Elva rätt som bäst förra helgen där Citys chockerande förlust och Avs seger mot Portimonense grusade hoppet om full pott. Tröttsamt med alla dessa tior, elvor och tolvor som ramlar in såklart men hoppet om att vi snart ska få fira en ny 13-rätters finns.

Juni inleds på bästa sätt! Lördagens stryk innebär inte bara 13 smaskiga matcher utan också 7 miljoner i jackpot. Merparten av alla matcher hämtas från det svenska seriesystemet. Även isländsk och norsk fotboll står på menyn. Vi öppnar däremot med en riktig höjdare från London. CL-finalen mellan Dortmund och Real Madrid liras på Wembley dagen till ära och öppnar bongen.

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. Dortmund - Real Madrid 2

Real Madrid har lite frågetecken kring sin ukrainske keeper Lunin som i veckan legat med feber och går en kamp mot klockan. 25-åringen har lirat sex raka Champions League-matcher och känns som en given sista utpost om måendet blir bättre. Alaba och Tchouaméni rehabar i övrigt. Marängerna kan hursomhelst ställa ett otroligt fint lag på banan i London och här kommer det bli att åka av för Dortmund. Tyskarna har gjort många bra saker under året och att bara ta sig till Wembley är såklart en enorm bedrift. De gulsvarta har på vägen hit skickat ut PSG, PSV och Atlético från Madrid. Att även Real ska gå på en Dortmund-mina tror jag inte riktigt på. Värdarna för dagen har överpresterat grovt sett till underliggande nuffror i knockout-spelet och nu kommer verkligheten ikapp. Bra tvåa.


2. Halmstad - GAIS X2

Två raka förluster och därtill noll mål framåt. Halmstad är nere på jorden igen och tittar vi mot viktiga parametrar som xG, xGA och xPTS (förväntade mål, insläppta mål och poäng) så ska också hallänningarna dala, sakta men säkert, genom tabellen. GAIS borde kanske inte heller sväva så högt som laget gör. Atleterna från Götet har triumferat vid sju av elva tillfällen i år och finns med för att utmana i den absoluta toppen. Coach Holmbergs arbete med truppen går inte att racka ner på direkt. En ruskigt spännande nykomling. Makrillarna blir också favoriter på Örjans Vall helt enligt plan. X2 öppnar men blir värdet bra på ettan (likt det allsvenska Topptipset) så är jag inte helt främmande för att helgardera.


3. Sirius - IFK Norrköping 1

Andreas Alms vara eller icke vara som Norrköping-tränare hänger troligen på en ytterst skör tråd. Peking är i fritt fall efter lagets sjätte förlust för säsongen och 0-4-debaclet mot Värnamo senast innebär att de blåvita släppt 27 (!) mål bakåt på elva omgångar. Klart sämst i klassen. Sirius är inte speciellt pålitliga heller men har en något mer robust grund att stå på och spelet på Studan är allt som ofta bra. Upp till 55 procent vid lite drygt 1,90 i odds är spiken till vänster ett fint alternativ.


4. Landskrona - Trelleborg 1X2

Landskrona är ett topplag i Superettan och jag tror Boisarna kommer kunna stanna kvar på sin fina topp 3-position hela vägen in i kaklet. De vitsvarta sitter ihop väl och har flera vassa toppar i framkant då Ihler, Kofi Asare och Dzabic känns ruskigt fina. Trelleborg ska ändå inte underskattas nu. TFF:s trevande och intetsägande start på säsongen är glömd sedan länge och 3-2-segern mot Sundsvall senast var gästernas sjätte raka med poäng. Jag är inne på att gå brett och helgardera derbyt.


5. Friska Viljor - Stockholm Internazionale 2

Stockholm Internazionale visade ingen pardon mot Haninge i Svenska Cupen-kvalet nyligen utan löste en solklar 4-0-seger på Torvalla IP. Norlings mannar har ett bra lag på pappret och visade detta med besked också på planen häromsistens. Friska Viljor står för motståndet i Örnsköldsvik då det är seriespel som gäller. Hemmalaget är nykomlingar och det unga hemmalaget har visat upp sig från sin bästa sida på slutet där poäng faktiskt rullat in vid fyra av fem raka tillfällen. Dags för detta gästande herrskap att plocka ner FV på jorden igen. I min bok ska det faktiskt vara klasskillnad i norr och det speglar sig också i oddsen. Tvåan singlas.


6. Ariana - Olympic 1X2

Det är derbydags i Malmö. Ariana och Olympic slåss om poäng på Malmö stadion och ett topptippat, men formlöst Ariana, kan ånyo få bekymmer. Hemmalaget har tre raka förluster med sig till matchen mot BKO och ett tidigare så urstarkt hemmaförsvar har på fyra matcher i svit släppt in nio påsar bakåt. Gästerna befinner sig fyra poäng bakom i tabellen men vann faktiskt båda matcherna inbördes i fjol och underskattas något av det svenska folket nu. Jag är därför inne på att gardera så långt det bara går.


7. Lund - Jönköpings Södra 1X

Jönköpings Södra har haft extremt svårt att finna fotfästet i Division 1. Gästerna fick som bekant respass ur Superettan inför årets säsong och har tappat mer eller mindre en komplett startelva sedan dess. Två vinster på tio raka försök under våren innebär att bara Onsala hittas bakom i tabellens botten och goda råd börjar bli rejält dyra. Lund borta blir en ny tuff uppgift. Pågarna har fått maximal utdelning så långt och befinner sig som tvåa i tabellen med bara Falkenberg före. LBK har ändå överpresterat något mot både xG och xPTS. Parametrar som vi inte helt ska se förbi. Ettan är trolig men en bra dag sliter Södra till sig en pinne i studentstaden.


8. Oskarshamn - Eskilsminne X2

Jag är tidigt inne på att köra en liten fräckis i Oskarshamn. Hemmalaget har tappat sin 2021-glans. Där och då var värdarna i den absoluta toppen och stångades om en Superettan-biljett utan att lyckas. Ett par tongivande spelare har över tid lämnat laget och detta utan att klubben riktigt lyckats fylla på depåerna. Inför Eskilsminne hemma så befinner sig de vitsvarta som tia i tabellen men inget annat lag i ligan har sämre xPTS (omkring 7,5) och bakåt överpresterar laget grovt då tolv insläppta påsar enligt statistiken borde vara betydligt fler! Eskilsminne lirade bra boll mot Rosengård nyligen och har absolut kapaciteten att norpa minst en pinne på Arena Oskarshamns plan. Jag klipper inledningsvis bandet till ettan.


9. Rosengård - Norrby 1X2

Rosengård kan sträcka på sig! Nykomlingen fattade tidigt ett beslut om att bygga om sin trupp efter uppflyttningen från Division 2 och en hög med spelarna som äntrat laget inför årets säsong har levererat direkt. Bland annat har Tsetskhladze visat framfötterna och georgien är också tillbaka nu efter att ha varit avstängd mot Eskilsminne senast. Norrby hemma blir däremot en tuff uppgift. Borås-klubbens ambitioner är spel i Superettan inom en snar framtid och kan NIF bara få lite bättre styrsel på sitt anfallsspel är jag också helt övertygad om att de blåvita drar igång sin klättring i tabellen snart. Alla tecken välkomnas.


10. Ängelholm - Onsala 1X2

Innan vi traskar vidare från den svenska fotbollen så gör vi ett nedslag i Ängelholm. Onsala lyckades ta sig upp från sin Division 2-serie i fjol och testar därmed på spel i Ettan Södra. Så långt har OBK haft en del problem med att fixa segrar då endast en vinst ligger under de blåvitas fötter. Spelmässigt ser ändå hallänningarna allt bättre ut och i Victor Andersson har också gästerna en av ligans absolut bästa spelare som efter ett misslyckat år i Ahlafors i fjol är “hemma” igen. ÄFF hittas en bra bit ovanför i tabellen men har faktiskt sämre förväntade poäng (xPTS) jämfört med Onsala och överskattas rejält av både oddsmakare och det svenska folket. Kupongens bästa skräll letar sig in på Ängelholms IP.


11. Ham-Kam - Brann 1X2

Jag valde att gardera Brann hela vägen över på Europatipset i veckan och länge såg också matchen i Bergen ut att ticka 1-1. 98 minuter in så målade till slut inbytte Brann-spelaren Soltvedt från straffpunkten och 2-1-segern var där och då i hamn. Sett till gästernas tre senaste matcher är jag inte imponerad. Ham-Kam hittas längre ner i tabellen men kamraterna från Hamar är luriga och har bland annat skickat på Sarpsborg en semifärsk 7-1-smäll och därefter också löst 1-0 mot Bodö/Glimt. Möjligen blir tvåan ett värdemässigt bra tecken men orkar vi verkligen skippa kryss och etta på Briskebyen? Jag är tidigt inne på att skicka in full bricka.


12. Kongsvinger - Bryne 1X

Bryne vände 0-1 till seger mot Ranheim på hemmaplan nyligen. Tyske Luis Görlich har varit ett riktigt fynd för klubben och 24-åringens känsliga mål- och passningsfot är en av anledningarna till att gästerna befinner sig bland de allra främsta lagen i OBOS-ligaen. Kongsvinger hittar vi högre upp i tabellen. Värdarna leder nämligen en svagt haltande serie. Ett skickligt kollektiv har legat bakom arrangörsklubbens fina position och inte mindre än nio olika målskyttar har klivit fram under våren. Jag tänker att 1X ska räcka långt.


13. Akureyrar - Akranes 1X

Isländska ligan är som alltid väldigt svårjobbad. Båda dessa herrskap känns på förhand som två jämna gäng där jag ändå blickar mot vänstersidan tidigt. Akranes har inte heller gjort någon speciellt glad bortom ELKEM völlurinn och därtill är det klar Akureyrar-fördel inbördes. Fem raka i alla tävlingar har slutat med att hemmalaget vunnit och tillhörande målskillnad över dessa strider på 13-1 vittnar om att det varit tämligen rättvisa skalper dessutom. 1X är min första tanke på vulkanön.


Kupongens kassaskåp!- Real Madrid

CL-finalen spelas efter att övriga matcher lirats färdigt och därmed blir inte bara Real Madrid en bra spik på kupongen sett till odds och streck utan också en singel vi bekvämt kan hedga vid tolv gröna bockar dessförinnan.

Varningens finger!- Onsala

Dags att försöka plocka ner Ängelholm på jorden! Skåningarna har gjort det väldigt bra så långt men spelet över tid ska inte hålla för en plats på övre halvan samtidigt som Onsala förtjänat en mer framskjuten position i tabellen. Jag gillar tvåan skarpt.

1. Dortmund - Real Madrid 1 X 2
2. Halmstad - GAIS 1 X 2
3. Sirius - IFK Norrköping 1 X 2
4. Landskrona - Trelleborg 1 X 2
5. Friska Viljor - Stockholm Internazionale 1 X 2
6. Ariana - Olympic 1 X 2
7. Lund - Jönköpings Södra 1 X 2
8. Oskarshamn - Eskilsminne 1 X 2
9. Rosengård - Norrby 1 X 2
10. Ängelholm - Onsala 1 X 2
11. Ham-Kam - Brann 1 X 2
12. Kongsvinger - Bryne 1 X 2
13. Akureyrar - Akranes 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip