Även om det stora systemet satt i helgen var det knappast någon “vinnande” bong att hurra alltför mycket åt. Utdelningen blev på minussidan efter att ett gäng tunga favoriter sent petat in trötta bollar i nät. Segt!

Bra läge står vi därför inför nu. 16 miljoner i jackpot, undertecknad på plats i London för att följa Crystal Palace - Luton och en mängd häftiga drag i jakten på riktigt fina stålar. Mina första idéer finner ni på pränt nedanför att ta del av.

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och två kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa när det kommer till det lilla (104 kronor) samt stora (312 kronor) systemet. Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. Arsenal - Brentford 1X

Den sena matchen för dagen liras i London. Derby på Emirates gäller och ett buggat Arsenal tar emot Brentford. Det är svårt att inte låta sig imponeras av The Gunners just nu. Sju raka ligavinster och smått galna 31-3 (!) i målskillnad över dessa strider är ruskigt svårt att racka ner på. Givetvis är Artetas kanoner stora favoriter under lördagen men större mirakel än att Brentford ska kunna stjäla en pinne har hänt. Mot Chelsea häromsistens var The Bees nära att roffa åt sig alla tre poäng men släppte in ett 2-2-mål med mindre än tio minuter kvar att spela. Ska vi ha chansen att nypa de riktigt stora stålarna är krysset nödvändigt att få med åtminstone på ett av systemen.


2. Wolverhampton - Fulham 12

Wolves var aldrig riktigt nära att ta poäng borta mot Newcastle i helgen som var. 0-3 i brakan kom efter att bland annat Alexander Isak fixat ett tidigt ledningsmål för Skatorna och därefter var det aldrig något snack. Nu ska Vargarna på Molineux möta upp ett välfungerande Fulham. The Cottagers följde upp sin fina 2-1-seger mot Manchester United med att ganska lätt montera ner Brighton hemma. Brassen Rodrigo Muniz har varit ett gigantiskt utropstecken för Fulham på slutet och en lirare som mycket väl kan vara skillnaden mellan vinst och förlust här. Jag är tidigt inne på att gubba denna fajt då båda herrskapen har en förkärlek till att kliva på ganska hårt framåt och höstens möte slutade med totalt fem gjorda mål. Etta-tvåa.


3. Bournemouth - Sheffield United 1X

Det flyger inte riktigt för Sheffield United. The Blades hänger inte med i svängarna när tempot ökar och motståndet är för bra. Nykomlingen har förlorat fem av sina sex senaste matcher och över dessa släppt in 21 mål. Nu ska United resa till Vicarage Road för att testa lyckan mot Bournemouth. Körsbären vände sin negativa trend nyligen med att skicka på Burnley en smäll (2-0), Lewis Cook låg bakom både ettan och tvåan via assister till Kluivert och Semenyo. Visst är favoritskapet till vänster berättigat men en bra dag kan absolut Sheffield få stopp på sitt flöde bakåt och skrälla till sig en poäng. Jag tittar tidigt mot en halvgardering på sydkusten.


4. Crystal Palace - Luton 1

London kallar! RoK-Björnen med entourage befinner sig på Selhurst Park lördagen till ära för att titta på detta möte från Premier Leagues nedre region. Soppatorsk hos Luton har vi kunnat skönja på slutet och nu är frågan om inte PL:s 2024/25-tåg lämnat perrongen. Gästerna radar upp förluster och släpper därtill oroväckande mycket mål bakåt. Crystal Palace å sin sida har fått tillbaka Eze i spel efter skada och 25-åringen fixade en balja direkt borta mot Spurs senast. Överlag har Örnarnas frånvarolista minskat något på slutet. På hemmaplan tror jag att ett i grunden mer välbyggt Palace roffar åt sig samtliga poäng. Etta.


5. Blackburn - Plymouth 12

När det blåser som mest är det skönt att ha Sammie Szmodics i laget. Irländaren har 20 mål på sitt personliga konto i The Championship i år och det är siffror som toppar skytteligan i den engelska andradivisionen. Att Rovers i övrigt har stora bekymmer är svårt att se förbi. Inför Plymouth hemma visar värdarna sex raka utan seger och bara två ynka poäng skiljer klubben från en plats under strecket. Detta går också att applicera på de tillresta nykomlingarna. Gästerna står på samma antal pinnar (40) och formen är minst sagt tveksam. Plymouth vann ändå ett vändande möte med 3-0 och att i någon mån få dit tvåan känns nödvändigt. Vi utgår från vänster men gubbar (etta-tvåa) om råd.


6. Hull - Leicester X2

Leicester tog sig i kragen efter tre raka förluster och fixade via Vardy en 1-0-seger borta mot Sunderland. En galet viktig triumf för Rävarna som över en tid fått känna pressen från ett gäng jagande klubbar i toppen av The Championship. Nu stöter återigen besökarna på tuff patrull. Hull har ett bygge ämnat för playoff och har så också visat över tid. Tigrarna traskar ut med positiv attityd och gott om självförtroende efter att ha skördat poäng vid åtta av nio raka tillfällen. Allt är ändå inte bara positivt hos hemmalaget. Connolly samt Delap är fortsatt skadade vilket gör att 15 ligamål försvinner. Inte optimalt. X2 först, om råd 1X2.


7. Millwall - Birmingham 1X2

Två herrskap som är inblandade i den häftiga bottenstriden brakar samman på The Den. Millwall visar en stabil formkurva just nu i och med sju av nio möjliga poäng in sedan 24:e februari. Lejonen har bra fart på spelare som Flemming just nu och givetvis var det väldigt välkomnande att Obafemi fick peta in sitt första mål för klubben sedan intåget från Burnley då 23-åringen fixade 1-1 mot Blackburn senast. Birmingham har defensivt sett tveksamma ut på slutet och Blånäsornas åtta insläppta mål på tre raka fajter är ett bevis på detta. Framåt finns ändå kvalitéer och helt utan chans tror jag inte besökarna är i London. Jag är tidigt inne på att kladda brett i detta ångestmöte.


8. Norwich - Rotherham 1

Vid 1-0-ledning i mitten av den första halvleken drog Borja Sainz på sig ett rött kort och Boro kunde sakta men säkert vända på steken hemma på Riverside. 1-3 i brakan blev det till slut och Norwich inkasserade därmed sin första förlust efter sex raka vinster. Trots detta har Kanariefåglarna fortsatt att ticka ner i odds under torsdagen (1,27). Jag tror också att oddsmakarna är helt rätt ute. Rotherham står och väntar på golfsäsongen redan. The Millers har tagit hälften så många poäng som nästjumbon och spelet på resande tass är allmänt uselt. Läge att bara banka in ettan och traska vidare.


9. Preston - Stoke 1X2

Ett grovt underpresterande Stoke måste nu börja finna vägar att vinna matcher. Gästerna är tredje sist i tabellen vilket i slutändan skulle få förödande effekter i och med nedflyttning till League One. Gästernas spel mot Leeds senast var ändå inte helt uppåt väggarna uselt. 0-1 på Elland Road går att köpa och Preston på bortaplan är i min värld ett enklare motstånd. Arrangörsklubbens form är god men över nära på ett tiotalet matcher som laget 2024 fixat poäng i har spelmässigt ändå inte de underliggande siffrorna alltid korrelerat med det verkliga utfallet. Jag är således inte helt såld på den tungt ansatta ettan. Över 50 procent på Preston närmare spelstopp kommer jag överväga att klippa bandet helt.


10. QPR - Middlesbrough 1X

Rånet på Loftus Road! 2-2-matchen som QPR lirade till sig mot WBA i veckan är totalt overkligt sett till hur bra Cifuentes mannar spelade i huvudstaden. Värdarna vann xG:n med ungefär 2,5 mot 0,3 och hade bland annat 19-4 i hörnor. Därtill missade domaren en solklar straff i andra halvleken. Jag blev lurad av en oddsmarknad som satte upp West Brom på en mindre pedistal och med X2 i Topptips-laget är jag helt och hållet med på att vi hade flyt. Nu får de blåvita chansen att ställa saker och ting till rätta. Boro på eget gräs känns inte som en omöjlig motståndare och gästernas trend överlag på slutet har varit ytterst tveksam. 1X känns som en väldigt bra lösning.


11. Southampton - Sunderland 12

Southampton fick aldrig spela någon match mot Preston i onsdags. En brand i en stor fastighet precis intill St Mary's Stadium satte stopp för spel och istället blev det en lugn kväll för sydkustlaget. Sunderland står på lördagens agenda och nu är vi där igen. Undertecknad fortsätter kämpa för The Black Cats bästa. Bortalagets oförmåga att omsätta chanser i mål är för stunden skrämmande. Spelet är bra, utdelningen bedrövlig. De tillrestas skadelista har varit tung och Jack Clarke ser ut att missa ytterligare en månad (skadad). Någonstans har jag ändå svårt att helt släppa gästernas fina grund som laget står på och i höstas vann dessutom Sunderland ett vändande möte med 5-0! Gubbe (etta-tvåa) eller alla tecken spelas ut.


12. Watford - Coventry 1X2

Ellis Simms offensiva kunskaper är för stunden svåra att ifrågasätta. 23-åringen hade fixat ett hattrick innan klockan tickat upp på 40 mot Rotherham senast och Coventrys 5-0-triumf mot The Millers var ett skönt kvitto för klubben efter två mindre bra prestationer. Nu ska de himmelsblå bege sig till Vicarage Road. Hemmalaget parkerar i mittens rike för stunden där spelmässigt 1-1-mötet mot Swansea bitvis var ett steg i rätt riktning. Bålgetingarna skapade, framförallt i andra halvleken, en hel del chanser. Ken Sema linkade i första halvleken av med en skada vilket givetvis inte var optimalt. X2 först men helst ser jag att vi petar in alla tecken.


13. Blackpool - Portsmouth 1X2

Vi drar igen säcken med en häftig match från League One. Portsmouth har ryckt till sig en fin ledning i tabellens topp. Hela sju poäng skiljer sig ner till Derby på tredjeplatsen och vi får backa bandet till den 13:e januari för att finna en förlust hos John Mousinhos mannar. Blackpool borta blir ändå en ruskigt tuff utmaning. The Seasiders är ett topp 3-lag sett till spelet på eget gräs och mot Shrewsbury senast gjorde också målkungen Jordan Rhodes comeback efter en månads frånvaro. Precis som oddsen indikerar är detta en batalj som kan sluta precis hursomhelst. Jag väljer därför att göra det enkelt för mig och garderar hela vägen över.


Kupongens kassaskåp!- Norwich

Rotherham håller inte The Championship-klass för stunden och borta mot Norwich får The Millers syna sin 24:e förlust för säsongen.

Varningens finger!- Sunderland

Det grinar emot Sunderland rejält men skam den som ger sig. Truppen i grunden är stabil och med möjligen ett par tidigare skadade spelare tillbaka så finns absolut hopp om att tvåla till Southampton på bortaplan. Tvåan är tidigt en del av kupongen.

1. Arsenal - Brentford 1 X 2
2. Wolverhampton - Fulham 1 X 2
3. Bournemouth - Sheffield United 1 X 2
4. Crystal Palace - Luton 1 X 2
5. Blackburn - Plymouth 1 X 2
6. Hull - Leicester 1 X 2
7. Millwall - Birmingham 1 X 2
8. Norwich - Rotherham 1 X 2
9. Preston - Stoke 1 X 2
10. QPR - Middlesbrough 1 X 2
11. Southampton - Sunderland 1 X 2
12. Watford - Coventry 1 X 2
13. Blackpool - Portsmouth 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip