Landslagsuppehållet är över och vi får återigen blicka ut mot en EU-kupong kryddad med ligamatcher. Premier League, Serie A, Allsvenskan och La Liga är ett axplock av serier som tillhandahåller matcher dagen till ära. 3 miljoner kronor i jackpot gör söndagens bong ännu lite bättre och jag är helt övertygad om att Europatipset kommer betala bra då svårighetsgraden är fem av fem!

 

Lördagens Stryktips-analys innehöll som bekant en lista med hur mina andelsspel fallit ut. Jag tänkte därför vara lika transparent när det kommer till Europatipsets andelar. Från V.35 till V.42 ser vi dessa siffror i mina lag:


V.35: vardag: 12 rätt, helg: 13
V.36: vardag: 12 rätt, helg: 11
V.37: vardag: 13 rätt, helg: 12
V.38: vardag: 11 rätt, helg: 10
V.39: vardag: 13 rätt, helg: 11 (extra vardag 12, extra helg 10)
V.40: vardag: 12 rätt, helg: 6
V.41: vardag: 10 rätt, helg: 12
V.42: vardag: 11 rätt, helg ?

På totalt 17 inlämnade system sedan vecka 35 så snittar lagen 11,2 rätt. Vi har fått 13 rätt tre gånger och ligger därmed på ungefär samma utfall som på Stryktipset (var tredje vecka). Godkänt givetvis även om den där riktiga lyckoträffen inte infunnit sig.


Spela Tillsammans gör vi såklart även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 14:59

1. Aston Villa - West Ham 1X

Match från övre etaget av Premier League-tabellen då Aston Villa gästas av West Ham. Två framåtlutade klubbar som gör många bra saker för stunden. Lejonen från Birmingham traskade in i uppehållet med tio av tolv möjliga poäng i följd. Statusen runt truppen är därtill okej. West Ham å sin sida kommer närmast från en stabil insats hemma mot Alexander Isak och gänget i Newcastle. 2-2 på London Stadium innebär att The Hammers bara torskat två av tio matcher i alla tävlingar denna säsong. Krysset är i mina ögon tämligen givet att krita ner tidigt. Ettan följer.


2. Milan - Juventus X2

Milan toppar Serie A efter åtta spelade matcher. Milano-klubben har vunnit sju av dessa matcher och traskar ut till detta rivalmöte med fyra raka treor i bagaget. Tittar vi till underliggande siffror finns ändå ett par intressanta saker att notera. De rödsvarta har poängmässigt överpresterat ganska grovt. Mellan Milan och Juventus skiljer det fyra pinnar i tabellen men mot xPTS (förväntade poäng) så skulle Den gamla damen faktiskt befinna sig precis före om utfallet korrelerat med dessa siffror. När värdet vrider över något till höger är jag inte främmande för att ta en chansning och klippa bandet till en överstreckad etta.


3. Atalanta - Genoa 1

Med tanke på svårighetsgraden runt denna bong finns en liten tanke om att skicka in en riktig “åsnespik” i Bergamo. Atalanta kommer av det svenska folket att målas upp till skyarna hemma mot Genoa. Med all rätt tycker jag. Glenn Strömbergs gamla gäng har på hemmaplan ännu inte släppt in ett mål och truppen ser ut att vara tämligen välmående inför söndagens drabbning. Nykomlingarna Genoa har gjort det bra under öppningen av sin återkomst till Serie A. Genua-klubben ser ut att sakna nyckelspelare som Retegui och Kevin Strootman vilket är blytunga tapp. Möjligen är jag av en annan uppfattning runt lunchtid på söndag men för stunden gillar jag att spika av en väldigt trolig etta.


4. Salernitana - Cagliari 1X

Två klubbar som fortsatt inte lyckats få med sig en enda seger i Serie A strålar samman på Stadio Arechi. Cagliari ligger allra längst ner i tabellen men öborna har sett till inledningen spelat betydligt tuffare matcher än Salerno-klubben. Samtidigt går det inte att förbise besökarnas tio insläppta mål på tre raka matcher innan uppehållet och i framkant finns inte lagets storstjärna Gianluca Lapadula tillgänglig ännu (skadad). I kraft av hemmaplan håller jag arrangörsklubben något högre, ett värdgäng som dessutom plockat in Filippo Inzaghi för att styra skeppet vidare. 1X är min första tanke.


5. Barcelona - Athletic Bilbao 1X

Barcelona har skakat till något under den senaste tiden. Poängtapp borta mot Mallorca samt Granada i ligan har ställt till det något för katalanerna i den absoluta toppen. Koundé klev av skadad senast och ska inte vara spelbar. Även Lewandowski, Raphina, De Jong och Pedri är antingen out- eller ytterst osäkra till spel. Bilbao ser bra ut och gick in i landslagsuppehållet med en mäktig 3-0-skalp hemma mot Alavés. Athletic kommer kunna stå upp väl på Olympiastadion i Barcelona (Nou Camp är under ombyggnad) och krysset till 10-15 procent är ett givet inslag i min bok för att ackompanjera ettan.


6. Villarreal - Alavés 1X2

Ett av La Ligas största frågetecken är Villarreal. Den gula ubåten från Valencia-regionen har stött på grund vid massor av tillfällen under hösten och även med Pacheta in som coach så har inte de gulklädda fått någon större fart på maskineriet. Alavés vilar på samma poäng i tabellen (8). Gästerna från Baskien visar två oavgjorda matcher på kort tid mot Betis och Celta Vigo där spelet sakta men säkert också blivit bättre. Bortalaget har dessutom tvålat till Villarreal vid två av sina tre senaste tillfällen. Ettan är i skrivande stund uppe och snuddar vid smått galna 75 procent. Ett tecken som knappast ska lämnas allena. Rulla ut stora mattan och håll tummar och tår för en gästande skräll.


7. Djurgården - Hammarby 1X2

Det drar ihop sig rejält i Allsvenskan. Fyra omgångar återstår och för Djurgården innebär derbyt på Tele2 att en seger är ett mindre måste om chansen till topp 3 ska leva kvar. För Bajen är det läge att därmed förstöra blårändernas möjligheter till att lägga beslag på Europaplatsen. Hammarby lider dock av en hög med skador eller större frågetecken. Sadiku, Djukanovic samt Erabi är alla out eller åtminstone osäkra. DIF ser ut att bli tämligen klara oddsmässiga favoriter men jag har ingen större lust att ta någon ställning i denna typ av match. Från start blickar jag mot alla tecken.


8. Häcken - IFK Norrköping 1X

Norrköping har inget mer än äran att spela för på Bravida Arena. Peking kan när vi summerar säsongen trots allt stå ganska nöjda med sin prestation. Östgötarna är utan Ceesay på Hisingen (avstängd) men åt andra hållet så kommer Traustason åter. Häcken slåss för guldet och är vanligtvis urstarka hemma. De gulsvartas senaste tre ligamatcher mot Kamratföreningen har mynnat ut i lika många kryss och helt utan chans tror jag därför inte Norrköping är. En etta som traskar upp mot 75-80 procent ska vi således gardera med åtminstone krysset från start.


9. Halmstad - Mjällby 12

Sett till de tio senaste omgångarna i Allsvenskan så är Halmstad ligans sämsta lag. HBK har därmed ramlat in i en hemsk trend i ett helt fel läge på säsongen och kontraktet är i stor fara. Hallänningarna är också mållösa sedan den 17:e september då gubbar som Naeem, Cooper-Love och Viktor Granath springer runt med blött krut i sina bössor. Mjällby gör som alltid en välpolerad säsong. MAIF kommer kicka boll i Allsvenskan även nästa säsong och Listerlandets hjältar är något så ovanligt som ett betydligt bättre bortalag kontra hemma. Nära på 65 procent av gästernas poäng har trillat in bortom Strandvallen. De gulklädda har ändå inte mer än äran att spela för och med hög motivation hos Halmstad är ändå ettan mitt första tecken. Tvåan åker med därefter.


10. Köln - Mönchengladbach 1X2

Köln har fått en urusel start på säsongen. Getterna är sist i Bundesliga-tabellen och spelare som Tigges, Adamyan och Waldschmidt har underpresterat grovt. Mönchengladbach har inte på något sätt stuckit ut under hösten men sitter inne på ett, i mina ögon, betydligt bättre lag. Fölen, som bortalaget kallas, har grejat poäng vid tre av sina fyra senaste framträdanden och är i skrivande stund underdogs på RheinEnergieStadion. Något som jag ställer mig frågande till och innan spelstopp tror jag att denna batalj kommer vara helt jämn mellan lagen oddsmässigt eller möjligen med liten fördel Borussia. X2 är givna tecken i min bok och med möjligen spelvärdet på ettan skickar vi in en helgardering och traskar vidare helt enkelt.


11. Heidenheim - Augsburg 2

Bongens mest spännande drag letar jag in i Heidenheim. Nykomlingarna från Baden-Württemberg har gjort det riktigt bra under upptakten av säsongen. Sju poäng på lika många matcher är godkänt. Sett till en hel del betydande underliggande nuffror finns ändå en del saker att förvånas över. Viktiga parametern XPTS (förväntade poäng) innebär att värdklubben överpresterat rejält (39 procent över) och vad gäller xGA (förväntade mål i baken) så ligger ingen klubb högre (19.0). Augsburg har skördat färre poäng på planen men slår Heidenheim på fingrarna när det kommer till samtliga underliggande siffror av betydelse. Gästerna har också ett bra lag som jag tror i slutändan kommer att finnas högre upp i tabellen jämfört med söndagens opponent. Tvåan är en potentiell chansspik.


12. Lyon - Clermont 12

Lyon såg ut att gå mot säsongens första viktoria söndagen innan uppehållet. Les Gones lyckades av någon anledning tappa 3-1 till 3-3 och läget är minst sagt utsatt för den franska storklubben. Segerlösa sedan 27:e maj är ett smått otroligt utfall med tanke på lagbygget som arrangörsklubben ändå ståtar med. Clermont är inte mycket bättre. Gästerna står också utan vinst där lagets senaste match mot Montpellier tvingades avbrytas då målvakten Mory Diaw fick en smällare kastad på sig. Pressen vilar hursomhelst enbart på Lyon och hur vi kan få nypa tvåan till under tio procent är i mina ögon obegripligt. Gubben, etta-tvåa, är en tidig lösning på “Parken”.


13. Olympiakos - Panathinaikos 1

Vi trampar i mål i utkanten av Aten. Ett av Europas mäktigaste rivalmöten står för dörren då Olympiakos och Panathinaikos stångas på Karaiskakis-stadion. Gästerna har tappat poäng vid två av sina fyra senaste matcher och därför fått se arrangörsklubben springa förbi i tabelltoppen. I Pireus har också hemmalaget vunnit allt som går i ligan och kan dessutom skryta med 18-1 i målskillnad. Sedan 2014 har dessutom de grönvita bara lyckats vinna en gång här och trenden lever vidare. Ettan är ett bra spikförslag.


Kupongens kassaskåp!- Atalanta

En värdemässigt usel spik men det kan ändå inte hjälpas. Med kupongens utformning i övrigt behöver vi troligen skicka in en trött etta i Bergamo för att ha chansen att utmana om 13.

Varningens finger!- Alavés

Villarreal är direkt dåliga under hösten och Alavés kan slå ur fint underläge mot ett pressat hemmalag. Tvåan är älskvärd.

1. Aston Villa - West Ham 1 X 2
2. Milan - Juventus 1 X 2
3. Atalanta - Genoa 1 X 2
4. Salernitana - Cagliari 1 X 2
5. Barcelona - Athletic Bilbao 1 X 2
6. Villarreal - Alavés 1 X 2
7. Djurgården - Hammarby 1 X 2
8. Häcken - IFK Norrköping 1 X 2
9. Halmstad - Mjällby 1 X 2
10. Köln - Mönchengladbach 1 X 2
11. Heidenheim - Augsburg 1 X 2
12. Lyon - Clermont 1 X 2
13. Olympiakos - Panathinaikos 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip