Jag flaggade för att Olympiakos möjligen skulle orka stänga ner Aston Villas offensiv och få med sig ett 0-0 eller 1-1-resultat med sig hem. Efter 90 minuter på Parken i Birmingham lyste 2-4 på tavlan, där och då missade vi chansen till 13 rätt på torsdagen (och fredagens) Europatips. En bong som i skrivande stund inte är avgjord.

Det är snabba ryck som gäller och söndagen innebär en ny möjlighet att gå för 13 gröna bockar. En snårig stig ska vi vandra där matcher från bland annat England, Italien, Sverige och Spanien står på menyn. Jag har en del spikdrag att förmedla och även en och annan knall.

Spela Tillsammans gör vi även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Nedan analys är bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

Spelstopp: 14:59

1. Liverpool - Tottenham 1X2

Spurs ägde bollen, Chelsea gjorde målen. 0-2-förlusten på The Bridge var Kulan och companys tredje raka i ligan på kort tid och formen ska anses tveksam. Även Liverpool svajar rejält på toppen. Klopps gäng har i och med en seger på fem raka försök kastat bort guldchansen och dessutom hände något mellan Klopp och Salah vid senaste seriematchen då duon sågs bråka vid sidan. Knappast ett sätt som funkar när det gäller brobygge i en period av svalt självförtroende. Jag köper varken in mig på att The Reds ska lira i krokarna runt 1,45-1,50 i odds och än mindre på en streckning norr om 65 procent. Jag tar således fram heltäckningsmattan på Anfield.


2. Brighton - Aston Villa 12

Robin Olsen må vara en stabil (nåja) sista utpost i det svenska landslaget men i Aston Villas dress funkar det bara inte för den blågula keepern. Fyra påsar trillade in under torsdagen då Lejonen från Birmingham fick på läppen hemma av Olympiakos. Ett missöde för både Villa och RoKBjörnens Spela Tillsammans-lag där 1X lirades. Med Martínez troligen borta återigen är frågan om hur gästerna agerar. Jag har en liten svag spaning på att Joe Gauci står den här matchen och risken finns således att Olsen kliver ännu ett hack ner i hierarkin. Brighton mår inte heller speciellt bra men på hemmaplan finns allt som oftast ett bra tryck i Måsarnas maskineri. Etta-tvåa.


3. Chelsea - West Ham 1X2

Chelsea har, precis som vanligt numera, fått ta emot en hel del spott och spe. The Blues främlingslegion har varit galet ojämna runt sina prestationer och i 20 av 34 matcher i seriespelet har värdklubben tappat poäng. Med detta sagt är hemmalaget något orättvist behandlade. Bakom topptrion Arsenal, Man City och Liverpool är faktiskt Chelsea bäst sett till xPTS och underprestationen mot underliggande siffror är slående. West Ham å sin sida har sprungit långt över sin kapacitet och avståndet på två poäng i verkligheten borde enligt nyss nämnda mätinstrument befinna sig runt 20 (!) istället. Det är smått galna siffror. Med detta sagt är ett överstreckat hemmalag ingenting jag vill hålla i handen. 1X eller 1X2 i detta derby.


4. Roma - Juventus 1X2

Roma kunde inte få med sig något “resultat” från den första semifinalen mot Leverkusen i veckans Europa League-spel. 0-2 i gumpen innebär att romarna är piskade att vinna med minst två bollar på BayArena nästa vecka. Med tanke på att inget lag denna säsong, i alla tävlingar, inte ens vunnit med en boll mot Kusarna så känns uppdraget lönlöst. Innan dess väntar Juventus hemma på Olimpico. Ett rivalmöte mellan två italienska giganter. Finns tillräckligt med fokus hos Dybala, Lukaku och gänget är frågan. Den gamla damen har gått på tomgång en längre tid och faktiskt bara vunnit en av sina åtta senaste i Serie A. Krysset känns relevant tidigt i huvudstaden. Därefter kryssar vi helst alla tecken trots allt.


5. Empoli - Frosinone 1X2

Carlo Castellani kommer osa av ångest denna söndag då två nedflyttningshotade sällskap går i klinch. Eusebio Di Francescos bortagäng mår möjligen något bättre. Defensiven har utvecklats till något bra på slutet och fem raka matcher utan förlust innebär att de gulblå besökarna trampat uppåt i tabellen till “säker mark” för stunden. Värdarna kan å sin sida blicka tillbaka på två raka hemmasegrar vilket givetvis är något att poängtera under uppladdningen. Vem som löser pressen och trycket bäst står skrivet i stjärnorna och därav väljer jag den enkla vägen fram, 1X2.


6. Verona - Fiorentina 1X

Fiorentina gjorde ingen bra hemmamatch mot Club Brugge i torsdags. Det kan vi slå fast. Trots spel med en gubbe mer i 30 minuter så krävdes ett stopptidsmål av Nzola för att fixa 3-2-segern och således ett litet försprång med sig till Brygge kommande vecka. Hade marginalen varit större mot Cluben är jag säker på att denna strid mot Verona klingat högre hos Florens-gänget än vad den nu gör. Min spaning är att prioriteringen redan kommer ligga på matchen i Belgien vilket öppnar upp för Marco Baronis gäng. Precis som nyss nämnda Empoli och Frosinone så står Verona på 31 inspelade poäng och nedflyttningshotet svävar över klubben. Hemmaspelet är okej (poäng vid tio av 16 tillfällen). Läge för motivation att slå klass. 1X.


7. AIK - IFK Norrköping 1

Vi tar oss från Italien och hem till Sverige. AIK bjuder in Norrköping för duell i Allsvenskan och trots debaclet i Malmö senast så lägger jag tidigt samtliga ägg i Gnagets skål. Så långt har nämligen inget lag i ligan lyckats göra mål på de svartklädda i Solna och vi får backa bandet till början av juli 2023 för att hitta en AIK-torsk hemma i seriespelet. Ioannis Pittas fortsätter sin leverans framåt och gubbar som Modesto, Celina med flera ser bra ut. Peking har rest sig från en dålig start men är direkt usla bortom sin egen textilmatta vilket en seger på tio raka tävlingsmatcher påvisar. Just nu är ettan ett värdemässigt uselt tecken. Så tror jag däremot inte att det blir närmare spelstopp.


8. Hammarby - Värnamo 1

Vi tar oss från Friends till Tele2. Hammarby möter upp Värnamo och precis som i föregående strid tror jag vi får se ett något enkelriktat möte där HIF drar det längsta strået. Värnamo har inte hittat in i spelet i år och framförallt är den ständigt återkommande “arenafrågan” och Finnvedsvallens usla status något som gäckat. Inget lag har släppt in fler mål än Kamratföreningen i ligaspelet (13) och framåt är det egentligen bara Zeljkovic som varit ett större offensivt hot. Jag kommer utgå från ettan men förstår att garderingar, i form av ett kryss i första hand, kan bli nödvändigt om Bajen-tecknet ramlar in norr om 70 procent.


9. Östersund - Örebro X2

Östersund är det Superettanlag som producerat färst antal mål under öppningen av säsongen. Jämtarna snittar 0,4 påsar per match och har inte alls fått igång sitt offensiva spel. Nu målas de rödsvarta upp som ganska klara favoriter mot Örebro, vilket är något jag inte helt och hållet står bakom. Kalle Holmberg och hans Sportklubb har gjort bra matcher på slutet där segrar mot Varberg och Brage nyligen ligger nedpackat i trunken. Jag tar parti för Närke-klubben tidigt och skickar in X2 som en första tanke.


10. Celta Vigo - Villarreal 12

Celta slåss för överlevnad, Villarreal för Europa. Det råder således skilda världar just nu mellan Vigo-klubben och besökarna från den spanska östkusten. Sett till säsongen som helhet är också arrangören ständigt underpresterande. Bakläxa således till hela föreningen där enbart William Swedberg och Tasos Douvikas har klivit över på plussidan när det kommer till förväntade mål framåt. Alla andra målgörare i laget ligger på minus. Villarreal behöver vinna denna kamp för att på allvar sätta press på klubbar som Sociedad och Betis i kampen om sjätte- och sjundeplatsen. Offensiven ser välpolerad ut just nu och när klubbarna stångades i vintras så slutade mötet 3-2 till Den gula ubåten. Återigen tror jag på en tämligen målrik historia där gubben agerar utgång.


11. Valencia - Alavés 1X

Överlag kan Valencia anse säsongen 2023/24 som godkänd. Istället för en bottenstrid (som i fjol) är det en kamp högre upp i tabellen vi fått se från Fladdermössen sida. Två raka förluster och en hög med insläppta mål på sistone har fått värdarna att stanna som åtta i tabellen. Alavés hemma på Mestalla känns däremot som en bra uppgift i ett fortsatt race i toppen. Gästerna har i och med två raka vinster distanserat sig i botten och nedflyttningshotet är avvärjt. Skönt givetvis! De tillresta behöver inte försöka stånga sig blodiga här då samtidigt vetskapen om att någon seger inte existerar på denna ogästvänliga plats sedan 2001. Ettan kommer bli stenhårt streckad hursomhelst och ett inte alltför osannolikt kryss spelas tidigt ut som stöd.


12. Frankfurt - Bayer Leverkusen X2

Det är alltid skönt att ha med Leverkusen på poolspels-kupongerna. Alonsos mannar behöver som mest halvgarderas i år då någon tävlingsförlust inte finns att skåda sedan 27:e maj i fjol. Det är såklart fullkomligt galet och trots att ligan redan är vunnen så kommer såklart gästerna gå för att denna trend ska leva hela vägen fram till sommarlovet. Frankfurt är svajiga runt sina prestationer just nu och Örnarna var under konstant belägring borta mot München nyligen i en strid som “bara” slutade 1-2. X2 räcker.


13. Union Berlin - Bochum 1

Den sista matchen för dagen hämtas från en av mina absoluta favoritplatser i fotbolls-Europa. Vansinnigt vackra Stadion An der Alten Försterei bjuder på ångestmacka i Bundesliga då Union Berlin och Bochum, två klubbar precis norr om nedflyttningsstrecket efter 31 matcher slåss om blytunga poäng. Unionen har underpresterat säsongen lång men kan inför sina hemmafans ändå visa upp poäng vid majoriteten av sina matcher. Bochum å sin sida är bedrövliga utomsocknes och sämst i klassen med sina sju poäng på 15 försök. Något som i slutändan kan komma att bli klubbens fall. Här är jag bekväm med att ta Berlin-klubben i hand. Spiketta.


Kupongens kassaskåp! - AIK

Norrköpings ganska tveksamma spel på bortaplan i kombination med ett starkt AIK på Friends gör att spikettan faller mig i smaken på nationalarenan.

Varningens finger! - Tottenham

Liverpool ser inte ut att må jättebra för stunden och en bra dag kan givetvis Tottenham ställa till med rejäl oreda på Anfield. Häftig tvåa.

1. Liverpool - Tottenham 1 X 2
2. Brighton - Aston Villa 1 X 2
3. Chelsea - West Ham 1 X 2
4. Roma - Juventus 1 X 2
5. Empoli - Frosinone 1 X 2
6. Verona - Fiorentina 1 X 2
7. AIK - IFK Norrköping 1 X 2
8. Hammarby - Värnamo 1 X 2
9. Östersund - Örebro 1 X 2
10. Celta Vigo - Villarreal 1 X 2
11. Valencia - Alavés 1 X 2
12. Frankfurt - Bayer Leverkusen 1 X 2
13. Union Berlin - Bochum 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip