Det blev ingen större framgång i helgen. Ett på tok för favoritbetonat Europatips innebar elva rätt i Spela Tillsammans-laget då varken FC Andorra eller Cartagena kunde leva upp till förväntningarna. Vi tar nya tag och blickar ut mot ett Europatips som är dressat i full landslagskostym. Här snackar vi EM-kval, landskamper samt sydamerikanskt VM-kval för hela slanten. 3 miljoner i jackpot finns i potten.

Spela Tillsammans gör vi även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 20:44

1. Sverige - Österrike 1X2

Jannes gäng visade råstyrka borta mot Estland. 5-0 i Tallinn var en riktigt fint utförd match av de blågula men samtidigt kan vi inte förbise vilket motstånd som stod på motsatt sida. Balterna var svaga och hade inte tillräckligt med spets för att på allvar kunna hota. Österrike blir en utmaning som heter duga. Alpgrabbarna gjorde spelmässig slarvsylta av Sverige i Wien. 2-0 kunde varit det dubbla utan att för den delen varit missvisande. Det som ändå ska föras in i protokollet är den svenska truppen som är mer välmående nu jämfört med i somras. Gyökeres är i mina ögon given framåt numera, Ken Sema var en av de bästa svenskarna på planen i Baltikum och med Isak, Kulan, Foppa med flera finns drösvis med hot framåt. Värdemässigt är jag rätt säker på att X2 blir bra men här säger ändå hjärtat ifrån, jag kan inte kliva på en 5184-bong utan att ha med Sverige. Hela!


2. Italien - Ukraina 12

Spalletti är ny vid tränar-rodret för Italien sedan Roberto Mancini erbjudits en kappsäck med guldmynt i Saudiarabien som inte gick att tacka nej till. 1-1 i den forne Napoli-tränarens debut borta mot Nordmakedonien var en knappt godkänt insats från Gli Azzurri. Även om det fortfarande är långt kvar av kvalet tillåter jag mig att spekulera om att en viss press vilar ovanpå italienarnas axlar. Ukraina har lagt tidigt beslag på en topp 2-position i gruppen och de gulblåa är ett landslag som måste tas på största allvar. Mudryk, Yaremchuk och Zinchenko är bara tre av alla gästande stjärnor som beträder gräset i Milano och som mycket väl kan sparka Italien ännu längre bort från ytterligare ett mästerskap. Skrälltvåan först, ettan därefter.


3. Rumänien - Kosovo 1X2

Grupp I är ruskigt jämn och oviss. Rumänien har fem omgångar in i tävlingen kopplat ett litet grepp om andraplatsen bakom Schweiz. 1-1 hemma mot Israel innebar ändå ett tredje kryss i följd och något ryck kommer inte. Kosovo är i mina ögon den största besvikelsen så långt i gruppen. Balkan-nationen har visserligen fått med sig poäng vid fyra av fem tillfällen men ingen seger synas. Att bara leva på enpoängare kommer inte ta gästerna till EM och nu behöver Kosovo snubbla till sig en trea snarast möjligt. Truppen är spännande och 2-2-mötet med schweizarna hemma i helgen var en ganska välpolerad insats. Kliver ettan upp över 50 procent är X2 min första tanke i Bukarest.


4. Malta - Nordmakedonien X2

Nordmakedonien skickade som bekant ut Italien ur VM-kvalet förra våren efter en sensationell seger med 1-0 nere på Sicilien. Bortanationen satte också käppar i hjulet för Gli Azzurri så sent som i helgen då 1-1 spelades i Skopje. En pinne som kan komma att bli otroligt viktig i Nordmakedoniens fortsatta kamp om en topp 2-plats i grupp C. Vinna eller försvinna gäller ändå på Malta för besökarna. Med tanke på övriga nationer i gruppen (Italien, Ukraina och England) så finns såklart inte utrymme för Bardhi, Elmas och gänget att gå på en nit mot öborna och jag tror inte så blir fallet heller. Malta är helt enkelt för svaga. Underliggande siffror är inte i närheten av att vara uppe och nosa på gästernas och i tidigt skede vill jag enbart få med krysset som stödhjul för värde.


5. Norge - Georgien 1

Det är inte bara vi svenskar uppe i Norden som satt oss i en knepig sits. Även Norge ligger pyrt till. En vinst på fyra försök innebär vinna eller försvinna-läge även för baggarna i väst. Lyckligtvis så får Haaland och gänget en bekväm väg till segern under tisdagen. Georgien har jag tidigt vurmat för och vi kommer väl alla ihåg hur bra gästerna lirade mot Sverige vid förra VM-kvalet till exempel. Defensiven läcker däremot för stunden otroligt mycket och sju bollar i baken mot Spanien häromsistens var en hemsk upplevelse för Kvaratskhelia och övriga i den georgiska dressen. Ettan kommer troligen att streckas upp mot 80 procent framåt spelstopp men i mina ögon spelar det ingen större roll. Detta vinner Norge.


6. Tyskland - Frankrike 1X2

Efter 1-4 i gumpen mot Japan hemma i helgen så blev det för mycket för den tyska ledningen. Flick fick foten och nu ska istället Völler tillsammans med sina vapendragare Wolf och Wagner leda nationen hemma i Dortmund mot Frankrike. Tuffast tänkbara motstånd därmed och frågan är givetvis hur Die Mannschaft reagerar på allt som hänt den senaste tiden. En sak som är säker är i alla fall att motståndet är av tuffast tänkbara art. Les Bleus har ett ruskigt bra landslag för stunden och även utan Benzema (slutat) så finns det klass i fören så det räcker och blir över. Viss rotation är säkert att räkna med men inget av dessa sällskap sitter med någon speciellt dålig 20-mannatrupp. X2 är min första take men finns stålarna och om odds/streck ligger kvar tämligen korrekt är alla tecken inte så dumt att krita ner.


7. Skottland - England X2

Hampden Park ståtar också med en landskamp. Uppe i Glasgow ska det nämligen spelas ett riktigt delikat möte mellan Storbritanniens överlägset bästa landslag. Båda nationerna är med stormsteg på väg mot EM-slutspelet i Tyskland och framförallt är det skottarna som imponerat på mig under kvalets gång med tanke på utfallet i den tämligen svårspelade grupp A. England är ändå, sett spelare för spelare, ett bättre landslag och även om Southgate väljer att rotera en aning runt truppen jämfört med matchen mot Ukraina senast så ska det spela mindre roll. Hemmalaget har inte riktigt samma bredd och kommer få finna sig i att jaga väldigt mycket boll här och bör mattas desto längre klockan går. Tvåan först.


8. Senegal - Algeriet 1X2

Senegal spelade av sitt kvalmöte till Afrikanska mästerskapen mot Rwanda med ett mindre B-lag. 1-1 slutade matchen och det som nu kommer ske är att vi får se ett helt annat lag på banan. Koulibaly, Gueye, Kouyaté, Camara, Mané, Sarr med flera är alla med här och lirar således hellre en landskamp mot Algeriet snarare än kval mot Rwanda. Nordafrikanerna är precis som Senegal klara för Afrikanska mästerskapen och har ett riktigt bra landslag att kasta ut på grönbete. En något överstreckad etta måste vi såklart gardera. Helst hela vägen över.


9. Bolivia - Argentina 12

Vi trampar i mål med inte mindre än fem fina fajter från det pågående sydamerikanska VM-kvalet. Argentina gjorde jobbet hemma mot Ecuador och vann med 1-0. En utomjordisk Messi grejade segermålet och nu ska de regerande världsmästarna få bestiga berg, bokstavligen talat. La Paz är nämligen staden som ska besökas då Bolivia står för motståndet på hög höjd. Senaste besöket som argentinarna gjorde på denna plats (på över 3500 meters höjd) slutade med 2-1-seger (förra VM-kvalet) men det var knappast utan att gästerna hade problem. Värdnationen brukar alltid kunna dra stor fördel av att matcha hemmavid och jag noterar tidigt monstervärdet till vänster. Ettan kan mycket väl stanna strax under tio procent och det är ett tecken vi inte ska vara utan. Gardera därefter med start från höger.


10. Ecuador - Uruguay 1

Ecuador kunde kliva av rakryggade från 0-1-mötet borta mot Argentina. Caicedo, Estupinán och övriga i hemmatröjan får nu ett gyllene läge att nypa första segern i kvalet och därmed kliva upp på noll (!) poäng. Värdnationen fick nämligen starta med -3 efter att man i föregående kvalspel använt spelaren Byron Castillo felaktigt. Uruguay såg pigga ut hemma i Montevideo mot Chile och jag tror också att de tillresta, under Bielsas styre, kommer bli riktigt bra, framförallt djupare in i tävlingen. Borta i Quito spelar ändå besökarna andrafiolen och lirar ettan i krokarna runt 45-50 procent framåt spelstopp är jag sugen på att singla.


11. Venezuela - Paraguay X2

Venezuela fortsätter i samma gamla hjulspår. Generationsväxlingen är svårhanterad och känslan är att värdnationen aldrig riktigt kommer till skott. Precis som tidigare kval så leds nationen av gubbar som Rondón, Rincón samt Martínez. Venezuela har de två senaste sydamerikanska VM-kvalen slutat sist och spontant håller jag inte värdarna högre i år. Paraguay är ett i grunden bättre landslag även om 0-0-insatsen hemma mot Peru hade mer att önska. Tvåan är mitt förstaval på vackra Estadio Monumental de Maturín.


12. Chile - Colombia X2

Precis som Venezuela har haft en del problem så har även Chile inte riktigt lyckats få upp gubbar av klass underifrån. Det gamla gardet med Vidal, Aránguiz, Medel och Sánchez spelar fortsatt stora roller för sin nation och chilenarna räckte inte till borta mot Uruguay senast och jag tror inte heller La Roja gör det mot Colombia nu. Kaffeodlarna, som gästerna kallas, besitter ett i mina ögon bättre fotbollslag med Borré, Díaz, Rodríguez, Mina och Cuadrado i spetsen. Tvåan kliver på tåget först, därefter garderar vi från mitten.


13. Peru - Brasilien 2

Vi avrundar med en enkelriktad historia i Lima. Peru gjorde en defensivt riktigt fin insats borta mot Paraguay och löste 0-0 trots en gubbe mindre i drygt halva matchen. Imponerande såklart men nu ökar vi på svårighetsgraden flera gånger om. Brasilien gjorde lite vad man ville hemma mot Bolivia och vann till slut med 5-1. Brassarna har ett världslag med sig till denna samling där Neymar, Rodrygo, Casemiro, Danilo, Marquinhos med flera hittas i truppen. Jag har extremt svårt att se gästerna tappa poäng. Mycket trolig tvåa.


Kupongens kassaskåp!- Brasilien

Det råder klasskillnad mellan Peru och Brasilien vilket vi också ska bli varse under natten mot onsdag. Tvåan är spikad och klar.

Varningens finger!- Ukraina

Ett pressat Italien är sällan ett bra Italien. Ukraina kan spela helt utan press i Milano och tvåan är definitivt ett tecken vi ska plocka med tidigt.

1. Sverige - Österrike 1 X 2
2. Italien - Ukraina 1 X 2
3. Rumänien - Kosovo 1 X 2
4. Malta - Nordmakedonien 1 X 2
5. Norge - Georgien 1 X 2
6. Tyskland - Frankrike 1 X 2
7. Skottland - England 1 X 2
8. Senegal - Algeriet 1 X 2
9. Bolivia - Argentina 1 X 2
10. Ecuador - Uruguay 1 X 2
11. Venezuela - Paraguay 1 X 2
12. Chile - Colombia 1 X 2
13. Peru - Brasilien 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip