Lördagens Powerplay frontas av jumbomötet mellan HV71 och Malmö och rullar sedan vidare med ytterligare sex SHL-matcher. Rivalmötet Örebro - Leksand har förutsättningar för att bli en underhållande tillställning. Kupongen rundas av med en hockeyallsvensk dragkamp mellan Västerås och AIK. Nu kör vi!

Spelstopp: 15:14

1. HV71 - Malmö 2
HV71:s tränarbyte gav omedelbar effekt då Jönköpingslaget skrällde borta mot Timrå och bärgade tre oerhört viktiga poäng. Då Brynäs samtidigt kammade noll i Karlstad lever hoppet om ett säkrat kontrakt för de blågula. Värt att poängtera är att viktorian uppe i Medelpad var ett rån sällan skådat och sett till de 5-6 senaste matcherna har bottenkollegan Malmö hållit en högre och jämnare nivå. Skåningarna körde över Växjö med hela 7-2 i torsdags där tvillingarna Westerholm hade stor show. Rödhökarna imponerar med ett snabbt passningsspel och en fysik som HV71 får svårt att matcha. Tvåan inleder, men då värdet tycks hamna i västerled välkomnas alla tecken.

2. Luleå - Oskarshamn 2
Oskarshamn var rejält pressade borta mot Skellefteå i de två första perioderna, likväl stod det 3-3 när Hesa Fredrik ljöd efter 40 avverkade minuter. Martin Filanders gäng var i vanlig ordning mördande effektiva när väl chanserna dök upp i anfallszonen och det råder ingen tvekan om att Oket tillhör toppen i SHL när det kommer till offensiv spets. Luleå, som huserar en pinne bakom gästerna i tabellen, har rest sig på nio och plockat poäng i fem raka matcher. 1-2 i baken mot LHC speglade inte matchen i sin helhet, men till skillnad från Oskarshamn saknar norrbottningarna udden i det offensiva spelet. IKO underskattas av såväl oddsmakare som PP-tippare. Hela upp och jobba in tvåan!

3. Brynäs - Rögle X
Brynäs fick en smakstart i klassikermötet mot Färjestad och gick upp i en 2-0-ledning tidigt i den andra perioden. Gästrikelaget dominerade kraftigt under den första halvan av matchen och kunde ha avgjort tillställningen med bättre effektivitet. Istället bjöd man Färjestad på några enkla påsar och föll slutligen med 2-3. Inte ett rättvist resultat ska sägas och med HV71 jagandes under strecket behöver BIF hitta tillbaka till vinnarspåret. Det är dock ingen enkel uppgift som väntar härnäst. Rögle förtjänade ett bättre öde mot Leksand senast och med Zaar och Lesund tillbaka i spel får skåningarna en helt annan tyngd, i båda ändarna av isen. Svårtippat. Alla tecken rekommenderas.

4. Skellefteå - Linköping 1
Linköping har det väl ställt på målvaktssidan. När den givna ettan Marcus Högberg fick välbehövlig matchvila klev unge Jesper Myrenberg in mellan stolparna och räddade 36 av 37 skott när östgötarna stal två viktiga poäng borta mot Luleå. Spelmässigt var Cluben rejält underlägsna och vi tror inte att blixten slår ned två gånger i Norrland. Skellefteå är i en klass för sig just nu och ståtar med sanslösa 16 raka segrar hemmavid i alla tävlingar. Ett tidigare halvdant powerplay fungerade mot Oskarshamn, skarpskyttarna Hugg och Möller nätade i den spelformen. Två potentiella matchvinnare även nu. Ettan spikas trots att den blir hård streckad.

5. Örebro - Leksand 1
Örebro är utan tvekan Leksands värsta mardrömsmotståndare. Närkingarna har grejat full pott mot dalalaget i tre inbördes strider denna säsong och sett till de tio senaste mötena ståtar de svartröda med åtta skalper. Ex-leksingen Niklas Eriksson vet precis vilken taktik han ska anamma för att få ner farten på LIF som hittills inte har lyckats hitta någon motmedel mot detta. Formen hos båda lagen är bra och Örebro kan i praktiken säkra en topp 6-placering vid seger denna lördag då tabellsjuan Leksand huserar sex pinnar bakom. Medan gästerna alltjämt saknar Ruohomaa och Hrivík ser ÖHK ut att kunna mönstra starkast möjliga lag så när som på långtidsskadade Philip Holm. Upp till 50-55 procent ställs ettan ut ensam i Behrn Arena.

6. Växjö - Färjestad 1
1-6 mot Oskarshamn och 2-7 mot Malmö. Så lyder Växjös två senaste resultat på resande skridsko. Siffror som är svåra att greppa med hänsyn till Lakers struktur och normalt sätt ramstarka defensiv. Däremellan slog Jönssons gäng tillbaka Örebro på hemmais och efter debaclet i Malmö Arena lär vi få se ett revanschsuget hemmalag i Vida Arena under lördagen. Med den orangea väggen i ryggen har smålänningarna vunnit åtta av de nio senaste och kommer lirare som Rosén, Persson, Sexton och Bengtsson upp i normal kapacitet får ett skadedrabbat Färjestad svårt att hänga med. Värmlänningarna har inte rosat marknaden på bortais sedan årsskiftet och saknar nyckelspelare som Elie, Åslund, Lindroth och Björklund. 1X räcker för grön bock.

7. Timrå - Frölunda 1
Ett redan skadeskjutet Frölunda har drabbats av ytterligare ett tungt avbräck. Fem matchers avstängning blev domen för Mats Rosseli Olsen för dennes huvudtackling på Örebros Linus Öberg. Därmed kommer göteborgarna till start utan minst en handfull ordinarie spelare. Då tror vi att det blir tufft att stå emot framåtlutade Timrå som har radat upp bra prestationer. Även insatsen i förlusten mot HV71 senast var riktigt skarp från medelpadingarnas sida. Firma Emil Pettersson och Jonathan Dahlén löser biffen för de rödvita värdarna som vinner klart. Ettan spikas!

8. Västerås - AIK X
Returmöte i Hockeyallsvenskan mellan två krislag som först och främst ska mäta svärd under fredagskvällen. En tillställning som inte har startat när dessa rader skrivs. Västerås har tappat ”fel” spelare inför detta dubbelmöte då den avstängda duon Frycklund/Eriksson och andracentern Dower Nilsson (skadad) saknas. Hemmalaget är således rejält tunna framåt inför dessa oerhört viktiga matcher. AIK har ett bättre truppläge, men är å andra sidan ojämna och direkt usla på bortais. I dagsläget gör vi det enkelt för oss och plockar med alla tecken, men förutsättningarna kan såklart ändras efter fredagskvällens möte på Hovet.

Kupongens kassaskåp!

Skellefteå
Linköping har Jesper Myrenberg att tacka för poängen borta mot Luleå. Östgötarna var utspelade i två perioder och förlorade skotten med 37-17. Skellefteå toppar serien av en anledning och är ostoppbara på hemmais just nu. Given spiketta.

Varningens finger!

Oskarshamn
Oskarshamn gjorde en bra bortamatch mot Skellefteå där special teams avgjorde till västerbottningarnas fördel. Filanders manskap ska ses med bättre chans mot Luleå än vad strecken gör gällande. Tvåan måste med!

162 rader
1. HV71 - Malmö 1x2
2. Luleå - Oskarshamn 1x2
3. Brynäs - Rögle 1x2
4. Skellefteå - Linköping 1
5. Örebro - Leksand 1
6. Växjö - Färjestad 1x
7. Timrå - Frölunda 1
8. Västerås - AIK 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip