Det blev ett väldigt favoritbetonat Europatips tidigare i veckan. Ingen utdelning på varken elva eller tio innebär istället att söndagens bong huserar en jackpot på fina 4 miljoner kronor.

I jakten på större stålar denna gång hittar vi flera tunga favoriter att fälla. Bland annat överskattas Newcastle, Liverpool, Roma, Elfsborg och Atlético Madrid av det svenska folket. I någon mån ska samtliga av dessa sällskap försöka fällas är min tidiga tanke.

Spela Tillsammans gör vi även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 14:59

1. Arsenal - Manchester City 1X2

Rodri får finna sig i att sitta vid sidan denna dag och se på då hans Man City face:ar tunga utmanarna Arsenal i London. En gastkramande tillställning utan given favorit då varken The Gunners eller The Cityzens är sugna på att vika ner sig. Bredden hos besökarna talar en aning för Guardiolas sida samtidigt som de rödvita alltid är svårspelade hemma. Att Saka ser ut att missa matchen är ändå inte till någon fördel för Artetas sida. Mest troligt är att jag kommer göra det enkelt för mig. 1X2 på Emirates är en lätt lösning.


2. Brighton - Liverpool 1X2

Det blåser en aning nere på den engelska sydkusten. Efter 1-6 i brakan mot Aston Villa fanns en del att ifrågasätta. Försvarsspelet var bitvis odugligt i Birmingham. De Zerbi och hans grabbar var också på väg mot en ny torsk i veckans Europa League-möte med Marseille. En lyckosam andra halvlek räddade de blåvita från fiasko (0-2 till 2-2). Liverpool på tur hemmavid. Klopps rödklädda armé löste en 2-0-viktoria mot Royale Union i veckans Europaspel och revanscherade sig snabbt efter den märkliga matchen borta mot Tottenham i helgen. Att Jota och Jones synade rött mot Spurs innebär att duon inte är i spelbart skick vilket öppnar upp dörren till vänster än mer. 1X först.


3. West Ham - Newcastle 1X2

West Ham kommer få en rejäl utmaning under söndagen. Newcastle tar sig till huvudstaden fullpumpade av självförtroende efter stora segrar i ligan och Champions League. De vitsvarta dras ändå med en del skador som mycket väl kan påverka utfallet i någon mån på Olympiastadion i London. Botman, Joelinton och Wilson är en trio vi knappast ser i spel här och därtill finns också Gordon vid sidan (avstängd). The Hammers är svårforcerade framför sin hemmapublik och underskattas rejält av svenska folket för stunden. Jag kommer kryssa ner 1X tidigt på mitt system.


4. Wolverhampton - Aston Villa 2

När Manchester City var tämligen uddlöst framåt så tog Wolves tillvara på detta. 2-1-skalpen på Molineux mot Guardiolas mannar var en skräll som hette duga. Spontant tror jag detta var något av en engångsföreteelse. Derbydags nu. Aston Villa reser den korta vägen för att möta upp de gulklädda vargarna. Birmingham-klubben har i veckan spelat Europaspel men med viss rotation och jag tror inte att det kommer påverka utfallet alltför mycket denna eftermiddag. Lejonen är riktigt bra i år och här luktar det bortaseger. Möjlig överstreckning att ta hänsyn till men det kan inte hjälpas.


5. Lazio - Atalanta X2

Atalanta ser ruskigt bra ut just nu! Gasperinis grabbar har tätat sin defensiv på slutet och monterat ner allt från Sporting i Europa (2-1) till att stänga igen butiken (0-0) i ligan mot Juventus. Lazio har å sin sida inte riktigt fått saker och ting att falla på plats. Romarna grejade visserligen en skalp i Glasgow mot Celtic i veckan men i seriespelet finns svårigheter att måla och därmed vinna merparten av sina matcher. Även med publiken i ryggen tycker jag värdklubben ska vara nöjda med ett kryss. X2 är därför min första tanke.


6. Cagliari - Roma 1X2

Roma är väldigt ojämna under säsongsinledningen. Bottennapp mot Genoa (1-4) har blandats med finfina prestationer då bland annat Servette tidigare i veckan åkte på en rejäl smäll på Olimpico (4-0 till Roma). Cagliari står för motståndet, en nykomling som inte fått något större grepp utan jagar fortsatt sin första seger för säsongen. En hel del bra matcher har ändå Ranieris grabbar gjort och därtill också förtjänat fler poäng än de som nu är bärgade. Med delikat spelvärde till vänster ute på Sardinien lockar givetvis vänstersidan massor.


7. Napoli - Fiorentina 1

Napoli följde upp 4-1-viktorian hemma mot Udinese med att vinna 4-0 borta mot Lecce i förra veckan. Även prestationen i 2-3-förlusten mot Real Madrid tidigare i tisdags var bra trots uteblivna Champions League-poäng. Med andra ord känns fjolårets Scudetto-vinnare rejält på g. Fiorentina är ett annat sällskap som växlat upp den senaste tiden. Besökarna hade dock en hel del tur som lyckades vända 0-2 till 2-2 hemma mot Ferencváros Conference League under torsdagen och denna uppgift blir givetvis ännu tuffare. Jag funderar på att spika en överstreckad etta i Neapel.


8. Atlético Madrid - Real Sociedad 1X2

Atlético Madrid lyckades vända 1-2 till 3-2 hemma mot Feyenoord onsdags. En ganska hackig och stökig tillställning fick publiken på Wanda Metropolitano bevittna och Simeone har en lång skadelista att ta hänsyn till, vilket defensivt mot holländarna också syntes. Real Sociedad mår för stunden riktigt bra. Baskerna har ett betydligt finare truppläge och formen hos besökarna är kanon. Fyra raka vinster kan La Real skryta med och här räknar jag inte på något sätt bort Imanol Alguacil och hans mannar på samma sätt som det svenska folket verkar göra. För stunden luktar det väldigt mycket X2 men tickar oddset på ettan ner något är jag troligen där och petar in alla tecken i match 8.


9. Brommapojkarna - Elfsborg 12

BP och Elfsborg är två sällskap som den senaste tiden sabbat flera av mina kuponger. Nu ska lagen ställas mot varandra och jag kliar mig i skallen och undrar helt ärligt hur jag ska ta mig an denna strid. BP är formlösa och har sakta men säkert rasat nedåt i tabellen. Viss underliggande statistik är ändå bra och hemma har klubbar som Bajen, Norrköping och Göteborg fått lämna ifrån sig poäng. Elfsborg å sin sida slåss för guldet. En pinne skiljer upp till Malmö i toppen. Trots två raka vinster finns en del som tyder på att något inte riktigt stämmer i gästernas läger. Jag tycker inte omställningsspelet varit lika bra under hösten som tidigare i år och skärpan både i offensivt och defensivt straffområde är sisådär. Då båda klubbarna vill gå för segern på Grimsta smakar i mitt tycke gubben bäst. Etta-tvåa med andra ord.


10. Hammarby - Häcken 12

Hammarby spelar för att bli bäst i stan! Rivalerna Djurgården befinner sig fyra futtiga pinnar framför och att trampa om DIF är en inspirerande uppgift för Bajen. Häcken möter upp på konstgräset i Stockholm och det är ett gäng från Hisingen som landar i huvudstaden en aning molokna. Förlusten mot Qarabag i veckan var en match där domsluten grinade de gulsvarta i ansiktet och chanserna laget skapade inte kunde tas till vara. Gästerna hittas fortsatt i guldstriden även om formen på slutet varit sisådär och helt borträknade är såklart inte Högmos mannar. Etta-tvåa även på Tele2.


11. Kalmar - Malmö 2

Malmös drömmar om guld är på väg att besannas. MFF skördar vinster för stunden trots att spelet bitvis inte riktigt kuggar i. En styrka givetvis. MFF gästar Kalmar i den 26:e omgången av Allsvenskan och detta blir därmed Henrik Rydströms första besök på sin gamla hemmaarena. KFF-publiken kommer säkerligen inte att hålla igen med vad man känner för sin gamla hjälte vilket jag tror blir tändvätska för MFF-coachen och hans mannar. Smålänningarna har mer eller mindre checkat ut säsongen redan då en plats i mittens rike varit vigd åt klubben en längre tid. Ett betydligt mer inspirerat bortalag vinner detta. Tvåan måste hållas som väldigt trolig.


12. Värnamo - IFK Norrköping 1

IFK Norrköping lyckades lösa en skalp i förra omgången efter en period av mindre bra matcher. Då Kalmar besegrades fanns inte Totte Nyman med i laget och den offensiva kuggens status här är höljd i dunkel. Traustason är därtill avstängd vilket gör att om båda dessa pjäser befinner sig bortom spel så blir östgötarna ett i mina ögon tämligen enkelt byte för ett bra Värnamo! Hemmalaget skulle vid seger redan i 26:e omgången passera fjolårets poängskörd och smålänningarna är ett allsvenskt lag även kommande säsong. Jättestarkt och imponerande av detta sällskap. Runt 40-45 procent är jag helt inne på att spika ettan.


13. Rennes - PSG 12

Vi stänger igen butiken med ett inslag från Ligue 1. Rennes är tillsammans med Nice ligans hittills enda obesegrade lag. Bruno Génésios mannar tog stryk i Europa League-spelet i veckan mot Villarreal. Detta trots att de rödsvarta skapade en hel hög med fina chanser mot spanjorerna och förtjänade ett klart bättre öde än 0-1 i baken. PSG står för dagen på motsatt sida och det är ett bortagäng som har en del att fundera över efter att Newcastle skickat på Mbappé och gänget en 1-4-snyting i England. Parisarna är inte lika bra i år som i fjol och matcher mot just Rennes har den senaste tiden mynnat ut i tre förluster på fyra försök. Ettan är ett måste att först och främst måla ner. Därefter kommer tvåan om stålarna räcker.


Kupongens kassaskåp!- Napoli

En överstreckad etta är att vänta i Neapel men sett till hur kupongen ser ut i stort finner jag inget fel med att spika Napoli. Fiorentina är bra men kommer inte räcka till på främmande mark denna dag.

Varningens finger!- Real Sociedad

Atlético Madrid dras med en hel hög av jobbiga skador och defensivt har detta i viss mån lyst igenom. Real Sociedad ser vassa ut just nu och till väldigt fin procent i huvudstaden är jag tidigt framme med både kryss och tvåa.

1. Arsenal - Manchester City 1 X 2
2. Brighton - Liverpool 1 X 2
3. West Ham - Newcastle 1 X 2
4. Wolverhampton - Aston Villa 1 X 2
5. Lazio - Atalanta 1 X 2
6. Cagliari - Roma 1 X 2
7. Napoli - Fiorentina 1 X 2
8. Atlético Madrid - Real Sociedad 1 X 2
9. Brommapojkarna - Elfsborg 1 X 2
10. Hammarby - Häcken 1 X 2
11. Kalmar - Malmö 1 X 2
12. Värnamo - IFK Norrköping 1 X 2
13. Rennes - PSG 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip