Det var snubblande nära fina pengar på det stora systemet förra lördagen. Hade bara Manchester City kunnat hålla 1-1 borta mot Wolves hade vi suttit med chansen till flera hundra tusen inför 18:30-matchen i London. Nära skjuter ingen hare men denna helg bjuder på något alldeles extra!

20 miljoner i jackpot innebär en av årets bästa Stryktips-kuponger. Omsättningen ska kunna skjuta iväg rejält och med ett par riktigt fina tankar och idéer ska vi inte vara chanslösa i jakten på de större stålarna. Fyra favoriter huserar i skrivande stund mellan 1,50 och 1,70 i odds. En spontan tanke är att majoriteten av dessa i någon mån ska garderas. Ipswich och möjligen också Chelsea är mina early-spikar.

Spela Tillsammans gör vi igen och TRE (!) kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet och nu även extra-bongen (208 kronor). Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. Crystal Palace - Nottingham X2

Delikat möte i London står för dörren 18:30. En match från Selhurst Park där majoriteten av kupongerna med stor sannolikhet kommer sitta med Crystal Palace-spik vilket medför mustigt spelvärde på Forest. Elanga och gänget har dessutom inte sett så tokiga ut. Poäng vid tre av fyra raka tillfällen finns i trunken. Palace å sin sida fick med sig en mäktig 1-0-viktoria från bortamatchen mot Man United i lördags. Frånvarolistan är däremot ingen rolig läsning. Eze, Odsonne, Lerma, Olise och Tomkins är en femling gubbar som antingen är out eller ytterst osäkra till start. Inga duvungar precis. Gå mot strömmen och sikta mot stjärnorna. X2!


2. Burnley - Chelsea 2

Segrarna är lätträknade för Chelsea i år men skalpen borta mot Fulham senast får ändå anses som ett steg i rätt riktning. Mudryk och Broja målade för The Blues då laget vann rättvist på Craven Cottage. Kollar vi på gästernas underliggande siffror är det inte heller något snack om var London-klubben ska vara. Sett till xPTS (förväntade poäng) är de tillresta ett topp 5-lag och när det kommer till expected goals underpresterar klubben brutalt. Skadeläget är fortsatt något som gäckar men samtidigt är truppen troligen bredare än någon annan elitklubb i världen. Burnley lyckades nypa säsongens första ligaseger på Kenilworth Road häromsistens. Kompany och gänget spelar ändå en på tok för naiv fotboll och mot ett i grunden mycket bättre Chelsea kommer arrangörsklubben få svårt. Jag utgår från höger.


3. Manchester United - Brentford 1X2

Manchester United fortsätter läcka som ett såll. Ten Hags lärjungar har släppt 18 mål bakåt på sina nio senaste tävlingsmatcher och torskat sex av dessa. Anmärkningsvärt! Varane har sett tveksam ut i sin mittbacksroll och Lindelöf ser tämligen svag ut. Att André Onana inte levererar mellan stolparna skänker knappast heller någon trygghet till sina gubbar precis framför. Brentford är ett lurigt lag som lever på sitt kollektiv. The Bees har haft svårt att vinna seriematcher i år utan istället kryssat sig fram i majoriteterna av sina matcher. London-klubben har bättre underliggande statistik runt de viktigaste KPI:erna och jag är inte på något sätt främmande för att täcka brickan helt på Old Trafford. X2 är tecken vi tidigt ska spela ut.


4. Everton - Bournemouth 1X2

I ärlighetens namn så är jag extremt förvånad över Bournemouths usla poängskörd så långt. I mitt tycke har Körsbären gjort flera fina matcher som borde resulterat i betydligt fler poäng än vad som nu rullat in på sydkust-klubbens konto. Notoriskt ojämna Everton på Goodison Park kanske är motståndaren som för första gången denna säsong får lämna ifrån sig alla pinnarna till de rödsvarta. Värdarna från Liverpool föll hemma mot Luton senast och även om jag tycker Dyches grabbar ser bättre ut i år jämfört med i fjol så lyser uddlösheten framåt igenom. Med troligen jämna streck är det tidigt en helgardering som jag tänker spela ut.


5. Fulham - Sheffield United 1X2

Paul Heckingbottom sitter fortsatt kvar som manager för Sheffield United trots att resultaten varit usla och ryktet om United-tränarens avgång har florerat rejält sedan 0-8-debaclet mot Newcastle hemma för ett par veckor sedan. Nykomlingen bottnar Premier League och ska The Blades rädda sig kvar i år så kommer en förbättring av truppen vara prioriterat under vinterfönstret. Helt utan chans på Craven Cottage ska ändå inte stålstadens grabbar vara. Fulham utan Mitrovic framåt är inte ett lag att lita på och inget lag i ligan har producerat färre mål (fem) än The Cottagers. Hur usla gästerna än må vara så finns det ingen anledning att London-klubben ska kliva iväg till att vara 60-65-procentiga favoriter. Jag hissar varningsflagg i huvudstaden och skickar in en helgardering i hopp om bortaskräll.


6. Cardiff - Watford X2

Valérien Ismaël och hans Watford befinner sig för stunden i en storm. Bålgetingarna har vid tre tillfällen i rad blivit bortblåsta av i tur och ordning Leeds, Boro och Sunderland. Gästerna har dock gått en annan väg än vad klubben brukar. Istället för att slentrianmässigt kicka sin coach har istället en förlängning noterats i veckan. Förvånande och glädjande om ni frågar mig. Ken Sema dras med en skada och ynglingen Andrews är avstängd men trots detta tror jag på de tillresta i Cardiff. Arrangörsklubben från Wales skapade inte speciellt mycket farligheter borta mot Middlesbrough i tisdags (0-2 i baken) och strikers som Ugbo och Grant har varit tämligen uddlösa framåt. Kliver ettan upp mot 50 procent finns värdet helt och hållet till höger. X2 först.


7. Coventry - Norwich 1X

Coventry hade inledningsvis problem med att vinna sina matcher men hemmalaget har på sistone varit betydligt mer skarpa i offensiv box och därtill sett defensivt fina ut både mot Blackburn och QPR. Något som mynnat ut i dubbla triumfer och ett hopp uppåt i tabellen. Norwich har å sin sida ramlat in i en negativ spiral med tre förluster på fyra raka matcher. Kanariefåglarna har varit utan både Josh Sargent och Ashley Barnes på slutet vilket försämrat besökarna avsevärt i framkant. Fot- och knäskador är sällan enkla att ha att göra med och jag räknar inte med någon av dessa gubbar i spel här. 1X först, möjligen 1X2 på större system.


8. Ipswich - Preston 1

Det var en tidsfråga innan Preston-bubblan skulle spricka och för stunden är det inte bara pyspunka på The Lilywhites ballong utan ett hål modell XL. Två raka nederlag har gästerna noterat med tillhörande 0-7 i målskillnad. Ryan Lowe och hans mannar lirade senast mot serieledarna Leicester (0-3) och var offensivt oförmögna att skapa större chanser samtidigt som gästerna torskade bollinnehavet med drygt 25-75! Nu är det serietvåan från Ipswich som står på menyn och inte lär det bli enklare för bortalaget. Nykomlingen har gått som en kanon sedan återkomsten till den engelska tvåan. Gubbar som Chaplin och Davies var bra i League One i fjol och är minst lika stabila i år. Lirare som behövt höja sig i denna tuffare omgivning har gjort det. Mycket trolig etta.


9. Leeds - Bristol City 1X2

Leeds hade god kontroll på Queens Park Rangers hemma i onsdags men fick ändå nöja sig med en 1-0-skalp framför fansen på Elland Road. Nu står ett tuffare motstånd och väntar på motsatt sida. Bristol City gnetade till sig en 2-1-viktoria borta mot Rotherham efter ett extremt sent segermål på NY Stadium. Tommy Conway hoppade in i slutet av matchen och blev matchhjälte med sina två strutar. 21-åringen är tillbaka från skada och är en herre som tillsammans med bland annat Weimann och Wells har kapaciteten att slita hål på Påfåglarnas försvar. Jag är inne på att gardera match 9 hela vägen över.


10. Millwall - Hull 1X

Lejon mot Tigrar går upp i klinch på mäktiga The Den i London. Gästerna tar sig till huvudstaden efter att senast ha besökt Ipswich och fått smaka torsk med klara 0-3. De tillresta grabbarna behöver ändå inte hänga läpp alltför mycket. Poäng vid åtta av tio inledande tillfällen är mer än godkänt. Millwall å sin sida spelade strukturerat och med list samt ett fint omställningsspel lyckades de blåvita vinna borta mot Plymouth i veckan (2-0). Hemmalaget är hursomhaver bättre hemmavid och inbördes finns bara en torsk noterad på egen gräsplätt sedan augusti 1986! 1X är tidigt en bra väg att vandra.


11. Plymouth - Swansea 12

Swansea öppnade seriespelet med att gå segerlösa i sju raka matcher. Mindre krisstämpel och därtill stora frågetecken kring vem eller vilka i laget som skulle bidra med målen efter att stjärnan Joel Piroe lämnade för spel i Leeds. Svaret den senaste tiden har inte låtit vänta på sig. Yates, Lowe och Patino är en trio som klivit fram och varit högst bidragande till att Svanarna skjutit hem tre raka vinster. Besökarna har därmed tagit ett stort kliv i den ännu unga tabellen och ställs under lördagen mot tabellgrannen Plymouth. Nykomlingen blandar och ger i The Championship men poäng vid hälften av sina matcher får ändå anses som godkänt. Värdarna är i snitt inblandade i matcher med 3,3 mål vilket är högt och jag tror även att denna strid kommer att gå i målens tecken. Gubben är min första idé.


12. QPR - Blackburn 2

Fem raka matcher utan seger och nu kommer dessutom QPR få klara sig utan sin klippa Sam Fields (avstängd) i mötet med Blackburn. Illa! Begovic synade också rött mot Leeds senast men målvakten ser aldrig ut att röra Bamford och avstängningen överklagas i detta nu. Jag tror inte 36-åringen blir borta utan får vakta kassen här. Jack Colback klev dock av skadad i veckan och spelar knappast. The Hoops har rasat ner till en mindre smickrande plats under strecket och coach Ainsworth måste till varje pris få igång sina offensiva styrkor med Armstrong, Dykes och Chair i spetsen. Blackburn är sällan ett lag jag vill hålla i handen men för stunden tycker jag mig ändå se Rovers som det något bättre sällskapet av dessa. Tvåan först, ettan därefter.


13. Sheffield Wednesday - Huddersfield 1X2

Vi traskar i mål på klassiska Hillsborough. Nykomlingen från Sheffield är fortsatt enda lag i The Championship som inte vunnit en ligamatch. 0-2-8 och 5-18 i målskillnad är sannerligen inga smickrande siffror och Ugglorna är i mina ögon ett sällskap för spel i League One till kommande säsong. Huddersfield är däremot inte mycket bättre. Gästerna har sett tämligen bleka ut sedan mitten av september och radat upp fyra raka utan trea. De tillresta skapade visserligen en hel del chanser borta mot Birmingham i tisdags men fick ändå bita i det sura gräset i och med 1-4 i gumpen. Två jämndåliga sällskap innebär att jag inte vill ta någon större ställning. Heltäckt bricka.


Kupongens kassaskåp!- Ipswich

Ipswich spelar fin och effektiv fotboll. Nykomlingen radar upp segrar och hemma mot ett formsvagt Preston luktar det tre poäng. Stabil etta.

Varningens finger!- Brentford

Manchester United mår inte bra för stunden och ser defensivt svaga ut. Ett stabilt Brentford kommer inte göra livet enklare för stjärnorna från Manchester denna lördag. X2 är tecken som givetvis ska få utrymme.

1. Crystal Palace - Nottingham 1 X 2
2. Burnley - Chelsea 1 X 2
3. Manchester United - Brentford 1 X 2
4. Everton - Bournemouth 1 X 2
5. Fulham - Sheffield United 1 X 2
6. Cardiff - Watford 1 X 2
7. Coventry - Norwich 1 X 2
8. Ipswich - Preston 1 X 2
9. Leeds - Bristol City 1 X 2
10. Millwall - Hull 1 X 2
11. Plymouth - Swansea 1 X 2
12. QPR - Blackburn 1 X 2
13. Sheffield Wednesday - Huddersfield 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip