Ett kryss i Huddersfield samt ett kryss i Northampton var skillnaden mellan tolv rätt och 13 förra helgen. “Lyckligtvis” blev det inga pengar denna gång då favoritfallen var för få men denna lördag är det bara att spänna fast sig för nu tror jag det blir åka av!

14 miljoner i jackpot och en kupong med hög svårighetsgrad. Jag har en liten känsla av det kan bli flera riktigt skeva utfall och därmed är det läge att våga gå lite bananas. Jag har mina tidiga idéer klara.

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. Brentford - Nottingham 1

Brentford hade både 1-0 och 2-1 borta mot Wolves i FA-cupens omspel nyligen men tappade och föll. The Bees form är därmed fortsatt extremt tveksam. Nu får ändå London-klubben en fin chans att skörda tre poäng. Är det någon gång på säsongen som det är läge att face:a Nottingham så är det nog nu. Forest gick också en tung omspelskamp mot Blackpool i veckan (FA-cupen). Gästerna orkade reda ut sin storm och vann till slut med 3-2 i förlängning. De tillresta är däremot tunna för stunden då inte mindre än sex spelare befinner sig i Afrika för spel i AFCON. Defensiva herrar som Aina, Aurier, Boly samt Niakhate är alla out vilket knappast gör bortalaget stabilare bakåt. Jag väljer att gå kort här och spikar ettan.


2. Blackburn - Huddersfield 1X2

En av nyckelmatcherna på kupongen hämtas från Ewood Park. Blackburn gör ingen bra säsong och sackar efter i tabellen. Tomasson och gänget hade garanterat tankarna på en topp 6-strid snarare än en botten 3-kamp inför säsongen. Även om det nu inte kommer bli så att värdarna blir indragna i striden om att undvika nedflyttning är formkurvan talande. Rovers har en period av tio matcher i trunken där bara Rotherham bärgat färre pinnar. Huddersfield hittas strax söder om Blackburn i tabellen men har visat lite vassare tendens under vintern och har på resande tass tagit poäng i majoriteten av sina matcher. Favoritettan väljer jag tidigt att gardera. Hela vägen över.


3. Bristol City - Watford 1X

Efter tre mållösa seriematcher var det säkerligen enormt skönt för Bristol City att finna en vinnande väg mot West Ham i FA-cupen häromsistens. Skicklige Tommy Conway nätade inför en lyrisk publik och 1-0-resultatet stod sig hela vägen in i mål. Watford är motståndet som gäller för dagen och Bålgetingarna har bättre form samt en något mer framskjuten placering i tabellen. Med detta sagt så tror jag inte att de gulklädda gästerna kommer att kliva ifrån på något sätt här utan mina favoritägg lägger jag i hemmakorgen. 1X ska vara en fin väg att vandra.


4. Middlesbrough - Rotherham 1X2

Middlesbrough är kupongens överlägset största favorit och matchen på Riverside är givetvis också nyckelfajten när det kommer till sex- alternativt sjusiffrig utdelning. Boro är inget lag att fullt ut lita på. Tittar vi bakåt på matcherna som värdklubben lirat i The Championship sedan december så finner vi raden 4-0-5. Däribland en torsk mot just Rotherham under mellandagarna. Gästerna befinner sig sist i tabellen men Viktor Johansson och gänget har skördat poäng i tre av sina fyra senaste matcher och har givetvis ingenting emot att lira lågt försvarsspel och försöka kontra in en balja eller två. Tvåan ska vi på något vis försöka få med här. Antingen via en gubbe eller via en helgardering.


5. Norwich - West Bromwich 12

Norwich la i en högre växel borta mot Bristol Rovers i FA-cupomspelet tidigare i veckan och 0-1 blev till 3-1 innan visslan ljöd. Starkt av Kanariefåglarna som fått lite bättre fart på slutet. Till skillnad från hemmalaget så behövde inte WBA lira något omspel i nyss nämnda cup. Det innebär mindre slitage på truppen och ett mer utvilat West Brom. Bortalaget har också varit klart intressanta att skåda på slutet då anfallsspelet fått rejäl fart. Tvåan är min första tanke. Därefter finns ettan med som ett tidigt komplement.


6. Plymouth - Cardiff 1X

Plymouth har fortsatt inte lyckats vinna en enda match på resande fot, men hemma på Home Park är det annat ljud i skällan. Nykomlingarna visar upp ett strålande facit inför hemmapubliken och är faktiskt obesegrade här sedan tidig oktober. Arrangörsklubbens duo i fronten med Whittaker-Hardie har också varit sensationellt bra på sistone, ett par som Cardiff måste se upp med. Walesarna å sin sida har varit allt annat än på tårna den senaste tiden. 0-4-förlusten i FA-cupen mot Sheffield W följdes upp med en solklar 0-3-torsk mot Leeds i ligan. 1X torde räcka.


7. QPR - Millwall 1X2

Mäktigt derby från London härnäst. Cifuentes glansdagar är sedan länge över och QPR är tillbaka i ett tillstånd där inte mycket flyger vare sig framåt eller bakåt. Mot Watford på Loftus Road senast skapade ändå Queens Park Rangers tillräckligt för att lösa åtminstone en pinne men effektiviteten var inte där samtidigt som Watford tog tillvara på sina chanser. Millwall är ändå inget fotbollslag att lita på och Lejonen har vid bara ett tillfälle sedan februari 1989 vunnit borta mot QPR. Med troligen korrekta streck i den engelska huvudstaden ser jag ingen anledning att gå kort om tecken utan helgarderar.


8. Sheffield Wednesday - Coventry 2

Sheffield Wednesday har visat över en längre tid att nykomlingarna inte alls är något gäng för den absoluta botten av The Championship. Ugglorna från stålstaden har vunnit majoriteten av sina ligamatcher från december och framåt även om det blev ett abrupt uppvaknande i Southampton senast. Sheffield var chanslösa mot The Saints och fick resa hem med en 0-4:a i brakan. Danny Röhls mannar ska under en månads tid stöta på Coventry tre gånger om! Under mellandagarna lirade herrskapen ligamatch där de himmelsblå vann med 2-0. Nu är det åter The Championship-match som gäller mellan klubbarna innan lagen nästa fredag går i klinch i den fjärde omgången av FA-cupen. Tungt för Wednesday då gästerna, i mina ögon, är seriens just nu mest sevärda lag. Godden och company skickade på Leicester en snyting senast (3-1) och inte mindre än åtta raka fajter har mynnat ut i poäng för besökarna. Mycket trolig tvåa.


9. Stoke - Birmingham 1X

Tony Mowbray fick skörda sin första seger med Birmingham i och med 2-1-triumfen mot Hull i FA-cupen tidigare i veckan. Blånäsorna fick därmed jubla för första gången sedan den 13:e december men läget i botten av The Championship är fortsatt utsatt. Stoke spelar betydligt bättre fotboll nu än tidigare under hösten. The Potters spelar med god kontroll just nu och underliggande siffror är också tämligen tillfredsställande för stunden. Med hemmapubliken i ryggen tror jag också på minst en pinne för ett i grunden bättre värdlag. 1X.


10. Bristol Rovers - Blackpool 1X2

Vi studsar ner i League One och stänger butiken med fyra bataljer från den engelska tredjedivisionen. Två gäng som i veckan spelade omspelsmatcher i FA-cupen stångas på Memorial Stadium. Rovers tog stryk av Norwich hemma trots 1-0-ledning. För Blackpool blev det en hedersam torsk mot Nottingham efter att The Seasiders kommit ikapp från 0-2 till 2-2 för att därefter ta stryk i förlängningen. Gästerna är i seriespelet bäst av alla på eget gräs medan spelet bortom Bloomfield Road är mediokert. 1X eller 1X2 tänker jag spela ut.


11. Leyton Orient - Bolton 2

Bolton går som tåget i seriespelet och kommer kunna se fram emot en härlig vår med en plats i The Championship som det slutliga målet. Fyra raka vinster har Johan Elmanders gamla gäng spelat in och med en väldigt stabil defensiv samt firma Charles-Adeboyejo framåt skapas alltid möjligheter för att vinna alla matcher i denna liga. Sistnämnda nigerian har också ett förflutet i Leyton Orient så vi kan garanterat räkna med en taggad 26-åring på Brisbane Road. Värdarna är också i helt okej skick men spelet framför sin trogna hemmapublik har varit tveksamt hela säsongen i och med bara fyra vinster på tolv försök. En trend jag tror lever kvar efter helgens tvekamp. Tvåa.


12. Lincoln - Derby X2

Lincoln har rasat rejält under vintern och faktiskt inte vunnit en fotbollsmatch från december och framåt. 1-1 borta mot Wycombe var spelmässigt ett litet steg i rätt riktning där framförallt kvitteringen djupt in på stopptid borde bestycka hemmaspelarna med lite självförtroende inför det som nu komma skall. Derby blir nämligen en ruskigt tuff uppgift. The Rams har en färsk 3-2-seger i trunken efter att Burton kunnat spelas bort hemmavid. Gästerna har ett lag för att utmana om topp 2-platserna i League One och är dessutom bäst av alla på resande fot. X2 ska räcka långt.


13. Stevenage - Barnsley 1X

Sjuan mot femman går i klinch på Lamex Stadium. Två av seriens vassaste strikers kommer mäta svärd denna eftermiddag då Devante Cole (Barnsley) toppar skytteligan med sina 16 strutar samtidigt som hemmaspelaren Jamie Reid inte vill vara mycket sämre (15 påsar). Bara en klubb (Wycombe) har bussat härifrån med alla tre poängen och jag har en känsla för att det även över helgen kommer fortsätta vara så. Värdarna har också haft ett par dagar längre spelledigt vilket knappast är till någon nackdel när vi är överlag inne i ett hårt matchande på de brittiska öarna. 1X duger.


Kupongens kassaskåp!- Brentford

Nottingham saknar massor av skickliga fotbollsspelare just nu och Brentford får därmed ett perfekt läge att bryta sin trötta trend.

Varningens finger!- Rotherham

Kupongens stora nyckelmatch. “Alla” kommer att spika av Middlesbrough på Riverside och då vi gärna vill göra ett försök att skörda miljoner är detta en kamp vi ska gardera. Tvåan åker med!

1. Brentford - Nottingham 1 X 2
2. Blackburn - Huddersfield 1 X 2
3. Bristol City - Watford 1 X 2
4. Middlesbrough - Rotherham 1 X 2
5. Norwich - West Bromwich 1 X 2
6. Plymouth - Cardiff 1 X 2
7. QPR - Millwall 1 X 2
8. Sheffield Wednesday - Coventry 1 X 2
9. Stoke - Birmingham 1 X 2
10. Bristol Rovers - Blackpool 1 X 2
11. Leyton Orient - Bolton 1 X 2
12. Lincoln - Derby 1 X 2
13. Stevenage - Barnsley 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip