Vi lämnar 2023 bakom oss med blandade intryck. Sedan jag började lira Spela Tillsammans i augusti så har vi fångat drygt en handfull 13-rätters på Stryket och något liknande på Europatipset. Tvåsiffrigt antal fullpottare är såklart godkänt även om utdelningen i vissa fall varit riktigt sval.

Vi får denna första Stryktips-lördag en ruggigt häftig kupong att sätta tänderna i. FA-cupen står nämligen för hela baletten och spelvärdet på dessa bongar brukar alltid vara sylvassa. Det vimlar av tunga favoriter i ett tidigt skede och givetvis finns väldigt gott hopp om att få flera av dessa på fall. Är det någon gång som en första analys ska tas med en nypa salt så är det nu. Jag förväntar mig nämligen gigantiska oddsförändringar då roterande trupper kommer att finnas på flera håll och kanter, vilket inte alltid är inprisat nu.

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. Chelsea - Preston 1X

Chelsea skickade ut Newcastle ur Ligacupen tidigare i december och har därefter också vunnit två av tre “julmatcher” i ligan. The Blues agerar med något större pondus i det man tar sig för just nu och Pochettinos gäng kliver också ut som gigantiska favoriter på Stamford Bridge då Preston gästar. Jag vill ändå hissa en liten varningens flagg i London. Gästerna har gjort en bra säsong i The Championship så långt och framåt finns en del spännande spelare som kan utmana ett titt som tätt virrigt Chelsea. Krysset hakar jag på som stöd till den tungt spelade ettan.


2. Blackburn - Cambridge 1X2

Cambridge är en medioker League One-klubb för stunden. Gästerna krossade ändå ett ganska bra Fleetwood i förra omgången av FA-cupen med 4-0 och visade där och då att laget tar tävlingen på allvar. Blackburn på Ewood Park blir en uppgift av tuff art samtidigt som Rovers inte riktigt levt upp till förväntningarna i år. Tomassons grabbar har ett riktigt uselt december bakom sig och spelar en aning huvudlös fotboll. Att värdarna ska kliva iväg till höga procentuella höjder känns tämligen galet och jag är tidigt framme med att gardera detta möte hela vägen över.


3. Stoke - Brighton X2

Brightons trupp har varit rejält vingklippt på slutet. Skador och sjukdomar har skapat en trött rytm runt laget, Måsarnas framfart i framförallt ligaspelet har varit sisådär. Att De Zerbis herrskap besitter massor av kvalitéer inom laget råder det inga tvivel om och Stoke borta ska ett i grunden bättre bortalag lösa. The Potters saknar matchvinnare framåt och de rödvitas tolv senaste tävlingsmatcher har endast genererat en ynka seger. Tvåan är trolig men det kommer också en majoritet av det svenska folket anse. Krysset ska tidigt åka med som stöd.


4. Middlesbrough - Aston Villa X2

I en svagt haltande Premier League-tabell finner vi Aston Villa som serietvåa! En mäktig höst i Birmingham således och Lejonen har på intet sätt varit oförtjänta av sin fina framgång. Att Emery kommer att lufta truppen något här känner jag mig ändå rätt säker på och mot ett bra Middlesbrough tar jag inte tvåan för givet. Boro har ett spännande lag att kasta ut på grönbete. Greenwood, Coburn, Jones med flera är herrar som inte går av för hackor. X2 eller 1X2 kommer jag spela ut på Riverside.


5. QPR - Bournemouth 2

Cifuentes och hans Queens Park Rangers avslutade 2023 med att nypa två av 15 möjliga ligapoäng för att under nyårsafton gå på pumpen mot Cardiff (1-2). The Hoops är därmed åter tillbaka i gamla synder och mot ett riktigt bra Bournemouth har jag väldigt svårt att se London-klubben orka stå emot. Körsbären från södern lirade förträfflig fotboll mot Tottenham senast och förtjänade ett väldigt mycket bättre öde än ett 1-3-resultat i London. När de rödsvarta åter är tillbaka i huvudstaden så ser jag inte hur besökarna ska kunna misslyckas med att vinna detta, även vid viss rotation. Spiktvåa.


6. Hull - Birmingham 1X2

Birmingham har stått för säsongens tröttaste coachbyte. John Eustace fick foten efter i oktober då Blånäsorna befunnit sig som sexa i tabellen och gjort en riktigt bra inledning på säsongen. Därefter tog Wayne Rooney över och den tidigare stjärnspelaren har inte lyckats lotsa skeppet i rätt riktning. Något som nyligen inneburit att även 38-åringen nu får se sig om efter ett nytt jobb. Möjligen kan denna sparkning pressa in lite ny energi i bortalägret och mot Hull vill jag inte på något sätt räkna bort besökarna. Värdklubben är visserligen i ett väldigt mycket bättre skede av fotbollslivet och Tigrarna befinner sig som sjua i The Championship-tabellen. Med detta sagt finns ändå en del mindre bra spelmässiga insatser att blicka tillbaka på och tre av tolv möjliga poäng i seriespelet sedan 22:a december är icke godkänt. Jag är helt klart sugen på att gå hela vägen här och spela ut 1X2 tidigt.


7. Sheffield Wednesday - Cardiff 1X2

Blickar vi nio matcher bakåt i ligatiden så har nykomlingarna Sheffield Wednesday varit ett topp 6-lag i The Championship. Ugglorna har fått bättre fart på sitt tidigare obefintliga anfallsspel och herrar som Marvin Johnson, Bailey Cadamarteri samt Anthony Musaba har varit en trio med klös framåt under vintern. Cardiff å sin sida fick med sig en fin 2-1-seger på nyårsafton då QPR besegrades i London. Walesarna är också pålitliga bortom sin egen arena och ett fotbollslag jag inte är sugen på att räkna bort. Fram med breda penseln och måla hela vägen över. 1X2.


8. Norwich - Bristol Rovers 1X2

Norwich gör ingen bra säsong i den engelska tvåan. Kanariefåglarna befinner sig på nedre halvan då 26 omgångar passerat och visst har värdarna väldigt mycket mer att bevisa. Positivt för Norwich är att skadeläget ljusnat rejält. Pjäser som Sargent och Hwang är sedan en tid tillbaka åter i bruk och jag tror också vi kommer få se hemmalaget klättra sakta men säkert i tabellen. Nu är det däremot FA-cupen som gäller och ett lurigt Bristol Rovers på motsatt sida. Gästerna skickade ut Crewe i förra omgången med klara 4-2 och har därefter också skördat framgångar i League One i och med december-segrar mot bland annat Charlton och Portsmouth. Återigen vill jag inte gå kort om tecken och blickar ögonaböj mot en helgardering på Carrow Road.


9. Southampton - Walsall 12

Het, hetare, Southampton! The Saints vägrar förlora tävlingsmatcher för stunden och vi får faktiskt backa bandet till den 23:e september för att skönja ett nederlag för de rödvita. Walsall hemma ska såklart vara en riktig munsbit för detta välbyggda hemmalag, eller? Jag är inte helt säker. Vi minns väl alla hur värdarna enkelt skulle skövla lilla Grimsby i fjol i samma tävling på samma plats. 90 minuter senare lyste 1-2 på St.Mary’s tavla och den lilla League Two-klubben skickade därmed ut Southampton ur tävlingen. Nu får Walsall chansen att göra detsamma. Noterbart är att gästerna så sent som på nyårsdagen krossade nyss nämnda Grimsby med 6-1 på bortaplan i seriespelet och har därmed laddat inför uppdraget på bästa tänkbara sätt. Jag måste bara få med tvåan här! Gubbläge i södra England.


10. Swansea - Morecambe 1

Swansea tog en jättefin skalp hemma mot WBA nyligen då Liam Cullen skickade in matchens enda mål i Wales. Svanarnas form pekar därmed svagt uppåt och hemma mot Morecambe ser jag inte att Alan Sheehans mannar faller samman och inte vinner. Gästerna är ett tveksamt League Two-lag som på resande tass under november och december bland annat fått smaka torsk med 0-5 mot Notts Co och även 0-6 mot Wrexham. Kupongens kanske bästa spik är Swansea.


11. Newport - Eastleigh 1X

Newport är ett helt okej League Two-lag som framförallt på hemmaplan varit stabila under hösten. Värdarnas Will Evans samt Shane McLoughlin håller hög klass på denna nivå och spelar duon är väldigt mycket vunnet under lördagen. Eastleigh befinner sig i den engelska femtedivisionen och huserar i mitten av densamma. Gästerna lirade någon form av back-to-back-möte mot Dagenham & Redbridge de senaste dagarna vilket mynnade ut i en av sex möjliga poäng samt åtta (!) mål i brakan. Ett defensivt haveri som snarast måste åtgärdas då motståndet blir av ännu tuffare art nu. 1X är ett lås.


12. Gillingham - Sheffield United 2

Sheffield United fick en tämligen bekväm lottning i och med Gillingham i FA-cupens tredje omgång. Premier League-klubben ställs mot League Two-gänget Gillingham på Priestfield Stadium och kastar The Blades in någon form av slagkraftig trupp på gräset här så finns givetvis inget annat än en seger att räkna med. Värdklubben är sämst av alla lag i den engelska fjärdedivisionen när det kommer till produktivitet framåt. 21 mål på 25 matcher är ett bedrövligt facit. Tom Nichols springer runt med blött krut i bössan och likaså gör George Lapslie. Extremt trolig tvåa.


13. Watford - Chesterfield 1X2

Lördagens sista stopp sker på Vicarage Road där Watford ska fajtas med Chesterfield. Värdklubben var i Plymouth och lirade en ruskigt rolig och böljande match under nyårsdagen. 3-3-resultatet var ändå inte något som vi gillade då jag hade förutspått en målrik tillställning och “gubbat” mötet på Europatipset. Överlag anser jag hemmalagets status något tveksam. Visst funkar offensiven fint men bakåt har Bålgetingarna läckt under julveckan och ett välmående Chesterfield tror jag har kapaciteten att röra om rejält i grytan. Besökarna är National Leagues bästa lag och har dessutom kultfiguren Will Grigg i fören. 32-åringen har bombat in 13 mål på 24 seriematcher och kommer utgöra ett hot även här. Heltäckt bricka gäller.


Kupongens kassaskåp!- Sheffield United

Det ska skilja massor i kvalité mellan Sheffield och Gillingham. Kommer gästerna upp i hyfsad nivå och matchar en okej elva är en seger med bred marginal att vänta.

Varningens finger!- Cambridge

Blackburn har varit iskalla under en längre tid och kommer även mot Cambridge få svårt att vinna. Rovers har precis allt att förlora och högersidan är i min bok ett måste.

1. Chelsea - Preston 1 X 2
2. Blackburn - Cambridge 1 X 2
3. Stoke - Brighton 1 X 2
4. Middlesbrough - Aston Villa 1 X 2
5. QPR - Bournemouth 1 X 2
6. Hull - Birmingham 1 X 2
7. Sheffield Wednesday - Cardiff 1 X 2
8. Norwich - Bristol Rovers 1 X 2
9. Southampton - Walsall 1 X 2
10. Swansea - Morecambe 1 X 2
11. Newport - Eastleigh 1 X 2
12. Gillingham - Sheffield United 1 X 2
13. Watford - Chesterfield 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip