Förra veckans favoritrad innebar att vi varken fick syna utdelning på elva eller tio rätt. Båda systemen stannade på tolv (litet och stort) vilket såklart inte var något att hurra för. 5 miljoner i jackpot denna vecka samt en troligen svag omsättning öppnar dörren för riktigt fint spelvärde.

Det är åttondelar i EM som öppnar upp kupongen. Copa América bjuder också på två strider och sist men inte minst visar sig en finländsk Veikkausliiga-strid. Merparten av matcherna plockar vi från Sverige då både Ettan och Division 2 bjuder på åtta kamper.

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. Schweiz - Italien X2

Italien har inte imponerat på mig i gruppspelet. Gli Azzurri tog sig vidare som grupptvåa men på över 270 minuter skramlade de blåvita ihop tre mål framåt på drygt 2,6 uppvisad xG. Svaga siffror i mitt tycke. Jag tänker mig att italienarna steppar upp nu. Schweiz har sett överlag robusta ut och sprang igenom sin grupp utan nederlag. Här saknas Widmer men i övrigt finns en fin defensiv grund att stå på och gubbar som Xhaka och Freuler är ett häftigt par att syna ner i mitten av planen. Krysset först, därefter öppnar vi med tvåan som ett första tecken på gardering.


2. Tyskland - Danmark 1X

Tysklands tidiga islossning mot Skottland i premiären innebar att Nagelsmann och hans mannar kunde arbeta lugnt och metodiskt vidare i resterande två gruppspelsmatcher. Die Mannschaft vann grupp A utan darr på ribban men nu skruvas svårighetsgraden upp. Danmark har mer att ge efter att nationen kryssat sig igenom den första fasen (0-3-0). De rödvita ser ut att slippa tampas med Rüdiger (skadad) och därtill är Tah avstängd för värdnationen. 1X först men har vi råd är jag inte alls främmande för att peta in en helgardering i Dortmund.


3. Argentina - Peru 1X

Argentina har inte haft några bekymmer med att vinna sina två första Copa América-matcher. Både Chile och Kanada har fått ge vika då Messi och company tryckt gasen i botten. Lautaro Martínez har målat i båda dessa fajter som inhoppare. Räkna med Inter-spelaren från start nu. Peru är hittills nollade i tävlingen målmässigt men har i och med en pinne mot Chile (0-0) fortsatt chansen att gå vidare. Då kommer seger mot Argentina att krävas vilket givetvis inte ska gå. 1X räcker hela vägen.


4. Kanada - Chile 1X2

Vi stannar kvar i samma Copa América-grupp men tittar till en häftig och troligen direkt avgörande fajt i kampen om andraplatsen och en kvartsfinalbiljett. Chile har satt sig i en knepig sits då seger mot Lönnlöven kommer att krävas för att chansen till spel i kommande runda ska finnas kvar. Chilenarna blir ganska kraftiga favoriter mot ett, i mina ögon, bra Kanada. Nordamerikanerna triumferade mot Peru senast och har därmed andraplatsen under kontroll just nu. En pinne för David, Larin, Davies och company ska absolut kunna räcka och även om tvåan troligen blir värdemässigt fin har jag svårt att se mig lägga samtliga ägg i chilenarnas korg här. X2 eller heltäckt är vad som gäller.


5. Örebro Syrianska - Hammarby TFF X2

Vi har nu klarat av landslagsdelen på kupongen. Klubblagen står därmed i fullt fokus framöver och vi öppnar med en strid från Ettan Norra. Örebro Syrianska är ruskigt svårplacerade i år. Bitvis lirar Närke-klubben finfin fotboll men har på slutet i allt större utsträckning tappat konceptet. En pinne på tre raka försök och sju insläppta mål över dessa duster är inte bra. Nu saknas också skicklige Felix Bindelöv (avstängd). Hammarbys talangfabrik hittas något högre upp i tabellen men inte heller gästerna från Stockholm känns sådär jättepålitliga. X2 är min första idé men framåt spelstopp finns absolut chansen att detta blir en helgardering i slutändan.


6. Jönköpings Södra - Ariana 1X2

Vi byter norra serien mot södra. Jönköpings Södra har efter en hemsk vår fått lite ny energi på slutet då poängen studsat in i mer rask takt. 2-1-skalpen mot Trollhättan kom också efter ett segermål på stopptid vilket visade ytterligare tecken på Södras nyfunna livlighet. Ariana är ett i grunden något vassare fotbollslag sett till spelare för spelare. Har däremot inte Malmö-gänget “dagen” finns risk att Awad, Nouri och övriga tappar konceptet en aning och då kan absolut smålänningarna nyttja detta på ett vinstgivande sätt. Jag har ingen lust att ta någon större ställning utan breddar med 1X2.


7. Olympic - Oskarshamn 1X2

Olympic löste 1-0 borta mot Ljungskile i den 14:e omgången. En viktoria som kom med ett riktigt dyrt pris. Fyra spelare drog på sig gula eller röda kort på Skarsjövallen vilket innebär att Laci, Robért, Mubaarak Nuh och Miftari ska se denna kamp från sidan. Oskarshamn är nästjumbo och visar tämligen mediokra underliggande siffror. Trepoängarna lyser också med sin frånvaro men är det någon gång som en bortaseger ändå ska kunna bärgas för OAIK så är det nog nu med tanke på rådande förutsättningar. Jag blickar brett där X2 tidigt är viktiga skrälltecken att få med.


8. Tvååker - Falkenberg 2

Vi tar oss till Varberg där Påskbergsvallen ska bjuda på Hallandsderby dagen till ära. Övrevi möter inte upp till de krav som ställs på denna strid så en hel del supportrar, framförallt från Falkenberg, förväntas komma för att skåda matchen och således har TIF fått finna sig i att flytta på sig. De gulklädda har såklart ingenting emot detta då ljudkulissen till stor del kommer att skapas av FFF-fans och sett till lagen i stort är det också ett tillrest, för dagen, bortalag med betydligt vassare spelare på mer eller mindre samtliga platser. Tvåan testas allena.


9. Ängelholm - Eskilsminne X2

Ängelholm har överraskat alla i Division 1-Södra. ÄFF tippades långt ner inför säsongen men “Granens” grabbar hittas för stunden i en strid längre upp i tabellen och nosar faktiskt på topp 2. Sett till underliggande nuffror är det däremot inte något snack om att arrangörsklubben överpresterat och när det vankas derby mot Eskilsminne så blickar jag tidigt mot högersidan. Gästerna från Helsingborg har varit ännu lite bättre och kommer närmast från en skarp 2-0-viktoria mot Ariana. Oliver Åkerman skickade in den sista baljan på ett makalöst fint sätt. Åkerman fick lite bitter eftersmak då ett tredje gult kort innebär avstängning. Trots frånvaron från Eskilsminnes toppgubbe håller jag X2 som en stabil väg att gå.


10. Laholm - Västra Frölunda 1X2

Vi nöjer oss inte med att blicka ut mot matcher från den svenska tredjeligan utan kliver ner ytterligare ett snäpp. Division 2 bjuder nämligen på tre fajter denna eftermiddag och första anhalt blir halländska Laholm. Västra Frölunda har en del press på sig i år då VF:s samarbete med IFK Göteborg är tänkt att skjuta upp klubben till Division 1 inom en rask framtid. Hittills finns ändå mer att önska av göteborgarna som har en bit upp till herren på täppan-positionen. Ytterligare bekymmer nu hittas då duon Bosnic och Al-Jarah är avstängda. Laholm är dessutom inte så tokiga. Formen, framförallt hemma, är kanon och i fjol löste också värdarna 2-1 i motsvarande batalj. X2 först men har vi råd är jag inne på att gå hela vägen och hela denna dust.


11. Berga - Simrishamn 1X2

I Division 2-Södra Götaland är det ett Berga som inte alls kommit upp i nivå. Kalmar-grabbarna befinner sig med bara en ynka pinnes marginal från en negativ kvalplats och fyra av lagets fem senaste dueller har slutat med förlust. Lyckligtvis trivs värdarna på hemmaplan då tio av 13 poäng trillat in här. Simrishamn är av motsatt sort. Gästerna har nypt 13 av totalt 17 pinnar utomsocknes där Lödde, IFK Hässleholm och Räppe fått på läppen vid tre raka resor. Mycket svårtippat således och jag väljer den mer enkla vägen i ett tidigt skede. Hela!


12. Kristianstad - IFK Hässleholm 1

Vi kliver i mål med två tilltänkta spikar. Vi börjar i Kristianstad där jag håller värdarna som ett av Division 2:s absolut bästa lag. Visst hittar vi både Österlen och Hässleholms IF före i den södra Götaland-tabellen men i slutändan har jag faktiskt svårt att se KFC bortom en topp 2-plats. Jobe är en otrolig spelare på denna nivå och förra säsongens Mjällby-lirare i David Löfquist spelar sin fotboll i hemmalagets tröja just nu och är såklart en ledare av rang i Division 2. IFK Hässleholm har inte materialet för att orka rubba serietrean utan får helt enkelt se sig om efter enklare motståndare framöver. Banketta.


13. Lahti - Ilves 2

Ilves har tampats med SJK två gånger om på kort tid. Efter uttåg ur den finländska cupen (2-4) så blev det 2-2 i ligamatchen senast. Det är också ett bortalag som trampar på fint i Veikkausliiga. Poäng i tio av 13 matcher innebär att gästerna bara är tre poäng från en förstaplats i den jämna tabelltoppen och mot ett Lahti helt ur slag är jag inne på att en Ilves-trea ligger väldigt nära till hands. Arrangörsklubben är offensivt svaga och bara en gång hittills i årets seriespel (Mariehamn) så har Lahtis-klubben lyckats segra. Tvåan gillas skarpt.


Kupongens kassaskåp!- Kristianstad

Åtminstone i ett tidigt skede är Kristanstad en spik att anförtro sig till. Händer inget märkligt framåt spelstopp är ettan klappad och klar.

Varningens finger!- Oskarshamn

Olympic saknar en drös med viktiga spelare och även om Oskarshamn inte rosat någon marknad alls på slutet så får ändå smålänningarna chansen att nypa en livsviktig seger. Tvåan ska med.

1. Schweiz - Italien 1 X 2
2. Tyskland - Danmark 1 X 2
3. Argentina - Peru 1 X 2
4. Kanada - Chile 1 X 2
5. Örebro Syrianska - Hammarby TFF 1 X 2
6. Jönköpings Södra - Ariana 1 X 2
7. Olympic - Oskarshamn 1 X 2
8. Tvååker - Falkenberg 1 X 2
9. Ängelholm - Eskilsminne 1 X 2
10. Laholm - Västra Frölunda 1 X 2
11. Berga - Simrishamn 1 X 2
12. Kristianstad - IFK Hässleholm 1 X 2
13. Lahti - Ilves 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip