Vi knep som bäst en elva förra helgen efter att Southampton ramlat ihop borta mot Cardiff och Millwall 1-0-segrade borta mot Sunderland. Nya tag denna helg gäller och chansen att revanschera sig är stor.

Premier League och The Championship bjuder på samtliga inslag. Tio matcher startar 16:00 medan tre hittas 18:30 samt 21:00. Det förändrar mekaniken något då jag tror vi kommer få se Aston Villa spikad på drösvis med “kiosk-kuponger”. Chelsea-sidan blir därför högintressant. I övrigt är jag beredd att singla Everton efter lagets mäktiga insats mot Liverpool senast och även Newcastle ska kunna vinna sin match mot ett trött Sheffield United. Alla tidiga idéer finns att ta del av nedan.

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. Aston Villa - Chelsea X2

6-0 mot Everton följdes upp med en 0-5:a i baken mot Arsenal. Palmer saknades visserligen mot The Gunners senast men att bara skylla torsken senast på detta går såklart inte. Nu väntar Aston Villa i Birmingham på Pochettinos grabbar och här har jag ett litet sug för att hoppa ner i gästernas båt. Lejonen är på en finfin fjärdeplats i tabellen och går riktigt bra för stunden men ser vi till förväntade poäng (xPTS) mellan dessa herrskap är det mer eller mindre jämnt skägg. Spelvärdet till höger tror jag blir lysande vilket gör att ettan är sista tecken in!


2. Manchester United - Burnley 1X

Trots stort spelövertag var Man United riktigt illa ute mot Sheffield United senast. 1-2-underläget vändes till slut till en 4-2-seger men inte utan hårt slit och ett straffmål för 2-2 som tog de rödklädda på allvar in i matchen. Burnley slåss å sin sida för vidare existens i Premier League och Kompanys grabbar har varit svårforcerade på slutet. Bara en torsk på nära nog två månader finns noterat och The Clarets har lite längre vila jämfört med hemmalaget. Jag är inte alls främmande för att gardera på Old Trafford, antingen via 1X eller hela vägen över.


3. Fulham - Crystal Palace 12

Crystal Palace visar gryende form sent om sido. Tre raka vinster finns under örnens klor och däribland har Liverpool och Newcastle fått sätta livet till. Urstarkt av Eze och company som jag inte heller nu vill räkna bort. Fulham visar något sämre kurva för stunden men är ganska stabila hemmavid och slapp spel under veckan och således bör ben och huvud vara mer återhämtat jämförelsevis. Gästerna vill jag troligen ändå ha med på ett hörn och som läget med odds och streck ser ut i ett tidigt skede är det gubben, etta-tvåa, som lockar mest.


4. Everton - Brentford 1

Everton har sannerligen tagit sig i kragen på slutet och trots en drös med federala minuspoäng så ser kontraktet äntligen ut att vara i hamn. Sean Dyche och hans mannar löste en mäktig 2-0-viktoria mot rivalen Liverpool nyligen efter att defensiven varit mer eller mindre klanderfri och framåt levererade bland annat Calvert-Lewin med ett hörnmål plockat direkt ur tränarboken. Brentford å sin sida är i och med 5-1-krossen mot Luton klara för spel i Premier League till kommande säsong och möjligen påverkar detta något då ingen press alls vilar på The Bees axlar. Jag kommer noga bevaka hur ettan värdemässigt ter sig framåt spelstopp men som det ser ut under torsdagen är spikettan befogad.


5. Newcastle - Sheffield United 1

Ben Brereton och Jayden Bogle fick näta mot Manchester United på Old Trafford, med ett 2-1-resultat efter 50 minuter hade The Blades fått Ten Hags mannar i gungning. Att gänget från stålstaden i slutändan inte räckte till utan föll med 2-4 speglar egentligen bara hur besökarna varit under hela säsongen. Det finns inte tillräckligt med skicklighet hos megajumbon för att hota de bästa lagen i ligan. Även denna gång tror jag att besökarna får skumpa bananbåt. Newcastle gjorde en anfallsmässigt bedrövlig prestation på Selhurst Park i onsdags men med publiken i ryggen och revaschsug så är jag helt övertygad om att de vitsvarta kommer lägga in högsta växeln från start och bara köra! Banketta i mina ögon.


6. Wolverhampton - Luton 1X2

Wolves fick för sjätte ligamatchen i svit traska av utan seger. Bournemouth vann nämligen under onsdagen med 1-0 på Molineux efter att vargarna matat på ganska hårt framåt slutet i egenskap av en gubbe mer på banan, men utan att lyckas. Luton blir nästa gäng att gästa och för The Hatters del så har skadeläget ljusnat något men dubbla 1-5-smällar (Man City och Brentford) ligger trots detta och maler i bakhuvudet. Nykomlingen behöver finna en vinnande väg snarast då nedflyttningshotet är överhängande och snart finns inga livlinor kvar. Svårtippad där motivation givetvis ska kunna slå klass. Jag vill ha med högersidan tidigt.


7. Hull - Ipswich 1X2

Hulls 3-2-viktoria borta mot Coventry innebar att Tigrarna tog chansen! Tre pinnar är avståndet med två matcher kvar att spela upp till Norwich och WBA och jakten är således i full gång. Ipswich gäller på MKM Stadium. Ett gäng nykomlingar som tagit ligan med storm och som med tre matcher kvar att spela har en Premier League-biljett i egna händer. Vinner Traktorpojkarna samtliga matcher som återstår så får besökarna sikta in sig på spel mot Man City, Liverpool och Arsenal till hösten. Riktigt så lätt tror jag ändå inte att det blir. Ett toktaggat hemmalag kommer inte ge bort någonting gratis och landar strecken tämligen korrekt är en helgardering i min bok att föredra.


8. Blackburn - Coventry 1X

Coventry har inte marginalerna på sin sida just nu. Efter den magiska upphämtningen mot Man United (0-3 till 3-3) på Wembley i FA-cupsemin i helgen (torsk på straffar) så blev det återigen förlust mot Hull i ligan tidigare i veckan. De himmelsblå har ramlat in i en svacka i fel läge på säsongen och chansen att gå ikapp topp 6-lagen och således nå playoff är mikroskopisk. Blackburn å sin sida behöver fortsatt jobba in poäng för att vara säkra på spel i den engelska tvåan till hösten. På hemmaplan har pinnar trillat in vid fem av sju raka tillfällen och jag tror att värdarna har bra möjligheter att fixa åtminstone ett kryss nu. 1X är en bra väg.


9. Cardiff - Middlesbrough 1X2

Varken Cardiff eller Boro har något att spela för mer än äran och inget av lagen har på slutet stuckit ut på något direkt positivt sätt. Gästerna har haft ganska okej möjligheter att fixa en topp 6-plats men sabbat det hela i och med blott två av nio möjliga poäng in på sistone. Cardiff å sin sida är otroligt ojämna och vinner matcher om vartannat. Jag väljer, innan elvor är exponerade, att inte ta någon större ställning. Helgarderingen åker tidigt fram.


10. Huddersfield - Birmingham 12

Ångestmöte deluxe gäller på John Smith's Stadium. Båda herrskapen befinner sig under strecket och för Huddersfield skulle en förlust innebära spel i League One till hösten. Efter 0-4-debaclet hemma mot Swansea senast känns André Breitenreiters mannar en aning uppgivna. Om så fortsatt är fallet ska Birminghams chanser anses stora till att segra men samtidigt vet jag att det finns kapacitet innanför Hudds-tröjorna och ettan kan därför inte plockas bort ur ekvationen. Då båda lagen garanterat kommer gå för vinsten är etta-tvåa rätt vägval.


11. Millwall - Plymouth X2

Efter tre raka vinster så kan Millwall andas ut. En tuff säsong är snart till ända och spelet har under april varit tillräckligt välpolerat för att kontraktet nu ska vara säkrat. Lördagens uppgift innebär att Lejonen från huvudstaden ställs mot ett betydligt mer stressat Plymouth. Nykomlingen är inte säkra i bottenstriden utan behöver fortsätta gå för poäng. Besökarnas defensiv har på slutet varit stabil och det har i sin tur genererat poäng i tre av fyra matcher. Fortsätter de tillresta på samma sätt nu samt spetsar till sig något framåt finns väldigt fina möjligheter till att skörda poäng på The Den. X2 inleder.


12. Sheffield Wednesday - WBA 1X2

Sheffield har rest sig under säsongen och letar sig numera in på rätt sida strecket efter att ha grejat poäng vid fyra raka tillfällen. Faktum är att Ugglorna, sett till andra halvan av säsongen, är ett herrskap med en poängskörd som räcker till en position på övre halvan av tabellen. Danny Röhl och hans gäng har nu allt i egna händer inför fortsättningen och jag skulle inte bli förvånad om grabbarna från stålstaden snuvar WBA på poäng. Gästerna har tappat lite momentum högre upp i tabelltoppen och med två förluster i svit finns nu risk att The Baggies kan rasa bort från topp 6. X2 eller kanske 1X2 spelas.


13. Watford - Sunderland 1X2

Det är formsvagt värre på båda sidorna av Vicarage Roads mittlinje. Varken Watford eller Sunderland har levt upp till förväntningarna och med två matcher kvar att spela av säsongen är herrskapen inkilade i mitten. Hemmalaget har i stor mån på slutet kryssat sig fram och tittar vi till The Black Cats vårsvit så finns bara två vinster på 13 försök noterat. Jag har extremt svårt att se vart denna batalj ska ta vägen och tänker i största möjliga mån göra det lätt för mig. 1X2.


Kupongens kassaskåp! - Newcastle

Det finns inte en sportmössa att Newcastle gör en lika usel insats nu som i onsdags och Sheffield United är laget som får sota för detta.

Varningens finger! - Luton

Luton måste hitta segrar på slutet för att inte äventyret i Premier League ska ta slut om någon vecka. Motivationen bör vara hög hos The Hatters som ställs mot ett Wolverhampton utan skärpa just nu.

1. Aston Villa - Chelsea 1 X 2
2. Manchester United - Burnley 1 X 2
3. Fulham - Crystal Palace 1 X 2
4. Everton - Brentford 1 X 2
5. Newcastle - Sheffield United 1 X 2
6. Wolverhampton - Luton 1 X 2
7. Hull - Ipswich 1 X 2
8. Blackburn - Coventry 1 X 2
9. Cardiff - Middlesbrough 1 X 2
10. Huddersfield - Birmingham 1 X 2
11. Millwall - Plymouth 1 X 2
12. Sheffield Wednesday - WBA 1 X 2
13. Watford - Sunderland 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip