Vi var länge med i matchen tidigare i veckan men fick till slut ge oss efter att Boden misslyckats med att lösa ett segermål, trots en gubbe mer på banan i över en timmes tid och därtill gick inte Portugal att känna igen i sitt möte med Georgien. Elva rätt där och då ska vi denna gång försöka förbättra med en fullträff.

Kupongen öppnar med inslag från EM och Copa América. Därefter blickar vi ut mot en drös svenska klubblagsmatcher innan vi stänger butiken via en norsk och en finländsk strid. Som alltid ska kupongen byggas för att ge plats åt 25 procent av raderna bortom 250.000 kronor. Skrällarna vi denna gång stirrar in oss på i första hand hittas i Texas, Stockholm och Vittsjö.

Spela Tillsammans gör vi även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Nedan analys är bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 14:59

1. England - Slovakien 1X

Trots ett ganska tveksamt gruppspel ligger vägen fint öppen för England. Britterna har ramlat in på rätt sida trädet och får en tämligen bekväm åttondel då Slovakien ska städas av. Eller? Att Southgates mannar varit så pass klena i offensiv riktning (två mål på tre matcher) är ett aber och faktum är att bara en (!) nation i hela tävlingen har sämre xG (Skottland). Det är ett gigantiskt underbetyg. Slovakerna är däremot inte mycket bättre offensivt och därtill kan inte gästerna för dagen mäta sig bakåt då det skiljer kvalité runt herrskapens backlinjer. Att en glad Foden är åter i spel (tillbaka efter barnafödande) gör inte saken direkt sämre för England. 1X ska räcka.


2. Spanien - Georgien 1

Spanien vann sin grupp och är kanske den nation som imponerat mest under gruppspelet. Trots detta blir resan för La Roja tuff. Luis de la Fuente och hans mannar kommer få inleda jakten på titeln med att möta Georgien i åttondelen och även om Sagnols gäng har varit riktigt fina i gruppspelet ska det inte finnas kraft att över 90 minuter slå tillbaka Spanien. När dessa sällskap stångades i kvalet till EM vann spanjorerna med 7-1 och 3-1. Jag lämnar ettan åt sitt öde.


3. Jamaica - Venezuela 1X2

Jamaica blev den första nationen att få vinka bye bye till fortsatt spel i Copa América. Detta trots att en omgång återstår. Ett litet misslyckande får sägas då öborna har ett småkul lag med tunge strikern Antonio i fören. Venezuela har gått omvänd väg. Sydamerikanerna visade klass redan i den första matchen mot Ecuador och efter tre pinnar där så kunde Rondón pricka 1-0 från straffpunkten och skjuta Mexiko allt längre bort från fortsatt spel i tävlingen. Venezuela är således vidare och i denna strid behöver inte nationen förta sig. Räkna med viss rotation samtidigt som Jamaica säkerligen vill avsluta med flaggan i topp. 1X är jätteviktiga tecken att få med tidigt.


4. Mexiko - Ecuador 1X2

Efter 0-1 i brakan mot Venezuela räcker inte ett kryss mot Ecuador för att ta mexikanerna vidare. Bara seger räknas och således är jag inne på att arrangörsklubben för dagen kommer att öppna upp sig desto längre matchen lider. Ecuador å sin sida har fortsatt chans att vid seger nypa förstaplatsen i gruppen och således (med största sannolikhet) slippa Argentina i en kvartsfinal. Enner Valencia är därtill i spel igen efter avstängning senast vilket är en spelare som kan avgöra denna typ av matcher på egen hand. Båda lagen kommer att gå för segern och gubben (etta-tvåa) finns som ett alternativ. Helgarderingen är ett annat.


5. Trelleborg - Öster 2

I Skåne ska ett formstarkt Trelleborg få testa sina vingar mot ett Öster som inte visade någon pardon alls mot Helsingborg senast. Växjö-grabbarna triumferade med solklara 4-0 mot ett HIF som inte riktigt hängde med i svängarna. Sett till hur gästerna också lirat under våren så finns det mer att ge rent poäng- och målmässigt. Med detta sagt hittas ändå ÖIF som ligatrea i tabellen och jag tror de rödblåa kommer fortsätta klättra. TFF har gjort det bra under sina förutsättningar men kan inte riktigt mäta sig kvalitétsmässigt och visar inte samma höjd när det kommer till underliggande nuffror. Jag är tidigt inne på att singla tvåan.


6. Örgryte - Skövde 12

Skövdes flytt från natur- till konstgräs hemma på Södermalms IP kan mycket väl bli en förlustaffär. SAIK har varit tämligen robusta på hemmaplan och i fjol avslutade SAIK seriespel (och kval) genom att vinna sex raka på egen matta. Inför resan till Gamla Ullevi visar de tillresta tre raka nederlag på textilen hemma på “schlätta” och lite “hemma bra, borta bäst”-känsla infinner sig nu. Örgryte lyckades än en gång förlora trots ledning och 3-4-torsken i Landskrona var bara en i raden av trötta nederlag för Sällskapet. Frågan är såklart när det ska vända. Med en mer tillfredsställande frånvarolista finns ändå hopp om lite ÖIS-framgång nu även om jag har svårt att förstå mig på prissättningen då 1,60-1,75 på ettan känns oddsmässigt väl lågt. Gubbläge kanske. Tidigt etta-tvåa.


7. Häcken - Kristianstad 1X

Vi håller oss kvar i Göteborgsområdet men tar oss över till Hisingen där det vankas toppmatch i Damallsvenskan. Häcken och Kristianstad är just nu inne i fina perioder där poängen trillar in i en rasande takt på båda sidor. De gulsvarta ska såklart, i kraft av hemmaplan, agerar favoriter samtidigt som skånskorna såg riktigt fina ut i det vändande mötet nyligen (2-2). När vi ser ettan trampa iväg till höga höjder är det således läge att gardera i någon mån. Antingen via ett kryss eller hela vägen över.


8. Linköping - Växjö 1X

Linköping har inte riktigt kommit upp i tilltänkt nivå i år. Tjejerna från Östergötland har ändå växt in i serien allt mer och visar för stunden tre vinster på fyra raka försök. Viktiga lirare som Kapocs och Tandberg har varit offensivt fina på sistone och norskan är till denna batalj tillbaka från sin avstängning senast. Växjö har sett helt okej ut på slutet och befinner sig som tabellgranne med Linköping. Truppen tycker jag ändå inte riktigt håller samma nivå och med 1X ska vi sitta stabilt i båten.


9. Vittsjö - KIF Örebro 1X2

KIF Örebros existens i Damallsvenskan är hotad. Närke-tjejerna har tappat mark till lagen ovanför strecket där först och främst Vittsjö hittas. Hursomhelst finns visst ljus i mörkret. 0-1-förlusten mot Häcken senast var en väl genomförd insats. Keepern Ekstrand var lysande i kassen, firma Ojanen-Barron jättebra defensivt och Molly Johansson gjorde en löpstark insats längre fram i banan som mycket väl kunnat få krönas med en balja. Vittsjö är också inne i en downperiod. Framåt gör klubben inga mål för stunden och en pinne på fyra raka strider är inget som skrämmer nästjumbon. Jag målar tidigt brett. 1X2.


10. Sollentuna - Stocksund X2

Vi tar oss härnäst till Division 1-fotbollen på herrsidan och blickar först ut mot ett derby från huvudstaden. Sollentuna har på slutet blivit omkört av Stocksund i tabellen. Värdarna har haft en del bekymmer med sin offensiva produktion samtidigt som backspelet lämnat mer att önska på slutet. Värdarna snittar över två mål bakåt per seriedust vilket inte är optimalt i jakten på att vinna fotbollsmatcher. Stocksund å sin sida har inför säsongen tappat en av sina stora offensiva lirare i Pektas (lämnat för Superettan-spel) men visar ändå upp ett härligt register i framkant. Gästerna är ett av Ettans absolut bästa lag sett till förväntade mål (xG) och på slutet har också Kamratföreningen fått med sig lite retroaktiva segrar då bland annat Hammarby TFF fått se sig besegrade. Jag tittar i första hand åt X2-hållet.


11. Vasalund - FBK Karlstad 1X2

Vi stannar i Stockholm men tar oss vidare till Skytteholm. Vasalund är en stor besvikelse. Jag petade tidigt upp VIF som en utmanare om topp 2 och jag gillar verkligen laget där spelare som Karlberg, Bovin, Maripuu och Figueroa, för att nämna några, borde kunnat spela detta herrskap betydligt högre upp i serien än den mittenplats som man nu befinner sig på. Notabelt inför denna strid är Maripuus avstängning och Karlberg har varit borta sedan maj. FBK från Karlstad är nykomlingar och parkerar just nu långt ner i tabellen. Det måste ändå sägas att värmlänningarna underpresterat grovt så långt och visar faktiskt bättre xPTS (förväntade poäng) jämfört med Vasalund. Värdet kommer vila till höger och det tänker jag inte missa.


12. Viking - Rosenborg 1

I Norge är det ett Rosenborg som de senaste åren famlat efter att hitta sina forna identitet. Trollungarna från Trondheim har svårt att vinna matcher och lagbygget i stort är inte ämnat för att utmana om några titlar längre. På bortaplan i seriespelet finns dessutom bara en triumf så långt och jag tror att den trista trenden lever kvar även efter besöket i Stavanger. Viking är stabila och gör sällan bort sig hemma. När dessutom skicklige Tripic fortsätter visa framfötterna match ut och match in så finns det väldigt mycket som pekar mot att denna kamp går i Vikings riktning. Ettan kan mycket väl bli en spik att luta sig mot.


13. Mariehamn - HJK Helsingfors X2

Vi stänger igen butiken ute på Åland. Mariehamn ska försöka stänga ner ett framtungt och effektivt HJK. Storklubben från Helsingfors har gått kanonfint på slutet och segrar har rullat in i strid ström och därmed också skjutit upp de regerande mästarna i serietopp. Ute på ön i Östersjön finns ändå mycket som pekar på att matchen kommer att bli spelmässigt ganska jämn. Fjolårets motsvarande strid slutade 0-0 och jag är inte helt övertygad om att jag vill singla HJK här. Krysset är tidigt av garderingsmässigt intresse.


Kupongens kassaskåp!- Spanien

Georgien har gjort det lysande som tagit sig hela vägen till åttondel men nu tar det med stor sannolikhet slut. Spanien är tunga att möta och har visat i gruppspelet att La Roja ska kunna finnas med och utmana om guld. Bra etta.

Varningens finger!- FBK Karlstad

Vasalund är inne i en småkall period och hoppet om topp 2 är mer eller mindre redan bortblåst. FBK Karlstad underskattas rejält av tipparna i Stockholm och värdet på tvåan vill jag således inte missa. En mycket spännande skräll.

1. England - Slovakien 1 X 2
2. Spanien - Georgien 1 X 2
3. Jamaica - Venezuela 1 X 2
4. Mexiko - Ecuador 1 X 2
5. Trelleborg - Öster 1 X 2
6. Örgryte - Skövde 1 X 2
7. Häcken - Kristianstad 1 X 2
8. Linköping - Växjö 1 X 2
9. Vittsjö - KIF Örebro 1 X 2
10. Sollentuna - Stocksund 1 X 2
11. Vasalund - FBK Karlstad 1 X 2
12. Viking - Rosenborg 1 X 2
13. Mariehamn - HJK Helsingfors 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip