Trötta stopptids-påsar grusade hoppet om 13 rätt i lördags men samtidigt så hoppade ett gäng favoriter upp på vinnarhyllan där vi matat på med garderingar så utdelningen vid en fullträff hade blivit extremt mager. Dan före dan sätter vi tänderna i en ny bong med stort brittiskt fokus och nu är det väl ändå dags att nypa dit fullträffen.

Spurs, Newcastle, Fulham, Southampton och Norwich är kupongens fem stora favoriter. Spontant är min tanke att gardera samtliga av dessa i någon mån. Bästa spiken hämtad ur denna kvintett är The Saints som i London ska ha bra möjligheter att lösa en trea mot QPR. Upplagt för skrällfest således.

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. Liverpool - Arsenal 1

Kvällsmatchen är en riktig höjdare. Vi bänkar oss framför dumburken eller Anfield för den som kan och bevittnar seriefinalen mellan Liverpool och Arsenal. Min spontana känsla är att hemmalaget tar detta. Klopp har fått fin ordning på saker och ting och hemmaspelet har varit ruskigt bra. 22 av totalt 24 poäng har letat sig in här samtidigt som Salah, Núnez, Szoboszlai med flera visat mäktiga offensiva tendenser. The Gunners har visat sig mänskliga på bortaplan och Artetas lärjungar har på senare tid torskat mot Aston Villa och Newcastle på främmande underlag. Ettan känns trolig.


2. Tottenham - Everton 1X2

Spurs är tillbaka på vinnarspåret igen. Kulusevski och gänget gjorde en minst sagt imponerande insats för ett par veckor sedan då Newcastle slogs tillbaka med solklara 4-1 i London. Av bara farten städade också The Lilywhites av Nottingham borta strax därefter. Nu blir motståndet tuffare. Everton har fyra raka vinster med sig till huvudstaden och därtill är dessa segermatcher kryddade med en målskillnad på 8-0. Imponerande av The Toffees som trots tio federala minuspoäng är sju pinnar från botten 3. Att Abdoulaye Doucouré dras med problem är såklart inte optimalt men knappast ett tillräckligt stort argument för att räkna bort besökarna. 1X eller 1X2 spelas.


3. Luton - Newcastle 1X2

Luton gjorde en fin bortamatch mot Bournemouth och hade 1-1 innan olyckan var framme. Kapten Tom Lockyer föll ihop med hjärtstopp på planen och matchen fick avbrytas. En hemsk eftermiddag på sydkusten för alla parter och något fotbollsspelande för 29-åringen inom rimlig framtid är det nog inte tal om. Möjligen kan denna hemska incident stärka nykomlingen. Laget knyter näven och spelar för sin kamrat och kapten. Ett skadeskjutet Newcastle på Kenilworth Road är knappast någon omöjlig uppgift. Krafth, Isak, Gordon, Joelinton, Schär med många fler är out eller osäkra till spel. The Magpies föll dessutom efter straffar mot Chelsea tidigare i veckan då Ligacupens kvartsfinaler spelades. Jag är extremt sugen på 1X här men kan såklart inte plocka bort tvåan till okej procent. Helgardera.


4. Fulham - Burnley 1X

Fulham fick se Raúl Jiménez syna rött redan efter drygt 20 minuter borta mot Newcastle och därefter var aldrig London-klubben nära att rubba Skatorna. 0-3 i baken blev det. Craven Cottage är arenan som huserar denna match. En arena och en hemmapublik som burit The Cottagers på slutet. Arrangörsklubben kan stolt visa upp fyra vinster på fem raka försök hemmavid där även målskillnaden om 16-4 imponerar stort. Burnley fortsätter fajtas i botten av tabellen och Kompanys gäng har hösten igenom haft stora bekymmer med att vinna matcher. Över 90 minuter i huvudstaden är det ändå inte helt orimligt att ett defensivt inriktat bortalag orkar stå upp och hålla emot Fulham. En etta som jag räknar med kliver upp mot 70 procent behöver åtminstone få hjälp av ett kryss som stöd.


5. Nottingham - Bournemouth 1X2

Steve Cooper är inte längre tränare för Nottingham. En riktigt dålig höst från Forests sida har fått ledningen att agera. Nuno Espírito Santo leder från och med nu klubben och givetvis kan denna rockad innebära en quick fix. Bournemouth är å sin sida i bra form men Körsbären fick som bekant uppleva en traumatisk eftermiddag i lördags och frågan är såklart hur mycket Luton-matchen påverkar. Jag köper besökarnas favoritskap även om oddsen sakta men säkert börjar närma sig even mellan lagen. Bongens kanske mest svårtippade strid innebär att jag tidigt tar helgarderingen till hjälp.


6. Blackburn - Watford X2

Från Premier League till världens bästa andraliga. Både Blackburn och Watford befinner sig i mittens rike efter 22 spelade The Championship-omgångar. Rovers formkurva är på dekis samtidigt som Watford fått fart, framförallt på bortaplan, och kommer närmast från en mäktig 5-1-kross borta mot Preston. Vakoun Issouf Bayo ägde offensiven på Deepdale och spelare i bortatröjan har sett påkopplade ut den senaste tiden. Kan de tillresta få stopp på Sammie Szmodics är extremt mycket vunnet. I första hand är det X2 som intresserar mig.


7. Middlesbrough - West Bromwich 1X

Greenwood och Silvera målade borta mot Swansea och Boro kunde på walesisk mark bryta en tre matcher lång förlustsvit (2-1). Viktigt för de rödklädda som därmed återigen kan fokusera blicken uppåt. En av klubbarna som finns på playoff-plats för stunden är WBA. Gästerna känns en aning ojämna just nu men löste ett 1-1-resultat med sig förra helgen hemma mot Stoke efter mål av Thomas-Asante. De tillresta är också betydligt mer pålitliga på eget gräs jämfört med spelet bortom The Hawthorns. 1X agerar utgång.


8. Norwich - Huddersfield 1X2

Undertecknad var på The Den i lördags för att se Huddersfield nypa dit en straff djupt in på stopptid mot Millwall. En match som på det stora hela var ganska svag med få utmärkande chanser. Sett över hela matchen var inte krysset orätt på något sätt. Nu får The Terriers chansen att återigen nypa poäng på bortaplan. Norwich står för motståndet denna gång och de kanariegula var skarpa borta mot Ipswich senast och fick med sig en fin poäng (2-2) från svårspelade Portman Road. Fortsatt finns Hwang och Sargent utanför spel vilket innebär en klar försämring i framkant. För min del känns det ändå svårt att köpa arrangörsklubben till streck runt 65-70 procent och tidigt är en helgardering på sin plats.


9. Plymouth - Birmingham 1X2

Spännande fajt på Home Park. Nykomlingen Plymouth ställs mot ett något skadeskjutet Birmingham. Båda klubbarna vilar på 26 inspelade poäng där värdarna varit strålande bra på eget gräs men bedrövliga utomsocknes, något som talar för Plymouth. Blånäsorna å sin sida vann sin senaste bortamatch (1-0) mot Cardiff och gjorde också en klart godkänd insats då serieledarna Leicester gästade St. Andrew’s nyligen (2-3 i brakan). Jordan James svarade för båda påsarna mot Rävarna och gjorde säsongens bästa match. Jag har svårt att ta något större parti för någon av lagen här och bankar tidigt in en helgardering.


10. QPR - Southampton 2

Efter en period av poäng i fyra raka matcher så tappade QPR en 1-0-ledning i matchens slutskede mot Sheffield Wednesday senast och fick lämna stålstaden helt utan poäng. Cifuentes-effekten har således avtagit och jag har svårt att se The Hoops orka störa Southampton hemma på Loftus Road. Gästerna besöker huvudstaden med en form som få, om ens något, lag kan matcha. The Saints är obesegrade sedan slutet av september och krossade Blackburn hemma (4-0) senast. Kan vi singla besökarna till drygt 55 procent finns det ingen anledning att strössla garderingar i London.


11. Sheffield Wednesday - Cardiff 1

Sheffield har vaknat! Nykomlingen öppnade som bekant seriespelet bedrövligt men har fått grepp om spelet i The Championship och visar en gryende kurva i och med poäng i fyra av lagets fem senaste matcher. 2-1-skalpen mot Queens Park Rangers i helgen visar på karaktär då Ugglornas båda mål kom väldigt sent in i matchen. Av bara farten tror jag att Wednesday även denna gång kan skörda en seger. Cardiff är opålitliga och har blivit nollade i fyra av sina fem senaste matcher. The Bluebirds saknar en målskytt efter att bland annat Kaba lämnat och Robinson inte alls kommit upp i nivå under hösten. Jag gillar ettan skarpt och har en tanke om att singla Sheffield.


12. Stoke - Millwall 1

Millwalls kräftgång fortsätter. Lejonen har en seger på tolv raka försök och hemma mot Huddersfield i lördags så spelade gästerna ängsligt där passningsspelet, framförallt i första halvlek, var direkt mediokert och chanserna framåt få. Stoke är visserligen inget superlag men The Potters visar ändå poäng i majoriteten av alla hemmamatcher samtidigt som truppen i mina ögon håller en ganska hög The Championship-nivå. Spiken till vänster kan vi absolut använda oss av. Upp mot 50 procent är jag väldigt sugen på att testa Stoke allena.


13. Sunderland - Coventry 1X2

Vi trampar i mål på mäktiga Stadium of Light. Sunderland rullade massor av boll borta mot Bristol City men kunde trots en hög med chanser och nästan 70 procent innehav inte lösa några poäng på Ashton Gate. Nu ställs The Black Cats mot ett svårspelat Coventry. Roland Nilssons gamla gäng har växt in i säsongen och roffat åt sig poäng i tre raka matcher inför resan till Sunderland. Wright har varit stabil framåt samtidigt som Simms fått förtroende då Goddens kvalitéer ifrågasatts på slutet. En överstreckad etta måste vi på något vis gardera. Antingen via ett kryss eller alla tecken om råd.


Kupongens kassaskåp!- Southampton

QPR skapade inte speciellt mycket borta mot Sheffield W senast och ställs mot ett uppumpat Southampton under lördagen. Cifuentes och hans mannar får fira jul utan någon färsk seger i ryggen.

Varningens finger!- Everton

Det finns mycket att gilla med årets Everton och trots bortaplan mot Tottenham är jag säker på att The Toffees kommer bjuda upp till kamp. Tvåan ska finnas med.

1. Liverpool - Arsenal 1 X 2
2. Tottenham - Everton 1 X 2
3. Luton - Newcastle 1 X 2
4. Fulham - Burnley 1 X 2
5. Nottingham - Bournemouth 1 X 2
6. Blackburn - Watford 1 X 2
7. Middlesbrough - West Bromwich 1 X 2
8. Norwich - Huddersfield 1 X 2
9. Plymouth - Birmingham 1 X 2
10. QPR - Southampton 1 X 2
11. Sheffield Wednesday - Cardiff 1 X 2
12. Stoke - Millwall 1 X 2
13. Sunderland - Coventry 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip