13 rätt, men usel utdelning! Ibland studsar inte bollarna som man vill. Watfords sena segermål (2-1) samt Bournemouth trötta vändning från 0-2 till 3-2 grusade hoppet om större stålar i lördags. Med noll i utdelning på både tior och elvor så är det 13 miljoner i jackpot denna vecka. Läge att skopa nu med andra ord!

Vi tar fart i Newcastle för en häftig Premier League-match och traskar därefter vidare genom en snårig terräng i den engelska tvåan innan vi stänger butiken via tre League One-bataljer. Ett par riktigt mustiga drag har jag kritat ner samtidigt som spikarna på Southampton och Manchester City känns välmotiverade.

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. Newcastle - Manchester City 2

Newcastle har förlorat fem av sina sex senaste seriematcher och formkurvan pekar minst sagt nedåt. Skatorna blev fullkomligt uppkäkade på Anfield i förra ligaomgången då Klopps gäng vann med 4-2 och skickade på de vitsvarta en xGA på nivåer runt 7,0! Jag tror faktiskt aldrig att jag sett så stora expected goals-nuffror på den här nivån tidigare. Manchester City mår bättre även om det inte varit helt friktionsfritt i City-lägret heller. Gästerna vinner numera ändå matcher mer frekvent igen och De Bruyne fick dessutom drygt en halvtimme på planen mot Hudds i FA-cupen senast och bör göra sig redo för ännu mer speltid. Även Haaland finns troligen med här. Jag är väldigt taggad på den raka tvåan så länge inte procenten skenar.


2. Ipswich - Sunderland 1X2

Staden Sunderland hade laddat för matchen med stort M. Rivalmötet från Stadium of Light i FA-cupen (Newcastle) var inför drabbningen uppumpat till bristningsgränsen men för The Black Cats del slutade duellen i plågor. Alexander Isak låg bakom två av de vitsvartas tre mål (3-0) och någon skräll från “lillebrors” sida blev det aldrig. Nu gäller det för Sunderland att ta sig samman. Uppdraget framgent ligger i att lösa en playoff-plats i The Championship och ser vi till spelet och även blickar mot en drös underliggande siffror så talar väldigt mycket för de rödvita. Dessutom känns det som ett perfekt läge att möta Ipswich. Värdklubben har nämligen tappat massor med fart högre upp i toppen i och med fem raka seriematcher utan seger. Traktorpojkarna är således ett jagat byte och med risk för överstreckning till vänster är min absoluta prio X2 på Portman Road.


3. Birmingham - Swansea 1X

Birmingham har som bekant byggt om runt ledarstaben, igen! Wayne Rooney gjorde under sin korta tid på Blånäsornas bänk inget väsen av sig alls och från och med nu är det Tony Mowbray som ska försöka rida ut stormen och rädda laget kvar i The Championship. Swansea hemma känns spontant som en bra uppgift. Walesarna gör inga större avtryck vare sig hemma eller borta och dessutom har svanarna haft ruskigt svårt inbördes de senaste åren då Birmingham kan visa siffrorna 3-4-0 på de sju senaste i serien. 1X öppnar.


4. Cardiff - Leeds X2

Crysencio Summerville har varit osannolikt bra i år och fått sitt stora genombrott på seniorscenen. Tillsammans med Joel Piroe och Georginio Rutter hittar vi en trio av offensiv toppklass hos Leeds där Cardiff kommer att få se upp. Walesarna var helt chanslösa borta mot Sheffield Wednesday i FA-cupen förra helgen (0-4) och för stunden är dessutom Ebou Adams med Gambia för spel i ett kommande afrikanskt mästerskap. Plockar vi med krysset till den favoritbeklädda tvåan så ska vi sitta fint i båten.


5. Huddersfield - Plymouth 1X

Två klubbar har så långt inte lyckats vinna på främmande gräs i den engelska tvåan. Rotherham och Plymouth! Kevin Nancekivell och hans nykomlingar har dock varit riktigt vassa hemmavid vilket kompenserat bristen på poäng utomsocknes. Bortamatch gäller ändå här när Huddersfield står på motsatt sida. Hemmalaget är inte ett sällskap att fullt ut lita till men på eget gräs finns ändå poäng i majoriteten av lagets matcher och spelare för spelare så håller jag nog ändå Hudds som det något bättre. Som läget är just nu känns 1X tillräckligt.


6. Millwall - Middlesbrough 1X2

Boro tömde sig rejält i tisdags. Carricks mannar gick nämligen ut mot Chelsea och lyckades stänga ner The Blues i Ligacupens första semifinal mellan klubbarna och vinna med 1-0. Ruskigt starkt såklart. Allt var ändå inte frid och fröjd trots framgångarna. Både Emmanuel Latte Lath och Alex Bangura tvingades kliva av i första halvleken med skador. Ett ganska tungt matchat bortalag får också en tuff uppgift under lördagen då dessutom duon McGree-Silvera är iväg med det australiensiska landslaget. Millwall befinner sig längre ner i tabellen men har poäng i fem raka seriematcher och i fyra av dessa har Lejonen från huvudstaden dessutom mäktat med att hålla nollan bakåt intakt. Svårtippat på The Den då jag väljer att panga på med alla tecken tidigt.


7. Preston - Bristol City X

Dagens spikkryss, åtminstone i ett första skede, hämtas från Deepdale. Mittenmöte gäller då ett formsvagt Preston gästas av Bristol City. Värdarna fick ge vika mot Chelsea i FA-cupen förra helgen (0-4) och hade dessförinnan torskat fyra av sina fem senaste seriematcher. Formen är tveksam således men mot ett bortalag som sett tämligen svaga ut offensivt de senaste matcherna tänker jag mig att detta blir ett mindre ställningskrig på mitten där båda klubbarna är rädda om den poäng som redan finns. 0-0 eller 1-1 är knappast orimliga utfall. Krysset först.


8. Rotherham - Stoke 1X2

Stoke har förtvivlat svårt att vinna matcher. The Potters ställer i mina ögon ut ett ganska spännande lag på banan men kvalitén för det där sista lilla extra finns inte riktigt. I The Championship så har gästerna lyckats vinna en av sina tolv senaste fajter och inför resan till NY Stadium är dessutom pålitliga Jordan Thompson avstängd och Junior Tchamadeu är iväg med Kamerun för att lira landslagsboll. Rotherham har vaknat till liv i den absoluta botten och visar poäng i tre raka matcher. Jag är inte alls intresserad av att gå kort om tecken här utan kladdar på med 1X2 redan från start.


9. Southampton - Sheffield Wednesday 1

Southamptons formidabla resa fortsätter. 19 raka tävlingsmatcher utan förlust är ett otroligt facit och The Saints har extremt goda möjligheter att under lördagen kliva upp på 20! Joe Aribo är på landslagsäventyr men i övrigt ser värdarna ruskigt välmående ut. Sheffield Wednesday har sedan december stått för många bra insatser. Ugglorna kan stolt visa upp sex vinster på nio raka tävlingsmatcher och en tidigare omöjlig situation längst ner i The Championship-tabellen är numera betydligt mer görbar. Jag tror däremot att det ska extremt mycket till för att nykomlingen ska kunna roffa åt sig några poäng i denna fajt. Det luktar väldigt mycket etta på sydkusten.


10. West Bromwich - Blackburn 1X2

WBA tog något oväntat stryk borta mot Swansea på nyårsdagen. 0-1-torsken var ett onödigt bakslag för värdarna som därmed missade chansen till att nypa sin tredje raka i seriespelet. Mot Blackburn kommer West Bromwich få klara sig utan bland annat Semi Ajayi och Grady Diangana som är på landslagsuppdrag. Josh Maja är fortsatt skadad dessutom och även pålitlige Matt Phillips är out av samma anledning. Blackburn har varit i usel form länge nu men Rovers fick bygga lite självförtroende i och med 5-2-krossen mot Cambridge i FA-cupen nyligen. En fajt där skyttekungen Szmodics skickade in tre baljor och irländarens 19 tävlingsmål under säsongen så långt är otroligt bra. En lirare som givetvis kommer ställa en hel del frågor även på The Hawthorns. Med fint spelvärde till höger är helgarderingen självklar.


11. Charlton - Peterborough 2

Vi traskar i mål med tre matcher från League One och första stoppet sker i London. Klassiska Charlton gästas av Peterborough i den 26:e omgången och sett till säsongen som helhet är det gästerna som gått klart bäst. Peterborough har i ligaspelet nio raka utan förlust och befinner sig bara två ynka pinnar från direktuppflyttning. Skicklige keepern Nicholas Bilokapic är skadad vilket inneburit att besökarna fått agera. Jed Steer är signad på ett korttidskontrakt och bör ha stor chans att få vakta buren nu. Hemmalagets tid från december och framåt har varit ett enda stort mörker. Inte en seger så långt ögat når och trots ledning tre gånger om borta mot Port Vale senast så blev det bara 3-3 och fortsatt kräftgång. Tvåan är väldigt trolig.


12. Northampton - Wigan 1X2

Northampton går stabilt för stunden. Nykomlingarna har roffat åt sig 36 poäng på 25 matcher och har faktiskt kontakt med playoff-klubbarna strax ovanför. Det är dock en växande frånvarolista som spökar hos The Cobblers. Tunga strikern Sam Hoskins har funnits utanför spel sedan slutet av december och statusen är oklar. Andra herrar som inte heller spelat boll på sistone är bland annat Appéré, Fox och Koiki. Wigan kommer såklart inte tack nej till att möta värdarna utan Hoskins i fören om nu så blir fallet och bortalaget gjorde, trots 0-2 i baken mot Manchester United, en bra FA-cupmatch häromsistens där en tveksam straff i 74:e grusade hoppet om avancemang. X2 eller 1X2 är min tidiga tanke.


13. Shrewsbury - Stevenage 1X2

Efter fyra raka förluster i ligan så lyckades Shrewsbury lösa en 3-1-seger mot Fleetwood innan det var dags för rivalmöte med Wrexham i FA-cupen. En fajt som de walesiska tv-stjärnorna lyckades vinna med 1-0 men sett till spelet så skapade The Shrews väl så många bra chanser som sin motståndare. Stevenage å sin sida föll extremt oväntat mot pytteklubben Maidstone i nyss nämnda cupspel. 0-1 i brakan på Gallagher Stadium var en bedrövlig insats från gästernas sida och formen under jul har inte varit speciellt bra och jag har svårt att smälta bortalagets tämligen stora favoritskap nu. Bra läge att avrunda med en heltäckt bricka då jag tror detta kan gå precis hur som helst.


Kupongens kassaskåp!- Southampton

Southampton rusar mot topp 2-platserna i The Championship just nu och kan mycket väl passera Ipswich på lördag. Sheffield kan möjligen stå upp inledningsvis men över 90 minuter är det inget snack. Ettan på sydkusten singlas.

Varningens finger!- Blackburn

WBA får väl stort förtroende hemma mot Blackburn på The Hawthorns. Rovers form är visserligen sisådär men med en fin boost från cupmatchen senast kan gästerna absolut fortsätta rida på vågen och utmana här. Högersidan ser väldigt spännande ut.

1. Newcastle - Manchester City 1 X 2
2. Ipswich - Sunderland 1 X 2
3. Birmingham - Swansea 1 X 2
4. Cardiff - Leeds 1 X 2
5. Huddersfield - Plymouth 1 X 2
6. Millwall - Middlesbrough 1 X 2
7. Preston - Bristol City 1 X 2
8. Rotherham - Stoke 1 X 2
9. Southampton - Sheffield Wednesday 1 X 2
10. West Bromwich - Blackburn 1 X 2
11. Charlton - Peterborough 1 X 2
12. Northampton - Wigan 1 X 2
13. Shrewsbury - Stevenage 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip