Efter en ny tröttsam tia på senaste EU-liret är det nya möjligheter för oss nu. Jag ger mig såklart inte och vet att dessa formsvackor kommer och går. Det var precis lika i höstas. 


Landskamper och Division 1-fajter står för majoriteten av matcherna på Europatipset denna söndag men också en damallsvensk toppmatch, kval i Spanien och en norsk OBOS-strid ska avverkas innan vi är i mål. Som alltid spelar vi ut en bong där minst 25 procent av raderna ska husera på rätt sida 250.000 kronors-strecket och det innebär att Karlberg, Kristianstad och Stocksund är givna inslag för att trycka upp utdelningen. 

 
Spela Tillsammans gör vi även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Nedan analys är bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.
Spelstopp: 14:59

1. Italien - Bosnien & Hercegovina 1

Det är ett Italien som kliver in i EM-turneringen som regerande mästare men utan att för den delen känna någon gigantisk press. Ett finfint läge således för Spalletti och hans mannar. Att få smyga i bakvattnet tror jag enbart är gynnsamt för Gli Azzurri som har ett bra lag med sig till Tyskland. Innan avfärd mot Dortmund/Gelsenkirchen så ska det träningsmatchas mot Bosnien & Hercegovina i Empoli. En dust som på förhand känns väldigt enkelriktad och jag har ingen anledning att tvivla på Raspadori, Chiesa och övriga här. Ettan är en “go to”-spik på kupongen.


2. Slovakien - Wales 1X

Stadium of Anton Malatinský i Trnava är spelplatsen för Slovakien - Wales. En match där slovakerna laddar för fullt inför EM samtidigt som Wales ska få sin andra träningslandskamp innan det vankas sommarlov. Britterna kommer närmast från en katastrofinsats i Faro, Portugal. 0-0 mot Gibraltar. Visst luftade Rob Pages sin trupp men att gå mållösa mot Gibraltar är ändå ett lågvattenmärke. Lika uselt blir det knappast nu. Tyngre spelare lär starta och då är såklart walesarna mer slagkraftiga. 1X öppnar men visst finns även en tvåa i tanken om strecken ramlar in helt skevt.


3. Frankrike - Kanada 1X

Mbappé gjorde lite vad han ville, när han ville, på planen mot Luxemburg häromsistens. Les Bleus gick på halvfart i träningsmatchen i Metz (3-0) och känslan är spontant att Deschamps vill få lite bättre svar nu jämfört med föregående strid. Kanada är också ett bättre lag jämfört med Luxemburg. Men den andra halvleken mot Nederländerna senast var direkt usel. I Bordeaux var jag först inne på att helgardera mötet men efter Lönnlövens usla andra halva senast tänker jag mig att 1X får räcka.


4. Montenegro - Georgien 1X

Montenegro stod upp tämligen väl mot Belgien i Bryssel tidigare i veckan men fick till slut ge sig. 0-2 i gumpen var ingen katastrof och i Podgorica mot Georgien sätter jag Balkan-gänget i förarsätet. Georgierna ska visserligen spela EM inom en snar framtid men har inte ett landslag som anses så mycket bättre jämförelsevis. Visst är Kvaratskhelia otroligt bra framåt och den defensiva klippan Kashia ska inte heller glömmas bort. Sett till helheten och med tanke på att montenegrinerna lirar hemma är 1X en bra lösning i mitt tycke.


5. Sporting Gijón - Espanyol 1X

Det är kvaltider i Spanien. En La Liga-plats står på spel då fyra klubbar från Segundan stångas om att i ett kortare slutspel sluta som herrar på täppan. Sporting löste ett par blytunga vinster på slutet och la vantarna på den åtråvärda femteplatsen. Det innebär match mot Espanyol i semifinal över två matcher. På hemmaplan har Miguel Ángel Ramírez och hans mannar varit starka. Två poäng i snitt är starka papper och när dessa sällskap stångades i motsvarande ligamöte så vann värdarna med 2-0. Gästerna från Barcelona har bra möjligheter att ta sig vidare till final men slår i den första av två möten ur underläge. 1X gillas.


6. Kristianstad - Häcken 1X2

Toppmöte på skånsk mark står härnäst på menyn. Damallsvenska mötet mellan Kristianstad och Häcken har förutsättningar för att bli en riktig höjdare. Värdarna har visat upp sig från sin allra bästa sida den senaste tiden och tuggat i sig fem raka vinster. Firma Tindell-Tryggvadóttir har varit offensiva monster under våren och tillsammans pytsat tio gånger. En duo som Häcken måste se upp med. Gästerna från Hisingen befinner sig däremot strax före i tabellens topp och hade i veckan inte mindre än tolv (!) spelare uttagna i olika landslag när EM-kvalet nyligen spelades. Clarissa Larisey har varit i Toronto och lirat med Kanada så lite oklart om 24-åringen hinner tillbaka till Sverige i tid för match. Jag har ett tidigt sug för att gå brett. - 1X2.


7. AFC Eskilstuna - Karlberg 1X2

Karlberg gjorde precis vad som krävdes för att gå vidare i Svenska Cupen-kvalet i veckan. Viggbyholm fick på läppen efter straffar i Stockholm, där och då torskade vi förra Europatipset då jag valde att lägga samtliga ägg i Karlberg-korgen (blev än värre under torsdagen när allt skulle avgöras). Riktigt surt. Nu är det dags för Division 1-match mot AFC i Eskilstuna. Ett hemmalag som gått en turbulent tid både på och vid sidan om planen. Ekonomin är tveksam och prestationerna i matcherna likaså. Två vinster på elva försök innebär att AFC befinner sig på en elfte plats i tabellen men sett till en del underliggande nuffror ser det ändå helt okej ut. Här blir ändå ettan på tok för stor favorit för min smak och tidigt är det fullproppad bricka som gäller.


8. Sollentuna - Vasalund 12

Mittenmöte i Stockholm. Vasalund har fortsatt bygga ett lag för en toppstrid men än en gång ser VIF ut att missa tåget i toppen. Målskyttet har inte alls varit på den plats som tänkt (14 på elva matcher) och med poängtapp i fyra raka bataljer är avståndet till Umeå på andraplats hela tolv poäng. Sollentuna befinner sig strax bakom i tabellen. Formkurvan hos SFK pekar ändå snett uppåt. Arrangörsklubben har nämligen roffat åt sig poäng vid sju av åtta raka tillfällen och på hemmaplan har både Piteå och IF Karlstad fått smaka torsk. Värdet kommer att hittas på flankerna vilket tidigt öppnar upp för etta-tvåa.


9. Stocksund - Örebro Syrianska 1X2

Stocksund tappade inför säsongen Ömür Pektas till Brage och därmed försvann lagets bästa målskytt. Det är dock inte produktionen i framkant som varit ett problem för värdarna utan istället har defensiven inte suttit ihop på ett tillräckligt tillfredsställande sätt. Över två mål i baken per match i snitt har inneburit nio av elva matcher utan seger och Kamratföreningen hittas långt ner i tabellens botten. Örebro Syrianska å sin sida visar en härlig formtopp. Fyra vinster och 11-3 i målskillnad är starka papper. Här överskattas däremot Närke-klubben rejält. I skrivande stund är det ytterst tveksamt att ens få med högersidan när prollen bestiger 55. 1X är givet att utgå från då Stocksund i grund och botten inte är så tokiga.


10. Täby - IF Karlstad 2

Lukas Sunesson klev fram när det som mest behövdes. Två mål i 2-0-segern mot AFC innebar att Täby bröt en nio matcher lång segerlös svit och studsade upp från en position allra längst ner i tabellen till en något mer fridfull 13:e-plats. IF Karlstad lyckades inte lösa några poäng i derbyt mot stadsrivalen FBK senast och fortsatt underpresterar värmlänningarna. Laget är ändå tillräckligt bra för att kunna triumfera i denna typ av matcher och när värdet ser ut att ramla över till höger är jag inte främmande för att gå kort om tecken och spika en välmående tvåa.


11. Trollhättan - Ängelholm 1

Ängelholm har överraskat under hela våren. Skåningarna med Andreas Granqvist som tränare har fått med sig poäng vid åtta av elva tillfällen. Allt är däremot inte frid och fröjd. Ser vi till underliggande siffror är det en överprestation modell större som hittas hos ÄFF och jag tror att verkligheten snart kommer ikapp. Trollhättan har efter en blek öppning på säsongen fått rejält med fart. FCT har vunnit fem av sex raka i ligan och närmar sig toppen. På hemmaplan kan jag inte se de rödsvarta gå på pumpen. Etta.


12. Start - Lyn 1X

Start har inte fått någon bra start! Värdarna från Kristiansand har snittat strax under en poäng i OBOS-ligaen så långt och inför matchen mot Lyn saknas också Grundetjern (avstängd) vilket är ett litet aber. Trots detta vill jag mena att arrangören ska kliva ut som favoriter nu. Lyn befinner sig visserligen före i tabellen men nykomlingen har fått med sig oförtjänt mycket poäng och spelet på främmande gräs har inte varit helt lysande på slutet. Jag är beredd att vaska tvåan om värdet helt och hållet tippar över till vänster.


13. Argentina - Ecuador 1X

Vi avrundar med en strid från USA. Argentina och Ecuador är mitt uppe i de sista förberedelserna inför Copa América. En tävling där Argentina tillsammans med Brasilien kliver ut som stora favoriter. Världsmästarna har ett urstarkt lag med sig till sommarens eskapader. Messi, Di María, Martínez och Álvarez är bara en del av det offensiva smörgåsbordet som hittas. Att Ecuador är underdogs i Chicago är lätt att förstå. Men är verkligen de för dagen ”gästande” grabbarna helt utan chans är frågan. Jag tror absolut att Enner Valencia och hans lagkompisar kan störa på neutral matta och när ettan garanterat kommer överstreckas är krysset tidigt ett komplement vi vill åt.


Kupongens kassaskåp!- Italien

Gli Azzurri jobbar på att få igång sitt bygge inför EM och jag tror inte att Spalletti kommer lämna något åt slumpen hemma i matchen mot Bosnien & Hercegovina. Ettan är okej att lämna allena.

Varningens finger!- Karlberg

AFC blir ganska tungt betrodda mot ett i mångt och mycket bra Karlberg. Då vill jag tidigt få med alla tecken i Eskilstuna och jobba knall.

1. Italien - Bosnien & Hercegovina 1 X 2
2. Slovakien - Wales 1 X 2
3. Frankrike - Kanada 1 X 2
4. Montenegro - Georgien 1 X 2
5. Sporting Gijón - Espanyol 1 X 2
6. Kristianstad - Häcken 1 X 2
7. AFC Eskilstuna - Karlberg 1 X 2
8. Sollentuna - Vasalund 1 X 2
9. Stocksund - Örebro Syrianska 1 X 2
10. Täby - IF Karlstad 1 X 2
11. Trollhättan - Ängelholm 1 X 2
12. Start - Lyn 1 X 2
13. Argentina - Ecuador 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip