Att vi skulle få en liten reaktion på tidigare framgångsrika Spela Tillsammans-kuponger var inte så konstigt. Helgen var inget vidare med någon elva som bäst. Lyckligtvis synade vi en favoritbetonad bong under söndagen och därmed är det jackpot i görningen denna gång. 3 fina miljoner närmare bestämt.

Mina första tankar om hur vi ska nå lite större stålar på en grovt favoritbetonad landslagskupong innebär “heltäckt bricka” dag 2. Från nattmatchen mellan USA - Jamaica hela vägen till Nederländerna - Skottland vill jag gå fullt. Min enda reservation just nu ligger kring sista bataljen på Puskás Aréna där jag eventuellt spikar ungrarna för att vid riktigt tung utdelning orka fylla med hjälp av hedgen.

Spela Tillsammans gör vi såklart även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

Spelstopp: 20:44

1. Portugal - Sverige 1

Det är dags för Jon Dahl Tomassons första framträdande som svensk förbundskapten. Truppen ser ganska bra ut men liknar i mångt och mycket ett arv från Janne. Med detta sagt tycker jag ändå att fronten med Gyökeres, Isak, Elanga och Dejan är nästintill fem plus. Bakåt finns däremot mer att önska. Nu ska de blågula stångas med ett av världens bästa landslag på ogästvänlig mark i Guimaraes. Portugiserna ser inte mellan fingrarna när det kommer till trupputtagning utan skickar ut mer eller mindre det bästa man har. Det är ändå en träningsmatch med allt vad detta kan innebära så här får vi såklart ändå se upp en aning. Justeras oddsen markant framåt spelstopp så finns absolut en tanke om att kunna gardera. Tickar däremot spelvärdet in på en tungt favoritbetonad etta låter jag värdarna stå allena.


2. Polen - Estland 1

Det ligger fortsatt tre platser totalt i potten till sommarens EM och en av dessa positioner är Polen favorit till att nypa. Ett första hinder på vägen för polackerna är att skicka iväg Estland innan Wales eller Finland står som ett sista hinder. Ett baltiskt sällskap som givetvis inte ska ha en susning på Nationalstadion i Warszawa. Värdarna har full täckning till mötet där Lewandowski, Zielinski, Moder, Cash, Piatek med flera finns att tillgå. Esterna har inte mycket att kontra med där okände Anier och Vassiljev är landets största stjärnor. Kattens lek med råttan. Bank.


3. Wales - Finland 1X

Finland har en riktigt snårig väg att försöka vandra i jakten på EM. Först krävs seger mot Wales och därefter Polen (om inget estniskt mirakel sker i Warszawa) för att skicka Berguvarna till festen i Tyskland. Jag har extremt svårt att se att de blåvita lyckas. Truppen är okej men inte mer. Bland annat saknas Rob Taylor som helt enkelt tackade nej till spel med landslaget, något som inte uppskattas hemma i Finland. Wales har över tid stått inför någon form av generationsväxling. Bales tack och hej har påverkat laget i negativ riktning samtidigt som James, Moore, Johnson, Ramsey, Davies med många fler är skickliga fotbollsspelare som på slutet sett allt bättre ut i landslagsdressen. På gräset i Cardiff har jag således svårt att se finländarna vinna. 1X.


4. Bosnien & Hercegovina - Ukraina X2

Stadium "Bilino Polje” står som värd för nästa kvalmöte då Bosnien & Hercegovina får besök av Ukraina. Värdnationen gjorde ett direkt uselt gruppspel när det skulle kvalas till EM och slutade faktiskt näst sist i grupp J men får här en andra chans i och med framgångarna i Nations League. Ukraina blir ett första hinder på vägen för att ta sig till tävlingarna i sommar. Ett väldigt svårt motstånd såklart då de blågula var snubblande nära att lösa avancemanget i tuffa kvalgrupp C där en seger i sista matchen mot Italien hade skickat ukrainarna till slutspel. Bakdörren står ändå vidöppen för gästerna som ställer ut ett riktigt välbyggt herrskap på mattan. Jag tycker X2 är tillräckligt.


5. Grekland - Kazakstan 1X

Gus Poyet och hans greker har fått en perfekt väg att vandra mot EM då seger mot Kazakstan därefter skulle innebära antingen Georgien eller Luxemburg i en direkt avgörande final. Ett “träd” som värdnationen givetvis tar alla dagar i veckan. Kazakerna har ett betydligt mer okänt landslag som kommer få slita rejält i Aten för att freda sig över 90 minuter. Det ska ändå sägas att det sällan glänser runt grekernas offensiv och kan besökarna hitta en defensiv stabilitet tidigt är det väldigt mycket som pekar mot att detta kan ticka 0-0 länge. Med andra ord ser jag fint värde (omkring 15 procent) på krysset. 1X låser in mötet.


6. Israel - Island 1X

Ferenc Szusza Stadium i Budapest står som neutral värd för matchen Israel - Island. Israelerna suktar givetvis efter en EM-biljett då nationens deltagande i slutspel av olika sort varit otroligt sällsynt. Faktum är att nationen aldrig varit i ett EM-slutspel tidigare men nu finns faktiskt ganska bra möjligheter att ta sig till Tyskland. Island är inte på samma höga nivå som öborna tidigare varit och här slår Åge Hareides gäng ur underläge. Som läget är just nu finns ingen anledning att kliva på hårdare än att halvgardera i Ungern.


7. Venezuela - Italien X2

Italien laddar upp med en samling på amerikansk mark. Venezuela och Ecuador är nationer som inom loppet av ett par dagar ska bemästras i Fort Lauderdale och Harrison. Gli Azzurri har ett bra lag med sig till andra sidan pölen men ett gäng debutanter. Bellanova, Cambiaso, Folorunsho samt Lucca befinner sig tillsammans med övriga italienare och suktar efter landslagsdebut. Venezuela har å sin tur växt en aning som fotbollsland på sistone. Ett par brutalt misslyckade kvalspel nere på den sydamerikanska kontinenten är numera ett minne blott och 2023 var ett tämligen framgångsrikt år i och med VM-kvalvinster mot bland annat Chile och Paraguay. Tunga Santos-duon i Rincón samt Otero leder laget men Machís, Rondón och Martínez är skickliga spelare. Helt utan chans tror jag inte sydamerikanerna är. X2.


8. Gibraltar - Litauen X2

Playout-dags i Nations League C. Gibraltar eller Litauen kommer att lira i D-ligan till kommande NL-spel och det ska avgöras med hjälp av ett dubbelmöte mellan dessa båda nationer. Första mötet inför närmast sörjande går av stapeln på Victoria Stadium. Blickar vi mot 2023 är det inga större ljus att skönja på Gibraltars himmel. 0-0-10 och 0-46 i målskillnad (tävling och träning) är knappast siffror att skryta med. Kvalitén hos värdarna är således ytterst tveksam. Litauen å sin sida rosar inte heller någon större marknad men gjorde ändå bitvis ett ganska bra EM-kval i och med poäng mot bland annat Ungern och Montenegro. X2 är tillräckligt.


9. USA - Jamaica 1X2

Första nattmackan skickar vi i oss framför dumburken och mötet USA - Jamaica. Concacaf Nations League är tävlingen som gäller då vi är framme vid semifinalerna i League A. Jamaica överraskade stort då nationen lyckades slå ut Kanada i kvarten. Shamar Nicholson blev hjälte då i och med två mål på kanadensisk mark. 27-åringen finns däremot inte med denna gång (avstängd). Lyckligtvis deltar stjärnor som Daniel Johnson, Decordova-Reid, Antonio och Lowe. Herrar som gör avtryck i sina europeiska klubblag. USA bär på hemmaplan i Texas ett stort favoritskap och truppmässigt köper jag detta. Pulisic har sett fin ut på slutet och bär kaptensbindeln här. Även Fulhams fina defensiva par i Ream-Robinson är spelbara. Det finns ändå mycket som pekar mot att ettan bestiger 75 procent vilket känns på tok. Jag helar därför.


10. Panama - Mexiko 1X2

Nästa semifinal från Concacafs Nations League-spel startar bara drygt timmen efter att USA - Jamaica lirat klart. AT&T Stadium i Arlington, Texas är därmed spelplats för denna strid och således neutral mark. Repris är det på fjolårets bronsmatch. Då vann Mexiko med 1-0 i Las Vegas efter att Gallardo tidigt in på matchen prickat in segermålet. En strid som överlag var jämn. Panama har över tid visat att man är ett landslag att se upp med. Gruppspelet löste nationen med bravur och i kvarten var Costa Rica chanslösa (3-0 och 3-1). Jag tror inte vi ska räkna in mexikanerna som finalklara utan ge Panama en chans här. Jag spelar snabbt ut hela brickan i hopp om skräll.


11. Norge - Tjeckien 1X2

Fredagkväll och fest i Oslo. Norge ska visa upp sig inför hemmapubliken i huvudstaden och det är ett mer eller mindre fulltaligt landslag som baggarna kan ställa upp med. Ödegaard, Sörloth, Haaland och Ajer finns med. Även jokrar som Bobb och Vetlesen. Tjeckien är ändå ett lurigt landslag som sällan viker ner sig. Nye förbundskaptenen Hasek har till denna samling med sig mer än en handfull debutanter samtidigt som tunga stjärnor som Schick, Soucek, Barák och Hlozek är med. Min första tanke är att gå fullt ut här och panga på med 1X2. Möjligen reviderar jag beslutet och flyttar helgarderingen till någon av matcherna under torsdagen istället och löser biffen i grannlandet genom 1X istället.


12. Nederländerna - Skottland 1X2

Träningslandskamp i Amsterdam står näst på tur då två redan klara EM-nationer brakar samman. Tulpanrikets fotbollshjältar kommer inte till spel med bland annat De Jong, Brobbey, Bergwijn och Klaassen. Som tur är för värdnationen finns ett hav av skickliga spelare att ösa ur och truppen ser riktigt bra ut ändå. Skottland blir ändå en mycket klurig uppgift. Jag har gillat det som britterna visat upp de senaste åren och Gordon i kassen är bra, Robertson, Tierney gigantiska strax framför och McTominay, Dykes, Gilmour spelare som kan göra det där lilla extra runt offensiv box. Hemmalagets tunga favoritskap köper jag inte någonstans. Här är det givet att kryssa brett. 1X2.


13. Ungern - Turkiet 1

Vi stänger butiken från Puskás Aréna. Ungern och Turkiet ska mäta svärd i en träningslagskamp. Ungrarna har de senaste åren visat att kvalitén finns för att mäta sig med de allra bästa. Det finns mycket att gilla med värdnationen och kastar Marco Rossi ut bästa tänkbara elva här är jag tveksam till om Turkiet orkar stå emot. Det ska ändå sägas att gästerna tagit för sig under hösten 2023 och gjorde bland annat ett par riktigt vassa insatser. 3-2-segern i Berlin mot Tyskland var en gedigen insats samtidigt som 1-0-skalpen borta mot Kroatien i EM-kvalet inte heller går att snacka bort. Stannar värdnationen strax söder om 45 prollar är spiken okej i skrivande stund. Skenar ettan finns det läge för att revidera beslutet.


Kupongens kassaskåp!- Polen

Estland kommer inte hänga med i svängarna då Polen trycker gasen i botten. Frågan är inte om polackerna vinner utan hur stora segersiffrorna blir.

Varningens finger!- Skottland

Skottland har växt som fotbollsnation rejält på slutet och känns rakt igenom spännande. Nederländerna är bra men blir en på tok för stor favorit när det vankas träningslandskamp i Amsterdam.

1. Portugal - Sverige 1 X 2
2. Polen - Estland 1 X 2
3. Wales - Finland 1 X 2
4. Bosnien & Hercegovina - Ukraina 1 X 2
5. Grekland - Kazakstan 1 X 2
6. Israel - Island 1 X 2
7. Venezuela - Italien 1 X 2
8. Gibraltar - Litauen 1 X 2
9. USA - Jamaica 1 X 2
10. Panama - Mexiko 1 X 2
11. Norge - Tjeckien 1 X 2
12. Nederländerna - Skottland 1 X 2
13. Ungern - Turkiet 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip