Tolv rätt på söndagens Spela Tillsammans-bong där vi levde fint in i det sista. Återigen var det ett underpresterande Rennes som inte orkade vinna hemma mot Lens trots ett tämligen stort övertag chans- och innehavsmässigt.

Vi blickar denna onsdag ut mot en bong som är av väldigt blandad karaktär. Allsvenskan bidrar med inte mindre än fyra fina fajter. Premier League ståtar också med ett par fina strider där inslag från Spanien, Italien, Frankrike och Danmark ska avhandlas innan vi är i hamn. 2,5 miljoner i jackpot gör denna luriga bong än mer intressant.

Spela Tillsammans gör vi även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Nedan analys är bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

Spelstopp: 18:59

1. Manchester United - Newcastle X2

Det är inte bara en trasig backlinje som gäckar Man United för stunden. Framåt har den senaste tidens avsaknad av mål varit ett litet aber och 0-4-debaclet borta mot Crystal Palace följdes upp med en 0-1:a mot Arsenal senast. Nu väntar Newcastle på hemmaplan. Ett gäng vitsvarta skator som flyger fint för stunden och Alexander Isak med sina polare i bortadressen har löst poäng i alla fajter utom en sedan landslagsuppehållet i mars. Jag är tidigt inne på att nöja mig med X2 på Old Trafford.


2. Brighton - Chelsea 2

Chelsea ser förvånansvärt bra ut just nu och kan skryta med tre raka vinster och därtill tio tillhörande mål framåt. Palmer glänser men även gubbar som Jackson, Madueke och Mudryk är riktigt vassa. Brighton kom undan med en del flax borta mot Newcastle senast (1-1) då Skatorna skapade en hel del kvalitativa chanser för ett segermål. Dessutom traskade Brightons 1-0-skytt Veltman av med en skada vilket knappast är optimalt. Beroende lite på hur oddsen rör sig och även hur det svenska folket får för sig att strecka Chelsea framåt spelstopp så kan min spiktvåa möjligen revideras. Just nu är vi i stort behov av garderingar på annat håll.


3. Atalanta - Juventus 1X2

Vi bänkar oss på Olimpico i Rom härnäst. Coppa Italia står vid ett avgörande och antingen Juventus eller Atalanta ska få lyfta pokalen framåt 23-bläcket är tanken. Atalanta har vunnit titeln en gång tidigare (1963) och motivationen bör givetvis vara skyhög. Juve är mer luttrade i sammanhanget. Den gamla damen skördade titeln så sent som 2021 och är med god marginal mesta mästare i tävlingen med 14 mäktiga incheckningar. Formen talar för Atalanta för dagen samtidigt som Juves rutin från denna typ av fajter inte går att underskatta. Med mer eller mindre helt jämna odds är jag inne på att gå brett från start. 1X2.


4. Elfsborg - AIK 1X2

Elfsborg kunde inte svara på ett positivt sätt från sin fina skalp hemma mot Malmö i förrförra omgången. Boråsarna besökte Tele2 och fick smaka 0-2-kaka mot ett bättre Djurgården. Bland annat Frick saknades senast vilket till viss del märktes ganska tydligt runt IFE:s offensiv. Stockholms-temat fortsätter under onsdagen då AIK är på besök. Gnaget har varit väldigt ojämna runt sina prestationer där 0-5 i baken mot Malmö blev till 6-2 hemma mot Peking för att därefter ramla in i en 1-3-förlust nu senast mot Sirius. Jag tittar först och främst mot 1X i textilstaden men hittar vi tvåan runt 25 procent framåt spelstopp är i slutändan en heltäck bricka att föredra.


5. Halmstad - Häcken X2

Efter fyra vinster på sex inledande försök är Halmstad nere på jorden. HBK fick se Kalmar gå ifrån till en 5-2-seger i Småland innan Bollklubben reste hem och tog stryk av Mjällby (1-3). Nu är nästa gulsvarta motståndare på besök. Häcken har kanske inte sett så bra ut som jag trott under våren men ändå befinner sig Hisingsklubben på en tredjeplats efter åtta spelade matcher. Det säger något om kravställningen vi ska ha på BKH. Halmstad har på något sätt lyckats dämpa Häckens offensiv de senaste åren på Örjans Vall och faktiskt vunnit två raka inbördes med 1-0 hemmavid. Tvåan vill jag därför i någon mån gardera.


6. Mjällby - Hammarby 1X2

Hammarby nöp en riktigt skön 2-1-seger mot Norrköping borta i helgen. Marc Llinares avgjorde på Parken med en läcker lobb i bortre i en match där flera HIF-gubbar klev fram med riktigt vassa prestationer. Oscar Johansson Schellhas hade ett par otroligt fina passningar längre fram i banan och har tagit sig in i Bajens bygge på ett finfint sätt trots att de personliga poängen inte rullat in, men det lär komma! Mjällby är nere i Listerlandet ännu obesegrade och MAIF känns, precis som vanligt numera, extremt svåra att rubba där återigen vinterns silly-säsong visat upp fingertoppskänsla runt spelare som Nicklas Röjkjaer och Jakob Kiilerich. Väldigt svårtippat. Jag ser helst att vi bankar in full täckning tidigt.


7. Västerås - Värnamo 1

VSK fick för sjunde gången på åtta försök smaka torsk då GAIS vann nykomlingsmötet i helgen på Gamla Ullevi. Kalle Karlsson och hans vitgröna gäng måste ändå slita sitt hår av frustration då spelet i mångt och mycket ser väldigt bra ut. Värdarna är ett topp 4-lag sett till bollinnehav och xG:n visar över 13 där utfallet på planen bara blivit tre! Att ligga tio (!) baljor bakom förväntat antal mål är faktiskt helt galet. Värnamo tappade in ett 1-1-mål mot BP senast och smålänningarna känns mediokra för stunden där mer eller mindre samtliga underliggande siffror, jämförelsevis mellan dessa båda lag, pekar i Västerås riktning. Med gott hopp om att kunna spika ettan till procent söder om 50 är det bongens bästa singel.


8. Celta Vigo - Athletic Bilbao 1X

Motivation ska försöka slå klass i Vigo. Hemmalaget är fortsatt inte klara för en ny säsong i det spanska finrummet efter torsken mot Atlético Madrid borta senast. Aspas och hans lagkompisar lyckades inte komma åt Madrid-klubben offensivt utan 0-1-torsken var ganska klar. På hemmaplan är det helt annan fart på Celta. Tio poäng på fyra raka fajter har i Vigo spelats in och när baskerna ligger bekvämt och skumpar på en femteplats i tabellen med väldigt små chanser att röra sig åt något håll i tabellen är det 1X jag i första hand blickar mot. Tre hemmapoäng skulle troligen räcka för att säkra en plats i La Liga säsongen 2024/25!


9. Getafe - Atlético Madrid 2

Två direkt slarviga insatser från Getafes sida med förluster mot Bilbao och Cádiz innebär att värdarnas chanser till Europa gått upp i rök. Atlético Madrid är därtill inget direkt önskemotstånd. Mardrasmakarna från huvudstaden har visat fin form på slutet och har dessutom spelat 24 (!) raka tävlingsmatcher mot Getafe utan att ta stryk. Att arrangörsklubben har Borja Mayoral åsidosatt på grund av skada gör knappast saker och ting bättre. 27-åringen har pressat in 15 av lagets totalt 41 ligabaljor och därmed försvinner 37 procent av lagets alla mål! Tvåan kliver på tåget först.


10. Sevilla - Cádiz X2

En mittenplats är vigd åt Sevilla. Värdklubben fick smaka torsk senast i en “sexpoängsmatch” mot Villarreal efter ett sent baklängesmål. Ska vi kort och gott summera säsongen är det återigen en mellanmjölks-stämpel över Quique Sánchez Flores gäng. Cádiz tog sista chansen att rädda sig kvar via en 1-0-viktoria hemma mot Granada. Fem poäng upp till Celta precis norr om nedflyttningsstrecket är görbart men då är en seger på Ramón Sánchez Pizjuán nära nog ett måste. Dags för motivation att återigen försöka slå klass. X2 är guldtecken att tidigt få med.


11. Nice - PSG 1X

PSG har säkrat titeln i Frankrike, för tionde gången på tolv raka år. Otroligt starkt såklart men allt är inte bara frid och fröjd i Paris-lägret. En hög med herrar har deklarerat sin avgång från klubben i sommar. Bland annat Mbappé, som blev utbuad i sista hemmamatchen, som också förlorades med 1-3 mot Toulouse. Nice har en Europaplats att försvara och kommer såklart gå stenhårt för segern på Allianz Riviera. Formen som värdarna visar är därtill också riktigt bra. Möjligen kommer odds/streck justeras en del framåt spelstopp men för stunden är det givet att klippa bandet helt till en väldigt trött tvåa.


12. Reims - Marseille X2

Will Still har som bekant fått lämna Reims. Säsongen i stort har varit ett litet misslyckande för arrangörsklubben som kommer sluta på nedre halvan av tabellen och inför mötet med Marseille visar också laget bara en vinst på nio raka. Olympierna från sydkusten har rest sig på nio och hoppet om Europa lever. L’OM:s stora bekymmer är fortsatt ett bortaspel som inte värmer det minsta. Frånvarolistan är nästintill utraderad vilket såklart är ett stort plus i kanten. X2 ska räcka långt.


13. Bröndby - Nordsjälland 1X2

Vi kliver i mål med en match från Köpenhamn. Bröndby har tappat konceptet på slutet och med bara en vinst på sex raka försök i den danska ligans mästerskapsgrupp har titeljakten dämpats rejält. Nu ställs dessutom de blågula mot ett Nordsjälland som gått som en raket på slutet. Gästerna visar 6-1-0 och mäktiga 21-8 i målskillnad sedan grundserien uppdelades och offensiven med Andreas Schjelderup i spetsen och även Benjamin Nygren åter från skada är ruskigt vass. X2 är tidigt min första idé. Ettan är ett lyxtecken vi spelar ut om vi har råd.


Kupongens kassaskåp!- Västerås

Det måste väl ändå släppa snart? Västerås är ett spelskickligt och bra fotbollslag som saknar allt vad skärpa och kvalité i offensiv box heter. Värnamo är ändå ett herrskap som vid Mälarens norra strand inte ska kunna stjäla poäng och spikettan gillas massor.

Varningens finger!- Cádiz

Sevilla känns mätta på fotboll och väntar nog mest på golfsäsongen. Cádiz sliter för att rädda sitt La Liga-skinn och motivationen bör således vara på topp. Tvåan är älskvärd.

1. Manchester United - Newcastle 1 X 2
2. Brighton - Chelsea 1 X 2
3. Atalanta - Juventus 1 X 2
4. Elfsborg - AIK 1 X 2
5. Halmstad - Häcken 1 X 2
6. Mjällby - Hammarby 1 X 2
7. Västerås - Värnamo 1 X 2
8. Celta Vigo - Athletic Bilbao 1 X 2
9. Getafe - Atlético Madrid 1 X 2
10. Sevilla - Cádiz 1 X 2
11. Nice - PSG 1 X 2
12. Reims - Marseille 1 X 2
13. Bröndby - Nordsjälland 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip