Det finns både någon form av skam och sorgsenhet då man inser att allt jobb och all tid som lagts ner på ett poolspel försvinner upp i rök inom loppet av minuter. Boxing Day-kupongerna var chanslösa att sitta i och med Bristol Citys 4-1-seger borta mot Watford. En rakt igenom märklig match där City gjorde mål på mer eller mindre allt framåt. Matchen på Vicarage Road var en i raden av bataljer där vi hamnade snett.

Mellandagarna innebär ännu mer brittisk fotboll och under fredagen är det Europatipset som gäller med 2,5 miljoner i jackpot samt inte mindre än elva (!) The Championship-matcher. Engelskt blåställ på gäller återigen och mekaniken hur vi ska tänka runt denna bong är svår. Jag har ett par idéer och nu är det väl ändå dags att hamna på rätt sida!

Spela Tillsammans gör vi såklart även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

Spelstopp: 20:44

1. Genoa - Inter 2

Vi öppnar EU-bongen med två matcher från Italien där jag har en tidig tanke om att gå kort om tecken. Bättre att spara på krutet till den extremt ovissa The Championship vilket innebär att Inter är en singel, trots hård streckning i min bok. Genoa gör det bra som nykomlingar i ligan men har inte kvalitén som Milano-klubben besitter. Gästerna har vunnit 14 av 17 ligamatcher där de fyra senaste bataljerna inneburit lika många vinster och därtill nollan bakåt intakt. Spiktvåa i Genua.


2. Lazio - Frosinone 1

Lazio är nästa singeldrag på bongen. Romarna blandar och ger men på hemmaplan finns en viss trygghet att falla tillbaka på och utan Immobile framåt (skadad) får Vecino, Pedro, Zaccagni med flera stå för grannlåten i offensivt straffområde. Frosinone hittas på nedre halvan av tabellen av en anledning och på resande tass finns ännu ingen seger nedpackad i trunken. Defensivt ser också ett gäng betydande pjäser ut att saknas vilket inte förbättrar gästernas chanser. Spikettan är befogad trots tung streckning.


3. Birmingham - Bristol City X2

Bristol tog tredje raka segern i The Championship i och med 4-1-triumfen borta mot Watford. En skalp som släckte allt hopp om framgångar under Boxing Day och det mesta trillade in för gästerna på Vicarage Road. Med detta i åtanke är såklart Weimann och company ett inslag på min fredags-bong. Birmingham är dock ingen lätt uppgift att tas med. Blånäsorna har plockat poäng i nio av tolv hemmamatcher och en spännande offensivt trojka att syna i form av Stansfield, Bacuna och James. Defensiva skador ställer till det något för Rooneys gäng och X2 är i min bok rätt väg att inledningsvis vandra.


4. Cardiff - Leicester X2

Cardiff grejade en pinne hemma mot Plymouth under Boxing Day (2-2) och walesarnas mittenplats i tabellen ligger således intakt. Hemmalaget sticker inte ut åt något håll utan är definitionen av ett mellanmjölks-lag. Leicester tror jag har spelat till sig en plats i nästa säsongs Premier League redan nu. Rävarna är överlägsna i sammanhanget och 59 poäng på 24 matcher tyder på just detta. Offensivt fanns ändå lite mer att önska i toppmötet med Ipswich senast (1-1) då chanserna av yttersta kvalité var få. Visst är tvåan trolig här men krysset gör inte alls bort sig som tidig gardering i Wales.


5. Coventry - Swansea 1

Coventry är rejält på gång. Rolle Nilssons gamla gäng triumferade hemma mot Sheffield W under annandagen och följde därmed upp 3-0-segern mot Sunderland borta med att vinna 2-0 hemma. Swansea på hemmaplan härnäst och i min bok är det tre nya friska pinnar som ska ramla in på de himmelsblåas konto. Walesarna var totalt chanslösa borta mot Southampton och föll ihop som ett korthus på sydkusten (0-5). Jag har svårt att se besökarna resa sig här och ettan kan upp till åtminstone 60 procent agera på egen hand.


6. Huddersfield - Middlesbrough X2

Blackburn rullade 70-30-boll men var förtvivlat uddlösa i fronten. Rovers föll klart med 0-3 mot Hudds på John Smith’s Stadium och hemmapubliken fick därmed jubla åt december-månads första seger. Boro möter upp för dagen. Ett rödklätt bortagäng som lyckades finna en väg att förlora borta mot Rotherham. Hur Carricks sällskap mäktade med att torska på NY Stadium är fortfarande omöjligt att begripa. För den som följde matchen någorlunda var detta en strid där blicken konstant fixerades runt Rotherhams planhalva och ska vi rabbla upp “rån” i The Championship så kvalificerar sig 1-0-segern för The Millers som en toppkandidat. Kan verkligen värdarna återigen triumfera och finns det på kartan att de tillresta återigen misslyckas med att vinna är frågor att ställa. Jag känner en trygghet i att jobba X2 här.


7. Hull - Blackburn 1X2

Blackburn fortsätter falla genom tabellen. Femte förlusten på sex försök i december blev ett faktum då Huddersfield tog tillvara på chanserna och nöp dit tre bollar i 3-0-segern under annandagen. Hull trampar därför, helt väntat, iväg till en favorit runt 60 procent under fredagen. Tigrarna förtjänar förtroendet från svenska folket då jag tycker att laget spelar en småkul fotboll med ett par riktigt spännande herrar fram i fronten. Tufan är riktigt skicklig och även Connolly har växt ut till en rese högre upp i banan. X2 banar väg för finare utdelning, ettan känns ändå svår att plocka väck. Helgardera således.


8. Ipswich - QPR 12

Cifuentes sötebrödsdagar är kanske slut. Queens Park Rangers hade otroligt svårt att skapa lägen av bättre kvalité i London-derbyt mot Millwall i veckan och föll med 0-2 på The Den. Rangers har tre raka förluster med sig till Portman Road och slår givetvis ur kraftigt underläge. Är det någon gång på säsongen som det ändå är läge för att fajtas mot Ipswich så är det möjligen nu. Nykomlingarna har tappat poäng vid tre raka tillfällen och räddade en pinne mot Leicester i tisdags efter ett självmål på stopptid. Traktorpojkarna är bra men kanske inte till den grad att ettan ska spela i krokarna runt 75 procent. Nyper vi tvåan till tio prollar är det i mina ögon kupongens bästa skrälltecken.


9. Millwall - Norwich 1X

Med tanke på den prestation undertecknad fick bevittna med egna ögon på The Den förrförra helgen, då Lejonen lirade 1-1 mot Huddersfield, så har jag svårt att greppa London-klubbens pinnar mot både Stoke och QPR därefter. Värdarna har lyckats få ett lyft på senare dagar och Watmore, Saville och Bradshaw har gjort många bra saker för Millwall dessa matcher. Norwich i huvudstaden känns absolut inte som någon omöjlig uppgift. Kanariefåglarna var aldrig riktigt nära att lösa några poäng borta mot WBA. 0-1-förlusten var sminkade siffror och med stor risk att tvåan kliver upp mot åtminstone 40 procent är 1X högprio.


10. Preston - Sheffield Wednesday X2

En av kupongens mest överstreckade ettor kommer av allt att döma leta sig in på Deepdale. Preston hade faktiskt en hel del flyt som lyckades vinna (2-1) mot Leeds på annandagen. Trots en gubbe mer på banan under mer eller mindre hela andra halvlek så fick aldrig The Lilywhites något riktigt grepp om matchen. Drygt 0,2 i xG och 40-60 i boll (andra halvlek) vittnar om just detta. Sheffield befinner sig som nästjumbo i The Championship. Nykomlingens senare del av säsongen har ändå varit helt okej. Tio av klubbens totalt 16 poäng har rullat in över de nyligen sju lirade matcherna och helt utan chans tror jag absolut inte Wednesday är. Enligt oddsen ska vi spela ettan till omkring 40-45 procent. I skrivande stund har det svenska folket matat upp arrangörerna till höjder norr om 60! Det innebär ett speltekniskt avslag och X2 spelas.


11. Rotherham - Sunderland 2

Rotherham skapade knappt en målchans i matchen mot Boro men lyckades till slut ändå, på något konstigt vis, vinna med 1-0 hemma på NY Stadium den 26:e. Viktor Johansson och hans lagkompisar löste därmed sin första seger sedan oktober. Sunderland slog Hull med 1-0 i mellandagarna och traskade därmed förbi Tigrarna i kampen om topp 6. Ett rättvist utfall sett till mer eller mindre samtliga underliggande parametrar. Gästerna är bra i år och ska också vara ett av lagen ämnade för en playoff-biljett när grundserien framåt vårkanten ska summeras. Upprepar The Millers sin bedrift från senast? Knappast! Tvåan är spikmaterial.


12. Watford - Stoke 1X2

Mindre än en halvtimme in i matchen mot Bristol City så hade Sema och gänget i Watford-tröjan fått se första bollen slinka in. Ytterligare tre påsar skulle Hamer vittja i nätet innan matchen var över. En svårsmält förlust då samtliga av mina Spela Tillsammans-lappar krävde poäng av Bålgetingarna för att vi skulle sitta med chansen att nypa dit en 13-rätters. Nu väntar Stoke hemma i en match som, från undertecknads sida, på förhand anses vara mer öppen än den striden som spelades mot Bristol. Stoke visar upp poäng i fyra raka matcher och spelade småkul boll mot Birmingham under tisdagen. Läge att tidigt panga på med tecken här där X2 dessutom ser ut att streckas lågt.


13. West Bromwich - Leeds 1X2

Leeds har varit en aning ojämna på slutet då endast en av fyra matcher sedan tolfte december mynnat ut i tre poäng. Mot Preston strax efter julfirandet grusades hoppet om en seger efter Mesliers röda kort. Den franske keepern stoppade upp en näve i ansiktet på en Preston-spelare och synade en mörkfärgad ostskiva. 23-åringen är avstängd nu vilket inte är optimalt såklart. WBA är svårspelade på The Hawthorns och har vid bara två tillfällen fått smaka torsk här under hösten. Läge att bulla upp med en heltäckt fredagsbricka således. 1X2.


Kupongens kassaskåp!- Lazio

En värdemässigt tveksam spik letar sig in i Rom. Sett till hur kupongen i övrigt är uppbyggd är det ändå ingen dum idé att singla Lazio och spara på garderingar till elva mer ovissa The Championship-fajter.

Varningens finger!- QPR

Ipswich svajar en aning på toppen samtidigt som Queens Park Rangers fått lite ny luft under Cifuentes styre. En etta uppemot 75 procent är ett tecken vi måste gardera tidigt.

1. Genoa - Inter 1 X 2
2. Lazio - Frosinone 1 X 2
3. Birmingham - Bristol City 1 X 2
4. Cardiff - Leicester 1 X 2
5. Coventry - Swansea 1 X 2
6. Huddersfield - Middlesbrough 1 X 2
7. Hull - Blackburn 1 X 2
8. Ipswich - QPR 1 X 2
9. Millwall - Norwich 1 X 2
10. Preston - Sheffield Wednesday 1 X 2
11. Rotherham - Sunderland 1 X 2
12. Watford - Stoke 1 X 2
13. West Bromwich - Leeds 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip