Vi var länge med och nosade på stålarna i lördags men föll till slut efter att Sunderland inte kunde peta in en boll, trots en man mer, och därtill släppte också Boro in ett onödigt 3-3-mål med ungefär kvarten kvar. Surt, men det gäller bara att hoppa upp på hästen igen.

Denna vecka bjuder Stryktipset in oss till en något mer favoritbetonad kupong. Arsenal, Newcastle, Manchester United, Ipswich, Hull och Watford huserar alla någonstans i krokarna 1,30 - 1,75 i odds. Det innebär att uppdraget denna gång i mångt och mycket handlar om att lokalisera var favoritfallen kan bli som störst. Lurigt, men jag har en idé.

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. Bournemouth - Newcastle 2

Newcastle hade VAR på sin sida då Arsenal kunde läggas på rygg i förra omgången. Ett omdiskuterat 1-0-mål från Gordons sida blev matchens enda och Skatorna närmar sig därmed topp 5 med stormsteg. Bournemouth borta i 18:30-matchen är en strid som de vitsvarta bara ska städa av. Körsbären fick skumpa bananbåt borta mot Man City häromsistens och besitter inte samma kvalitéer som sina vitsvarta motståndare. Att detta är sena striden med gott hedge-läge innebär att tvåan är än mer odiskutabel i tidigt skede. Spika.


2. Arsenal - Burnley 1X

Efter 1-3-förlusten i Ligacupen mot West Ham och 0-1-debaclet borta mot Newcastle så fann Arsenal lite ro i kropparna då Sevilla kunde skjutas i sank tidigare i veckan. Vi snackar Champions League och vi snackar en gudomlig Saka i fören som låg bakom båda baljorna (1+1). Att 22-åringen däremot drog på sig någon form av skada gör att The Gunners-publiken ändå borde oroa sig lite och i skrivande stund är jag inte säker på huruvida Saka spelar mot Burnley eller inte. The Clarets slår precis som väntat ur underläge på Emirates men helt chanslösa tycker jag inte att gästerna ska vara. Det finns potential inom laget även om resultaten inte varit med nykomlingen inledningsvis av säsongen. Traskar ettan upp ovanför 75 procent är jag inte alls främmande för att gardera.


3. Manchester United - Luton 1X2

Efter 3-4-torsken borta mot Köpenhamn i veckan så har Manchester United gått på pumpen tre gånger på fyra försök i alla tävlingar och under denna period släppt in tio mål. Det är i viss mån anmärkningsvärt och de rödklädda värdarna mår inte bra någonstans. Sett till matchen på Parken i stort är det ändå inget snack om att Ten Hags manskap, inledningsvis, ägde händelserna fullständigt. Det röda kortet på Rashford samt några straffsituationer som studsade med FCK förändrade saker och ting. I ärlighetens namn tyckte jag faktiskt att United spelade riktigt bra i början. Detta får mig att i viss mån ifrågasätta mig själv då jag från start kladdar på med en heltäckt bricka under lördagen. Luton vinner inga matcher men The Hatters spelade bra mot Liverpool senast (1-1) och har varit en frisk fläkt under hösten. 1X eller 1X2 är således min tidiga tanke på Drömmarnas teater.


4. Crystal Palace - Everton 1X2

Crystal Palace fick jaga massor av boll borta mot Burnley senast. The Clarets hade närmare 70 procent av trasan i ägo men det var London-klubben som gjorde målen. 2-0-segern på Turf Moor innebar att Palace gnetade till sig en skalp för första gången sedan slutet av september. Starkt! Everton å sin sida har snittat en pinne per match men sett till helheten under hösten är detta blåvita sällskap ett av lagen som underpresterar mest sett till viktiga siffror som xG och xPTS. Jag gillar mycket av det som jag ser hos The Toffees och med Calvert-Lewin frisk har Everton fått en helt ny dimension i sitt spel. Något som saknades mer eller mindre hela förra säsongen. Jag väljer en enkel utväg på Selhurst Park. 1X2.


5. Cardiff - Norwich 1X

Cardiff lirar en defensivt delikat fotboll med ett system som satt sig och givit effekt. The Bluebirds visar sju av nio möjliga poäng sedan 24:e oktober och med 6-0 i målskillnad på dessa matcher finns ingenting som bör oroa i hemmalägret. Desto större bekymmer hos Norwich. Kanariefåglarna har fallit som ett blött löv genom höstvindarna och inför resan till Wales noteras besökarna för den hemska trenden 1-1-7 på nio The Championship-matcher i följd. David Wagners tid som manager för klubben hänger på en ytterst skör tråd och vid torsk mot Cardiff är det troligen bara att vinka bye bye till den tyske ledaren. Jag nöjer mig med att halvgardera värdklubben enbart på grund av viss överstreckning kring ettan.


6. Coventry - Stoke 1X2

Coventry är en stor gåta för mig. Jag gillar laget, visst saknar man Gyökeres massor framåt men i övrigt finns bra gubbar på mer eller mindre varje position. Åtminstone tillräckligt bra lirare för att distansen ner till botten 3 borde vara större än fyra poäng efter 15 spelade matcher. Inför Stoke hemma har de himmelsblå fyra raka förluster och frågan är, precis som i Norwich, hur säkert Mark Robins sitter. Stoke är tajta, disciplinerade och har funnit vägar till poäng vid fyra raka tillfällen. The Potters har också fått se André Vidigal sakta men säkert ta sig tillbaka mot formen igen efter en tid vid sidan. X2 är min första tanke, även om heltäckt bricka i slutändan kanske är bäst.


7. Hull - Huddersfield 1X2

Jag är besviken på Huddersfield. Terrierna gör inte det jobb som jag tycker vi ska förvänta oss av laget även om poäng tickat in vid nio av 15 tillfällen. En del skador ställer till det men med gubbar som Koroma, Sorba Thomas med flera i spel så ska ett bättre utfall ändå kunna förväntas. Hull å sin sida har överpresterat. Värdklubbens höst är riktigt bra och framförallt har gubbar som Delap, Connolly, Tufan firat stora offensiva triumfer tillsammans. Att arrangörsklubben däremot ska lira som 60-procentiga favoriter köper jag inte. Det här är en i mångt och mycket jämn strid på förhand och därför ser jag ingen anledning att gå kort om tecken när vi samtidigt jagar större stålar. 1X2.


8. Ipswich - Swansea 1X2

Ipswich har varit The Championships största utropstecken. Nykomlingarna befinner sig på en andraplats med hela åtta poäng ner till Leeds som närmast jagar. Ett sensationellt utfall såklart även om jag som många andra hade hemmalaget som en liten outsider i playoff-racet. Möjligen har ändå Traktorpojkarna börjat tappa lite fart. 2-2-prestationen borta mot Rotherham nyligen var rent av svag och innan resan till NY Stadium så lirade också Ipswich 2-2 mot Birmingham borta. Swansea gästar denna lördag och någon walk in the park för Kieran McKennas mannar är det inte tal om. Walesarna är bra och visar en uppåtgående trend med 5-2-2 på sina nio senaste strider i serien. Återigen är det läge att bygga brett då både kryss och tvåa tidigt ska ackompanjera favoritettan.


9. Middlesbrough - Leicester 1X2

Leicester torskade sin blott andra match för säsongen då Leeds vann toppmötet med 1-0 på King Power Stadium. En direkt svag prestation från Rävarnas sida då serieledarna bara mäktade med ett skott på mål och strax under 0,7 i total xG. Boro borta blir en ny svårsiad dust. De rödklädda är ett topplag sett till de åtta senaste matcherna (6-1-1). Carricks gäng har ett kollektiv av klass där inte mindre än tolv olika målskyttar kan synas i The Championship. Med stor sannolikhet att strecken faller korrekt är jag återigen sugen på att krita ner alla tecken. 1X2.


10. QPR - Bristol City 12

Cifuentes-effekten! Queens Park Rangers kickade som bekant Ainsworth nyligen efter sex raka förluster och ersatte den hårfagre ledaren med Bajen-profilen från Spanien. 1-1-resultatet från bortamatchen mot Rotherham var ett litet steg i rätt riktning för de blåvita som denna gång ska upp i ringen hemma på Loftus Road mot Bristol City. Kan The Hoops få in ytterligare energi till helgens hemmamatch och nypa säsongens första trea framför de egna fansen. Jag utesluter inte detta. Det som vi däremot måste ha med oss är Bristols hittills ganska stabila spel på främmande gräs och även en inbördes trend i London mot QPR som inneburit fem raka vinster i ligan. Gubben, etta-tvåa, är ett spelsätt jag gillar här.


11. Sheffield Wednesday - Millwall 1X

Sheffield W tog säsongens första viktoria i den 14:e omgången då Rotherham på ett betryggande sätt kunde läggas på rygg hemma. 2-0-segern följdes också upp med en spelmässigt bra insats borta mot Bristol City där Ugglorna, trots tio man under en timmes tid, kunde stå emot och föll med flaggan i topp (0-1). Millwall hemma på Hillsborough är ingen omöjlig uppgift. Lejonen från London har haft svårt att vinna matcher på bortaplan och formen överlag är direkt tveksam. Joe Edwards är sedan ett par dagar ny styrman hos Millwall och möjligen kan, precis som hos QPR, ett nytt ansikte göra stordåd. Jag känner mig ändå ganska bekväm med att klippa bandet till tvåan i tidigt skede och istället jobba 1X hela vägen.


12. Southampton - West Bromwich 1

Efter en sämre start på säsongen har Southampton sakta men säkert växt in i den något mindre The Championship-kostymen. Fjolårets Premier League-klubb har roffat åt sig poäng vid sju raka tillfällen och spelat upp sig till en topp 5-plats, där laget givetvis också hör hemma. Adam Armstrong är ett offensivt monster och med fina gubbar som Che Adams och “Charly” Alcaraz i sin direkta närhet finns herrar som gör skillnad för sydkustklubben. WBA å sin sida gör också många bra saker för stunden och skuggar i tabelltoppen. West Bromwich är dock ett klart bättre hemma- kontra bortalag och lirar andrafiolen denna eftermiddag. Stannar ettan inom rimliga gränser finns ingen anledning att tvivla på The Saints.


13. Watford - Rotherham 1

Sakta men säkert ser också Watford ut som ett “storlag” på uppgång. Ken Sema och hans polare har fem raka utan torsk med sig in till mötet på Vicarage Road denna lördag. Svensken har varit riktigt bra sedan han återfunnits i spel efter skada och även ynglingen Yáser Asprilla har fått förtroende på slutet och spelar riktigt fin offensiv fotboll. Rotherham är ett av seriens sämsta fotbollslag och en botten 3-plats är både väntad och en bitter sanning för stunden. Jag ser ingenting som tyder på att The Millers ska kunna hota Watford på uppgång. Etta.


Kupongens kassaskåp!- Newcastle

Newcastle är riktigt bra och minst en klass upp jämfört med ett Bournemouth som inte riktigt fått spelet att stämma. Klar tvåa.

Varningens finger!- Swansea

Ipswich har börjat svaja en aning på toppen och möter ett bra Swansea dagen till ära. Jag gillar högersidan skarpt.

1. Bournemouth - Newcastle 1 X 2
2. Arsenal - Burnley 1 X 2
3. Manchester United - Luton 1 X 2
4. Crystal Palace - Everton 1 X 2
5. Cardiff - Norwich 1 X 2
6. Coventry - Stoke 1 X 2
7. Hull - Huddersfield 1 X 2
8. Ipswich - Swansea 1 X 2
9. Middlesbrough - Leicester 1 X 2
10. QPR - Bristol City 1 X 2
11. Sheffield Wednesday - Millwall 1 X 2
12. Southampton - West Bromwich 1 X 2
13. Watford - Rotherham 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip