Löningsdag och ett sprakande Powerplay att sätta tänderna i, mycket bättre än så blir det inte! Hockeyallsvenskan tillhandahåller sex spännande bataljer där toppmötet från Hovet mellan Djurgården och Björklöven sticker ut från mängden. I Allettan Södra har favoriten Karlskrona mycket att bevisa borta mot Mariestad. Nu åker vi!

Spelstopp: 18:59

1. Djurgården - Björklöven 1
Viktiga poäng står på spel när Djurgården tar emot Björklöven på Hovet. Framförallt för stockholmarna som har åtta pinnar upp till den så åtråvärda andraplatsen bakom MoDo, som innehas av Umeålaget. Järnkaminerna gjorde en av säsongens bästa matcher när MoDo nollades häromsistens där målman Matt Galajada var strålande när JVM-keepern Lindbom vilades. Ett tidigare skakigt försvar agerade plötsligt ramstarkt. Skadeläget har dessutom ljusnat för DIF som har revansch att utkräva på Löven som vann med hela 7-3 när lagen möttes i Västerbotten. Djurgården löser åtminstone en poäng. 1X klickas i.

2. MoDo - Vita Hästen 1
Goda råd är dyra för den negativa överraskningen Vita Hästen som tappade 3-0 till torsk 4-5 efter sudden hemma mot Östersund. Efter 30 skarpa minuter blev det per omgående panik i östgötarnas försvarsspel efter jämtarnas reducering. Raset kan bara beskrivas som en mental härdsmälta och sju raka torsk under bältet talar såklart inte för en östgötsk knall i Hägglunds Arena. MoDo har emellertid blandat och gett på slutet och kommer återigen till spel utan förstecentern Josh Dickinson. Då ettan skenar i procent plockar vi med alla tecken och jobbar in X2.

3. Mora - AIK 2
Renars Krastenbergs fick det inte att lossna i Södertälje och bytte Södermanland till huvudstaden och AIK inför förra omgången. Där stod letten för 2+1 i debuten och blev matchhjälte när Gnaget vände och vann med 4-3 mot Västervik. Där har AIK en potentiell joker i det avslutande slutspelsracet. Här skruvas nivån på motståndet visserligen upp ett par snäpp, men som gästerna har levererat på sistone går inte ens skyttekungen Johan Persson och dennes Mora säkert. När ettan streckas till månen nöjer vi oss med X2 vid Siljans norra strand.

4. Almtuna - Västervik 1
Efter att ha radat upp poäng sedan i början av december har Almtuna stött på en del patrull senaste tiden. Förlusten efter straffar borta mot Kristianstad var upplänningarnas tredje torsk sett till de fyra senaste omgångarna. Rober Kimbys manskap är emellertid nästan alltid med i matcherna och när jumbon Västervik besöker universitetsstaden tror vi att AIS hittar tillbaka till vinnarspåret. Jumbon Västervik har bara säkrat två pinnar på bortaplan senaste sju och har som bekant sålt Vela och Brickley till MoDo. 1X gör jobbet i Gränby!

5. Östersund - BIK Karlskoga 2
Östersund tog två ruggigt viktiga poäng borta mot Vita Hästen och satte därmed stopp för en sex matcher lång förlustsvit. Sett till de tio senaste fighterna är jämtarna dock sämst i klassen och mot ett formstarkt Karlskoga slår nykomlingarna definitivt ur underläge. Med fyra raka vinster under bältet har BIK i princip säkrat en plats i kvartsfinalen, elva pinnar tappar inte Helmerssons adepter. I synnerhet inte nu när skadelistan har krympt och lirare som Lindquist och SHL-aktuelle Lilja producerar. Tvåan kan gott spikas upp till 55-60 procent!

6. Kristianstad - Södertälje 2
Södertälje har via fem vinster i följd blandat sig i kampen om andraplatsen. 6-1 hemma mot Västerås var ett rejält styrkebesked och ännu en gång klev rutinerade Linus Videll fram och visade vägen för sörmlänningarna. Evigt unga Videll stod för tre mål och en assist och har numera bara Nick Schilkey och Johan Persson ovanför sig i poängligan. Sett till de underliggande siffrorna har Kristianstad förtjänat fler poäng sedan årsskiftet och på hemmais är skåningarna alltid luriga att tampas med. Fråga bara SSK som torskat två av tre duster i handbollsstaden sedan 2021. Den värdemässigt fina ettan sällskapar favorittvåan.

7. Dalen - Tranås X
Tranås fick en smakstart på sejouren i Allettan Södra då man knep två trepoängare i de tre första matcherna. Därefter har det mesta gått åt fanders för Tranorna som klivit på fem raka minor. Det är upp till poängmakare som bröderna Eklöf och Erik Brissle att vända på skutan. Kvalité finns det i TAIF:s trupp, inte minst i ovan nämnda trio som har fostrats i Linköping, och här undervärderas gästerna. Dalen har förlorat två av de tre senaste och går inte säkert hemma i Norrahammar. Rulla ut heltäckningsmattan och håll en tumme för att Tranås minst löser en pinne.

8. Mariestad - Karlskrona 2
Karlskrona gjorde en riktigt starkt höstsäsong i Allettan Södra och det hårdsatsande Blekingelaget tippades högt upp i Allettan Södra innan seriestarten. Skalbaggarna har dock underpresterat och står på futtiga sju poäng på lika många matcher. Med OS-meriterade Alexander Bergström och skarpskytten John Henrion i de främre leden är det bara en tidsfråga innan KHK får ordning på torpet och i Mariehus Arena drar gästerna rättmätigt på sig favoritskapet. Mariestad är ojämna, i synnerhet med fansen i ryggen, och då fint värde uppenbarar sig till höger är vi snabbt framme med spikklubban. Fin tvåa i Västergötland!

Kupongens kassaskåp!

Karlskrona
Någon kassaskåpssäker seger är det kanske inte, men Karlskrona har en stjärnfylld trupp och ska ses med en strålande chans att rubba ett notoriskt ojämnt Mariestad.

Varningens finger!

AIK
AIK har rest sig på nio och ser mer och mer bekväma ut på bortais. Mora är visserligen i ruggigt bra form, men till dessa streck lockar inte ettan det minsta. X2 är ett spännande drag!

144 rader
1. Djurgården - Björklöven 1x
2. MoDo - Vita Hästen 1x2
3. Mora - AIK x2
4. Almtuna - Västervik 1x
5. Östersund - BIK Karlskoga 2
6. Kristianstad - Södertälje 12
7. Dalen - Tranås 1x2
8. Mariestad - Karlskrona 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip