Tolv rätt i lördags där Oxfords seger mot Bolton grusade hoppet om 13. Med tanke på hur mycket favoriter vi fick syna ner i övrigt var det ändå en ganska trött kupong och utan stålar på tio rätt. Nu hittar vi en liten jackpot på 2 miljoner strösslat över onsdagens bong.

Stort fokus på norsk och svensk fotboll gäller. Elva av 13 matcher hämtas från OBOS-ligaen och Superettan. Två serier som på det stora hela är tämligen svårtippade. Jag har ändå en väg utstakad som jag gillar. I övrigt letar sig en finländsk fajt in och vi drar igång kalaset med Europa League-finalen från Dublin.

Spela Tillsammans gör vi även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Nedan analys är bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

Spelstopp: 18:59

1. Atalanta - Bayer Leverkusen 2

2-1-segern mot Augsburg i helgen innebär att Leverkusen sprang igenom Bundesliga utan en enda förlust. Kusarna ska bättra på denna redan historiska svit med att lösa samtliga tävlingsmatcher i år på samma sätt. Två ynka matcher återstår. Europa League-finalen i Dublin är den första. Atalanta står för motståndet och även om jag gillat väldigt mycket av det som vi kunnat se av Bergamo-klubben är jag bekväm med att sätta mig i den tyska båten. Framförallt då detta är 21:00-matchen för dagen och vi kan finna ett fint hedgeläge efter att övriga matcher lirats klart. Spiktvåa.


2. GIF Sundsvall - Sandviken X2

GIF Sundsvall stod inför en gigantisk renovering inför säsongen. Medelpad-klubben har byggt om både på planen och även en del organisatoriskt runt om densamma. Utfallet så långt är sisådär. Fem raka utan seger är inget vidare givetvis. Sandviken är nykomlingar i år men har inte visat någon större respekt för sina delvis mer namnkunniga motståndare. SIF visar poäng i fem av åtta matcher och har inför denna strid också tillbaka sin keeper Felix Jakobsson (avstängd senast) och därtill såg vi Amin Al-Hamawi på planen mot Varberg för första gången sedan intåget och den forne HIF-liraren kan bli en joker i SIF-leken fortsättningsvis. X2 gillas massor och är min första tanke.


3. Helsingborg - Skövde 1X2

Skövde klev först i den åttonde omgången in på Södermalms IP. En renovering av planen har fått SAIK att behöva flytta på sig inledningsvis men när gästerna var åter på hemmamark blev det seger. 1-0 mot Östersund var en relativt välbyggd insats där inhopparen Skillermo fick pressa in bollen i nät. Helsingborg på Olympia blir ett test som heter duga. HIF har bara smakat torsk vid ett tillfälle i ligaspelet och Klebers jobb med både defensiven och det offensiva djupledsspelet ger resultat. Här ställer jag mig frågande till om skåningarna verkligen ska ha ett favoritskap bortom 60 procent. Om så blir fallet är i första hand krysset helt nödvändigt och därefter finns också en värdemässigt mysig tvåa i tanken.


4. Örgryte - Trelleborg 1X

Efter 3-1-segern borta mot Varberg tog sig Holmberg och company till Stora Valla och fick smaka torsk mot Degerfors (1-4). Öisarna är därmed tillbaka på ruta ett. Att det pendlar så otroligt mycket runt hemmalagets prestationer är ett aber. Precis som att trion Dyrestam, Sana och Paulson antingen är out eller osäkra till spel. Trelleborg är ett annat gäng som inte riktigt finner rytmen. Skåningarna har visserligen tätat sin defensiv men glänser inte nämnvärt framåt. Visst luktar det målsnålt på Gamla Ullevi. Krysset utgår jag ifrån, därefter bygger vi garderingar med start från vänster.


5. Östersund - Gefle 1X

Svenska Spel pressar upp Östersund till drygt 55-procentiga favoriter hemma mot Gefle och jag kan köpa favoritskapet men inte till denna höjd riktigt. Visst visar ÖFK upp ett spel som i mångt och mycket förtjänat bättre än sex poäng på åtta försök men fyra mål framåt är givetvis bedrövligt och det går inte enbart att blicka mot underliggande siffror då utfallet på planen för eller senare måste höjas. Gefle å sin sida mår bättre. Likt fjolåret har GIF hittat vägar att nu vinna matcher trots att laget bitvis är en aning tillbakatryckta. Många stora system runt om i landet kommer ha ettan på Jämtkraft som en “go to”-spik och det gör mig redigt sugen på att addera garderingar. Åtminstone krysset känns väldigt intressant.


6. Öster - Landskrona 1

Åtta omgångar in är Landskrona serieledare i Superettan och fortsatt finns inte någon förlust att syna hos skåningarna. En rivig och mycket fin start från de vitsvarta där bland annat Frederik Ihler varit lysande precis som Kofi Asare. Öster skuggar strax bakom i tabelltoppen och Växjö-klubben tror jag blir första lag att skicka på Boisarna en torsk. Visst kommer hemmalaget få lösa biffen utan sin tränare Foyston på bänken (avstängd) men laget är tillräckligt sammansatt och har alla komponenter som krävs för att slå hål på besökarnas bubbla nu. Ettan är ett spikalternativ upp till 55 procent.


7. Ilves - Inter Åbo 1X2

Innan vi ska sätta tänderna i lite norsk OBOS-fotboll tar vi oss till Tammerfors för en finländsk batalj. Ilves drog igång ligaspelet med att nypa en av nio möjliga poäng. Därefter har värdarna tagit sig rejält i kragen. Fyra raka vinster med tillhörande 11-2 i målskillnad är svårt att snacka bort. Åbo underskattas däremot rejält nu. I fjol slutade besökarna en bra bit före Ilves i tabellen och truppmässigt skiljer det inga ljusår. När spelvärdet garanterat kommer ramla in till höger är jag tidigt framme med garderingspennan. 1X2.


8. Kongsvinger - Mjöndalen 1X

Mjöndalen gör sin tredje raka säsong i OBOS-ligaen och de brunklädda har fått förlika sig med att balansera som ett mittenlag i den norska tvåan. Truppen är okej där framförallt Sierra Leones landslagsgubbe Alie Conteh sticker ut lite extra. Nu ska MIF testa lyckan mot ett väldigt bra Kongsvinger borta. Svenske Johan Vennberg coachar laget på ett ypperligt vis och till sin hjälp finns också blågula lirare i form av bland annat Noah Williams, Joel Nilsson och keepern August Strömberg. På hemmalag blir det minst en pinne för KIL.


9. Bryne - Ålesund 1X2

Ålesund är i fritt fall. Fjolårets Eliteserie-lag slutade där och då toksist i ligan och efter åtta omgångar av den norska tvåan är gästerna även denna gång jumbo. Defensiven läcker rejält men om förra säsongens sistaplats i det norska finrummet inte var speciellt mycket att snacka om spelar besökarna en tillräckligt bra fotboll nu med helt okej underliggande nuffror vilket bör innebära ett lyft i tabellen. Bryne har fått ett otroligt utfall under våren med bland annat fyra 1-0-segrar. När svenska folket enbart ser ut att stirra tabell är jag i allra högsta grad intresserad av att pressa in garderingar. 1X2.


10. Egersund - Levanger 12

Seriens två bästa anfallare står emot varandra nu. Egersunds Helmersen (7) och Levangers Bojadzic (10) går matchen i matchen på B&G Parken. Hemmalaget har som kollektiv mått något bättre och även skördat ett gäng fler poäng. Gästerna å sin sida har inför denna strid faktiskt inte vunnit på fem raka försök men kommer från en okej 2-2-match mot Ranheim där säcken möjligen skulle snöras igen redan i första halvlek i och med ett 2-0-läge. Gubbläge helt klart när mållinan (över 2,5) för stunden är nere på 1,45-1,50 i odds. Etta-tvåa således.


11. Ranheim - Stabaek 1X2

Det verkar omöjligt för Ranheim att vinna matcher just nu. Kåre Ingebrigtsens grabbar har så långt bara lyckats tvåla till Sandnes i början av april och därefter kryssat eller torskat övriga ligamatcher. Detta trots att spelet bitvis är riktigt bra. Nu ställs värdarna mot ett Stabaek med målsättningen att kliva upp till Eliteserien och med en finfin start på säsongen. Gästerna är efter sju spelade matcher obesegrade (3-4-0) men känslan är att en torsk kryper allt närmare. Jag är inte alls sugen på att gå kort om tecken i Trondheim utan pangar på med full bricka.


12. Sogndal - Raufoss 1X

Med ett kompakt bygge bakåt och med ett par skickliga strikers så har Sogndal funnit det bästa av två världar. Hemmalaget ligger i topp av en svagt haltande tabell och har visat klass flera gånger om under våren. Bland annat imponerar hemmaspelet där idel segrar hittas. Raufoss håller inte riktigt samma nivå men gästerna ska tas på allvar i och med poäng vid tre av fyra bortaresor där bland annat Kongsvinger fått lämna ifrån sig poäng. Ettan är såklart ganska trolig men för värdets skull gör sig krysset kanonbra tidigt som komplement.


13. Åsane - Vålerenga 2

Det som inte fick hända, hände! Vålerenga fick efter 21 raka säsonger i det norska finrummet finna sig i att ta omtag i OBOS-ligaen. Någon spikrak resa tillbaka är det inte heller tal om. Oslo-klubben har haft en del problem under våren och med åtta matcher spelat hittar vi bara tre vinster på besökarnas konto. Jag tror att den trenden byggs på lite. Åsane är inte riktigt på samma nivå och värdklubbens plats längre ner i botten känns i slutändan ganska trolig. När vi möjligen också kan spika tvåan till okej prolle är jag där med hammaren.


Kupongens kassaskåp!- Bayer Leverkusen

Tyskarna går upp i ringen 21:00 på neutral matta och är i mitt tycke den perfekta spiken. Pålitliga och ruskigt bra för stunden. Spiktvåan gillas massor.

Varningens finger!- Inter Åbo

Ilves får stort förtroende för dagen samtidigt som vi inte ska räkna bort Inter Åbo. Tvåan underskattas rejält av det svenska folket och är en värdemässig skrällbomb att nypa dit.

1. Atalanta - Bayer Leverkusen 1 X 2
2. GIF Sundsvall - Sandviken 1 X 2
3. Helsingborg - Skövde 1 X 2
4. Örgryte - Trelleborg 1 X 2
5. Östersund - Gefle 1 X 2
6. Öster - Landskrona 1 X 2
7. Ilves - Inter Åbo 1 X 2
8. Kongsvinger - Mjöndalen 1 X 2
9. Bryne - Ålesund 1 X 2
10. Egersund - Levanger 1 X 2
11. Ranheim - Stabaek 1 X 2
12. Sogndal - Raufoss 1 X 2
13. Åsane - Vålerenga 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip