Elva och tio rätt blev det på förra veckans Stryktips. En bong som i slutändan mynnade ut i en tämligen svag utdelning där vi framförallt gick bort oss i Sheffield då Millwall, till uselt spelvärde, vann med 4-0. Ett tecken vi inte hade med.

Ny vecka och nya möjligheter. Landslagsfotboll kombinerat med League One- och League Two-fotboll från England står på menyn. Flera tunga favoriter finns att försöka fälla samtidigt som vi ska nypa dit ett par spikar av hög klass. Vägen till full pott ligger utstakad, mina första tankar och idéer finns på pränt nedan.

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. Nederländerna - Irland 1X

Efter Nederländernas mycket viktiga 1-0-skalp borta mot Grekland senast så sitter Oranje med matchbollar inför de två sista omgångarna. Värdarna kommer ta sig vidare för det finns inte en sportmössa att man kommer tappa poäng mot både Irland och Gibraltar. En del skador ska vi ändå notera. De Jong, Brobbey, Aké och De Ligt är en kvartett som alla ska vara out här. När samtidigt inte Irland är så tokiga och möjligen också hemmalaget kanske tar en aning lätt på uppgiften är jag inte alls främmande för att halvgardera i Amsterdam. 1X spelas.


2. Israel - Rumänien 1X2

Israel visade styrka i veckan som lyckades komma tillbaka från ett 0-1-underläge mot Schweiz och fixa en pinne (1-1) på lilla vackra Pancho Aréna i Ungern. Samma plats gäller för israelernas möte med Rumänien. Hemmanationen för dagen är i behov av en seger mot grupptvåan denna kväll om EM-drömmen ska hållas vid liv. Rumänerna har överraskat positivt genom hela kvalet och är defensivt solida (fyra insläppta mål) och har på åtta raka försök inte torskat ännu. Stanciu och hans lagkompisar är dessutom mer utvilade och att slippa en stor israelisk ljudkuliss under matchen är såklart också positivt för rumänerna. X2 eller 1X2 kommer att bli valet.


3. Schweiz - Kosovo 1X

Schweiz har slarvat bort en hög med poäng under de senaste samlingarna. Alpnationen traskar ut till mötet med Kosovo efter att bara ha vunnit en av sina fem senaste matcher och därmed är EM-biljetten fortsatt inte säkrad. Mainz-stjärnan Edimilson Fernandes synade rött mot Israel i veckan och missar matchen mot Balkan-nationen. Gästerna måste vinna för att ge sig själva chansen inför sista omgången. En del frånvarande gubbar (bland annat Muriqi och Zhegrova) gör att jag tror att de tillresta hursomhelst kommer få stora bekymmer att på allvar kunna utmana. Schweizarna är nöjda med ett kryss och 1X låser in matchen.


4. Tyskland - Turkiet 1X2

Julian Nagelsmann har fått en okej start på sitt nya uppdrag som förbundskapten för Tyskland. Under ett litet äventyr i Nordamerika tidigare i höstas lyckades Die Mannschaft vinna mot USA (3-1) och strax därefter kryssa mot Mexiko (2-2). Meganationen är kanske på väg mot att finna formen och ett vinnande spel därmed men än så länge finns fortsatt en hög med frågetecken som måste rätas ut. Turkiet gästar Berlin och Olympiastadion är en perfekt plats för den tillresta nationen att lira match på. Huvudstaden huserar väldigt mycket folk från Turkiet så ett fint publikstöd väntas för de tillresta. Jag är inte helt säker på att tyskarna ska känna sig säkra på att vinna detta. Tidigt vill jag gardera denna träningsmatch hela vägen över.


5. Blackpool - Shrewsbury 1

Blackpool har den senaste tiden fallit in i dåliga vanor. The Seasiders har ett lag ämnat för en toppstrid i League One men en seger på fem raka matcher har inneburit ett litet dropp i tabellen och för stunden finner vi värdklubben utanför playoff. I Jordan Rhodes har ändå hemmalaget en matchvinnare av rang och Shrewsbury är inte ett motstånd som på allvar ska kunna utmana. Besökarna har på främmande underlag noterats för 0-1-6 på sina sju senaste tävlingsmatcher och truppen är överlag tunn. Jag gillar ettan och tänker spika såvida inte värdet blir alldeles uselt.


6. Stevenage - Lincoln 1X

Lincoln fick se sin opolerade backklippa Paudie O'Connor syna rött i förra omgången och missar därmed resan till Stevenage. The Red Imps fick ändå med sig en viktig poäng från mötet med Port Vale efter ett sent kvitteringsmål och gästerna huserar, ungefär som väntat, i mitten av tabellen. Hemmalaget å sin sida är nykomlingar i år och har gjort en osannolikt fin höst. Jamie Reid är sylvass framåt och redan tangerat sin målskörd från i fjol (tio). En förlust på eget gräs finns att syna för Stevenage och jag tror inte att Lincoln lyckas med konststycket att vinna på Broadhall Way. 1X är tillräckligt.


7. Accrington Stanley - Wrexham X2

Ryan Reynolds och Rob McElhenneys Disney-projekt Wrexham går riktigt bra för stunden. Det walesiska poplaget har hoppat upp till en vacker andraplats i en svagt haltande tabell. Elva raka tävlingsmatcher utan nederlag är starka papper och stjärnan Paul Mullin har hittat tillbaka till målformen på slutet och vräkt in påsar. 29-åringen var avstängd mot Gillingham senast men tillbaka nu. Accrington har å sin sida tappat lite fart på sistone och i och med två raka förluster samt ett uttåg ur FA-cupen mot Doncaster. Jag blickar tidigt mot X2 på Wham Stadium.


8. Barrow - Crawley 1X2

Barrow har visat sig stabila den senaste tiden. Pete Wilds mannar har inte förlorat en ligamatch sedan tredje oktober och defensivt har värdklubben lirat disciplinerat samtidigt när tillfälle funnits så har Emile Acquah och hans lagkompisar tagit tillvara på chanserna framåt. Crawley å andra sidan har underpresterat något. En vinst på sex raka ligaförsök är direkt svagt och nu behöver besökarna hitta nya vägar framåt då en playoff-plats fortsatt ska vara målet. Lyckligtvis så har Danilo Orsi-Dadomo sett sylvass ut i framkant på slutet och är en matchvinnare Barrow nu måste se upp med. Jag tror ettan kommer bli en aning överstreckad och därmed lockas jag tidigt av X2 på Holker Street.


9. Forest Green - Grimsby 1X2

Nästjumbon mot fyran från slutet är vad som gäller i vegetarian-fästet i Nailsworth. Forest Green har inte fått saker och ting att stämma och sex poäng på nio försök hemmavid är sämst av alla lag i League Two. Grimsby å sin sida är fortsatt utan seger på resande tass men har fått offensiven på slutet av lossna något då först Morecambe besegrades i seriespelet (3-2) för att därefter skicka på Slough en rejäl snyting i FA-cupen (7-2) strax därefter. 1X kan möjligen vara en tidig idé men helst spelar jag ut alla tecken här.


10. Gillingham - Salford 1

Gillingham öppnade säsongen med att vinna sex av sina åtta första seriematcher. En strålande start således men därefter har det gått tyngre. En offensivt viktig kugge som Macauley Bonne springer runt med blött krut i bössan och defensivt finns också mer att önska. Salford känns ändå som en lämplig motståndare i jakten på segrar. Bortalaget har vunnit två av sina åtta senaste resor och Ethan Ingram är dessutom avstängd här vilket är ett stort defensivt avbräck. Ettan lockar mest och upp till 50 procent är jag spiksugen.


11. Harrogate - Swindon 12

Swindon rasar nedåt! Efter en magnifik start på säsongen är det mindre panik i bortalägret efter inte mindre än sex förluster på lagets åtta senaste ligamatcher och däremellan har också Reading samt Aldershot skickat ut klubben ur EFL Trophy respektive FA-cupen. Det som framförallt inte funkar hos besökarna är defensiven. Målen rasar in bakåt vilket inte minst 25 baljor i brakan på åtta tävlingsmatcher i följd den senaste tiden är ett bevis på. Borta mot Harrogate är Michael Flynns mannar favoriter vilket går att ifrågasätta. Hemmalaget är visserligen bakom Swindon i tabellen och spelet på eget gräs är dåligt. Framåt finns ändå verktyg för att dyrka upp ett uselt bortaförsvar då både Thomson och Folarin har näsa för målet. Tvåan åker med för värde, därtill ska ettan få sin plats.


12. Mansfield - Newport 1

Mansfield är enda laget i League Two som ännu inte förlorat en seriematch under hösten. Värdklubben har varit urstarka rakt igenom med ett solitt försvarsspel samt en front bestående av klass i Davis Keillor-Dunn, George Maris samt Lucas Akins. Den sistnämnda 34-åringen dras dock med en ansiktsskada för stunden och förväntas inte spela här. Ett avbräck men knappast tillräckligt för att Newport ska kunna störa. Gästerna har på främmande underlag förlorat sex av sina åtta matcher. Fjolårets stora skyttekung i Omar Bogle är därtill iskall och har bara funnit nätet i en av sina tio senaste tävlingsmatcher. Given etta.


13. Sutton - Tranmere 1X2

Tranmere vann det viktiga bottenmötet med Forest Green senast (3-0) och tog sig därmed upp på rätt sida nedflyttningsstrecket. Gästernas höst har i stort varit ett stort misslyckande och 0-0-8 på främmande gräs är en bortatrend som sticker ut extremt i negativ bemärkelse. Sutton bottnar för stunden League Two-tabellen och är därmed inte heller något lag att hylla. Ett par matcher i följd med poäng innebär ändå att Matt Grays gäng har gott häng på bland annat Tranmere ovan strecket och på The VBS Community Stadium är ettan ganska stor favorit. Orkar vi lita på jumbon däremot är frågan. Jag ställer mig tveksam till detta och ser tidigt till att matchen garderas, helst hela vägen över.


Kupongens kassaskåp!- Mansfield

Mansfield har inte torskat en seriematch sedan april och kommer inte göra det under lördagen heller. Ett klart mycket sämre Newport får resa hem utan pinnar. Given etta.

Varningens finger!- Turkiet

Träningslandskampen i Berlin känns på förhand helt öppen. Turkiet har varit riktigt bra i kvalet samtidigt som Tyskland är ojämna. Högersidan gillas således skarpt.

1. Nederländerna - Irland 1 X 2
2. Israel - Rumänien 1 X 2
3. Schweiz - Kosovo 1 X 2
4. Tyskland - Turkiet 1 X 2
5. Blackpool - Shrewsbury 1 X 2
6. Stevenage - Lincoln 1 X 2
7. Accrington Stanley - Wrexham 1 X 2
8. Barrow - Crawley 1 X 2
9. Forest Green - Grimsby 1 X 2
10. Gillingham - Salford 1 X 2
11. Harrogate - Swindon 1 X 2
12. Mansfield - Newport 1 X 2
13. Sutton - Tranmere 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip