En svag helg är tillryggalagd. Inga större resultat på vare sig Stryk- eller Europatipset. Poolspelslivet är som en skumpig båttur. Små marginaler med höga toppar och djupa dalar. Det gäller att skaka av sig det som varit och ta nya tag.

Onsdagens bong tar oss igenom fyra fajter från FA-cupens femte omgång. Därutöver ska vi testa lyckan i Skottland, Belgien, Italien och Grekland innan vi är i mål. Nedan rekad bong är värdemässigt bra. 35 procent av raderna finns i spannet 250.000 kronor och över.

Spela Tillsammans gör vi såklart även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

Spelstopp: 19:59

1. Liverpool - Southampton 1X

Liverpool nöp Ligacup-titeln efter en rafflande final mot Chelsea på Wembley nyligen. Van Dijk blev matchhjälte i och med sitt mål djupt in i förlängningen. Starkt av Klopps gäng att med en tämligen begränsad trupp triumfera i London. Värdarna har matchats hårt över tid nu. Det är inte bara FA-cup och ligaspel i görningen utan även en fajt från Europa Leagues knockout-fas i början av mars som vi måste ta hänsyn till. Klopp har alltid någon form av räv bakom örat och visst kan det röra sig om ytterligare rotation mot Southampton. Bortalaget har å sin sida tappat lite av sitt fina sting och torskat ett gäng ligamatcher på slutet. Trots detta vill jag i tidigt skede inte räkna bort besökarna helt. Kvalité finns och ett kryss ska vi absolut kunna baka in tidigt.


2. Chelsea - Leeds 1

Chelsea gjorde en tillräckligt bra insats i London mot Liverpool för att få lyfta Ligacup-pokalen. Ett tveksamt bortdömt VAR-mål i första halvlek satte tillräckligt med käppar i The Blues hjul för att förlusten i slutändan skulle bli sann. Nu är det FA-cupen som gäller och Pochettino har tidigt varit ganska tydlig med att tävlingarna bortom en redan körd liga är högprio. Med andra ord tror jag inte att London-klubben vilar på hanen när det kommer till startelvan. Leeds är i lysande form för stunden och förlorar inga fotbollsmatcher. Det är ändå stor skillnad på att skicka på Plymouth en smäll på bortaplan jämfört med att försöka montera ner ett hungrigt Chelsea på The Bridge. Här tror jag att vi mycket väl kan komma att gå kort. Trolig etta.


3. Nottingham - Manchester United 1X2

Erik ten Hag såg inte alltför munter ut på bänken i helgen. Fulham hade precis skickat på United en 2-1-snyting djupt in på stopptid och trots en genomgående godkänd vinter är det olyckskorpar som fortsatt kraxar ovanför den nederländska tränarens hjässa. Nottingham borta i FA-cupen kan mycket väl bidra med ytterligare vatten på alla som förespråkar entledigandet av gästernas tränares kvarn. Jag tror nämligen att Forest kommer bjuda upp till rejäl kamp hemma på City Ground. Sherifferna från Sherwoodskogen föll visserligen rejält (2-4) mot Aston Villa i lördags (ligaspel) men gjorde en ganska bra bortamatch förutom en bedrövlig period i första. Bättring över 90 minuter kommer att krävas och i så fall finns chansen. 1X2.


4. Wolverhampton - Brighton 12

Hur senaste matchen mellan Wolves och Brighton kunde sluta 0-0 är fortsatt en mindre gåta. Ligamatchen nere på AMEX Community Stadium kantades av tunga chanser från Wolves-gubbar som Cunha (skadad nu) och Lemina samt blåvita möjligheter skapade av bland annat Van Hecke och Buonanotte. Innan januarifajten hade dessa herrskap snittat 4,15 mål över sju tidigare strider sedan 2021. Med andra ord tror jag att det är läge för ett nytt häftigt sjöslag på Molineux. Båda lagen visar okej form för stunden och med jämna odds på ettan och tvåan är det gubbläge. Krysset till högt odds är sista prio.


5. Inter - Atalanta 1X

Inter är Italiens klart bästa fotbollslag för stunden. Simone Inzaghis lärjungar har massakrerat Serie A-spelet i år och toppar tabellen med nio poäng ner till Juventus i en fördelaktigt haltande tabell. I söndags valde jag att gardera Milano-klubben borta mot Lecce och istället spika Napoli på Sardinien. Ett dåligt val skulle det visa sig då de blåsvarta från modestaden var fullkomligt överlägsna (4-0) samtidigt som Neapel-gänget tappade in 1-1 i den absolut sista sekvensen mot Cagliari. Tröttsamt. Jag kommer även denna gång att gardera Inter. Atalanta är kompetenta och har varit så över tid. Bergamos stolthet har tio raka utan nederlag i alla tävlingar och värdet på krysset ska vi inte förbise. 1X är en bra tidig lösning.


6. Royale Union SG - Club Brugge 1X

Royale Union torskade med 1-2 i den första semifinalen av Belgiska cupen då dessa sällskap stångades på Jan Breydel Stadion. Machindas sena 1-2-reducering kan däremot komma att visa sig guld värd då returen nu ska spelas. Gustav Nilsson och hans lagkompisar har sedan förra mötet mellan klubbarna gjort bra saker både i ligan och ute i Europa då Frankfurt fått på läppen i Conference Leagues knockout-spel. Brygge-laget fick på läppen i ligan av Anderlecht senast (1-2) men saknade då Igor Thiago som var avstängd. Brasse-stjärnan har varit Clubens i särklass bästa målskytt och är med nu. Galet viktigt för gästerna. Besökarna löser avancemanget via ett kryss, 1X ser jag som en solid lösning.


7. Aberdeen - St. Johnstone 1X2

Agnarna ska skiljas från vetet då den skotska ligans första fas går in i ett avgörande skede. Aberdeens direkt usla säsong kan komma att sluta med att värdarna missar topp 6 och därmed får spela i den trötta nedflyttningsgruppen lite längre fram i vår. Neil Warnock på tränarbänken har inte fått den effekt som klubben givetvis ville och åtta raka utan seger i seriespelet är uselt sett till det lag som arrangörerna ändå kan kasta ut på grönbete. St. Johnstone är däremot inte bättre. Besökarna huserar som trea från botten med fyra raka nederlag i trunken. De tillresta har dessutom ett par tröttsamma skador som stör. Att ettan ska flyga iväg mot 60-65 procent känns inte rätt. Jag är sugen på att gardera hela vägen över.


8. Hearts - Hibernian 1X2

Det brinner runt knutarna på flera håll och kanter i Edinburgh. Brännhett derby på Tynecastle Stadium står för dörren och för besökarna är det bara seger som gäller. Hibs lyckades vinna måstematchen mot Dundee senast. 2-1-viktorian gör att avståndet upp till DFC på den extremt viktiga sjätteplatsen enbart är två poäng. Hemmalaget å sin sida mår i grunden mycket bättre. Hearts har positionerat sig som trea och är redan klara för spel i mästerskapsgruppen. 0-5 i brakan mot Rangers i förra ligamatchen var ingen jättebra insats från Steven Naismith och hans mannar. Möjligen kan den mer eller mindre spikade tredjeplatsen ha gjort sitt i Glasgow. I detta derby tänker jag inte ta något lag för givet och högersidan ser värdemässigt lysande ut. Alla tecken.


9. Kilmarnock - Rangers X2

Rangers kan skryta med tio raka vinster i alla tävlingar där både anfall och försvar ser briljant ut för stunden. Glasgow-klubben har Cyriel Dessers i galen form och tillsammans med gubbar som Óscar Cortés, James Tavernier och Souttar finns klass så det räcker och blir över. Kilmarnock behöver å sin sida inte be om ursäkt för sin säsong. Killie ligger på en fin fjärdeplats för stunden och kan visa upp poäng i elva av sina tolv senaste Premiership-fajter. Starka papper trots allt och hemma tror jag absolut att värdarna har möjlighet att nagga Teddybjörnarna på poäng. X2.


10. Livingston - Motherwell X2

Sista stoppet på den skotska resan blir på Almondvale Stadium. Seriens klart sämsta fotbollslag huserar här då Livingston inte fått igång sitt spel över huvud taget. Tre ynka vinster på 27 försök är bedrövligt givetvis och framåt är det bara St. Johnstone som producerat färre strutar. Motherwell är inte mycket bättre men besökarna har naggat åt sig tiotalet fler poäng och har fortsatt chansen att lösa topp 6 och stjärnorna står rätt på bortalagets himmel under de sex sista omgångarna. Krysset är en given utgång men därefter blickar jag i första hand mot tvåan.


11. Panathinaikos - Aris 1X2

I Grekland har både Panathinaikos och Aris löst spel i en kommande mästerskapsgrupp då enbart två matcher av grundserien finns kvar att spela. Aten-klubben kan fortfarande sluta etta och har därmed en hel del att spela om. Gästerna kommer att sluta femma men med detta sagt finns i min bok ingen anledning att räkna bort Thessaloniki-gänget. Formen är mycket god och defensivt är de gulsvarta extremt robusta för stunden. När ettan fortsätter att kliva uppåt i odds (startade runt 1,45 och är i skrivande stund i krokarna runt 1,55) ser jag ingen anledning att gå kort om tecken på Apostolos Nikolaidis-stadion.


12. Venezia - Cittadella 1

Vi drar igen butiken från Italien där två Serie B-matcher där Venedig blir första platsen att besöka. Cittadellas magiska november och december är långt borta! Gästerna radar just nu upp taffliga insater och inför bortamatchen mot Venezia finns sex raka nederlag noterat och frustrationen har varit tydlig. Bland annat drog flåbusarna Simone Branca och Matteo Angeli på sig röda kort i bortamatchen mot Spezia för tiotalet dagar sedan och missade därmed mötet med Catanzaro i helgen. Kapten Branca är dessutom out här. Inte optimalt såklart. Venezia är vassa i år och en given uppflyttningskandidat. Hemmaspelet är välpolerat och denna strid tror jag inte man torskar. Spikettan kan med fördel testas.


13. Pisa - Modena X

Det luktar målsnålt och överlag tillknäppt i Pisa. Hemmalaget har inte riktigt levt upp till förväntningarna. Hemmalaget slåss i botten och befinner sig bara fyra poäng från negativt kvalspel. Modena går bättre men gästerna har haft stora bekymmer med att vinna fotbollsmatcher under vintern. Bara en gång på elva raka försök har Paolo Bianco och hans herrskap lyckats vinna och den viktiga topp 8-platsen är på väg att rinna de tillresta ur händerna. Det här kan rulla 0-0 länge och således är spikkrysset eller åtminstone att utgå från mitten min tidiga idé.


Kupongens kassaskåp!- Venezia

Cittadella är inne i en hemsk period där förlusterna står som spön i backen. Venezia mår väldigt mycket bättre och siktet är inställt på direktuppflyttning. Bra etta trots trolig överstreckning.

Varningens finger!- Hibernian

Derbymatcher har en tendens att leva lite av sina egna liv och i detta klassiska rivalmöte från den skotska huvudstaden har jag ingen lust att räkna bort Hibernian. Tvåan ska tidigt finnas med på ett hörn.

1. Liverpool - Southampton 1 X 2
2. Chelsea - Leeds 1 X 2
3. Nottingham - Manchester United 1 X 2
4. Wolverhampton - Brighton 1 X 2
5. Inter - Atalanta 1 X 2
6. Royale Union SG - Club Brugge 1 X 2
7. Aberdeen - St. Johnstone 1 X 2
8. Hearts - Hibernian 1 X 2
9. Kilmarnock - Rangers 1 X 2
10. Livingston - Motherwell 1 X 2
11. Panathinaikos - Aris 1 X 2
12. Venezia - Cittadella 1 X 2
13. Pisa - Modena 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip