Tio rätt som bäst förra helgen. Tolv, tolv, 13, tolv (lilla samt stora) på liren en och två veckor dessförinnan. Trenden viker nedåt med andra ord men så ska vi såklart inte ha det och vi ska återigen ta sikte mot högre höjder nu!

FA-cupen, The Championship samt League One står för hela grannlåten denna löningslördag. Som alltid när det vankas cupspel är det örat på rälsen hela vägen in i kaklet som gäller. Förändringar och märkliga elvor ter sig inte på något vis omöjligt här men en utgångsposition är tagen så får vi se huruvida vi förändrar en massa saker framåt spelstopp. Mina första tankar är i alla fall satta på pränt.

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. Fulham - Newcastle 2

Trots 2-3 i baken mot Manchester City i ligan för två veckor sedan var det ett spännande Newcastle att skåda. Uppehållet har dessutom garanterat gjort Skatorna gott. Eddie Howe visade med all tydlighet att han dessutom tar FA-cupen på stort allvar (3-0 mot Sunderland) och Fulham är ett lämpligt offer för de vitsvarta härnäst. The Cottagers har de senaste veckorna gått tre ruskigt tuffa matcher (två mot Liverpool i Ligacupen samt Chelsea i Premier League). Dueller som inte ramlat in till London-klubbens fördel och jag tror vi återigen får se ett hemmalag med buttra miner efter mötet denna afton. Spiktvåan är, åtminstone i tidigt skede, berättigad.


2. Everton - Luton 1X2

Luton behövde lösa ett omspel mot Bolton för att trixa sig vidare i FA-cupen. The Hatters vände också 0-1 till 2-1 borta mot Johan Elmanders gamla gäng och ska i den fjärde omgången face:a Everton på Goodison Park. Ett uppdrag som jag inte tror är omöjligt. Värdarnas framgångar sedan mitten av december har varit spel bortom ligan då Sean Dyche och hans mannar tagit en av tolv möjliga pinnar i seriespelet och de blåklädda agerar en aning ängsligt för stunden. Gästerna vann dessutom med 2-1 på samma plats tidigare i höstas (Premier League) och har därmed vetskapen om hur Everton kan besegras. Alla tecken får utrymme i Liverpool.


3. Leeds - Plymouth 12

Matchen med stort M. Jag tror nämligen att Leeds kommer vara en extremt tungt spelad spik på bongen dagen till ära och de större stålarna finns således att hämta på högerflanken. Jag ser givetvis inte bortom Påfåglarnas framgångar med fem raka vinster i alla tävlingar och allt vad det innebär. Men jag tycker att det finns något hos gästerna som är värt att ta till sig av. Firma Hardie-Whittaker var smått lysande i 3-1-segern mot Cardiff senast (Championship) och jag tror inte att coach Ian Foster kommer spara på krutet denna eftermiddag utan lirar ett så bra lag som bara går. Med detta sagt och med semihög mållina på Elland Road plockar jag fram gubben från start, etta-tvåa, och håller en extra tumme eller två för en Plymouth-knall. Etta-tvåa.


4. Leicester - Birmingham 1X2

Leicester följde upp 1-3-förlusten borta mot Coventry med att “bara” spela 1-1 mot Ipswich i ligaspelet häromsistens. Att Ndidi är skadad samtidigt som Daka och Iheanacho är borta på landslagsspel har knappast påverkat laget i positiv riktning. Nu står Rävarna mot Birmingham i den fjärde omgången av FA-cupen och gästernas senaste tid, med Tony Mowbray i båset, har varit nära på sensationellt bra. Blånäsorna har i närtid skickat ut Hull ur cupens tredje omgång och därutöver forcerat in en fin 2-1-seger borta mot svårspelade Stoke i ligaspelet förra helgen. Återigen är det som upplagt för knallskott på King Power Stadium och X2 är skrälltecken vi tidigt vill spela ut.


5. Sheffield United - Brighton 1X2

En lurig match står för dörren på Bramall Lane. Sheffield United skickade på Gillingham en rejäl snyting i förra omgången (4-0) och spelade också med ett ganska bra lag på Priestfield Stadium. Mot West Ham i föregående ligaomgång så fick dessutom Ben Brereton nypa dit en påse i 2-2-mötet. Chilenaren har inte alls funkat i Spanien och befinner sig i stålstaden på lån. Smart av United att plocka in den skicklige anfallaren som vi alla vet funkar på engelsk mark. Brighton är väldigt ojämna och 0-0 hemma mot Wolves i ligaspelet tidigare i veckan var knappast en match som går till historien. Frågan är såklart också hur De Zerbi matchar här. Jag är inte alls säker på att vi ska ge gästerna fullt förtroende. Framförallt inte vid större rotation. Min utgångsplan är att kryssa brett.


6. Millwall - Preston 1X

1-3 hemma mot Boro följdes upp med en 0-2:a i brakan i derbyt mot Queens Park Rangers. Millwall fortsätter med andra ord att blanda och ge. Det som varit mest bekymmersamt för Lejonen är oskärpan och förmågan att skapa tyngre chanser framåt över nyss nämnda 180 minuter. Detta måste London-klubben råda bot på snarast. Preston står på motsatt sida i ligaspelet denna lördag och det är inget supergäng som möter upp på The Den. Besökarna är nämligen också inne i en dipp. Fyra raka nederlag på resande tass är ett minst sagt tveksamt utfall och väldigt mycket går genom Will Keane i fronten för att The Lilywhites över huvud taget ska skapa något. 1X ska räcka långt.


7. Sunderland - Stoke 1X2

Trots fina underliggande siffror och ett välbyggt fotbollslag i stort lossnar det inte riktigt för Sunderland. Efter 28 spelade omgångar i The Championship så finner vi The Black Cats som ligatia och det är såklart inte tillräckligt bra. Playoff-spel är ett givet mål för Netflix-stjärnorna och då har inte värdarna råd att torska/tappa poäng mot Stoke. Gästerna är dock riktigt svårspelade för stunden och kan visa poäng i sju av åtta raka seriematcher. The Potters vann dessutom fjolårets möte på samma plats med galna 5-1 och triumferade även hemmavid i höstas (2-1). Jag tänker ta höjd på Stadium of Light. Gärna alla tecken.


8. Blackpool - Charlton 1

Charlton är inne i en bedrövlig period. London-klubben visar 0-4-8 på sina tolv senaste tävlingsmatcher och kommer också sakna viktiga Tayo Edun här (avstängd). Blackpool mår väldigt mycket bättre. The Seasiders pressade Nottingham över två FA-cupmatcher nyligen (föll i förlängning till slut) och ligaspelet hemma på Bloomfield Road har mynnat ut i fem vinster på sex raka försök. När lagets skyttekung (Jordan Rhodes) haft blött krut i bössan har istället kollektivet fått kliva fram och gjort jobbet. I ett tidigt skede är jag helt inne på att spika ettan.


9. Bristol Rovers - Oxford 1X2

Bristol Rovers har varit inne i ett intensivt matchande på slutet och någon större framgång har det inte blivit. Hemmalaget har tagit stryk av Norwich i FA-cupen och därtill radat upp fyra raka förluster i League One. Frågan är givetvis hur Rovers mår. Chris Martin, lagets bästa målskytt, mådde i alla fall inte så bra tidigare i veckan då 35-åringen missade 0-1-matchen mot Exeter på grund av sjukdom. I samma match fick även defensiva klippan Connor Taylor kliva av med en skada och är således också ett osäkert kort. Oxford å sin sida känns betydligt mer robusta för stunden och hittas också högre upp i tabellen. Tidigare Liverpool-gubben Cameron Brannagan är pådrivaren i laget med näsa för både mål och läckra framspelningar. X2 eller 1X2 gäller.


10. Cambridge - Burton 1X

Från ett studentgäng till ett annat. Cambridge har gjort en stabil säsong i stort men får återigen klara sig utan Gassan Ahadme som dras med en stressfraktur i foten. Marockanen var utomjordisk innan skadan och tiden efter 23-åringen på planen har inte alls varit på någon bra nivå. Burton på bortaplan är däremot inget sällskap att på något sätt lita på. The Brewers har vunnit två av 14 fajter på resande tass i ligaspelet och vi får backa bandet till den 14:e oktober för att syna lagets senaste triumf i League One bortom Pirelli Stadium. 1X är min tidiga take.


11. Lincoln - Peterborough 2

Peterborough är i mina ögon League Ones bästa fotbollslag sett till den elva som man kan kasta ut på grönbete. Fronten med Jones, Mason-Clarke och Poku har varit lysande genom hela säsongen och flera av dessa gubbar har varit hett villebråd på transfermarknaden den senaste tiden. Av allt jag hört så kommer klubbledningen hålla stenhårt i sina stjärnor för att ge sig själva den bästa chansen att ta steget upp. Lincolns formkurva pekar stadigt nedåt i och med nio raka matcher utan seger. Gästerna vann båda matcherna inbördes i fjol med 3-0 respektive 4-0 och höstens fajt på Weston Homes Stadium slutade med en 2-0-seger för The Posh. Jag räknar kallt med en ny viktoria för Peterborough och bankar in tvåan.


12. Reading - Leyton Orient X2

Krisande Reading lyckades lösa en 1-0-seger hemma mot Derby tidigare i veckan. Mukairu skickade in segermålet efter drygt 50 minuter i en övrigt medioker fotbollsmatch. Leyton Orient har inte gjort någon besviken sedan mellandagarna. Gästerna har spelat in 13 av 15 möjliga poäng sedan julmaten ramlade ner och därtill har också skicklige keepern Sol Brynn spikat igen fullständigt i och med att nollan är intakt över nyss nämnda strider. X2 först men finns stålarna hakar vi på ettan då oddsen ändå pekar mot att Reading, i kraft av hemmaplan, blir favoriter.


13. Wigan - Stevenage X2

Butiken slår vi igen på DW Stadium i Wigan. Jamie Reid låg, som så många gånger förr, bakom Stevenage segermål då gästerna slog tillbaka Shrewsbury i förra omgången med 1-0. 29-åringen har vid 15 tillfällen i år noterats för mål i seriespelet och har med råge passerat förra säsongens siffror (tio). Tillsammans med sina lagkompisar ska ett skickligt bortalag försöka slå tillbaka ett Wigan som lyft sig under vintern. Fjolårets The Championship-lag fick en rejäl uppförsbacke redan innan säsong i och med åtta minuspoäng på grund av finansiella problem och på planen har därtill spelet varit ömsom vin, ömsom vatten. Formen är ändå tillräckligt god för att en pinne ska kunna ramla in på The Latics konto. X2 avslutar.


Kupongens kassaskåp!- Blackpool

Charlton är i uselt skick för stunden och kommer få slita extremt hårt borta mot Blackpool. London-laget kommer över 90 minuter inte räcka till och spikettan känns tämligen given.

Varningens finger!- Plymouth

Det finns ett smörgåsbord av trevliga drag på bongen men Plymouth borta mot Leeds tror jag är en tvåa som gemene svensk väljer bort och istället går den enkla vägen för att spika ettan. Då vill vi såklart inte missa skrällen till höger!

1. Fulham - Newcastle 1 X 2
2. Everton - Luton 1 X 2
3. Leeds - Plymouth 1 X 2
4. Leicester - Birmingham 1 X 2
5. Sheffield United - Brighton 1 X 2
6. Millwall - Preston 1 X 2
7. Sunderland - Stoke 1 X 2
8. Blackpool - Charlton 1 X 2
9. Bristol Rovers - Oxford 1 X 2
10. Cambridge - Burton 1 X 2
11. Lincoln - Peterborough 1 X 2
12. Reading - Leyton Orient 1 X 2
13. Wigan - Stevenage 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip