På måndagens Topptips ska vi ta oss hela vägen från den engelska FA-cupen till den argentinska ligan. Däremellan besöks bland annat La Liga, Serie A och Primeira Liga. En del skevt streckade matcher identifieras vilket gör att åtta rätt mycket väl kan ge gott klirr i kassan. Vi inleder vårt äventyr på Pride Park!

Spelstopp: 19:59

1. Derby - West Ham 2
West Ham tog en livsviktig seger mot Everton i den förra omgången av Premier League och skapade sig lite utrymme i den rafflande bottenstriden. Viktigt för självförtroendet i truppen och det kan mycket väl byggas på ytterligare under måndagen. Bowen satte dit båda målen mot The Toffees och tillsammans med Antonio och Benrahma ska han ha alla möjligheter att komma till farliga chanser igen. Derby går som tåget i League One och har inte en förlust sedan oktober månad. Detta är dock minst en nivå upp jämfört med vad The Rams är vana vid. Tvåan spikas till vad det verkar fint värde.

2. Villarreal - Rayo Vallecano 2
Villarreal har tagit tio poäng på sina fyra ligamatcher sedan uppehållet, men det satt väldigt långt inne mot Girona i den senaste omgången. Då missade Gerard Moreno en straff på övertid vid ställningen 0-0, men i den 100:a minuten satte Dani Parejo dit ännu en boll från elva meter. Seger för de gulklädda, men prestationen lämnade en del i övrigt att önska. Rayo Vallecano befinner sig bara fem pinnar bakom Villarreal i tabellen och i Palazon, Trejo och Falcao har de en offensiv trio av hög nivå. Skrällen ska inte räknas bort och vi väljer att plocka med alla tecken där högersidan rensar fint.

3. Udinese - Hellas Verona 1
Udinese hade inte vunnit en match sedan oktober när de ställdes mot Sampdoria i Genua. Då satte Ehizibue dit matchens enda mål med ett fåtal minuter kvar att spela. Därmed har de svartvita faktiskt en Europaplats i sina händer. Prestationerna har dock knappast varit av yppersta klass mot slutet och det märks att Deulofeu är skadad. Hellas Verona ligger alltjämt under strecket, men närmar sig säker mark efter poäng i tre av sina fyra senaste omgångar. Djuric, Lazovic och Lasagna kan mycket väl utmana Udinese under måndagen. Ettan behöver därför kompletteras av ett kryss.

4. Roda - Zwolle 2
Åtta raka segrar gör att Zwolle har tagit en stor ledning i den nederländska andradivisionen. Känslan är att det bara är en tidsfråga innan uppflyttningen till Eredivisie är ett faktum. Lennart Thy är helt klart en av seriens bästa spelare och han kan mycket väl vara tungan på vågen denna måndag. Roda är ett lag som siktar på playoff och två raka segrar finns i bagaget. Deras anfallare Dylan Vente leder skytteligan och där kan vi också snacka om en matchvinnare. Med honom på plan kan Roda aldrig räknas bort och tvåan behöver därför garderas med ett kryss.

5. Guimaraes - Chaves X
Guimaraes siktar på en Europaplats, men formen är allt annat än bra. Åtta raka tävlingsmatcher utan seger imponerar föga och det finns en del skador i truppen som stör. Visst stod värdarna emot bra när Porto var på besök, men det blev ändå stryk med 0-1. Målskyttet har varit ett stort problem hela säsongen och 15 gjorda baljor på 17 omgångar är inget vidare för ett lag på den övre halvan. Chaves har tagit poäng i tre raka omgångar och ligger bara ett par pinnar bakom måndagens kombattanter. Här är de på intet sätt chanslösa. Alla tecken behövs.

6. Real Zaragoza - Ponferradina 1
Real Zaragoza har tagit poäng i nio av elva hemmamatcher under säsongen och är alltid en kraft att räkna med på den här arenan. Normalt sett ska de gälla som klara favoriter mot Ponferradina på det egna gräset, men värdarna har en del problem inför denna match. Hela fyra avstängningar, där Vada och Alarcón sticker ut, ska hanteras. Ponferradina ligger under strecket och har bara två segrar på tolv bortamatcher. Trots avbräcken i hemmalaget kommer gästerna få en tuff kväll, men ett kryss finns det med dessa förutsättningar möjlighet att kämpa sig till. 1X således.

7. Barracas Central - Godoy Cruz 2
Den argentinska ligan drar igång sin säsong i helgen och på måndagens Topptips ska två matcher från premiäromgången ta vid. Först ut är två lag som hamnade i mitten av tabellen i fjol. Barracas Central tappade poäng i över hälften av sina hemmamatcher då och hade inget vidare genrep mot Maldonado för en vecka sedan. Godoy Cruz imponerade mer i sin träningsmatch mot Newell’s Old Boys och känns snäppet hetare inför denna premiär. Värdet ser dessutom ut att hamna till höger och då är X2 en utmärkt lösning.

8. Banfield - Unión de Santa Fe 1
Sist ut är två gäng som slutade i botten av tabellen under 2022. Banfield hör hemma i provinsen Buenos Aires och är ändå ett lag som brukar vara svåra att rå på hemma på Estadio Florencio Sola. Poäng i åtta av 14 matcher på detta gräs förra säsongen var okej siffror. Unión de Santa Fe segrade samtidigt bara i tre bortamatcher under hela 2022 och får problem igen. Träningsmatcherna inför allvaret har inte gett några sköna besked då Unión inte nätat mot vare sig Belgrano eller Penarol. De nätar inte nu heller. Ettan är bara att spika av.

Kupongens kassaskåp!

West Ham
Det skiljer två divisioner mellan West Ham och Derby och det bör märkas på plan. The Hammers har en bred trupp och torskar knappast detta. Tvåan lämnas ensam.

Varningens finger!

Rayo Vallecano
Villarreal levde farligt mot Villarreal och är verkligen ingen säker vinnare mot ett ytterst kompetent Rayo Vallecano. Tvåan har bra skrällpotential.

144 rader
1. Derby - West Ham 2
2. Villarreal - Rayo Vallecano 1x2
3. Udinese - Hellas Verona 1x
4. Roda - Zwolle x2
5. Guimaraes - Chaves 1x2
6. Real Zaragoza - Ponferradina 1x
7. Barracas Central - Godoy Cruz x2
8. Banfield - Unión de Santa Fe 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip