Efter en tid av landslagsfotboll och småtrötta Topptips-kuponger så är det äntligen dags att sätta tänderna i en riktigt Stryktips-bong med fokus på den brittiska fotbollen. Jag har noggrant börjat scanna av de 13 matcherna och en första analys finns att ta del av nedan.

 
I Spela Tillsammans-lagen har den senaste tiden den stora succén uteblivit. Kalla mål, möjligen en och annan slarvig analys från undertecknad samt värdemässigt skeva kuponger har satt käppar i hjulen för någon större framgång. Med detta sagt och för att vara transparent vill jag här visa hur utfallen den senaste tiden varit i samtliga lag från 19/8 och framåt:
V.33: Stora 13 rätt, Lilla 10 rätt
V.34: Stora 11 rätt, Lilla 10 rätt
V.35: Stora 9 rätt, Lilla 8 rätt
V.36: Stora 11 rätt, Lilla 9 rätt
V.37: Stora 12 rätt, Lilla 13 rätt
V.38: Stora 11 rätt, Lilla 11 rätt
V.39: Stora 11 rätt, Lilla 10 rätt
V.40: Stora 13 rätt, Lilla 11 rätt, Extra 12 rätt
V.41: Stora 11 rätt, Lilla 9 rätt
Stora systemet snittar därmed 11,3 rätt under denna nioveckorsperiod samtidigt som det lilla systemet landar på 10,1.
13 rätt ramlar in var tredje vecka i snitt vilket ändå får anses som godkänt.

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.
/RoK-Björnen
Spelstopp: 15:59

1. Chelsea - Arsenal X2

Vi vilar inte på hanen utan trycker av en riktig rökare redan från start. Derbydags i London då Chelsea och Arsenal går i klinch på The Bridge. Värdklubben klev in i landslagsuppehållet på ett fint sätt i och med två raka vinster och ett spel som för en gångs skull såg välbalanserat ut. Skadelistan är numera som alltid enorm när det kommer till The Blues och Pochettino får återigen mixtra med de friska spelare som finns tillgängliga. Arsenal å sin sida har frågetecken kring trion Saka, Saliba och Trossard. Jag köper ändå favoritskapet som The Gunners bär med sig och stannar vid X2 som en första tanke i den engelska huvudstaden.


2. Sheffield United - Manchester United X2

21:00 är tanken att vi ska sitta och mysa med 13 rätt och hedge-läge till vänster då Sheffield United och Manchester United brakar samman på Bramall Lane. Paul Heckingbottom har av någon anledning lyckats grabbat sig kvar som tränare för The Blades och tillsammans med ligans sämsta manskap ska coach Paul försöka störa ett främmande Manchester-lag i lite gungning. Ten Hag har ryktats tappat delar av omklädningsrummet och spelmässigt är det knappast så det lyser om de rödklädda bortalaget. Skalpen mot Brentford senast kom på “Fergie-time” via McTominays dubbla strutar i en i övrigt ganska kall match från Manchester Uniteds sida. Tvåan är en aning hotad och jag tittar därför tidigt mot krysset som komplement.


3. Manchester City - Brighton 1

Tre förluster på fyra försök i alla tävlingar. Undertecknad hade betalat dyrt för att förvandlats till en fluga och funnits tillgänglig i Manchester Citys omklädningsrum mot både Wolves och Arsenal strax innan lovet. Guardiola och hans The Cityzens har tappat kraft på mitten i och med De Bruynes frånvaro och när Haaland stundtals sett mänsklig ut framåt så spelar det ingen roll hur mycket possession City har. Nu ställs de himmelsblå mot ett Brighton med liknande spelstil fast i en light-version. Gästerna från sydkusten uppträder också en aning ojämnt för stunden och i tidigt skede har jag en tanke om att spika på Eastlands men skenar City alldeles på tok så tillkommer garanterat garderingar.


4. Newcastle - Crystal Palace 1

Newcastle spelade bitvis lysande boll innan avbrottet och framåt har Alexander Isak varit smått lysande. Svensken fanns som bekant inte med på senaste landslagssamlingen och 24-åringen är osäker till spel mot Crystal Palace. Så är även Botman, Joelinton, Barnes och Willock. London-klubben har det för stunden ännu värre. Mer än en handfull tunga pjäser dras med bekymmer och coach Hodgson har ett svårt pussel att lägga inför avfärd mot St James' Park. Även vid viss överstreckning är känslan för Newcastle för stark. Jag går för spiken i västerled. 

5. Nottingham - Luton 1X2

Luton kämpar och sliter beundransvärt med små medel. The Hatters har visat sig ganska svårforcerade och 15 mål i baken på åtta matcher är klart godkänt. Det är framåt som det måste bli bättre då bara sex baljor pressats in och xG:n befinner sig runt bleka 9-9,5. Nottingham är inte mycket bättre. Forest har fyra raka matcher utan seger med sig ut till detta möte och jag kan faktiskt inte förstå spelbolagens resonemang då ettan befinner sig runt 1,60-1,70 i odds. Sherifferna ser ut att få klara sig utan bland annat Aina, Aurier, Awoniyi, Danilo och Tavares. Ett gäng gubbar av klass som knappast ett i övrigt blekt Nottingham har råd att stå utan. Jag tittar tidigt mot alla tecken på City Ground och rullar från start ut heltäckningsmattan.


6. Bournemouth - Wolverhampton 1X2

Jag fortsätter att förundras över Bournemouths oförmåga att göra mål och vinna matcher. Körsbären från sydkusten har i mina ögon ett intressant lag men tillsammans med Sheffield United så är de rödsvarta de enda lag som ännu inte fått segerjubla i Premier League. Wolves är ojämna till tusen och saknar dessutom Lemina, avstängd, samtidigt som Bellegarde är åter från en tre matcher lång frånvaro av samma anledning. Svårtippat nere i söder där jag inte vill ta någon större ställning utan kladdar på med hela spannet av tecken redan från start.


7. Brentford - Burnley 1X2

Brentford gjorde en bra match mot Manchester United precis innan uppehållet men London-klubben blev till slut alldeles för passiva och tappade allt i slutskedet. 1-0-ledningen blev till en smärtsam 1-2-förlust på Old Trafford och The Bees står därmed fortsatt kvar på en ynka seger denna säsong. Burnley var helt utan chans hemma mot Chelsea innan avbrottet och uppehållet kom minst sagt lägligt för Company och kompany. Gästerna måste börja spela en aning enklare då spelet som The Clarets visade upp i The Championship inte riktigt håller på denna höga nivå. Truppmässigt mår ändå besökarna tämligen bra samtidigt som värdklubben har en hel del klassgubbar vid sidan av olika anledningar. Jag väljer att kryssa brett från start och helar i huvudstaden.


8. Norwich - Leeds 12

Leeds tar sig till Carrow Road med tre vinster inspelat på fyra raka försök. Därmed har gästerna börjat röra sig mot toppen av The Championship och visat att påfåglarna har lagbygget för att utmana klubbar som Leicester, Ipswich med flera längre upp. Nyförvärvet Piroe har varit en lyckoträff för besökarna och Daniel James kommer dessutom hem från en framgångsrik landslagssamling med sitt Wales. Norwich å sin sida är extremt svårplacerade. Kanariefåglarna har en poängmässigt tung trend bakom sig men spelar ändå riktigt bra bitvis utan den där lilla extra skärpan i framkant samtidigt som defensiven den senaste månaden har varit ifrågasatt. Tvåan är mitt första tecken som ritas ner, därefter ettan.


9. Blackburn - Cardiff 1X

Cardiff har inför bortamatchen mot Blackburn ett gäng problem. Kion Etete, Aaron Ramsey samt Yakou Méité ser alla ut att missa matchen mot Blackburn. Blytunga tapp om nu så är fallet. Rovers tog höstlov med att först skicka på QPR en rejäl smocka i London. Queens Park Rangers var utan chans då bland annat duon Sigurdsson-Dolan hade skoj på Loftus Road och låg bakom massor av chanser samt mål. När dessa sällskap för drygt tre veckor sedan stångades i Ligacupen så vann också värdarna komfortabelt med 5-2. 1X ska räcka.


10. Bristol City - Coventry 1X2

Coventry är extremt svårslagna. Gästerna kan visa upp poäng i nio av sina tio senaste matcher. Kruxet är att majoriteten av dessa strider mynnat ut i kryss och därmed befinner sig inte de himmelsblåa i toppen och bökar, ännu ska tilläggas. Bristol City har bara vid ett tillfälle i år fått segra hemma på Ashton Gate i ligan. Plymouth kunde besegras med klara 4-1 för en tid sedan men City är ojämna och lider hårt av bland annat Weimann och Cornicks oförmåga att skicka in bollar i nät. X2 är min tidiga tanke i Bristol men troligen så slutar detta med att jag fyller upp hela vägen framåt spelstopp.


11. Hull - Southampton 12

En hyperintressant strid tar vid i Kingston upon Hull. Stadens tigrar ställs mot nedflyttade Southampton på MKM Stadium. Gästerna har inte haft någon enkel tid i den engelska tvåan. Russell Martins possession-boll börjar ändå ge resultat och spelarna ser mer och mer ut att chippa in under 37-åringens idéer. Sju av nio poäng jobbade The Saints in före uppehållet och är även denna dag små, men rättmätiga, favoriter. Hull är ett roligt lag att kika på. Värdklubben kan skryta med poäng vid nio av elva tillfällen. I en böljande batalj stirrar jag först mot tvåan för att därefter tämligen snabbt skicka in ettan som stöd. Gubben är inte dum alls!


12. Middlesbrough - Birmingham 1X2

Efter en usel start på säsongen med drösvis av förluster så har Middlesbrough tagit sig samman. Boro har fem raka vinster i alla tävlingar inför matchen mot Birmingham och 4-0-triumfen borta mot Sunderland häromsistens var ett styrkebesked från de rödkläddas sida. Birmingham är däremot ingen slagpåse som åker till Riverside för att ge sig utan strid. Blånäsorna har inför matchen kickat coach Eustace trots en riktigt bra start på säsongen och istället ska nu Wayne Rooney lotsa laget framåt. Någon intern schism måste föreligga detta byte, annars förstår jag faktiskt ingenting även om jag givetvis tror att den tidigare United-spelaren ska kunna göra det riktigt bra som ny styrman för laget. Alla tecken känns för mig helt givet att kladda ner.


13. Swansea - Leicester 2

Vi stänger igen butiken från Wales. Leicester är ute på ett mäktigt segertåg. Rävarna har varit överlägsna under de första elva omgångarna i The Championship vilket tio vinster är ett kvitto på. Nu väntar Swansea borta för Enzo Marescas mannar. Svanarna är formstarka och traskar också ut med en radda vinster i trunken. Yates och Lowe är två tunga nyförvärv som visat vägen för arrangörsklubben på sistone och även om jag ser tvåan som en möjlig spik så är det enbart vid korrekt streckning. Landar tvåan in över 55 procent är jag tidigt där med garderingar.


Kupongens kassaskåp!- Newcastle

Crystal Palace dras med en hög tunga skador och kommer få väldigt stora bekymmer med att lösa ett välmående Newcastle på bortaplan. Ettan är i mina ögon klar.

Varningens finger!- Luton

Nottingham har inte rosat marknaden märkbart i år och överskattas rejält hemma mot Luton. Jag ger nykomlingen ganska gott hopp om att skrälla i Sherwoodskogen.

1. Chelsea - Arsenal 1 X 2
2. Sheffield United - Manchester United 1 X 2
3. Manchester City - Brighton 1 X 2
4. Newcastle - Crystal Palace 1 X 2
5. Nottingham - Luton 1 X 2
6. Bournemouth - Wolverhampton 1 X 2
7. Brentford - Burnley 1 X 2
8. Norwich - Leeds 1 X 2
9. Blackburn - Cardiff 1 X 2
10. Bristol City - Coventry 1 X 2
11. Hull - Southampton 1 X 2
12. Middlesbrough - Birmingham 1 X 2
13. Swansea - Leicester 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip