Vi svävade mellan hopp och förtvivlan under söndagen. Hela vägen från att Linköpings damer vände 0-2 till ledning så låg vi med på 13 rätt vilket höll hela vägen fram till och med Kroatiens choke. 12 gröna bockar därmed och en sur förlust således.

Upp på hästen snabbt igen. Tisdagen denna vecka innebär EU och en favoritbong sett till mina preferenser. EM- och VM-kval samt träningslandskamper utgör hela härligheten och jag finner både prisvärda spikar samt en och annan mäktig knall. Som krydda på moset finns 2,5 miljoner kronor i jackpot adderat. Läge för en riktig fullträff denna gång månne?

Spela Tillsammans gör vi även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 20:44

1. England - Italien 1X

England och Italien sitter i det berömda förarsätet. Britterna tappade poäng vid sitt senaste framträdande i gruppspelet (1-1 mot Ukraina) men ser överlag väldigt bra ut. Saka har lyfts ur truppen (skadad) men Kane, Foden, Rashford, Bellingham med många fler är offensiv klass så det räcker och blir över. Italien under Spallettis ledning opererar på engelskt territorium med ett något försvagat lagbygge. Immobile, Chiesa, Tonali och Zaniolo är av en eller annan anledning borta. Jag överväger således spikettan men garderar mig i tidigt skede med att klicka i krysset som tillägg. Tvåan är vi däremot inte i behov av.


2. Nordirland - Slovenien 1X2

Slovenien stormar mot EM. Efter tredje raka triumfen i grupp H toppar Oblak och hans lagkompisar densamma. 3-0-triumfen mot Finland häromsistens var ett styrkebesked och nu väntar ett avsågat Nordirland i Belfast. Värdnationen har inte fått saker och ting att stämma i kvalet, förutom dubbla skalper mot mikro-gänget San Marino finns enbart förluster noterat. Jag övervägde en riktig donkspik på slovenerna tidigt men insåg snabbt att besökarna, bortom Ljubljana, är direkt tveksamma. På 16 raka försök utomsocknes finns endast fyra vinster noterat (San Marino, Kazakstan, Rumänien och Malta). Heltäckt bricka och britter att jobba in även här således.


3. Serbien - Montenegro 1X2

Mäktigt rivalmöte från Balkan då Serbien och Montenegro stångas på Stadion Rajko Mitic. Kampen om i första hand andraplatsen är vad som gäller mellan dessa båda nationer och med en vinst på fyra raka i kvalet så har serberna satt sig i en riktigt trött sits. 1-2-förlusten i Budapest mot Ungern nyligen var en spelmässigt bra match från Mitrovic, Gudelj, Kostic och gänget men trots detta blev det att resa hem utan poäng. Montenegrinerna har ett ganska bra lag på pappret och underskattas enormt denna kväll. Jovetic, Savic, Marusic, Mugosa är en kvartett herrar som finns med och med en högersida (X2) som ser ut att stanna i krokarna runt 30 procent så finns det ingen anledning att snåla med tecken. Jag väljer en heltäckt lösning tidigt.


4. Litauen - Ungern X2

Litauen tog en liten skalp borta mot Bulgarien förra veckan. Balterna gjorde, sett till sina egna förutsättningar, en kanonmatch i Sofia. Pijus Sirvys blev matchhjälte efter dubbla strutar (2-0-seger) och därmed är depåerna fyllda med självförtroende i hemmalägret. Ungern väntar denna gång på Darius and Girėnas Stadium i Kaunas. Ett gästande sällskap som efter viktorian hemma mot Serbien står med ett ben i ett kommande EM-slutspel. Pålitlige Loic Nego låg bakom ungrarnas båda baljor i segermatchen häromsistens och med ett tungt offensivt artilleri i form av Varga, Szoboszlai samt Sallai finns gubbar formade för att avgöra dessa matcher. Trolig tvåa såklart men med tanke på värdarnas färska skalp tänker jag inte helt räkna bort hemmalaget. Krysset till riktigt fin prolle kastar vi också in.


5. Malta - Ukraina X2

Segern mot Nordmakedonien i helgen var helt nödvändig för att Ukraina fortsatt ska ha chansen att ta sig till EM. I Prag grejade Yaremchuk, Mudryk och övriga blågula en 2-0-seger och nu flyger nationen vidare mot Malta. Öborna bottnar, precis som väntat, gruppen och står hittills på noll poäng. Spelmässigt har ändå hemmanationen gjort vissa framsteg de senaste åren och i ett vändande möte mellan dessa sällskap krävdes över 70 minuter innan ukrainarna kunde trycka in matchens enda mål. Återigen finner vi således en favorit vi absolut kan gardera. Inte hela vägen över men med ett kryss. Detta kan mycket väl ticka 0-0 länge.


6. Frankrike - Skottland 1

Stade Pierre-Mauroy i Lille huserar en småkul landskamp dagen till ära. Frankrike och Skottland är redan klara för EM-slutspelet till sommaren efter att båda nationerna gjort ett mäktigt intryck i kvalet. Jag räknar kallt med rejäl rotation runt båda lagen och då går fransmännen från stor till gigantisk favorit. Britterna är betydligt svagare sett till sin bredd och när Les Bleus kan kasta in Giroud, Thuram, Pavard, Camavinga med flera från start så visar de tillresta upp en trolig elva med bland annat McLean, Souttar, Ferguson och Brown. Händer inget speciellt innan avspark spikar jag utan tvekan ettan.


7. Elfenbenskusten - Sydafrika 1

På Félix Houphouët-Boigny stadion blickar vi ut mot ytterligare en landskamp av mer vänskaplig karaktär. Elfenbenskusten rankas, av någon outgrundlig anledning, som Afrikas nionde bästa nation. Ivorianerna har ett stabilt landslag som joggade hem en plats till vinterns afrikanska mästerskap. Landet lirade 1-1 mot Marocko nyligen efter att Haller hittat nätet i första halvleken. Möjligen väljer förbundskaptenen Jean-Louis Gasset att ändra startelvan något men det ska spela mindre roll med tanke på att Sydafrika ser väldigt tveksamma ut. Gästerna fick bara 0-0 med sig från en landskamp i fredags då Eswatini stod på motsatt sida. Här tror jag sydafrikanerna går bet helt. Ettan är väldigt trolig.


8. Venezuela - Chile 1X2

Venezuela stod för en praktknall borta mot Brasilien i förra omgången av det sydamerikanska VM-kvalet. 1-1 i Cuiabá var dessutom nationens första pinne på främmande underlag sedan oktober 2017! Nu väntar mer beskedligt motstånd. Chile möter upp på Estadio Monumental de Maturín. Chilenarna löste 2-0 hemmavid mot ett svagt Peru nyligen men spelmässigt imponerar inte Sanchéz och gänget speciellt mycket och här tänker jag inte på något sätt räkna bort värdnationen. 1X först, helgardera därefter.


9. Paraguay - Bolivia 1X

Två nationer som tre omgångar in i kvalet inte vunnit mäter svärd på Chaco Defenders Stadium i Asunción. Bolivia är defensivt svaga och mål i massor har inledningsvis trillat in bakåt. Bolivianerna hade ändå en del oflyt som inte lyckades få med sig en pinne från matchen mot Ecuador senast. En tung balja trillade nämligen in efter sex minuters stopptid och 1-2-förlusten var således ett faktum. Paraguay har å sin sida inte lyckats pricka in en boll i nät på över 270 minuters spel. Arrangörerna är direkt svaga i offensiv box och bär i mina ögon ett alldeles för stort favoritskap. Krysset är tidigt en gardering vi ska ha i åtanke.


10. Ecuador - Colombia 1X

Colombia var på väg mot en skalp hemmavid då Uruguay låg i brygga förra veckan. Keepern Camilo Vargas synade dock två gula kort och fick traska av planen. En kall Alvaro Montero kunde inte hålla tätt sista minuterna utan fick se stjärnan Darwin Núnez pricka in ett 2-2-mål från straffpunkten. Surt sa räven och nu väntar ytterligare en tuff match för colombianerna. Ecuador borta innebar vid senaste VM-kvalet en chockartad 1-6-förlust. Hemmalaget traskar dessutom ut med dubbla segrar i bagaget och med Caicedo samt Valencia framåt finns klass så det räcker och blir över. Jag väljer att öppna med pennan från vänster.


11. Peru - Argentina X2

Peru är tillsammans med Paraguay enda nation i det sydamerikanska VM-kvalet som ännu inte gjort mål. Värdnationens offensiv sprakar inte direkt vilket vi också enkelt kan tyda när det kommer till skott på mål och xG. På tre matcher så lirar Peru i krokarna runt 0,6 (totalt) i expected goals vilket är smått galet. Argentina är givetvis gigantiska favoriter i Lima, med all rätt. Samtidigt så är det just på hemmaplan peruanerna ska fixa sina poäng och mot ett gästande sällskap som haft en del trubbel i kvalspelet bortavid mot Juan Reynosos herrskap, så finns ändå ett litet hopp om åtminstone en poäng. Återigen vill jag ta tillfället i akt och halvgardera en storfavorit.


12. Uruguay - Brasilien X2

Brasilien stod för ett riktigt bottennapp hemma mot Venezuela i förra kvalrundan. 1-1 i Cuiabá var ett lågvattenmärke deluxe. Brassarna ägde, planenligt, massor av boll men hade ytterst svårt att omsätta detta i mer kvalificerade chanser. Nu gäller det för Neymar och gänget att knyta näven samt ta sig i kragen då tuffa Uruguay väntar i Montevideo. Bielsas mannar fick med sig ett kryss från sin senaste resa (Colombia) och hemma viker värdarna sällan ner sig. X2 är min tidiga tanke så länge brassarna inte traskar iväg mot 60 procent. I så fall kastar jag mer än gärna ut en helgardering på Estadio Centenario.


13. Mexiko - Tyskland 2

Julian Nagelsmann fick en perfekt start på sin tid som Tysklands nya förbundskapten. 36-åringen fick se sina mannar skicka på USA en 3-1-snyting i East Hartford, Connecticut och nu ska Die Mannschaft testa lyckan mot Mexiko i Philadelphia. Precis som alltid när det kommer till dessa träningslandskamper är startelvorna svåra att förutse. Bredden hos tyskarna ska ändå innebära ett rättmätigt favoritskap mot ett betydligt mer tveksamt Mexiko. Då denna batalj går av stapeln mer än fem timmar efter spelstopp är det tveksamt att vi kan köpa oss större info runt elvor och således får vi ta ställning utan full insyn. Min första tanke är ändå en tydlig gästande favör och tvåan är early en spik i min bok.


Kupongens kassaskåp!- Frankrike

Skottland spelar tydligt andrafiolen borta mot Frankrike. Les Bleus har ett bättre fotbollslag som helhet och vinner denna träningslandskamp tämligen komfortabelt.

Varningens finger!- Montenegro

Serberna är rejält pressade efter förlusten mot Ungern. Montenegro å sin sida smyger i bakvattnet och kan inte räknas bort trots bortabana. Värdet till höger gillas.

1. England - Italien 1 X 2
2. Nordirland - Slovenien 1 X 2
3. Serbien - Montenegro 1 X 2
4. Litauen - Ungern 1 X 2
5. Malta - Ukraina 1 X 2
6. Frankrike - Skottland 1 X 2
7. Elfenbenskusten - Sydafrika 1 X 2
8. Venezuela - Chile 1 X 2
9. Paraguay - Bolivia 1 X 2
10. Ecuador - Colombia 1 X 2
11. Peru - Argentina 1 X 2
12. Uruguay - Brasilien 1 X 2
13. Mexiko - Tyskland 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip