Ny lördag och en ny chans att ge sig in i jakten på 13 gröna bockar. Denna bong är knepigt byggd. Sju Premier League-matcher öppnar härligheten och därefter ska vi kryssa oss igenom matcher från bland annat Sverige, Italien och Tyskland. Precis som förra veckan avrundar vi med en bortamatch för Rosenborg i den norska ligan. Brann löste 3-0 på Trollungarna från Trondheim, kan Molde göra liknande siffror nu?

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. Nottingham - Chelsea X2

Chelsea manglade West Ham hemma på The Bridge senast och ser vi till alla chanser som London-klubben skapade mot The Hammers var det faktiskt inte helt orättvisa siffror (5-0). Palmer målade, som vanligt, och även Nicolas Jackson pressade in dubbla påsar. Nu ska detta notoriskt svårplacerade Chelsea resa till Sherwoodskogen för match mot Nottingham. De rödvita fajtas för överlevnad i Premier League och 3-1-viktorian mot Sheffield United nyligen var monstruöst viktig. Jag har en känsla av att ett topp 6-jagande The Blues kommer att vara snäppet bättre och kan vi låsa in matchen via X2 ska vi vara helt i hamn.


2. Newcastle - Brighton 1X

Newcastle är den klubb som nyss nämnda Chelsea jagar närmast. Alexander Isak och hans skator är hursomhaver inte intresserade av att tappa sin sjätteplats. Ser vi till hur de vitsvarta spelat på slutet, framförallt i offensiv riktning, är det gladfotboll deluxe och drösvis med chanser som varit lagets signum. Hemmalaget har vunnit fyra av fem raka i seriespelet och petat in 14 bollar i nät över dessa bataljer. Isak har bestigit 20-målnivån i Premier League och sedan landslagsuppehållet i mars finns inte mindre än åtta baljor på sju raka fajter noterat från 24-åringen. Brighton kommer givetvis bli hårt ansatta nu och Måsarnas tidigare så framgångsrika possession-boll har kommit av sig. Jag tror att arrangörsklubben vinner detta men är också medveten om hur hårt streckade Newcastle bör bli. Krysset måste därför med tidigt.


3. Tottenham - Burnley 1X2

En av kupongens mest självklara skrällar synas i London. Spurs visar fyra raka utan vinst och spelet ser inte heller speciellt bra ut. Visst lyser det bitvis om de vitkläddas offensiv men bakåt finns ständigt mer att önska. Burnley å sin sida har steppat upp rejält sedan nyår och framförallt är inte Kompanys fotboll riktigt lika chansartad nu som tidigare. The Clarets behöver dock inte bara vinna nu utan är också i behov av att resultaten på andra håll och kanter studsar rätt. Gubben (etta-tvåa) är ett alternativ, heltäckt bricka ett annat.


4. West Ham - Luton 1X2

Med två omgångar kvar att spela så har allting för Lutons del kokat ner i att en seger mot West Ham är ett mindre måste om inte sejouren i Premier League denna gång ska stanna vid ett år. Gästerna har inför slutspurten fått tillbaka ett gäng spelare som nyligen befunnit sig åsidosatta på grund av skador. Viktigt såklart. West Ham står för motståndet och The Hammers är inget lag vi ska hålla hårt i handen. Faktum är att värdklubbens senaste matcher varit väldigt begränsade rent kvalitativt och mot ett heltaggat Luton är tvåan av väldigt tidig prio. Ett perfekt skrälldrag med andra ord.


5. Wolverhampton - Crystal Palace X2

Med Eze, Olise och Mateta framåt är Crystal Palace ruskigt farliga och spännande att titta på. Trion firade gigantiska triumfer då ett stackars Man United fick springa i blindo på Selhurst Park och traska av matchen med en 0-4-förlust i trunken. Visst var och är Ten Hags sida skadeskjutna men det ska inte trumfa den fina prestation som Palace stod för. Ett mindre formtoppat Wolves är motståndare nu och av bara farten är jag helt inne på att lägga åtminstone hälften av mina ägg i London-klubbens korg. Övriga stoppar jag i mitten.


6. Bournemouth - Brentford 1X2

Jag behöver inte belysa min fäbless för Bournemouth mer. Den har avhandlats ett par gånger redan. När vi nu är framme vid upploppet av årets Premier League-säsong finner vi Körsbären på en plats i mitten. Godkänt, ett par djupa dalar under säsongen sabbat chansen att placera sig ännu lite högre upp. Blickar vi till värdklubben underliggande nuffror så har samtliga större parametrar lyst med röda siffror och således kunde mål framåt, färre insläppta samt ett antal poäng till absolut spelats in. Brentford å sin sida har också underpresterat grovt. Faktum är att inget lag i ligan sprungit lika mycket under förväntade antal poäng. Framförallt på bortaplan är detta allra mest tydligt. 1X var min första tanke men får vi lite spelvärde på tvåan är jag inte sen med att kladda på med hela spannet av tecken.


7. Everton - Sheffield United 1

Sista Premier League-stoppet för dagen hämtas från Goodison Park där ett välmående Everton ska mäta svärd med ett uselt Sheffield United. Gästerna har visserligen blixtrat till titt som tätt på slutet men har fått finna sig i att man är ett The Championship-lag till hösten och att säsongen i stort varit ett gigantiskt misslyckande. Den senaste månaden har det varit hög svansföring runt den blåvita sidan av Liverpool. När Klopps gäng på andra sidan parken varit ifrågasatta har Sean Dyches mannar visat vägen med segrar i parti och minut. En turbulent säsong är snart över och The Toffees kommer kicka boll i det engelska finrummet även 2024/25. 

 Ingenting tyder på att värdklubben ska slå av på farten nu och även om ettan streckas i högsta laget är det trots allt en spik vi kan vila båda kupongerna på.


8. GAIS - Västerås 1X2

Jag är extremt kluven inför denna batalj. GAIS visade ruskig fin moral och kämpaglöd i derbyt mot IFK Göteborg senast. Atleterna skördade sin fjärde vinst i årets allsvenska och de grönsvarta hakar därmed på toppen. Västerås å sin sida har bitvis spelat jättebra fotboll men oförmågan att peta in bollar i nät är slående. Förlusten mot Djurgården senast är smått otrolig. VSK radade upp chanser för att därefter, vid 0-1-underläge, bränna en straff som direkt efter innebar 2-0 till blåränderna. En sekvens som är extremt talande. X2 kommer med stor sannolikhet innebära fint spelvärde på lördag men har vi verkligen råd att plocka bort göteborgarna? Helgarderingen känns nödvändig åtminstone på större system.


9. Milton Keynes Dons - Crawley 1

MK Dons och Crawley ska spela playoff-spel där en plats i League One i slutändan finns i potten. Första mötet mellan lagen slutade med en förkrossande 3-0-viktoria för Crawley. Scott Lindseys mannar tog tillvara på sina chanser och var brännheta framåt. MK Dons behöver således gå stenhårt för tidig knock hemmavid om äventyret ska få fortsätta. Crawley å sin sida har därmed råd att torska med både en och två bollar och behöver inte förta sig framåt. Oddsen på ettan har fortsatt ticka nedåt under onsdag och torsdag samtidigt som det svenska folket inte verkar ha alltför stort intresse av att singla hemmalaget. 

 En etta som därmed håller sig runt 55 procent och ett odds i krokarna runt 1,70 är givetvis ett finfint spikförslag.


10. Napoli - Bologna 1X2

I sommar kommer det bli ett stålbad i Neapel. Säsongen som nu snart är till ända har varit en lång besvikelse och de himmelsblåa har med tre omgångar kvar att spela 39 (!) poäng färre än fjolårets slutsiffra (90). Det är inte bra och risken att laget missar spel i Europa finns. Bologna å sin sida är motpolen till Napoli i år. Gästerna har överträffat alla förväntningar och befinner sig på en väldigt fin fjärdeplats just nu. Bara fem gånger på 35 försök har Mottas mannar fått smaka ligatorsk i år och Champions League-spel till hösten känns mer troligt än otroligt. Med korrekt streckning vad allt verkar är detta ett fall för X2 eller 1X2.


11. Villarreal - Sevilla 12

Jag förväntar mig en böljande och rolig strid strax norr om Valencia. Villarreal har, precis som Sevilla, en ganska blek säsong att blicka tillbaka på. Den gula ubåten var i mitt tycke redo för större uppgifter men har seglat i en insjö hela säsongen snarare än att befinna sig på öppet hav. 2-3-förlusten mot Celta i Vigo senast innebar också en utvisning på flåbusen Santi Comesana som därmed återigen är avstängd. Sevilla är dock inget herrskap att lita på. Frånvarolistan är påfylld av bland annat Bade (avstängd) och spelet på bortaplan är inget att direkt stoltsera med. Mållinan är tämligen låg här och även om ettan är mitt första tilltänkta tecken är tvåan snabbt i följe.


12. Mainz - Dortmund 1X

Dortmund är redan klara för Champions League-spel till hösten, hur än de gulsvartas final mot Real Madrid senare i sommar går då gästernas topp 5-position i Bundesliga inte går att rucka på. Perfekt läge således för Mainz som slåss för sitt liv längre ner i botten av tabellen. Formen hos hemmalaget är riktigt bra och Bo Henriksens mannar har sannerligen fått nos på platser bortom botten 3 då Mönchengladbach, Bochum och Union Berlin är inom räckhåll. Motivationsfaktorn ska således väga tungt här och när tvåan av allt att döma överstreckas väljer jag 1X som en tidig utgång.


13. Molde - Rosenborg 1X

Precis som förra veckan stänger vi tipset med ett besök i Norge och en bortamatch för klassiska Rosenborg. I Bergen senast så orkade inte de vitsvarta mäta sig med Brann utan föll med klara 0-3. Motståndet denna vecka är, om möjligt, ännu värre. Molde har på senare tid, tillsammans med Bodö/Glimt, tagit över den norska topptronen. Värdarna har på senare år gjort det bra i Europa och truppen med Eikrem, Eriksen, Gulbrandsen och Berisha håller hög skandinavisk klass. Ettan känns mycket trolig nu men då jag kallt räknar med viss överstreckning till vänster blir krysset ett tidigt komplement, åtminstone på större system.


Kupongens kassaskåp! - Everton

Sheffield håller inte i Premier League och mot ett formstarkt Everton på bortaplan blir det, som vanligt, torsk. Ettan är spikad och klar.

Varningens finger! - Burnley

Spurs är i tveksamt skick just nu och möter ett Burnley som är pressade till seger. Tvåan är ett tidigt inslag på båda mina system.

1. Nottingham - Chelsea 1 X 2
2. Newcastle - Brighton 1 X 2
3. Tottenham - Burnley 1 X 2
4. West Ham - Luton 1 X 2
5. Wolverhampton - Crystal Palace 1 X 2
6. Bournemouth - Brentford 1 X 2
7. Everton - Sheffield United 1 X 2
8. GAIS - Västerås 1 X 2
9. Milton Keynes Dons - Crawley 1 X 2
10. Napoli - Bologna 1 X 2
11. Villarreal - Sevilla 1 X 2
12. Mainz - Dortmund 1 X 2
13. Molde - Rosenborg 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip