dochertys mannar avslutar sin grundserie med att först face:a Rangers för att därefter testa lyckan mot Aberdeen. Visst hade spelschemat kunnat vara något enklare men jag tror inte att arrangörsklubben ska stå helt utan chans till poäng nu. Glasgow-klubben är trygga i sin topp 2-position och ett välmotiverat Dundee kan absolut snubbla till sig en pinne. I ett tidigt skede lockas jag av X2 på Dens Park.


10. Peterborough - Port Vale 1X

Peterborough repade mod efter två trötta hemmaförluster i svit då Leyton Orient slogs tillbaka på resande fot förra helgen. Mason-Clark skickade in ett av målen i 2-1-segern och därmed var en fyra matcher lång mållös period över för skyttekungen. The Posh fortsatte visa framfötterna i helgen då laget löste en mäktig seger i finalen av EFL Trophy på Wembley. Burrows 2-1-strut på stopptid var en ruskigt häftig påse. Firandet är nu över och frågan är hur tung baksmällan är efter triumfen i söndags. Port Vale står för motståndet och de tillresta har ryckt upp sig rejält på sistone. Numera huserar besökarna bortom en botten 4-position i League One men än är inte faran över. Fler poäng kommer att krävas och varför inte börja med att lösa åtminstone en här. Jag vill gardera ettan tidigt med start från mitten.


11. Wycombe - Derby X2

Wycombe förlorade som nyligen nämnt EFL Trophy-finalen på ett grymt sätt i söndags. The Chairboys har inte heller i ligan haft några större framgångar på slutet utan parkerar i mitten av tabellen. Nu ställs värdklubben mot ett taggat Derby. Gästerna har nämligen vittring på en The Championship-plats. Viktigt för de tillresta att James Collins finns tillbaka från skada nu och i övrigt ska tunga gubbar som Mendez-Laing och Blackett-Taylor finnas med men Bird och Barkhuizen är antingen out- eller osäkra kort. Ett mer motiverat bortalag ska få första penseldraget men priset för att singla The Rams måste i slutändan vara rätt. Så är det inte just nu. Därför är garderingar med start från mitten tidigt välkomna.


12. Viktoria Plzen - Fiorentina X2

Vi byter dag och kastar oss in i torsdagens tidiga Conference League-spel. Efter att Plzen slagit ut Servette i förra omgången så ska tjeckerna denna gång face:a ett, för stunden, lite skakigt Fiorentina. Italienarna har bara vunnit fyra av sina 15 senaste tävlingsmatcher och hade en hel del problem med Maccabi Haifa i förra Conference League-rundan. Det som talar för Viola är en något högre topp jämfört med Viktoria samtidigt som värdklubben saknar ett gäng viktiga spelare till denna strid. Kopic och Dweh är avstängda och skador på Mosquera, Jirka och Durosinmi stör. X2 först men får jag feeling framåt spelstopp så finns helgarderingen i tanken.


13. Olympiakos - Fenerbahce 1X

Olympiakos sätt att skicka ut Maccabi Tel Aviv på i åttondelen var minst sagt sensationell. Grekerna föll hemma med brutala 1-4 men kunde på neutral mark i Serbien göra samma siffror över 90 minuter (4-1) och därefter pressa in ytterligare två påsar i förlängningen. 6-1-krossen var en mindre maktdemonstration från Jovetic, Fortounis och övriga. Det som däremot stör något inför första matchen mot Fenerbahce är att Podence är avstängd. Istanbul-klubben imponerade å sin sida i dubbelmötet med Royale Union. Gästernas lagbygge i stort är fint med många stjärnor som just nu levererar. Jag tror däremot att besökarna i mångt och mycket är nöjda med ett kryss på Stadio Georgios Karaiskakis. 1X spelas.


Kupongens kassaskåp!- Atlético Madrid

Ett stabilt Madrid-lag kommer försöka slå knock på Dortmund inför sin högljudda publik och även om ettan troligen streckas upp en aning hårt är det läge att banka in spiken till vänster.

Varningens finger!- Watford

Att ettan mellan Ipswich och Watford ser ut att bestiga 80-procent är tämligen galet. En nykomling mot ett i grund och botten bra bortalag med Premier League-ambitioner. Jag köper inte det tunga favorittrycket och vill tidigt få med gästerna på ett eller annat sätt.1. PSG - Barcelona 1 X 2
2. Atlético Madrid - Dortmund 1 X 2
3. Birmingham - Cardiff 1 X 2
4. Bristol City - Blackburn 1 X 2
5. Ipswich - Watford 1 X 2
6. Hull - Middlesbrough 1 X 2
7. Swansea - Stoke 1 X 2
8. West Bromwich - Rotherham 1 X 2
9. Dundee FC - Rangers 1 X 2
10. Peterborough - Port Vale 1 X 2
11. Wycombe - Derby 1 X 2
12. Viktoria Plzen - Fiorentina 1 X 2
13. Olympiakos - Fenerbahce 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip