Den brittiska bollen dominerar tisdagens Topptips. League One, League Two samt skotska Championship och League Two rullar under kvällen. Först ut är dock en kvartsfinal från damernas Champions League där Roma ställs mot suveränen Barcelona. Mot 8 rätt!

Spelstopp: 20.44

1. Roma - Barcelona 2
Barcelona har tagit enorma kliv på damsidan de senaste åren och nått två raka Champions League-finaler. I den spanska ligan är katalanskorna på en helt egen nivå där Fridolina Rolfö och gänget vunnit samtliga 22 matcher, med målskillnaden 98:5! I helgens 5-1-seger mot Valencia noterades Rolfö för två fullträffar. Italiensk damfotboll är också på uppgång och Roma är på väg mot klubbens första ligatitel. Med det sagt ska inte italienskorna ha en suck mot Europas bästa lag. Odiskutabel tvåa i Rom.

2. Barnsley - Sheffield Wednesday 2
Toppmöte i League One väntar på Oakwell Stadium. Poya Asbaghis gamla Barnsley har radat upp vinster de senaste månaderna och nu ska det väldigt mycket till för att The Tykes ska bomma playoff-platserna. Men trots fin form slår ändå Michael Duffs gäng från underläge nu när serieledarna kommer på besök. Anrika Sheffield W har inte torskat en ligamatch sedan början av oktober. Wednesday har seriens bästa försvar samt en spetsig offensiv med Josh Windass och Michael Smith i fronten. Detta streckas från höger.

3. Accrington Stanley - Plymouth 1
Topplaget Plymouth Argyle är en storfavorit som bör försöka fällas. Sydkustlaget ser inte alls så starka ut som tabellplaceringen ger sken av. The Pilgrims är laget som överpresterat klart mest i serien sett till expected points. Inte mindre än tio lag i League One har bättre underliggande siffror än tabelltvåan. Man ska även ha med sig att Plymouth släppt in åtta(!) mål på sina två senaste bortamatcher. Bottenlaget Accrington Stanley lär i sin tur sälja sig dyrt hemma på Wham Stadium. Trots ett par avstängningar hos Stanley blir det ändå tydligt avslag på den överstreckade tvåan. 1X.

4. Bradford - Carlisle X
I League Two är det Mark Hughes som rattar Bradford som gått starkt den senaste tiden och tagit sig upp på playoff-platserna. Detta till stor del tack vare målspottaren Andy Cook som toppar skytteligan med sina 22 fullträffar. Fin form är det även hos Carlisle United som har alla möjligheter att knipa en direktplats upp till League One. The Cumbrians har inte torskat en bortamatch sedan nyårsdagen och här på Valley Parade borde Carlisle rimligtvis ha goda möjligheter att ta poäng. I en förmodad jämn tillställning lockar ettan minst. X2 i utgång.

5. Gillingham - Crewe 1
Både Gillingham och Crewe åkte ur League One den gångna säsongen. Pontus Dahlberg var med och spelade ner The Gills i fjärdedivisionen i fjol men numera är det 39-åringen Glenn Morris som vaktar kassen. GFC har efter förutsättningar gjort en svag säsong men hemma på Priestfield Stadium har Gillingham varit stabila sedan årsskiftet. Faktum är att värdlaget vunnit fem av sina sex senaste hemmamatcher. Gästande Crewe kommer närmast från två raka förluster och på bortagräs har inte gästerna segrat sedan november. Ettan går först, krysset sedan.

6. Crawley - Doncaster 1
Crawley Town har stått för flera fina insatser på slutet och vunnit två raka matcher, något som lett till att The Red Devils letat sig upp på säker mark. Bortaspelet har varit svagt hela säsongen men hemma på The People’s Pension Stadium har Crawley vunnit sju av 16 ligamatcher. När ett ojämnt och för dagen svagt Doncaster Rovers kommer på besök finns en ny trepoängare helt klart inom räckhåll. Rovers har bara vunnit en av sina sex senaste och sätter Crawley stopp för vasse George Miller ska mycket vara vunnet. Ettan liras.

7. Dundee FC - Ayr United X
I skotska Championship är det toppmöte mellan tvåan och trean på Dens Park. Dundee FC har haft en hel del problem med målskyttet den senaste tiden vilket inte är så konstigt med tanke på att klubben tappade både Zak Rudden och Zach Robinson i januarifönstret. Anfallsduon har tillsammans gjort 14 ligamål för Dundee denna säsong. För dagen finns det mer offensiva kvalitéer hos Ayr United som har en av ligans bästa spelare i Dipo Akinyemi som toppar både poäng- och skytteligan. Det här känns öppet, mer öppet än vad både oddsen och procenten pekar på. Hela spannet åker med.

8. Albion Rovers - Stranraer 1
Viktiga poäng står på spel i bottenmötet nere i League Two. Albion Rovers stämde i bäcken i den förra omgången då Dumbarton slaktades med 5-1 på bortagräs. Föga förvånande var det Charlie Reilly som klev fram och levererade. 21-åringen, som gjort 20 pytsar i ligaspelet, noterades för två baljor och två målgivande passningar i 5-1-segern. Någon stekhet Reilly finns det inte hos Stranraer, dock är formen stabil hos The Blues som skrapat ihop sju poäng på de fyra senaste omgångarna. Ettan får stå som utgång men känslan är att detta ska garderas både tidigt och friskt.

Kupongens kassaskåp

Barcelona
Italiensk damfotboll är på uppgång och Roma gör på alla sätt en mycket fin säsong, men mot Europas bästa lag ska inte italienskorna ha en suck. Barca har nått två raka CL-finaler och slaktar som brukligt allt motstånd i den spanska ligan. Given tvåa.

Varningens finger!

Accrington
Plymouth har överpresterat rejält och varit så gott som felfria hemma på Home Park. Bortaspelet har dock lämnat en hel del i övrigt att önska och faktum är att The Pilgrims släppt in åtta mål på sina två senaste bortamatcher. Då både ettan och krysset rensar fint är det läge att hålla Accrington i handen.

144 rader
1. Roma - Barcelona 2
2. Barnsley - Sheffield W x2
3. Accrington - Plymouth 1x
4. Bradford - Carlisle x2
5. Gillingham - Crewe 1x
6. Crawley - Doncaster 1
7. Dundee FC - Ayr United 1x2
8. Albion Rovers - Stranraer 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip