Vi fixade 13 gröna bockar på söndagens Tillsammans-lapp! Kul såklart även om utdelningen blev tämligen rutten. Ungefär 15.000 kronor in är hursomhelst ett plusresultat att addera till höstens spelportfölj och ROI:n är givetvis kanon så långt.

Denna veckas första Europatips sträcker sig över två dagar. EM-kvalet går i bräschen där landslag som Portugal, Frankrike och Nederländerna ska upp i ringen. Övriga matcher hämtas från Sydamerika (VM-kval) samt Damallsvenskan och spanska Segunda División. Noterbart är 3 miljoner i jackpot!

Spela Tillsammans gör vi även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

Mot 13! /RoK-Björnen

Spelstopp: 20:44

1. Frankrike - Irland 1

Irland har en omöjlig uppgift framför sig. Öborna ska ta sig till Paris för att möta ett vasst Frankrike på Parc des Princes. Värdnationen har gjort det kanon i kvalet så långt (fyra raka vinster) och står redan med en fot i ett kommande slutspel i Tyskland. Bortanationen har sett en aning tveksamma ut så långt även om 0-1-förlusten mot fransmännen hemma i Dublin i mångt och mycket var en välpolerad insats. Ett rakt igenom sämre irländskt landslag kommer hursomhaver inte hinna med i svängarna här och jag väljer trots hård streckning att spika av Les Bleus.


2. Nederländerna - Grekland 1X2

Nederländerna lirade under sommarens samling Nations League-slutspel och har därmed bara hunnit med två kvalmatcher så långt. Storförlusten mot Frankrike (0-4) följdes upp med en 3-0-skalp utan darr på ribban mot lilla Gibraltar hemma. Grekland blir ändå en riktigt tuff nöt för Koemans mannar att knäcka. Gästerna spelar fotboll med fin struktur och har visat sig kompetenta mot bra motstånd i detta kval. Borta mot Frankrike krävdes det en straff för de blåklädda, som Mbappé förvaltade, för att slå tillbaka Gus Poyets herrskap. Jag tror på en tillknäppt historia i Eindhoven där en etta upp mot 75 procent ska garderas tidigt.


3. Tjeckien - Albanien 1

Albanien har efter förlusten mot Polen i kvalpremiären fått bättre träff mot mindre nationer som Färöarna och Moldavien. Sassuolo-stjärnan Bajrami fick näta mot båda nyss nämnda länder och är tillsammans med gubbar som Hysaj och Asllani tänkt att gå i bräschen även när svårighetsgraden skruvas upp. Tjeckien i Prag blir dock ett motstånd övermäktigt för örnarna från Balkan. Hemmagänget har sedan första minuten av kvalet lagt i högsta växeln och fått med sig sju av nio möjliga poäng. Bland annat slog nationen tillbaka Polen med 3-1 på Fortuna Arena. I skrivande stund är ettan hårt streckad men jag tror att vi får se en klart mer rimlig fördelning framåt spelstopp då väldigt många större system och rekare kommer gardera denna match friskt. Ettan är spikad upp till åtminstone 60 procent.


4. Serbien - Ungern 1X2

En riktig holmgång väntas i Serbien. Två tunga länder gör upp i ett toppmöte från grupp G. Ungrarnas senaste år har varit framgångsrika. Spelare som Szoboszlai, Sallai och Orbán gör det otroligt bra både i landslaget och i sina respektive klubbar runt om i Europa. Serberna har också firat stora triumfer på sistone. Vem minns inte den för svensk del hemska kvällen i Belgrad (september 2022) då Mitrovic och company bitvis hade lekstuga med Jannes gäng (4-1). Jag har dock en aning svårt att köpa oddset på ettan som ser ut att landa in strax under 1,80. Min första tanke är att helgardera på Stadion Rajko Mitic men blir värdet på ettan ruskigt bra kan jag komma att revidera mitt beslut närmre spelstopp.


5. Slovenien - Nordirland 1X2

Nordirland har fått med sig oförtjänt lite poäng i grupp H. Efter en given premiärseger mot San Marino så har gästerna lirat 0-1 vid tre raka tillfällen. Borta på Parken i Köpenhamn slet också de grönklädda som djur och i mitt tycke förtjänade också Michael O'Neills mannar en poäng efter en lysande sista halvtimme. Hemma mot Kazakstan släppte laget till ett onödigt kazakiskt 1-0-mål precis innan 90. Slovenien borta blir ett jättetufft test men här tycker jag ändå att besökarna ska ha god chans. Slovenien hade en hel del flyt som lyckades greja ett kryss mot danskarna hemma i somras och borta mot Finland dagarna dessförinnan tog Sporar och gänget stryk med 0-2. Jag gillar att täcka upp denna batalj. 1X2 är en tidig tanke.


6. Argentina - Ecuador 1X2

Argentina har under lång tid fått fira sitt fina VM-guld men nu är mästerskapet i Qatar lagt till handlingarna och nya uppdrag gäller. Ett långt VM-kvalspel startar härmed och första uppdraget för Scaloni och gänget blir ett riktigt bra Ecuador i Buenos Aires. En lysande Messi finns givetvis med hos La Albiceleste men också stora spelare som bland annat Álvarez, Di María och Otamendi befinner sig på hemmaplan. Ecuador fanns också med i vinterns mästerskap men rök redan i gruppspelet. Truppen är hursomhelst väldigt trevlig och framåt finns superstjärnan Enner Valencia men också veteranen Ángel Mena som har fin näsa för mål. Senaste mötet mellan nationerna slutade 1-1 och även denna gång finns en del som pekar mot ett mer tillknäppt möte än vad spelbolagen vill få det till. Jag tar tidig höjd och garderar hela vägen över.


7. Colombia - Venezuela 1

En av tipsets enklaste spikar dunkar vi in på en fotbollsplan i colombianska Barranquilla. Venezuela rankas som världens 57:e bästa nation. Precis bakom Burkina Faso och strax framför Jamaica. Gästerna slutade sist när VM-kvalet till Qatar skulle spelas och framförallt var bortaspelet ett enda stort mörker. 0-0-9 och 3-21 i målskillnad är rent av pinsamma siffror. Med nye coachen Fernando Batista in finns framtidstro men borta mot Colombia väger ändå gästerna för lätt. Kaffeodlarna, som hemmagänget kallas, har ett riktigt fint lag som inför denna strid kan visa upp inte mindre än elva raka matcher (tävling som träning) utan nederlag. En trend som byggs på nu. Etta!


8. Paraguay - Peru 1X2

Paraguay gjorde ett direkt uselt kvalspel till Qatar 2022. Värdnationen lyckades knåpa ihop tre ynka segrar och spontant känner jag mig väldigt osäker på statusen kring Guillermo Barros Schelottos gäng. Hemmaplan är som alltid viktigt i Sydamerika men här finner jag faktiskt ingen större anledning till att ettan ska prisas under dubbla stålar. Peru misslyckades visserligen också med att ta sig till mästerskapet i Mellanöstern men föll i playoff-finalen mot Australien efter att peruanerna gjort ett bra kval. Truppen som befinner sig i Ciudad del Este innehåller stjärnor som Yotún, Araujo, Tapia, Malmö-spelaren Sergio Pena och Guerrero. Tio raka matcher inbördes (tävling som träning) har inneburit noll segrar för Paraguay. Jag lämnar givetvis inte ettan utanför men tänker att mötet ska garderas med hela spannet av tecken.


9. Slovakien - Portugal 2

Portugal är överlägsna i EM-kvalgrupp J. Portugiserna har hittills skördat fyra raka triumfer med 14-0 i målskillnad och överlägsna underliggande siffror. Slovakien är nationen som befinner sig strax bakom i toppen men här skiljer det ändå massor mellan nationerna. Spontant, om vi blickar mot värdarnas första bataljer i kvalet, finns det tveksamma prestationer mot samtliga motståndare. Tittar vi till slovakernas xG mot xGA så är i runda slängar 5,5 - 4,0 knappast siffror att vara stolta över. Framförallt inte då bland annat Liechtenstein är en av motståndarna. Jag ser såklart att tvåan kliver iväg en aning streckmässigt men har ändå svårt att förmå mig annat än att spika på Tehelné pole.


10. Cypern - Skottland X2

Skottland borta mot Cypern är däremot en favorit vi i någon form ska gardera. Öborna må befinna sig som jumbo i grupp A men någon tvärenkel resa till tre poäng tror jag inte att skottarna får. Cyprioterna har efter debaclet borta mot britterna spelmässigt tagit sig samman. Insatsen mot Georgien (1-2) hemma därefter förtjänade ett bättre öde och även om Haaland rev upp stora sår i Cyperns backlinje då Norge stod på andra sidan av Ullevåls gräs så höll ö-landet baggarna stången väl, åtminstone i första halvleken. Skottland toppar gruppen efter en jättefin inledning. Bland annat har Spanien fått på läppen av McTominay och gänget. Clarkes gäng är däremot stabilare hemma jämfört med borta och i nära 30-gradig kvällsvärme tror jag inte att besökarna orkar hålla uppe den snabbhet och precision i spelet som laget mäktar med på eget gräs. Krysset är givet att plocka med från start.


11. Luxemburg - Island 1X2

Luxemburg är numera ett landslag att räkna med på allvar. 2-0-vinsten mot Lichtenstein var helt enligt plan men 2-0 borta mot Bosnien och Hercegovina var däremot betydligt mer oväntat. Luc Holtz mannar är faktiskt med i snacket om en biljett till Tyskland och det skulle inte förvåna mig om läget ser ännu bättre ut efter fredagens batalj. Island söker med ljus och lykta efter en identitet men vulkanöns grabbar har haft svårt att finna en långsiktigt vinnande väg de senaste åren. Hareide har ett knepigt pussel att lägga. Med jämna odds rakt över är jag ändå inte helt tillfredsställd med att lämna bort islänningarna. I sina bästa stunder lirar bortalaget bra fotboll. 1X först, men helst alla tecken.


12. Häcken - Rosengård 1

Rosengård är inte i närheten av att vara lika bra i år som i fjol. Skåningarna är ingen utmanare om guldet i år och spelar andra- likväl som tredjefiolen under fredagskvällen på Hisingen. FCR:s motståndare för dagen är nämligen Häcken. Ligaledarna har fått ett fint utfall när det kommer till poäng och därtill är underliggande siffror snudd på utomjordiska. Hemmalaget har förlorat en match, producerat 40 strutar framåt och släppt in fem! Faktum kvarstår att Hisingsklubben xG visar över 50,0 och därmed underpresterar de gulsvarta offensivt. Arrangörsklubben är dessutom det absolut mest tekniska laget i ligan och lassar mest skott mot och på mål av alla lag. Ettan känns klar.


13. Levante - Espanyol 1X2

Espanyol hade inte orken att hålla sig kvar i La Liga förra året utan Barcelona-klubben fick återigen ta omtag i den spanska tvåan. Gästernas trupp är dock tillräckligt bra för att utmana om en plats uppåt i seriepyramiden. En av de tuffaste motståndarna i det långa loppet för Luis Garcías mannar är Levante. Grodorna, som hemmalaget kallas, var på vippen att kliva upp till La Liga i fjol och med herrar som Mohamed Bouldini och Sergio Lozano samt superlöftet Álex Valle i laget finns hoppet kvar om att i år ska Levante ta steget tillbaka. Svårtippat med kanske minimal fördel värdklubben. Jag kommer nog inte gå kort om tecken utan blickar tidigt mot en helgardering i Valencia.


Kupongens kassaskåp!- Frankrike

Aldrig kul att spika en 90-procentare men här kommer jag nog ändå att stå fast vid mitt val att singla av Les Bleus. Irland är helt enkelt för dåliga.

Varningens finger!- Ecuador

Argentina blir extremt stora favoriter hemma i Buenos Aires och med ett mycket spännande Ecuador som motståndare är jag inte alls främmande för att haka fast alla tecken tidigt och gå för superskrällen!

1. Frankrike - Irland 1 X 2
2. Nederländerna - Grekland 1 X 2
3. Tjeckien - Albanien 1 X 2
4. Serbien - Ungern 1 X 2
5. Slovenien - Nordirland 1 X 2
6. Argentina - Ecuador 1 X 2
7. Colombia - Venezuela 1 X 2
8. Paraguay - Peru 1 X 2
9. Slovakien - Portugal 1 X 2
10. Cypern - Skottland 1 X 2
11. Luxemburg - Island 1 X 2
12. Häcken - Rosengård 1 X 2
13. Levante - Espanyol 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip