Det blev en alldeles för favoritbetonad kupong i lördags. Landskrona, Lund, Ängelholm och Brann var samtliga ganska tunga streck som i slutändan innebar noll kronor i utdelning på tiorna och således jackpot nu!

Landskamper från flera olika håll och kanter står i fokus för dagen. Bland annat ska Sverige mäta svärd med Serbien på Friends där samtidigt Zlatan ska hyllas för sina insatser i Blågult. I övrigt ska en spansk kvalmatch samt fyra Division 1-matcher analyseras. En bra väg stakas ut där ett par tyngre favoriter tidigt ska försöka att garderas. Notera även jackpotten om 6 miljoner!

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. Sverige - Serbien 1X2

Jag tyckte att Sverige spelade överraskande bra fotboll mot Danmark på Parken i onsdags. Många bra aktioner och ett bättre defensivt system jämfört med matchen mot Portugal i Tomassons första framträdande som coach för Blågult. Hien är däremot ett litet problem bakåt. Atalanta-backen kommer inte alls till sin rätt i landslagströjan. På plussidan visade Eliasson att han ska vara med. En frisk fläkt som utmanade. Även Hugo Larssons inhopp var bitvis riktigt vasst. Serbien är i grunden ett kanske bättre landslag men insatserna på slutet har varit sisådär och även om spelvärdet mycket väl ramlar in till höger är jag inte främmande för att banka på med fulltäckt bricka på Friends.


2. Danmark - Norge 12

Christian Eriksens magnifika 2-1-mål var till slut skillnaden mellan Danmark och Sverige i onsdags. Danskarna har en ruskig kvalité i sin United-stjärna och även lagkompisen Höjlund slet en del hål i det svenska försvaret. 2-1-vinsten är nu lagd åt sidan, Parken är utbytt mot Bröndby Stadion och gulblått motstånd är istället rödblått. Norge tar sig till Köpenhamn med en färsk 3-0-viktoria i trunken efter att Haaland haft hattrick-show i Oslo mot Kosovo. Böljande och chansrikt tänker jag mig. Gubbläge.


3. Portugal - Kroatien 1X

Kroatiens gyllene spelargeneration gör sig återigen redo för mästerskapsboll. Gästerna tar sig till Portugal med en 3-0-triumf mot Nordmakedonien nyligen inspelad och de schackrutiga har absolut tillräckligt med kvalité för att orka stoppa ett furiöst portugisiskt landslag. Jag värderar hemmanationen som en av de tydliga utmanarna om EM-guldet i sommar och ser vi till trupperna i stort är det ingen tvekan om att värdarna är något tyngre. Ettan spelas först, därefter åker krysset med.


4. Spanien - Nordirland 1

Kattens lek med råttan väntas på Mallis. Spanien är igång med sina förberedelser inför sommarens tävling i Tyskland och det är tydligt att coach Luis de la Fuente vill låta sitt landslag träningsmatcha mot svagt motstånd för att låta den offensiva kreativiteten flöda och självförtroende byggas. Andorra fick givetvis skumpa bananbåt i veckan (5-0) och nu står nästa “blåbär” på motsatt sida då 73:e-rankade Nordirland givetvis inte kommer få en syl i vädret på Estadi Mallorca Son Moix. Ettan går inte att ifrågasätta.


5. Schweiz - Österrike 1X2

Om matchen på Mallorca blir enkelriktad deluxe är det helt andra bullar som gäller i St. Gallen. Ett häftigt möte ska nämligen spelas på Kybunpark då grannländerna Schweiz och Österrike drabbar samman. Båda nationerna kliver in till EM-slutspelet som outsiders i sina respektive grupper och lagen ser ganska fina ut överlag. Schweizarna hade såklart inga bekymmer med att lösa en större seger mot Estland nyligen (4-0) och för de tillresta blev det 2-1 mot Serbien i Wien efter att Baumgartner visat vägen (1+1) tidigt i den första halvleken. Jag är ganska otaggad på att ta större ställning här utan skickar in en helgardering tidigt.


6. Ungern - Israel 1X

Israel misslyckades med att ta sig till EM-slutspelet då nationen skämde ut sig mot Island i Budapest i kval-semifinalen. 1-4-torsken innebar att Alon Hazan fick lämna sin tränarpost och färsk på samma plats hittas nu Ran Ben Shimon. Första landslagstruppen för den nya förbundskaptenen innebär inga större överraskningar förutom att Eran Zahavi inte finns med. Ungern står på motsatt sida i Debrecen för dagen och med tanke på att värdnationen lyckades torska mot Irland nyligen tror jag inte att Marco Rossi tänker spara på krutet nu. Ungrarna vill visa upp sig från sin bästa sida inför sommarens mästerskap och ettan känns helt given att utgå från.


7. USA - Colombia 1X2

Det ska spelas Copa América i USA om ett par veckor, värdnationen har ett intressant landslag och rankas för stunden som ett topp 6-lag i tävlingen. Truppen är proppad med vassa gubbar som till vardags kickar boll i Europa. Pulisic, Ream, McKennie, A.Robinson, Richards, Weah och Musah är alla skickliga lirare. Colombia å sin sida är som alltid att räkna med. Nationens fotbollsherrar har inte torskat en match på 1,5 år och det var nära på 20 år sedan sist som USA lyckades vinna inbördes. På det mindre systemet ligger X2 närmast. Finns tillräckligt med stålar, 1X2.


8. Mexiko - Brasilien 2

Sista landskampen hämtas också från USA. Kyle Field är spelplatsen där Mexiko och Brasilien går i klinch. Mexikanerna stod för ett riktigt bottennapp nyligen då Uruguay körde över de grönrödvita med 4-0 och enklare blir det knappast nu. Brasilien är en av de stora favoriterna i sommarens Copa América och med en trupp bestående av stjärnor som Vinícius Júnior, Endrick och Rodrygo är det lätt att förstå varför. Möjligen blir tvåan något hårt åtgången här men upp till 65 procent är spiken ändå vettig.


9. Real Oviedo - Eibar 1X

Det är playoff-semi på Estadio Carlos Tartiere. Oviedo fick i sista omgången av grundserien smaka torsk mot just Eibar i ett mindre sjöslag. 3-4-torsken är nu glömd och i den första av två matcher tror jag att hemmaplan kan väga tungt. Real är alltid stabila här och dessutom kommer de tillresta känna sig tämligen nöjda med ett kryss. Truppläget är bra på båda sidorna, även om Santi Cazorla ser ut att fortsatt stå vid sidan för Oviedo. Som läget är just nu tycker jag att 1X ska anses tillräckligt.


10. Friska Viljor - Piteå 1X2

Vi avrundar Stryktipset denna helg med fyra matcher från Division 1. Första stoppet sker på Skyttis IP där ett jumbomöte står för dörren. FV var tippade som ett bottenlag inför säsongen och den unga truppen har haft en del bekymmer så långt. Underliggande nuffror talar inte för något lyft i tabellen direkt och att kapten Albin Svensson fortsätter dras med en skadad fot gör inte saker och ting bättre. Piteå är inte mycket bättre. Gästerna befinner sig allra längst ner i tabellens botten. PIF har på elva matcher tryckt in tio mål där fem av dessa kommit från Marcus Fahlgren-Hällström, en gubbe som nu är skadad och inte kommer att lira mer i år vad det verkar. Blytungt såklart och jag köper inte favoritskapet till höger. Jag tror att både odds och streck kommer att förändras framåt spelstopp. Just nu är jag inne på att skicka in alla tecken i leken.


11. Eskilsminne - Norrby 1X2

Norrby har en tung vår bakom sig. Boråsarna lyckades i bortamötet med Rosengård att tappa 1-0 på stopptid trots en man mer på banan. Givetvis hade vi gubbe (etta-tvåa) på ett av våra Spela Tillsammans-system i Malmö också. Mörker! Ser vi till NIF:s spelmässiga insatser över säsongen så långt är jag helt övertygad om att de blåvita kommer att klättra i tabellen. Mer eller mindre alla underliggande siffror pekar åt rätt håll. Eskilsminne borta blir däremot inte någon lätt match. Klubben från Helsingborg gjorde en kanonfajt i Oskarshamn nyligen där 0-2 förvandlades till 3-2. Svårsiat värre. Jag väljer att täcka med full matta tidigt.


12. Falkenberg - Rosengård 1

Efter en snöplig 1-1:a borta mot Ljungskile så tog sig Falkenberg sig samman och skördade en lätt 4-0-viktoria i Svenska Cupen-kvalet mot Landvetter i tisdags. FFF har genom hela våren varit Division 1-Södras bästa lag och att topplatsen i tabellen ligger under de gulkläddas fötter är således inte så konstigt. Rosengård håller inte riktigt samma nivå även om nykomlingen i Ettan bitvis har imponerat. FCR har dock plockat 13 av sina 17 poäng på hemmaplan och här räcker inte Malmö-klubben riktigt till. Upp till låga 70 procent är spikettan okej.


13. Onsala - Lund X2

Vi tar oss från Falkenberg till Onsala, drygt åtta mil norröver, för att knyta igen säcken. Lund har visat klassen under säsongsöppningen och kilat in sig som tvåa efter elva spelade matcher. Starkt såklart men inför resan till Rydet finns lite bekymmer på pågarnas fotbollshimmel. Erik Zetterberg är avstängd och därutöver kommer inte seriens kanske bästa målvakt i Lamin Sarr finnas med. Keepern är iväg med Gambias landslag och istället kommer en tämligen rostig Andreas Alexandersson få ta plats i buren. Onsala hittas längst ner i den södra Ettans tabell men OBK växer sakta men säkert in i kostymen och spelar bitvis ganska bra fotboll. Jag utesluter absolut inte garderingar här.


Kupongens kassaskåp!- Spanien

Spanien är igång med viktiga förberedelser inför sommarens EM-slutspel och kommer såklart inte lämna något åt slumpen nu. Nordirland får finna sig i att vara statister på Mallorca.

Varningens finger!- Norge

Norge har ett alldeles lysande offensivt fotbollslag som i sina bästa stunder tveklöst kan mäta sig med Danmark. Att Hjulmand säkerligen inte vill slita alltför mycket på ett par stjärnor som lirade mot Sverige nyligen öppnar bara upp den norska segerdörren ytterligare.

1. Sverige - Serbien 1 X 2
2. Danmark - Norge 1 X 2
3. Portugal - Kroatien 1 X 2
4. Spanien - Nordirland 1 X 2
5. Schweiz - Österrike 1 X 2
6. Ungern - Israel 1 X 2
7. USA - Colombia 1 X 2
8. Mexiko - Brasilien 1 X 2
9. Real Oviedo - Eibar 1 X 2
10. Friska Viljor - Piteå 1 X 2
11. Eskilsminne - Norrby 1 X 2
12. Falkenberg - Rosengård 1 X 2
13. Onsala - Lund 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip