Det ville sig inte i lördags. En ruskigt svårtippad bong där Villa-segern i 18:30-matchen till slut gav tre vinnare över fem miljoner var i utdelning. Birminghams Lejon var en av anledningarna till att vi tappade 13, övriga var (på det stora systemet) kryssen i Brighton och Norwich.

Helgen blir lite speciell för undertecknad. Livefotboll i England gäller och under lördagen befinner jag mig på The Den för att kika på Millwall-Huddersfield och samtidigt jobba in 13 gröna bockar. En kupong där vi framförallt har ett par tunga favoriter vi i någon mån måste fälla om det ska bli någon utdelning alls att snacka om. Ett par idéer till skrällar samt en och annan välpolerad spik har jag lokaliserat.

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. Burnley - Everton 2

Utan ett federalt avdrag på tio minuspoäng hade Everton varit ett sällskap för övre halvan när vi nu är 16 omgångar in i Premier League-spelet. Gästernas underliggande nuffror ser bra ut och därtill är frånvaroläget tämligen tillfredsställande. Burnley blandar och ger. Nykomlingen nöp en stark poäng borta mot Brighton häromsistens och visst har Kompany och company titt som tätt visat att kvalitéer finns inom laget. På Turf Moor finns ändå inga tvivel. Gästerna är för stunden en nivå upp och ramlar tvåan in på rätt sida 50 prollar är spikpistolen framme.


2. Bournemouth - Luton 1

Det börjar bli en aning tjatigt, men Bournemouth har något och är på riktigt! Mot Manchester United i förra omgången kom Körsbärens fjärde seger på fem raka försök och hemma mot Luton är jag inte alls främmande för att lägga samtliga av RoK-Björnens ägg i den rödsvarta skålen. Luton gör bra saker med små medel men har fått kröka rygg inför Manchester City, Arsenal och Brentford på slutet. På resande fot är också The Hatters svaga. Runt 70 procent finns ingen anledning att tvivla på värdarna.


3. Chelsea - Sheffield United 1X2

Chelsea är ett topp sex-lag sett till possession (58 procent) men London-klubben är usla på att ta tillvara på sitt bekväma bollinnehav och därmed omsätta detta i chanser och mål. The Blues befinner sig efter 16 omgångar som tolva i tabellen med tio poäng ner till degradering. Ett underbetyg till allt från styrelse och sportslig ledning. Ett av hemmalagets stora problem är liret på The Bridge. Värdarna snittar 1,1 pinne per match här vilket är, med snälla ord, bedrövligt. Dessutom är det baske mig dags att finna en ny massör/lagläkare då skadelistan fortfarande är brutal. Sheffield United har fått lite ny energi under Chris Wilders styre och vann mot Brentford senast. The Blades kan på ren vilja och energi störa Chelsea i helgen och det gör att X2 tidigt finns med som skrälldrag i min bok.


4. Manchester City - Crystal Palace 1

Guardiolas skrytbygge från Eastlands har gått på tomgång en tid. 2-1-vinsten mot Luton borta i förra ligaomgången var första vinsten i seriespelet sedan fjärde november. Anmärkningsvärt såklart. Nere på Balkan ställde “Filosofen” upp med ett semisvagt sällskap mot Röda Stjärnan i Champions League. I Haalands frånvaro så fick bland annat landsmannen Bobb chansen. Även herrar som Hamilton, Lewis och Sergio Gómez fick speltid. Gubbar som inte kommer springa ut på Etihad nu. Värdarna har saker och ting att bevisa och jag är övertygad om att här blir det full fart framåt från start. Crystal Palace i ett bättre fysiskt skick hade jag i vanliga fall inte haft några problem att på ett eller annat sätt peta in på bongen. Nu saknar London-klubben en drös med spelare vad allt verkar. Bland andra ser förstakeepern Johnstone ut att vara out, precis som Eze, Lerma, Edouard och Ayew. Det håller inte. Spiketta.


5. Newcastle - Fulham 1X2

Jag har svårt att begripa mig på Newcastles totala haveri just nu. The Magpies har torskat fem av sina åtta senaste tävlingsmatcher och borta mot Spurs i helgen så var i ärlighetens namn Isak och gänget aldrig nära att störa The Lilywhites. Skador går såklart att skylla på men med tanke på de gubbar som ändå finns att kasta ut på grönbete för stunden så ska väldigt mycket mer kunna krävas. Fulham å sin sida mår förträffligt. The Cottagers öser in mål för stunden (16 på fyra raka matcher) och gästerna reser norrut med dubbla 5-0-segrar i trunken. Möjligen blir ettan ett prisvärt tecken men med tanke på hur spelet sett ut på slutet är jag inte alls sugen på att gå kort om tecken på St James' Park. Hela!


6. Bristol City - Sunderland X2

Lillebror Bellingham (Jobe) prickade in Sunderlands 1-0-påse mot Leeds i veckan. Ett resultat som stod sig hela vägen in i mål och därmed vann The Black Cats ett mycket viktigt toppmöte. Gästerna huserar på playoff-plats och sett till en uppsjö av underliggande siffror är det också i dessa krokar som besökarna ska befinna sig på. Bristol City å sin sida är inne i en sämre period. 1-2 i brakan mot Blackburn nyligen innebar fjärde raka matchen i The Championship utan seger. En trend som håller i sig över helgen. X2 är tillräckligt.


7. Hull - Cardiff 1X

Ni som var med på Europatipset i veckan fick se möjligheterna till 13 rätt, med chans på riktigt mastig utdelning, sakta men säkert gå upp i rök på flera håll och kanter. Ett av lagen som deltog i att grusa våra chanser var Hull. Tigrarna lyckades på något sätt vända 0-1 till seger med 2-1 borta mot Boro på Riverside. En smått galen vändning med tanke på motståndet. Jag har varit en aning tveksam till värdarna hela säsongen då de matcher jag bevittnat ärligt talat sett sådär ut. Faktum är ändå att Tigrarna fixat poäng vid 15 av 21 tillfällen och befinner sig som ett topp 7-lag. Det går inte att förbise och efter skalpen senast har jag svårt att se Cardiff orka vinna på MKM Stadium. Walesarna föll mot Birmingham hemma i veckan och formen är överlag svag. 1X räcker.


8. Leeds - Coventry 1X

Leeds fick efter tre raka vinster se sig besegrat. Sunderland var det bättre laget hemma i tisdags. I och med Påfåglarnas nederlag samtidigt som Ipswich och Leicester vann sina respektive matcher så är avståndet till topp 2 nu hela tio poäng och goda råd börjar bli dyra. Coventry hemma på Elland Road tror jag heller inte blir någon enkel uppgift. Gästerna befinner sig betydligt längre ner i tabellen men har ett ganska bra lag och visar dessutom helt okej KPI:er. Bland annat är gästerna sexa i xG-tabellen (bortsett fasta situationer) och även xGA-siffrorna är riktigt stabila. Jag tippade Rolle Nilssons gamla gäng som ett topp 8-lag inför säsongen och håller fast vid detta. Finns krysset att köpa till priser runt 20 procent är minst en halvgardering given i min bok.


9. Millwall - Huddersfield 1X

Huvudnumret för egen del denna eftermiddag. Jag kommer bänka mig till ett delikat möte på The Den då två klubbar, precis norr om nedflyttningsstrecket, brakar samman. Ångestmöte således och kollar vi Millwalls form är det givetvis dags att ta läget på allvar. Lejonen är sämst av samtliga sällskap i ligan över de tio senaste matcherna och bara en gång sedan tredje oktober har hemmalaget vunnit en seriematch. En del glädjeämnen fanns ändå i onsdags. Visst blev det torsk med 2-3 mot Leicester borta men defensiven såg okej ut (trots tre insläppta mål) och disciplinen var genomgående bra. Huddersfield är hursomhelst inget bortalag att hålla i handen. En gång på sju raka resor har Terrierna vunnit och jag tror att det är större chans att jag får uppleva segerjubel och sång på The Den än frustration och tårar. 1X är ett lås i min bok.


10. Preston - Watford X2

Ken Sema och hans lagkompisar gjorde en helt okej hemmamatch mot Ipswich i veckan. 1-0-ledningen kom tidigt och spelet såg välpolerat ut. Som så många gånger förr denna säsong så vann till slut Ipswich och Bålgetingarna från utkanten av London torskade för tredje gången hemmavid. Nu reser Watford till Preston för att mäta svärd med Ryan Lowes herrskap. Ett hemmagäng som efter fyra raka matcher fann en väg att vinna mot Hudds borta i tisdags. 3-1 grundlades efter en riktigt bra första halvlek med 2-0 på tavlan. Spontant tror jag däremot inte att värdarna lyckas upprepa bedriften. X2 är min första tanke.


11. Sheffield Wednesday - QPR 1X2

Cifuentes-effekten hos Queens Park Rangers är påtaglig. Gästerna har nypt lika många poäng de senaste fyra matcherna som laget dessförinnan gjort på de inledande 17 fajterna. 0-0 mot Plymouth i onsdags var ändå ett litet steg tillbaka. The Hoops hade svårt att skapa tyngre chanser framåt trots ett brutalt bollinnehav (76 procent) som en direkt produkt av ett tidigt rött på en Plymouth-gubbe. Nu tar sig gästerna till Sheffield för ett väldigt viktigt bottenmöte. Ugglorna från stålstaden står på motsatt sida och även nykomlingen har fått ett litet lyft på slutet. Poäng har ramlat in vid tre av fyra raka tillfällen och på hemmaplan förstår jag också varför Wednesday är oddsmässiga favoriter. 1X eller 1X2 liras.


12. Southampton - Blackburn 1X2

Southampton förlorade fyra raka matcher i september och krisrubriker noterades. Därefter tog sig The Saints i kragen, minst sagt! Värdarna har nu lirat 14 raka matcher utan förlust och rusat mot toppen av The Championship. Adam Armstrong har varit ett offensivt monster för hemmalaget och till januarifönstret ryktas det också om en återkomst för Danny Ings. Framtidstro råder i södra England minst sagt. Blackburn ska försöka slå hål på de rödvitas mäktiga trend. Ett Rovers som fixade 2-1 mot Bristol senast och som har gjort det helt okej på det stora hela. Framförallt ser det ut som Tomassons gäng slappnar av så fort det vankas match utomsocknes för stunden i och med fyra vinster på fem försök bortom Ewood Park. Åtminstone krysset ska agera gardering till favoritettan på St. Mary’s.


13. Swansea - Middlesbrough X2

Carricks rödklädda lärjungar befinner sig återigen i en dyster tid. 1-0-ledningen mot Hull gick i veckan upp i rök och med detta så visar gästerna tre raka förluster och klättringen mot toppen har avstannat. Skadelistan har vuxit till sig något och är en förklaring. Mot Swansea så ska ändå inte besökarna peka på detta som ursäkt. Svanarna har ett i grunden sämre lag i mina ögon, en frånvarolista som också är ganska välfylld och en form pekande nedåt. Att helt lita på Boro känns en aning vingligt men X2 ska räcka långt i Wales.


Kupongens kassaskåp!- Manchester City

Det är dags för City att vrida igång sitt enastående maskineri på allvar igen och ett vingklippt Crystal Palace tror jag blir en munsbit för de himmelsblå. Given etta.

Varningens finger!- Sheffield United

Chelsea är inte att lita på. Visst är Sheffield United ett av seriens svagaste lag men pressen på The Blues axlar här kommer vara brutal. Nykomlingen kan spela avslappnat, ligga på rulle och förhoppningsvis skicka in en balja eller två.

1. Burnley - Everton 1 X 2
2. Bournemouth - Luton 1 X 2
3. Chelsea - Sheffield United 1 X 2
4. Manchester City - Crystal Palace 1 X 2
5. Newcastle - Fulham 1 X 2
6. Bristol City - Sunderland 1 X 2
7. Hull - Cardiff 1 X 2
8. Leeds - Coventry 1 X 2
9. Millwall - Huddersfield 1 X 2
10. Preston - Watford 1 X 2
11. Sheffield Wednesday - QPR 1 X 2
12. Southampton - Blackburn 1 X 2
13. Swansea - Middlesbrough 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip