Sex matcher från Hockeyallsvenskan och dubbla inslag från Ettan. Ett par tunga favoriter behöver vi fälla för att trycka fart i utdelningen. Bland annat ska MODO försöka gnuggas ner i Dackehallen. Tungt möte från HA:s övre halva öppnar. Karlskoga - Björklöven blir en fajt med massor av känslor och en högersida att ta rygg på. Nu kör vi!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget 

Spelstopp: 18:59

1. BIK Karlskoga - Björklöven 2

Karlskoga åkte på stryk i Mora med 4-3 i helgen. Bikarna gjorde en stabil insats sett till förutsättningarna då laget den senaste tiden varit dränerat på spelare framåt. Värmlänningarna stod utan mer än en handfull anfallare i Dalarna och frågan är givetvis om värdarna fått tillbaka några av herrarna som saknats då Björklöven gästar. Umeå-klubben föll i derbyt mot MODO häromsistens men parkerar ändå som tvåa i tabellen. Tyngd i Schilkey, Pooley och Hutchings fäller avgörandet här. Tvåan först.

2. Tingsryd - MODO X

MODO spelar på en helt egen nivå i år. Karlins mannar har nio raka vinster inför resan till Småland och försprånget till jagande klubbar i tabellen som Löven, Djurgården och Södertälje är mer än tvåsiffrigt i antal poäng. Riley Woods skada gjorde också att ledningen hos övikarna fick agera. Niederbach hämtades in från Rögle och ynglingen står redan på fyra poäng efter bara två matcher. Snacka om succé. TAIF huserar precis som väntat i botten. Hemmalaget brukar ändå kunna stå upp väl mot MODO och två av lagens tre senaste bataljer i Dackehallen har slutat med grönvit seger. Med skev streckfördelning är det därför tidigt läge att få med både ettan och krysset. Helgardera och håll alla tummar som finns för en dålig MODO-dag på jobbet.

3. Östersund - Västerås 2

Sam Miletic var en av Östersunds stora prestigevärvningar inför säsongen. Efter 21 matcher är dock kontraktet avslutat då spelaren självmant valt att gå. Även finländaren i buren Samu Perhonen har fått lämna klubben. ÖIK kommer hem efter en resa söderut i helgen. 2-0-segern mot Västervik följdes upp med en 0-2-torsk mot Vita Hästen och nu fortsätter spelet med hemmamatch mot Västerås. VIK gnuggade till sig en mäktig 2-1-skalp mot Djurgården i lördags. Påfyllt självförtroende hos de gulsvarta därmed och bra läge att rida vidare på vågen. Tvåa i Jämtland.

4. AIK - Vita Hästen 2

Ojämna Gnaget! Det svänger om AIK den här säsongen men efter 20 spelade matcher kan vi ändå konstatera att de svartklädda förlorat fler matcher än vad laget vunnit och därmed är en plats på nedre halvan ett faktum. Vita Hästen på besök. Efter Norrköpings-klubbens 2-0-viktoria över Östersund befinner sig östgötarna nu på samma poäng som AIK men med sämre målskillnad. Ohre var tillsammans med besökarnas försvar i stort väldigt bra mot ÖIK häromsistens och med Eriksson, Bajkov och Borg som en fint fungerande enhet så kan det bli nya glädjerop på Hovet denna onsdag. Räkna med en böljande duell där gubben (etta-tvåa) känns bäst.

5. Södertälje - Kristianstad X

Poäng i tre raka matcher och dubbla vinster. Kristianstad är på g igen efter en lång och tröttsam svacka. Gaths skåningar vann rivalmötet med Tingsryd i Dackehallen så sent som i lördags där Theo Pistek stack ut med sina två mål. Södertälje i Scaniarinken blir en mycket tuff uppgift. Pasic låg precis som vanligt bakom SSK:s framgångar då 00:an skickade i ett av två mål i derbysegern mot AIK nyligen. Matcher mot KIK brukar däremot bli jämna och när lagen stångades i oktober på samma plats slutade mötet 2-2 efter 60 minuter. Därmed är det fint läge att klämma till med en tidig helgardering i kringelstaden.

6. Västervik - Almtuna 1

Ruskigt viktigt möte i botten utspelar sig på den småländska Östkusten. Dessa sällskap stångades med varandra så sent som i lördags och nu är det alltså dags igen. Matchen i Uppsala slutade med en klar Västervik-seger (6-2) efter att tunga importspelare som Brickley, Vela och Suoranta gått i bräschen. Almtuna har visserligen en totalt sett bra andra halva av november att blicka tillbaka på men insatsen i helgen ställer en hel del frågor om lagets status. Här räcker AIS troligen inte till. 1X är ett lås i Plivit Arena.

7. Dalen - Skövde 1

Toppmatch i Småland. Hockeyettans västra serie är i full gång och dessa båda lag landar in strax bakom Lindlöven som något oväntat toppar. Värdarna har varit otroligt jämna. Bara två gånger på 14 försök har Jönköpings-klubben fått lämna ifrån sig alla tre poängen. Truppen är som väntat fylld med HV71-produkter och en spelare som Anton Johannesson gör given succé i landets tredjeliga. Skövde är också bra i år men har på resande tass haft stora problem på sistone. Ettan är väldigt trolig och kan vi spika till strax under 55 procent är det inget snack.

8. Tranås - Lindlöven X

Två ruskigt formstarka sällskap går i klinch. Tranås har radat upp fyra raka vinster och spelet i STIGA arena är därtill utmärkt. Lukas Isaksson har varit briljant i sin offensiva roll och har också fått känna på spel i Hockeyallsvenskan i år då Vita Hästen testat 23-åringen. Lindlöven spelar lysande hockey. Gästerna leder ligan efter sju raka vinster. Filip Barklund har utmärkt sig med sina 13 poäng på 14 matcher. Helgen landade i hela tre matcher för ynglingen då först spel i Karlskoga (lån) fanns på tapeten och därefter match med Lindlöven under söndagen. 20-åringen kan säkert bidra till poäng för Lindesbergs-klubben i Tranås men det är ändå vänstersidan som lockar mest för tillfället. 1X stänger butiken.

Kupongens kassaskåp

Västerås

ÖIK såg ganska bleka ut mot Vita Hästen häromsistens och mot ett Västerås med en färsk 2-1-skalp mot Djurgården i bagaget blir det åter torsk. Tvåa i Jämtland.

Varningens finger!

Tingsryd

MODO bara vinner och vinner men någon gång måste de rödvita framgångarna få sitt slut. TAIF är jobbiga att möta en onsdag i mörkaste delarna av Småland. Läge för hemmaskräll därmed.

144 rader
1. Karlskoga - Björklöven x2
2. Tingsryd - MODO 1x2
3. Östersund - Västerås 2
4. AIK - Vita Hästen 12
5. Södertälje - Kristianstad 1x2
6. Västervik - Almtuna 1x
7. Dalen - Skövde 1
8. Tranås - Lindlöven 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip