Tolv rätt på Stora Stryket förra helgen. Givetvis var det ett mål i den 96:e minuten som grusade chansen till full pott. Trots detta missöde var det en småtrött utdelning som nu kom att träffa de 41 system som satte 13 rätt. Vi strävar mot högre höjder då vi denna söndag (!) blickar ut mot en festlig Stryktips-kupong.

Uruguay blir en bekväm spik att banka in för dagen (natten). I övrigt får vi se om vi ska spika av även USA i sin fajt med Bolivia eller ej. Nedan systembygge betalar runt 20 procent norr om 250.000 kronor i skrivande stund och går inte dessa siffror nedåt är jag tämligen bekväm med att sitta kvar i denna båt.

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. Schweiz - Tyskland X2

Tyskland har övertygat under de första två matcherna. Möjligen agerade Nagelsmanns mannar något mer slapphänt defensivt mot Ungern i omgång 2 men segern (2-0) över 90 minuter får anses rättvis. Sista stoppet på vägen innan det är dags för åttondelar innebär schweiziskt motstånd i Frankfurt. Shaqiri visade klass med sitt mäktiga 1-1-mål mot Skottland och 32-åringen har därmed målat i sex raka mästerskap (tre VM, tre EM) vilket är en smått osannolik svit. De rödvita stannar som grupptvåa med en pinne och tyskarna slutar etta vid ett oavgjort resultat. Bekvämt kan vi därför utgå från mittentecknet och måla på med garderingar från höger strax därefter.


2. Skottland - Ungern 12

Ungefär som förväntat kom både Skottland och Ungern upp med bättre prestationer i den andra omgången. Skottarna lirade ganska bra fotboll mot Schweiz men fick nöja sig med 1-1. Ungrarna å sin sida hade gott om chanser för att peta in både en och två bollar mot Tyskland men blev återigen slagna. Det innebär att båda dessa nationer nu måste vinna matchen för att chansen att ta sig vidare ska finnas kvar. Det borde således innebära att saker och ting kommer öppna upp sig rejält. Britterna saknar Tierney (om inte någon mirakelkur finns att tillgå efter hans skada) och Porteous (avstängd) och blir således defensivt försvagade. Jag tittar mot tvåan först och ettan därefter.


3. Espanyol - Real Oviedo 1X2

Real Oviedo är 90 minuter och eventuell övertid från att åter spela i La Liga. Senaste besöket på den högsta spanska höjden var runt millennieskiftet (2000/21). Santi Cazorla fanns i klubben då (junior) och finns över 20 år senare med även nu! Den före detta storstjärnan fick se sitt lag vinna vändande möte med Espanyol hemma (1-0) och 39-åringens skada som satte stopp för honom senast är förhoppningsvis tillräckligt bra läkt för att han ska kunna delta i Barcelona. Någon enkel retur är det inte tal om. Espanyol är tunga att spela mot på Cornellà-El Prat och min första tanke var att gå 1X här. Efter vidare eftertanke tänker jag mig att åtminstone det stora systemet ska få tillgång till hela mattan av tecken.


4. Skövde - Sandviken X2

Sandviken går som tåget. Nykomlingen i Superettan finns med som ett topp 3-lag i ligan efter tolv omgångar och visar ingen som helst respekt i sin nya omgivning. Jag har tyckt SIF spelat en rolig och effektiv fotboll hela säsongen och är framförallt hemma på Jernvallen väldigt svårslagna. Nu är det bortamatch mot Skövde som gäller och även denna gång lägger jag merparten av mina ägg i Sandvikens skål. SAIK känns inte speciellt roliga för stunden och har överpresterat något under våren. X2.


5. Varberg - Gefle 1

Gefle fick tidigt in ett 1-0-mål mot Landskrona i förra omgången men trots detta orkade inte de himmelsblå stå emot en skånsk forcering. 1-2-förlusten på Gavlevallen innebär att GIF losat tre av fyra raka matcher och kommit ner en aning på jorden igen. Varberg å sin sida verkar ha fått bättre ordning på torpet. Jag tippade Linderoths mannar som ett topp 5-lag inför säsongen och med poäng i fyra raka bataljer samt ett betydligt bättre och mer ihopsatt spel finns tendenser till att jag kan få rätt. Hemma på Påskbergsvallen mot ett i grunden något sämre Gefle ligger tre poäng nära till hands. Ettan först.


6. Kristianstad - Linköping 1X2

Kristianstad visar klass om och om igen. Skånskorna har lirat 6-1-0 på sina sju senaste framträdanden i Damallsvenskan och skickliga offensiva trion Tindell, Hlín Eiríksdóttir och Katla Tryggvadóttir ligger bakom mycket av det som sker på rätt sida mittlinjen. Linköping är däremot inte ett lag att bara städa av. Gästerna har visat fin klass på slutet och radat upp prestationer med guldstjärnor i kanten. Örebro, Piteå och Trelleborg är en trio klubbar som fått lämna ifrån sig samtliga poäng till lejoninnorna från Östergötland och helt utan chans tror jag inte att besökarna är nu heller. Måla brett, kryssa i alla tecken.


7. Ljungskile - Olympic 1X

Ljungskile föll mot Ariana borta i förra omgången. Surt för LSK som sett bättre ut på slutet. Haidar Omars gjorde ett piggt inhopp och i övrigt fanns blixtrande sekvenser runt Jay Tee att syna. 1-2-torsken mot skåningarna kan snart vara glömd då nästa Malmö-gäng står på menyn. Denna gång hemma på Skarsjövallen och jag tycker att vi ska kunna blicka ganska klart åt vänster här. Olympic gör det bra sett till lagets förutsättningar men saknar en matchvinnare i framkant för stunden och på bortaplan finns tre raka resor utan seger. 1X först.


8. Oskarshamn - Rosengård X2

Efter en bländande start på säsongen har Rosengårds entusiasm mattats av en aning. Malmöiterna visar inför resan till Oskarshamn fyra raka utan seger och nu finner vi FCR på en mer dämpad niondeplats. OAIK borta är däremot en ypperlig uppgift för att nypa en trea igen och således hoppa in på banan. Värdklubben från Småland har sett riktigt risiga ut över tid och avståndet ner till Onsala i den absoluta botten är bara tre futtiga poäng. Finner vi tvåan i okej skick rent procentuellt är det givet att dra med pennan från höger.


9. Stenungsund - Kongahälla 1X2

Division 2 - Norra Götaland bidrar med söndagens sista svenska inslag. Kongahälla har gjort en makalöst fin vårsäsong och Kungälvsgrabbarna hade efter nio matcher greppet om förstaplatsen i serien. En trio sämre prestationer innebär numera att IKK ramlat ner ett steg i tabelltoppen men fortsatt finns mycket att glädjas åt. Stenungsund borta blir en fajt med tydlig derbykaraktär. Hemmalaget blandar och ger en hel del för stunden men besitter ett välsmort kollektiv samt en defensiv som håller bra klass i tvåan. Svårtippat med möjligen viss fördel för Kongahälla. X2 först men helst alla tecken.


10. Uruguay - Panama 1

Häftiga Copa América står för dörren och ett gäng som tippas högt i tävlingen är i Uruguay. Marcelo Bielsas mannar gjorde jobbet i den sista uppvärmingsmatchen mot Mexiko där 4-0-segern knappast drog ner på förväntningarna. Panama står för motståndet denna första tävlingsdag. Thomas Christiansens herrskap har ett tämligen anonymt landslag där defensiva kuggen Michael Murillo kommer få bära ett tungt lass. Trots en regntung plan i Miami har jag svårt att se Uruguay fallera här och är tidigt inne på att spika trots tungt favoritskap.


11. USA - Bolivia 1

Vi stannar kvar i USA och tittar till värdnationens första strid i Copa América. Jag gillar USA:s trupp till detta mästerskap. Pulisic är en personlig favorit och även gubbar som Musah, McKennie, Weah med flera håller hög klass. Bolivia ska på plats i Texas bara städas av. Bolivianerna har som alltid bekymmer när det kommer till matcher bortom sin höga höjd i La Paz och faktum är att bara Panama rankas lägre inför tävlingen. Ettan kan spikas upp till 80 procent. Bestiger hemmalaget denna ribba är det däremot läge att åtminstone överväga garderingar.


12. Bahia - Cruzeiro 1X2

Sista inslagen på kupongen letar sig in på brasiliansk mark där Série A-spelet fortgår, trots att tunga internationella tävlingar pågår parallellt. Bahia har i skrivande stund inte spelat mot Flamengo i den tionde omgången än. Det är nämligen en strid som liras i Rio under natten mot fredag. Tungt matchande således i pipen då denna batalj, bara ett par dagar senare, ska spelas i Salvador. Cruzeiro är inte alls så tokiga. Gästerna befinner sig högt upp i tabellen med poäng i sju av nio matcher och får också lite längre ledighet inför denna strid. Jag är tidigt inne på att jobba heltäckt matta på Arena Fonte Nova då både kryss och tvåa verkar betala riktigt fint.


13. Fluminense - Flamengo X2

Toppen mot botten av Série A där matchen på Maracana dessutom är ett tvättäkta derby från den vackra brasse-staden. Flamengo har en jättefin vår att blicka tillbaka på men laget är kantstött till tusen just nu då inte mindre än fem spelare befinner sig på landslagsuppdrag. De Arrascaeta, Pulgar, De la Cruz och Varela är riktigt tunga tapp. Även ett par skador i form av Ayrton Lucas och Everton oroar. Fluminense finns långt ner i tabellen och agerar på ett tveksamt sätt för stunden. Även värdarna för dagen har spelare på landslagsbestyr i och med Jhon Arias frånvaro men har å andra sidan ett par spelare tillbaka från avstängning senast. Tvåan först, krysset därefter.


Kupongens kassaskåp!- Uruguay

Panama är inte på samma nivå som ett välmående Uruguay och ettan är inte mycket att diskutera.

Varningens finger!- Cruzeiro

Bahias tunga matchning denna helg kan komma att skjuta laget i foten. Cruzeiro är tillräckligt bra för att orka utmana trots bortaplan och tvåan ska på ett eller annat sätt finnas med.

1. Schweiz - Tyskland 1 X 2
2. Skottland - Ungern 1 X 2
3. Espanyol - Real Oviedo 1 X 2
4. Skövde - Sandviken 1 X 2
5. Varberg - Gefle 1 X 2
6. Kristianstad - Linköping 1 X 2
7. Ljungskile - Olympic 1 X 2
8. Oskarshamn - Rosengård 1 X 2
9. Stenungsund - Kongahälla 1 X 2
10. Uruguay - Panama 1 X 2
11. USA - Bolivia 1 X 2
12. Bahia - Cruzeiro 1 X 2
13. Fluminense - Flamengo 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip