Det blev en tuff runda förra lördagen. Som bäst tio rätt på en bong som betalade ut strax över 715.000 kronor för full pott. Lutons segermål med mindre än tio minuter kvar av ordinarie tid samt Boros 2-3-torsk var starkt bidragande till den sämre eftermiddagen. Tufft såklart.

Omtag krävs och analysen denna lördag är gjord. Upplägget för decembers första Stryk innehåller två kvällsmatcher vilket öppnar upp något för ett mer taktiskt spelande. Därutöver har vi drygt en handfull ganska stora oddsmässiga favoriter där målet såklart blir att fälla ett par av dessa för att boosta utdelningen. Som alltid ska minst 25 procent av mina rader betala 500.000 kronor eller mer!

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. Newcastle - Manchester United 1

Newcastle följde upp 4-1-triumfen mot Chelsea i ligan med att kryssa borta mot PSG i Champions League tidigare i veckan. Det innebär att Skatorna kommer få stora bekymmer att traggla sig vidare från “dödens grupp” då parisarna har pole position i kampen om andraplatsen. Nog om CL och istället blickar vi mot Premier League och det som ändå de vitsvarta gör bra. Alexander Isak ser kanon ut och har målat i båda sina matcher sedan återkomsten från skada. Värdarna har bekymmer med just frånvarande gubbar av nyss nämnda anledning men samtidigt är truppen bred och ersättarna skickliga. Manchester United löste 3-0 på Everton borta i seriespelet för att därefter kasta bort en 3-1-ledning mot Galatasaray (3-3) i CL-gruppspelet och precis som för hemmalaget ser topp 2-chansen i “den där Champions” ut att vara körd. Här tycker jag också att de rödklädda är rättmätiga underdogs. Ettan är spikbar.


2. Nottingham - Everton 1X2

Everton såg en aning skärrade ut hemma mot Manchester United i förra rundan och hängde inte alls med i svängarna. Garnachos cykelspark satte tonen tidigt och även om de blåklädda skapade en del chanser var det mesta dömt att misslyckas. Straffen emot drygt 55 minuter in dödade chanserna helt och därefter fanns det inte en sportmössa att The Toffees skulle käka sig tillbaka in i matchen. Nottingham har testat på att förlora med 2-3 vid två raka tillfällen och formen är sisådär i Sherwoodskogen. Positivt är ändå att Elanga fått näta dubbelt upp i dessa torskmöten och svensken kommer såklart få starta även nu. Allt annat vore tjänstefel från Coopers sida. Att peka ut en klar vinnare känns lönlöst. Kladda brett tidigt.


3. Arsenal - Wolverhampton 1X

Lens fans satte på sig sina rödluvor och marscherade genom London inför matchen mot Arsenal i onsdags. Fransmännen var glada och högljudda innan mötet men desto mer dämpade därefter. Artetas kanoner gjorde nämligen fruktsallad av ett gäng virriga lensare på Emirates. 6-0-segern var ett ruskigt styrkebesked från värdarnas sida som med råge spelade sig fram till en kommande knockout-fas i Champions League. Nu står Wolves på motsatt sida i ligan. Ett gäng vargar som fick skumpa bananbåt vid sitt senaste besök på denna arena (0-5) men som under hösten sett ganska intressanta ut. Bortalaget har poäng vid sex av sina åtta senaste matcher i Premier League och förtjänade också en pinne mot Fulham senast då 2-3-målet The Cottagers gjorde föregicks av en väldigt tveksamt tilldömd straff. Rusar ettan mot 70 prollar är det läge att kladda dit krysset illa kvickt trots allt.


4. Brentford - Luton 1X

Vi stannar i London men kastar oss över till ett mindre erkänt derby från huvudstaden. Brentford gästas av Luton dagen till ära och vi synar rejält muntra miner i bortalägret. The Hatters nöp nämligen en gigantisk vinst i och med segern mot Crystal Palace senast. 2-1-viktorian innebar att nykomlingarna distanserade sig något till botten 3-lagen. Jacob Brown hade knappt blivit varm i kläderna efter sitt inhopp innan skotten skickade in segermålet på Kenilworth Road och med påfyllt självförtroende hos besökarna finns absolut poängchans mot Brentford. Arrangörsgänget har ändå lagbygget för att utmana om en topp 10-plats i ligan och hemma finns bara två nederlag på elva raka ligamatcher noterat. 1X är min tidiga väg att gå.


5. Burnley - Sheffield United 1X2

Extremt viktigt bottenmöte på Turf Moor gäller då jumbon Burnley tar emot trean från slutet, Sheffield United. Det går med all rätt att vara besviken på Burnley i år. Inför säsongen talades det om hur Kompanys gäng skulle ta ligan med storm. Så har det inte blivit. En vinst hittills är ett uruselt utfall och inför mötet med The Blades dras fortsatt Lyle Foster med bekymmer vid sidan av planen (psykisk ohälsa). Kompanys “main man” är därför out fortsatt vilket knappast ökar hemmalagets chanser. Sheffield är såklart inte ett sällskap att lita på. Framförallt inte på bortaplan. Att ettan däremot kliver upp över 50 procent är inte rimligt och jag finner ingen anledning att gå kort om streck här så som läget är nu. Kryssa brett.


6. Hull - Watford 1X2

Dags att kasta oss ner till världens bästa andraliga. Första stoppet sker i Kingston upon Hull. Tigrarna från staden har gjort en strålande höst och befinner sig efter 18 omgångar på en finfin sjätteplats. 14 av dessa matcher har mynnat ut i poäng för värdarna som denna eftermiddag ställs mot ett motstånd som ändå har förmågan att öka på Hulls förlustsiffror. Watford går nämligen riktigt bra just nu. Bålgetingarna visar poäng i sju av sina åtta senaste matcher och trots 0-2-underläge mot Norwich i veckan så lyckades besökarna resa sig och vinna med 3-2. Något som både tyder på moral och klass. Ken Sema är riktigt bra i sin kantspringande roll och framåt fick tidigare Kalmar-liraren Rajovic återigen måla. 12 eller 1X2 kommer spelas ut.


7. Ipswich - Coventry 1X

Jag valde att gardera Ipswich på Europatipset i onsdags. Meningslöst skulle det visa sig då Traktorpojkarna var minst en nivå upp jämfört med Millwall. Nykomlingarna kontrollerade mötet från start till mål och 3-1-segern var aldrig hotad. Otroligt starkt av detta hemmalag som fortsätter vinna matcher och därmed fortsatt huserar i den yttersta toppen av The Championship. Coventry står på tur och denna gång ska väl ändå krysset anses berättigat som gardering på Portman Road. Bortalaget har äntligen fått bättre fart under fötterna. Nollan bakåt är intakt över tre raka matcher vilket inneburit sju av nio möjliga poäng. Att Rolle Nilssons gamla gäng fått en extra dags vila borde betyda något också. 1X är en bra väg att vandra.


8. Leeds - Middlesbrough 1X2

Middlesbrough visade klass hemma mot Plymouth i veckan. 4-0-vinsten var en produkt av ett extremt effektivt Middlesbrough i framkant under matchens första 40 minuter och därtill spelade Carricks gäng lysande försvarsspel matchen igenom och gav aldrig nykomlingarna skuggan av en chans. Gästerna är nu bara tre poäng från playoff-platserna. Leeds blir ett tufft test för de tillresta. Värdklubben parkerar som trea i tabellen och formkurvan som Påfåglarna visar upp är just nu pekar uppåt. Piroe målade för andra hemmamatchen i följd och en gubbe som Georginio Rutter hade stor offensiv show då Swansea slogs tillbaka med 3-1 nyligen. Varför ettan denna kväll flyger iväg till stjärnorna förstår jag mig ändå inte riktigt på. Visst ska Leeds agera favoriter på Elland Road men bortom 55 procent är jag tidigt framme med garderingspennan. Bortalaget har absolut kapacitet att hota.


9. Millwall - Sunderland X2

Sunderland gjorde återigen en bra match men föll likväl för andra gången på kort tid. Huddersfield tog tillvara på chanserna och var kliniska framåt. En torsk som också grusade hoppet för oss i och med att vi satt med Sunderland-spiken på Stadium of Light på onsdagens EU. Tittar vi till besökarnas underliggande siffror är det dock inget snack. Mowbrays gäng ska finnas med i en framtida topp 6-kamp och givetvis är Sunderland också rättmätiga favoriter på oddset denna eftermiddag. Millwall har haft otroligt svårt att vinna matcher på The Den under hösten. Lejonen har två segrar på nio försök hemmavid och bara mäktat med att pressa in sju påsar på alla dessa matcher. X2 är en väg vi först och främst kommer vandra.


10. Plymouth - Stoke 1X2

Stoke har sett vingliga ut på slutet. Efter två raka 0-0-matcher så har The Potters torskat med 0-3 mot Blackburn och därefter 2-4 mot QPR. I matchen mot Queens PR synade också Enda Stevens rött och är avstängd denna gång. Även Daniel Johnson fick syna ett kort (gult) och är i och med detta också borta från spel här. Plymouth föll mot Coventry senast (0-1) men gjorde en spelmässigt ganska bra insats på svårspelad bortamark. Nu får nykomlingen slå sig till ro hemmavid och här har på kort tid klubbar som Sunderland, Boro och Sheffield W fått bekänna färg. Möjligen blir tvåan ett värdemässigt fint tecken men har vi verkligen gutsen att ta ett enskilt parti för detta hackande sällskap? Jag tvekar nämligen och mår klart bäst vid en helgardering.


11. Sheffield Wednesday - Blackburn 2

Sheffield slet till sig en väldigt fin poäng hemma mot Leicester i veckan. Newcastle-lånet Hendricks prickade in 1-1 på stopptid och därmed fick jumbon se sin sjunde pinne för säsongen spelas in på kontot. Upprepar Ugglorna bedriften denna lördag är frågan. Jag ställer mig väldigt tveksam till detta. Blackburn är välmående för stunden och spelar en delikat offensiv fotboll. Rovers skickade in fyra mål under andra halvleken mot Birmingham (4-2-seger) i veckan efter att bland annat formtoppade Sammie Szmodics påsat dubbelt upp. Tvåan kan upp till 50 procent spikas.


12. Southampton - Cardiff 1X

Southampton är seriens bästa lag om vi bara blickar tio omgångar tillbaka i tiden. De rödvita från sydkusten förlorar inga matcher och lirar ett defensivt välbalanserat spel där, för stunden, utomjordiska Adam Armstrong leder laget framåt med mål eller målgivande passningar. Cardiff är skapliga i år utan det där lilla extra. Walesarna tuggar på strax söder om playoff-strecket men kommer från en period med bara en vinst över sina fyra senaste matcher. 0-1 i brakan mot WBA senast var en fajt där klubben från Wales såg direkt bleka ut i framkant. Löser gästerna ett kryss på St. Mary’s ska man vara nöjda.


13. Swansea - Huddersfield 1

Huddersfield rånade Sunderland tidigare i veckan och nu ska Terrierna vidare till Swansea för att göra ett nytt försök att roffa åt sig oförtjänta poäng. Kan Darren Moores mannar lyckas med detta är frågan. Jag ställer mig väldigt frågande även om Svanarna också sett en aning vingliga ut på slutet. Värdarna kunde inte, trots ett mål i första minuten borta mot Leeds, få med sig några poäng från Elland Road då 1-3 lyste på tavlan 90-minuter in. Fyra vinster på fem raka försök inbördes (hemma) betyder ändå något och stannar ettan inom rimliga gränser (50-55 prollar) finns bättre ställen att strössla garderingar på än här.


Kupongens kassaskåp!- Newcastle

21:00-matchen och ett bra Newcastle på planen. Det är således stabilt spikläge i nordöstra England. Man United hänger inte riktigt med i svängarna.

Varningens finger!- Middlesbrough

Leeds är bra men får en aning för stort förtroende hemma mot ett Boro på klar uppgång. Gästerna har spelarmaterialet och kvalitén för att hota om poäng.

1. Newcastle - Manchester United 1 X 2
2. Nottingham - Everton 1 X 2
3. Arsenal - Wolverhampton 1 X 2
4. Brentford - Luton 1 X 2
5. Burnley - Sheffield United 1 X 2
6. Hull - Watford 1 X 2
7. Ipswich - Coventry 1 X 2
8. Leeds - Middlesbrough 1 X 2
9. Millwall - Sunderland 1 X 2
10. Plymouth - Stoke 1 X 2
11. Sheffield Wednesday - Blackburn 1 X 2
12. Southampton - Cardiff 1 X 2
13. Swansea - Huddersfield 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip