Vi var ett stolpskott från 13 rätt på lilla Stryket i lördags då Ipswich bland annat träffade ramen i duellen med Boro hemma. 1-1 grusade hoppet om en fin skalp och istället fick vi nöja oss med en tröttsam tröstpeng på 19.000.

Nya möjligheter denna lördag. Vi drar igång med FA-cupsemifinalen från Wembley där City och Chelsea ska mäta svärd. Premier League och The Championship bjuder därefter på elva tuffa strider innan vi går i mål på Stadion i Malmö. Jag har ett par idéer hur vi ska ta oss an kupongen där merparten av alla tunga favoriter i någon mån ska garderas.

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. Manchester City - Chelsea 1X2

Semifinal på Wembley. FA-cupen är strax framme vid ändstationen och bara tre matcher återstår. City är som bekant ute ur Champions League trots spelmässig tokdominans mot Real Madrid. Guardiolas armé behöver ställa om siktet och sätta nya mål nu. FA-cupen och ligan är två tävlingar som ett väldigt bra City ska kunna ro hem. Samtidigt är jag tidigt inne för att slå både ett och två slag för Chelsea. Palmer är i fullkomligt galen form och har ett gäng kamrater med sig för offensiv leverans. Kruxet med The Blues är backspelet som genomgående har väldigt mycket mer att önska. I tidigt skede är jag ändå helt inne på att gardera i London, helst hela vägen över.


2. Wolverhampton - Arsenal 2

Det är ingen bra vecka som Arsenal har att blicka tillbaka på. The Gunners fick smaka torsk i ligan mot Aston Villa förra helgen och under onsdagen blev Bayern München för svåra i Champions League med respass ur tävlingen som följd. En formdipp i helt fel läge därmed. Wolves borta i ligaspelet ska ändå vara en uppgift ett bättre Arsenal grejar. Visst har vargarna fått tillbaka ett gäng tydliga ledare i spel på slutet (läs Hwang och Cunha) men besökarnas sug efter revansch bör vara hög. Tvåan först.


3. Luton - Brentford 1X2

Luton har spelat heroisk fotboll på slutet och 2-1-skalpen hemma mot Bournemouth för två omgångar sedan var en mäktig triumf för den lilla nykomlingen. Att The Hatters strax därefter fick på läppen av Manchester City på Etihad häromsistens säger egentligen ingenting. Det är knappast dessa fajter som värdarna ska vinna. Nu kommer vi ändå till ett läge där tre pinnar ska anses möjligt. Ett tungt skadeskjutet Luton har kanske någon av sina forna nyckelspelare tillbaka. Bland annat snackas det om Lokonga på mitten igen. Gästerna har funnit sig tillrätta och visar fyra raka matcher utan nederlag och spelar en ganska bra boll för stunden. Bortaspelet är ändå överlag svagt och min första tanke är därför att inte lämna något åt slumpen. 1X2.


4. Sheffield United - Burnley X2

Efter 33 omgångar så ligger nykomlingarna uppradade i botten. Tripp-trapp-trull således där nyss nämnda Luton sitter med den klart bästa handen inför slutspurten. Hoppet lever för Burnley som spelat upp sig på slutet och bitvis lirar bra boll. På bortaplan den senaste tiden har The Clarets roffat åt sig poäng vid dubbla tillfällen i London i och med 2-2 mot både West Ham och Chelsea. Starkt och vid 0-1-förlusten mot Everton på Goodison Park för två veckor sedan var spelmässigt Burnley på samma nivå som The Toffees. Sheffield är bedrövliga hemma och jag har svårt att The Blades lösa mer än en pinne här. X2.5. Cardiff - Southampton 2

När topp 3-lagen i The Championship sviker så har Southampton sett sin chans. De rödvita har skördat tio av tolv möjliga poäng på slutet och närmar sig Ipswich, Leicester och Leeds med stora steg. Sotons 3-0-prestation mot Preston häromsistens var en smått otrolig uppvisning där The Lilywhites knappt fick röra bollen. Cardiff befinner sig stadigt i mitten av tabellen där varken upp- eller nedflyttning är möjlig. Med både motivation och klass viktat åt höger känns detta enkelriktat värre. Tvåa.


6. Huddersfield - Swansea 1X

Huddersfield slarvade bort en 1-0-ledning djupt in på stopptid senast. Bristol Citys straffpåse till 1-1 på Ashton Gate innebär att Hudds nu är tredje sist i den engelska andraligan och risken för att trilla ur är överhängande. André Breitenreiter och hans mannar ställs denna gång mot ett Swansea utan mer än äran att spela för. De walesiska svanarna är i mitten för att stanna säsongen ut och spelet bortom sin egen gräsplätt har varit en aning begränsat på slutet. Jag tror inte att Swansea har orken eller ens viljan att knocka ett tungt motiverat hemmalag nu. 1X är tillräckligt.


7. Norwich - Bristol City 1X

Norwich känns som en dark horse i racet om den tredje och sista Premier League-platsen. Kanariefåglarna har offensivt en mäktig setup med bland annat Barnes, Sargent, Rowe och Gabriel Sara och när dessa grabbar är friska är det få, om ens några lag i ligan, som kan matcha den offensiva tyngden. Bristol City kommer inte kunna blanda sig i topp 6-striden men Citys spel på slutet har ändå varit bra där framförallt defensiven briljerat. När ettan, planenligt, rusar iväg procentuellt är det hur vi än vrider och vänder på det läge att skicka in ett kryss som stödhjul.


8. QPR - Preston 1X2

Queens Park Rangers har efter en fin period ramlat in i gamla synder. Cifuentes mannar följde upp 0-2-debaclet hemma mot Sheffield W med att kasta iväg en 1-0-ledning mot Plymouth (1-1) för att därefter gå på pumpen rejält i Kingston upon Hull senast (0-3). Nedflyttningshotet svävar således fortsatt över London-laget som i mina ögon får alldeles för stort oddsmässigt försprång på Preston nu. Gästerna var visserligen totalt utspelade mot Southampton senast men att jämföra The Saints med The Hoops går inte. Möjligen reviderar jag mitt beslut närmare spelstopp om spelvärdet på ettan blir alldeles för bra men just nu är det heltäckt bricka som gäller.


9. Rotherham - Birmingham 1X2

Birmingham hittas dansande precis ovanför nedflyttningsstrecket och även om Blånäsorna imponerade stort i derbyt mot Coventry senast (3-0) fattar jag faktiskt ingenting när det kommer till spelbolagens värdering av tvåan i Rotherham. Jag köper att motivationen hos värdklubben borde vara begränsad då laget redan är klara för degradering men samtidigt så har The Millers visat att man kan mäta sig med Birmingham redan tidigare i år (0-0) och även om skadelistan är ganska lång så ser även gästerna ut att sakna ett gäng lirare. Tvåan först på NY Stadium men här ser jag ändå ett behov av att i någon mån jobba in garderingar.


10. Stoke - Plymouth 1X2

Stokes säsong i stort är mörk. Truppen har inte varit tillräckligt bra för att orka hota uppåt och framåt har anfallsspelet varit begränsat. Bara tre klubbar har pressat in färre mål jämfört med The Potters och med tre omgångar kvar att spela befinner sig Steven Schumachers mannar farligt nära de hemska botten 3-platserna. Plymouth var nyligen ett gäng indraget i denna bottenstrid men sju poäng av nio möjliga den senaste tiden har skickat upp nykomlingen från den värsta sörjan till något mer säker mark. En seger till för besökarna kommer att räcka i jakten på nytt kontrakt och känslan är att den absolut kan ramla in på bet365 Stadium. X2 är högprio.


11. Sunderland - Millwall 1X

Millwalls två hemmasegrar i svit mot Leicester och Cardiff innebär att Lejonen från huvudstaden kan slappna av. Med nio poäng kvar att spela om och sex poäng ner till Hudds under strecket, samtidigt som lagen däremellan lirar mot varandra, är risken att trilla av The Championship-pinnen obefintlig. En krampaktig säsong är snart till ända. Sunderland borta blir ett test för de blåvita. Netflix-stjärnorna har stabiliserat sitt spel markant på slutet och när skadelistan begränsats i snabb takt är The Black Cats tillräckligt bra för att utmana alla lag i serien. 1X räcker långt.


12. Watford - Hull 2

Watford har precis som väntat inte fått någon större effekt på sitt senaste tränarbyte. Tom Cleverley ska styra den gulsvarta hemmaskutan i mål den här säsongen och en mittenplats i tabellen kommer Bålgetingarna landa in på. Två vinster på 18 raka tävlingsmatcher är givetvis ett ursvagt facit och nu ställs värdarna mot ett taggat Hull. Gästerna har efter flera fina prestationer på slutet fortsatt chansen att nypa en topp 6-plats och det som framförallt sticker ut med Tigrarna under våren är spelet utomsocknes. 5-1-1 på sju raka fajter bortom MKM Stadium är starka papper. Tvåan tänker jag utgå från.


13. Malmö - Västerås 1X

Vi knyter igen säcken på Stadion i Malmö. MFF ser otroligt bra ut just nu och kör över mer eller mindre allt som kommer i dess väg. Di blåe traskar givetvis ut som gigantiska favoriter, nykomlingen Västerås känns som ett lätt byte för den himmelsblå maskinen. Möjligen blir detta något som skjuter Kiese Thelin och hans lagkompisar i foten. VSK kommer givetvis underskattas och när samtidigt varenda gubbe på kiosken lär spika ettan blir värdet på krysset brutalt. Kan gästerna hålla favoriten stången över tid så smyger säkert lite frustration in. 1X.


Kupongens kassaskåp! - Southampton

Southampton har fått upp vittring i den absoluta toppen och kommer trampa gasen i botten här. Tvåan är väldigt trolig.

Varningens finger! - Chelsea

Hur reagerar Man City på uttåget ur Champions League är en berättigad fråga som bör ställas samtidigt som Chelsea har fått upp ångan rejält på sistone. Jag tror på en jämn och målrik fajt på Wembley där The Blues inte ska räknas bort.

1. Manchester City - Chelsea 1 X 2
2. Wolverhampton - Arsenal 1 X 2
3. Luton - Brentford 1 X 2
4. Sheffield United - Burnley 1 X 2
5. Cardiff - Southampton 1 X 2
6. Huddersfield - Swansea 1 X 2
7. Norwich - Bristol City 1 X 2
8. QPR - Preston 1 X 2
9. Rotherham - Birmingham 1 X 2
10. Stoke - Plymouth 1 X 2
11. Sunderland - Millwall 1 X 2
12. Watford - Hull 1 X 2
13. Malmö - Västerås 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip